... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Stare verzus nove BMW

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 09:05

Rottwa napísal:
Vomack: Ty nesuhlasis s mojimi pocitmi ? Asi by som ti mal zacat nadavat ze tomu vobec nerozumies :wink:

Ked napises, ze v F10 M5 je eko kozka, a palubka je z recyklovanych kelimkov, tak povazujem prirodzene ti oponovat a povedat, ze tvoje pocity su silno subjektivne a mimo-misu; vychadzajuc jednak z vlastnych skusenosti ako aj zo skusenosti druhych ludi.
Naviac, cele tie tvoje dojmy zavanuju silnou nostalgiou a oplakavnaim za tym, co automobilky vyrabali v 90tych, ci 80tych rokoch.
Chapeme sa? :)
Vobec nie som onanista nad novymi modelmi. Aj v inych temach som par krat pisal, ze ked som sedel v jednej z prvych F30 co dorazila na slovensko, bol som neskutocne sklamany spracovanim introsu. Proste to posobilo otrasne. Ale postupne ako prichadzali dalsie a novsie kusy uz sa to zlepsovalo.
Potom ked prisla F32 sadol som do nej a povedal si - parada. Takto ma posobit premiovka.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Rottwa
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 09:15

Ved jasne ze som zostal v starych casoch, to je snad jasne z prveho prispevku. Podla mna este stale ma mat poriadne auto zadny nahon, nema mat dizlovy motor a nema byt vyrobene Francuzmi :lol: Je to asi choroba z povolania, ale ja tym novym autam fakt neviem prist na chut. :-k

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

a ked sa pozriem na toto tak mi chlpy stoja
Prílohy
10649847_554104598054458_563721787315980820_n.jpg
10649847_554104598054458_563721787315980820_n.jpg (61.33 KiB) 813 zobrazení

dedo1
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 09:26

Nejdem sa zastávať ani starého ani nového, ale bolo by dobré, keby si niektorí jedinci uvedomili, že nie každý jazdí ako oni, a že pre niekoho môže byť lepší pterodaktyl. Jasné, že ak človek najazdí 5k mesačne, tak je kokotina aby sa vozil na e36ke, ale sú ľudia, ktorí toľko najazdia za rok. A potom sú ešte aj ľudia, pre ktorých je viac cit vo volante viac ako headup, a tak by som mohol pokračovať... Všetko je to o pohľade na vec a o tom, čo človek čaká od auta a hlavne na čo ho má. Ak má niekto auto ako koníček, tak nevidím dôvod, prečo by bolo chovanie pterodaktyla kokotina. Aj keď je myslím jasné každému, že čím je auto modernejšie, tým je vyššia miera bezpečnosti aj pohodlia, to je neodškriepiteľné. No pre niekoho je staré auto príťažlivejšie, resp. môže byť. Aj keď na denné jazdenie by asi naozaj každý radšej nové. Ale hovorím, nie každý má rovnaké priority, a možnosti.
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov

Martin540
Auto: V8
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 12:44

Rottwa- ked vidim na com jazdis tak som pisal spravne ze urcite vies o com pises a mas to cim dolozit :thumbup:
Podla mna mas pracu snov \:D/ a tisko mozme zavidiet. Bavilo by ma skusat nove auta a vsetko skoro taketo bestie a nacinie sportove...a po praci sadnut do svojho pterodaktyla :-D...
Jasne ze nove ak daily je super lebo sa nemusim bat c ak to co ak hento a bezpecie je skvele. Ale priklanam sa k tomu ze taka E39 540i ktora skrieka ako pterodaktyl :-D to je jednoducho pre mna TOP a srdcovecka. Nic ine mi netreba:-)
BMW e39 540i 6q 99´

bruno75

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 13:34

Rottwa napísal:
Podla mna este stale ma mat poriadne auto zadny nahon, nema mat dizlovy motor a nema byt vyrobene Francuzmi :lol: Je to asi choroba z povolania, ale ja tym novym autam fakt neviem prist na chut. :-k

No to je jasneeee, samozrejme aj take Ferrari FF je polovicny sunt a urcite to nie je to dobre auto, kedze je to 4-kolka a vsetky novsie Lamborghini a Bentley Continental GT takisto.... a take Porsche Turbo je tiez urcite na h*vno ](*,) :roll:
o F10 M550d ani nehovorim (uplna hanba v tom jazdit), ty by si do neho urcite ani nekopol, pretoze okrem toho, ze je to xDrive je to naviac aj chrocht.... [-o< [-( :-({|=

Chlapce sa zobud, nech robis co chces, s takymito nazormi mozes ist robit akurat tak kustoda v technickom muzeu... :mrgreen: ty nejazdis na pterodaktyle, ty si pterodaktyl :D

Edit: ako to, ze ti stoja chlpy mz takej sunky (podla teba) ako je ta Audi quattro na fotke dole, alebo snad veris tomu, ze to je RWD.. :mrgreen:
Naposledy upravil/-a bruno75 v Štvrtok, 23. Októbra 2014, 13:49, upravené celkom 2 krát.

Borisss

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 13:42

Hm...oproti 458, FF a F82 M4 vyzeraju tie posledne tri auta ako stare tragedie, a to mam stare auta celkom rad.

Obrázok

cptObvious

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 13:48

bruno75 napísal:
Rottwa píše:
Podla mna este stale ma mat poriadne auto zadny nahon, nema mat dizlovy motor a nema byt vyrobene Francuzmi :lol: Je to asi choroba z povolania, ale ja tym novym autam fakt neviem prist na chut. :-k

No to je jasneeee, samozrejme aj take Ferrari FF je polovicny sunt a urcite to nie je to dobre auto, kedze je to 4-kolka a vsetky novsie Lamborghini a Bentley Continental GT takisto.... ](*,) :roll:
a take F10 M550d je uz uplne mimo, pretoze okrem toho, ze je to xDrive je to naviac aj chrocht.... [-o< [-( :-({|=

Chlapce sa zobud, nech robis co chces, s takymito nazormi mozes ist robit akurat tak kustoda v technickom muzeu... :mrgreen: ty nejazdis na pterodaktyle, ty si pterodaktyl :D

...a tymto rotwa odpisal najrychlejsiu predokolku na nurburgringu Renault Megane RS, takisto lagunu 4ctrl ktora je v handlingu lepsia ako porsche...a koniec koncov aj legendarnu Alpine...hm...odkial je vlastne najexkluzivnejsie auto ? Bugatti? zeby Francuzsko? :-k :mrgreen:
trosku reality pls

Rottwa
Autor témy

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 14:00

cptObvious, bruno75: no naco :| naco urazat niekoho len preto, ze si mysli nieco ine ako vy. Ved kludne vyjadri svoj iny nazor, ale zbytocne hanit a urazat ? To kde sme ? Ved ste dospeli ludia preboha. JA som nic neodpisal, len mi z nejakej najrychlesej predokolky nebrni v koko*e. Za to taky stary Megane Maxi ani nenastartuje a uz som z neho hotovy. Ale to ma ram, nema to klimu, a nepocut v tom ani seba.

ten M550d je pre mna tiez, ako tu uz niekto spominal, mega fail. Pismeno M a D nejdu u mna dokopy. Pretoze zijem v prezitku doby, na ktorej sa pismeno M budovalo. A este xDrive... :-({|=
Naposledy upravil/-a Rottwa v Štvrtok, 23. Októbra 2014, 14:08, upravené celkom 1 krát.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 14:07

keby tie autá nemali 4x4 a millión asistentov, tak by z nich predali možno 10x menej, a práve o to ide automobilkám, aby si tie autá kúpilo čo najviac ľudí, nejaké heslá, mottá idú bokom, len zisk a zisk, ten kto si pred 20rokmi kúpil superšport so 400koňmi musel byť aj fakt dobrým šoférom, aby sa nevyj*bal v prvej zákrute, dneska bežne jazdí hocikto so 600-700koňovým autom keďže sa na nich jazdí ľahšie ako na takej felicii, len aby to malo automat a millión asistentov, bez toho sa s tým ani nepohnú
jasné technologie pokročili, ale nejak mi to nejde do hlavy keď slečna jazdí na 1000koňovom veyrone do obchodu, pritom v takom F40 by sa jej zlomila noha na 4 miestach pri vytlačení spojky
Naposledy upravil/-a ViktorDDD v Štvrtok, 23. Októbra 2014, 14:12, upravené celkom 1 krát.
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

sebastiaan
Auto: E61 535d/E30 316i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 14:09

Ja mám pocit že táto téma bude pokračovať donekonečna...

Neviem čo je take ťažké na tom aby mal každý rád to svoje a nepindal ostatným do toho čo majú radi oni. ](*,)

A ešte niečo na zamyslenie: To je nejaké pravidlo že buď alebo? Nemôžu sa mi páčiť aj staré aj nové? :o

Rottwa
Autor témy

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 14:25

Kludne nech pokracuje, ale bol by som rad, aby sa tu ludia neodsudzovali. Nie je normalne ze ked niekto napise, ze auto je 10/10 a samozrejme ze po technickej stranke lepsie ako starsi model, ale pocit ako na neho zaposobilo je napr. 1/10, tak automaticky nevie o com hovori. A hlavne ten, co to na zivo ani nevidel.

Na margo toho:

http://www.dailymotion.com/video/x194l0 ... -cars_auto 8)

bruno75

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 14:29

Rottwa napísal:
cptObvious, bruno75: no naco :| naco urazat niekoho len preto, ze si mysli nieco ine ako vy. Ved kludne vyjadri svoj iny nazor, ale zbytocne hanit a urazat ? To kde sme ? Ved ste dospeli ludia preboha. JA som nic neodpisal, len mi z nejakej najrychlesej predokolky nebrni v koko*e. Za to taky stary Megane Maxi ani nenastartuje a uz som z neho hotovy. Ale to ma ram, nema to klimu, a nepocut v tom ani seba.

ten M550d je pre mna tiez, ako tu uz niekto spominal, mega fail. Pismeno M a D nejdu u mna dokopy. Pretoze zijem v prezitku doby, na ktorej sa pismeno M budovalo. A este xDrive... :-({|=

Kto Ta tu uraza?! :shock: Ja som vo svojom pripevku nepouzil na tvoju adresu jedine krive slovo a cptObvious takisto nic zle nenapisal. ](*,)
Ty nerozumies rozdielu medzi urazkou a ironiou... ? :roll:
V pohode, maj si svoj nazor, ja Ti ho neberiem, len nevnucuj svoje mierne scestne nazory ostatnym. Napisat, ze "este stale ma mat poriadne auto zadny nahon, nema mat dizlovy motor a nema byt vyrobene Francuzmi" je, nehnevaj sa, trochu odvazne a priamo z toho vyplyva, ze napr. auta, ktore sme ja alebo cpt. vypichli nepovazujes za dobre, pricom ale (a to nielen podla mojej mienky) su inak vseobecne povazovane za TOP auta dneska...
Takze podla Teba sa mylia vsetci ti erudovani motoristicki novinari, odbornici aj motoristicka verejnost, ktori ospevuju napr. take Lamba ako superauta?! :roll: ](*,)
Zato ale stara klasika E34 M5 je jedno najlepsich aut vsetkych cias a uz ho nikdy nic neprekona, pretoze vsetky modernejsie auta (dokonca uz aj E39 M5) maju v sebe nejake tie asistenty, turba, pohon 4x4 alebo inu ficuru, ktoru TY neuznavas...
Fajn, zi vo svojom svete dalej...

Rottwa
Autor témy

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 14:33

Neda si povedat... Nie, podla mna sa ti novinari nemylia. Aj viem ze su to top auta po technickej stranke dnes. Ale nie kazdeho oslovia. Ja mam rad staru mechanicku klasiku, kde auto soferuje samotny sofer.To ta tak neskutocne zerie ? :lol:

voMacK
Auto: G31 540i

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 14:35

Rottwa napísal:

Ty sa tu na jednu stranu ohanas otvorenostou a toleranciou a pritom sam mas uplne spiatocnicke a xenofobne zmyslanie. To, ze pracujes vo firme na prevodovky tu len zneuzivas aby si tym svojim reciam dal nejaky punc kvality a odbornosti. Podla teba musi byt auto take a take [vid tvoje kriteria] a ked to tak nieje, je to hned na kkt. Co nechapes, ze prave preto sa tu an teba zhrnula taka kritika? Vsak tu nejde o to, ze niekomu vyhovuje to, niekomu ono, to vsetci chapeme, ale proste tvoje zmyslanie je zaseknute v 80tych rokoch a ked sa nieco vymyka tvojmu konzervativnemu pohladu, tak uz je to zle a uz to neni to prave orechove.

Ked na pises, ze ma F10 M5 eko kozku [kravina], lacnu palubku [totalna kravina] a otrasny zvuk [mega kravina], tak sa nediv, ze par ludi nad tebou mavne rukou, ze si asi taky odbornik, jak babka od vedla...
Inak po TN beha Hossa na svojej F10 M5, ma tam sice urpaveny vyfuk, ale zvuk to robi taky, ze vsetky E39 540i sa mozu ist tazko zahrabat....
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Rottwa
Autor témy

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 14:39

No to si pekne napisal a mas pravdu. Presne tak to je. Neviem k comu to prirovnat, mozno ako ked niekto napise na Harry Pottera - jednu z najpredavanejsich a najusesnejsich knihv historii - vysoko hodnotenych ze jemu sa to nepaci, tak automaticky nevie co je dobra kniha ? Aj ked to ma putavy dej, oslovilo to cele spektrum citatelov a vydalo sa neviem kolko dielov. A kludne to moze byt profesor literatury. Ale on ma radsej basnicky, lebo je tam menej textu a rymuje sa. :lol:

PS: M4 je ine kafe.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 207 neregistrovaných