... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Pribeh mojej automatickej prevodovky.....

Piatok, 29. Marca 2013, 22:30

Nefer na tom celom je len to,že sa to stalo už toľkým ľudom a stáva sa to dalej,tieto veci sa tahaju čo viem ja vyše dvoch rokov.....Ak si na nejaku opravu netrufam, poviem klientovi bohužial, s týmto vám nepomôžem...pri niektorých vecoch sa pokus omyl neopláca.....

Raz by som chcel pri takej oprave prevodovky byť, pozerať na ruky opravárovi, vidieť faktúry za nákup vecí, kludne mu zaplatiť maržu na materiali,kludne mu zaplatiť na hodinu čo si povie,ale chcem vidieť čo mi na prevodovke menil, čo nie, prečo začo,načo........ak je pri mne klient v mojej dielni,nemám s tým najmenší problém....každú vadnu sučiastku dostane do ruky(do kufra).......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Piatok, 29. Marca 2013, 22:35

ice.blade napísal:
nepokazila sa len raz ale 2x, ta co sa riesila neskor "az po uplynuti zaruky" v ramci zaruky bola realizovana 21.10.2012, dalej dosla zenska 31.10.2012 ze jej auto trha pri rozjazdoch a aj toto jej opravili ZADARA a teraz sa stazuje zas ze jej to sere... fakt asi necitas s porozumenim, je to nefer nanho aztak moc srat a vymyslat si ajked ajked

Ja citam dobre. Toho 21.10. bolo auto prevzate do opravy (po dohode) a 31.10. bolo odovzdane "opravene." Nech pocitam akokolvek, mne z toho vychadza stale 1 oprava :lol:
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

ice.blade

Piatok, 29. Marca 2013, 22:47

vidis, zeby to bolo tak? :D potom moja chyba ze som to zle pochopil, berem spat tie nadstandardne sluzby :thumbup:

simik s tym ze chces byt pri aute nikto nema problem zatial sa mi nestalo ze by mi to zakazali, nemal by mat ani lubo problem ale vacsinou to skonci tak ze auto sa ti bude opravovat nikto nevie kedy kedze predtym je xy zakaziek a ze ti zavolaju, zrazu volaju ze auto uz je hotove co vcul? :D ajked ma raz vo fiate nechceli pustit priamo k autu ale som mohol sedet za sklom v takej "cakarni" a kukat sa na kumpanov co z autom robia

inak treba nadavat na luba krizaka alebo jura sedaja? kto vlastne dojebabral tu reklamaciu? :D treba si radsej zapamatat obe mena

michaltt
Kraj: Košický

Piatok, 29. Marca 2013, 23:08

Pelo : lubo je ludomil
http://forum.autobazar.eu/oprava-automa ... 39225.html

Bezne preraba tisice eur koli zakaznikom. Ked si tak citam jeho prispevky po internete, mam zmiesane pocity.
Prílohy
ldml.JPG
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

PolysMI
Auto: E61 535D e70 3.0sd

Sobota, 30. Marca 2013, 01:55

to je sice pekne ale ked pride auto na mindar picu zly stav a viem ze s tym budu komplikacie pri oprave ze dalsia vec to moze lahko odpiect tak nato serem poviem dajte si auto dokopy a tak pridte je to premna rizikove snad nie?

michaltt napísal:
Pelo : lubo je ludomil
http://forum.autobazar.eu/oprava-automa ... 39225.html

Bezne preraba tisice eur koli zakaznikom. Ked si tak citam jeho prispevky po internete, mam zmiesane pocity.

Lukynko
Auto: E34 2.5TDs-ko :)

Sobota, 30. Marca 2013, 11:45

PRIJAL BY SOM AK BY SA AJ DOTYCNY LUBO KRIZAK K TOMU VYJADRIL

slacker
Auto: E39 530dA

Sobota, 30. Marca 2013, 12:02

To ze mlci iba svedci o jeho profesionalnom pristupe a kvalitach odvedenej prace. Zatial je tu kopec negativnych reakcii, nevidim ziadnu pozitivnu. Na moju otazku, ci chodi po suciastky do PL nezareagoval, takze na tom asi nieco pravdy bude.

alfi666

Sobota, 30. Marca 2013, 12:15

pelo napísal:
Keby som mal riesit opravu automatu, tak radsej tu:
http://www.zp-automatic.cz/reference

Pelo, nepoznam tu firmu, ale ked si niekto napise na stranku pri popisovani prevodovky, ze "asi tam neni hydromenic ale nieco ine" tak mi to pride tak, ze docela nevie o com rozprava :D
Radsej by tu prevodovku nemali spominat ked s nou nemaju skusenosti :)

hydromechanická - je poněkud pozměněná obdoba hydrodynamické, kterou používaly hlavně železniční vozidla (pravděpodobně tam není přímo HD měnič, ale nějaká jednodušší a robustnější obdoba)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

pelo
Auto: e39 520i saloon

Sobota, 30. Marca 2013, 12:24

Tie popisy su od veci, uznavam. Sudim len podla skusenosti z internetu a aj podla technickej vybavy toho servisu, ze to evidentne nie je dvojgaraz s osadenstvom Pat a Mat...ale tak ci tak repas automatu riesit nebudem, kedze ziadny nikdy nechcem mat, automat mi smrdi rovnako ako diesel...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

annagallo
Autor témy
Auto: audi A4 avant
Kraj: Prešovský

Utorok, 2. Apríla 2013, 20:51

Ďakujem za priestor na vyjadrenie svojich názorov, ktoré vyvolali tuto diskusiu. Mňa, ako ženu milo prekvapil záujem a reakcie. Keď to čítam, mam pocit, že je pár veci nezodpovedaných. Týmto príspevkom chcem dať určité veci na správnu mieru. Poskytujem Vám históriu môjho auta od kedy som si ho kúpila a tak spresnila celú túto situáciu.

28.02 2011 - kúpa auta
19.05.2011 - menené komplet rozvody, lambda sondy / Bosch/
25.06.2011 - výmena oleja v motore, výmena sviečok
26.03.2012 , Príbovce - pristavenie vozidla na opravu
- diagnostika motora – chybná prevodovka
– chyba motora – kontrolka:- emisie
- predpokladaná cena opravy 2000 eur
30.03.2012 , Príbovce - prevzatie vozidla po oprave prevodovky
- pri preberaní – ventilátory chladiča stále išli
– pri rozbehu prevodovka zacukala
/ vyjadrenie p. opravára: všetko je OK./
-po zasvietení svetiel cestou domov rozsvietená signalizácia
nefunkčnosti regulácie sklonu svetiel.
31.03.2012 –kontrolka svetiel pretrváva
– hučanie ventilátora pretrváva
– kontrola závad u iného mechanika

-vyjadrenie mechanika: -pri demontáži a montáži prevodovky, následným nešetrným
zaobchádzaním s motorom ktorý bol zrejme opretý o karosériu,
došlo k odpojeniu snímača teploty motora. Ten iba zasunul a bolo o.k

pozn.: pán opravár z Príboviec to ignoroval, povedal ,že je všetko o.k a potom nech sa
nesťažuje, že mám chyby motora

-poškodená káblová spojka
-po zasunutí tepelného čidla dvihol auto a zistil, že potenciometer regulácie sklonu
svetiel je na druhú stranu a pousmial sa,že aj keby chcel, tak by to nedokázal takto
napojiť, ako p.opravár z Príboviec
-mali rozobratú nápravu a tým pádom aj ovládanie regulácie sklonu svetla

13.07.2012 – výmena predných bŕzd / kotúče ATE a dosky ATE ceramic/
– výmena oleja v motore
– prvé upozornenie mechanika pri vychádzaní z dielne , že nejako auto cuká

09/2012 Príbovce – telefonicky nahlásená reklamácia p. opravárovi , ktorý bol na
dovolenke vo Francúzsku, odporučil sms-kou na kolegu p.Š.
– následne telefonická dohoda s kolegom p.Š o dátume pristavenia
vozidla na reklamáciu dňa 21.09.2012
20.09.2012 – výmena prednej nápravy komplet / Lemforder/

21.09.2012 Príbovce – pristavenie auta na reklamáciu
– obhliadka auta, diagnostika auta
– vyjadrenie p.Š po obhliadke, diagnostike:- že to bude asi spojka
– na aute sa môže jazdiť
po dobu čakania na posunutý termín reklamácie.
– termín reklamácie posunutý z dôvodu zaneprázdnenosti servisu na
22.10.2012
21.10.2012 Príbovce – prijatie vozidla na reklamáciu, viď doklad.

31.10.2012 Príbovce –prevzatie vozidla po reklamácii
– pri preberaní auta po reklamácii bol mi odmietnutý vydať doklad
o oprave prevodovky

11/2012 – 01/2013 – trasy auta Tatry–Bratislava, turnusy: 4 týždne odstavené na
stráženom parkovisku v Bratislave, 1 týždeň jazdenia
– nezvyčajné zvuky auta

06.02.2013 – výmena oleja v motore
– pri výmene oleja ma mechanik upozornil na zvuky auta
pri radení do P, následná kontrola na kanáli.

– vyjadrenie mechanika: - pazvuky až buchot v zadnej časti prevodovky
– šrub na vypúšťanie – napúšťanie oleja, miesto
špeciálneho kľúča použitý sekáč.
– netesnosť prevodovky, kvapkanie chladiacej zmesi
z motora
09.03.2013 - auto nepojazdné na cestnej komunikácii R1
– životu nebezpečná situácia

11.03.2013 Príbovce – pristavenie auta odťahovou službou na vozíku
– p opravár z Príboviec odmietol prezrieť a posúdiť stav auta

11.03.2013 – auto prevezené do iného servisu
– momentálny stav: -prevodovka rozobratá
– zistené závady: - odídené čerpadlo
– odídená reťaz
– otáčkomer
– nepodoťahované šruby

Od začiatku tejto témy , som sa chcela s Vami podeliť o moju skúsenosť s p. opravárom s Príboviec a jeho firmou. V príspevku, ktorý som napísala ako prvý mi šlo iba o to, aby sa iní nepopáli tak ako ja.. a týmto chcem poďakovať všetkým , ktorí tu prispievali či už pozitívne alebo negatívne, ktorí ma morálne podporili a dovolili, aby som sa aspoň takto vyrozprávala z mojej nie šťastnej skúsenosti....Vyzývam aj iných, ktorí mali skúsenosti s touto firmou, ale nech sa ozvu aj tí , ktorí sú spokojní s prácou tejto firmy....nech sa tu napíšu aj takéto príspevky.....potrebne dôkazy, ktoré som chcela už mám a čo sa tyká tohto fóra, tak to už nechávam na vašom vlastnom úsudku.

banned

Streda, 3. Apríla 2013, 00:31

Nechcem zastavat lubomt, ale multitronic je vazne obrovska picovina co sa spolahlivosti tyka :( Len teda, na co sa pustat do takej opravy, resp. chciet nieco garantovat, ked to nie je 100%?
banned... ...connecting people :)

M1R3C
Auto: BMW E39 540i ///M
Kraj: Trnavský

Piatok, 17. Mája 2013, 10:24

TT-SIMIK napísal:
Nefer na tom celom je len to,že sa to stalo už toľkým ľudom a stáva sa to dalej,tieto veci sa tahaju čo viem ja vyše dvoch rokov.....Ak si na nejaku opravu netrufam, poviem klientovi bohužial, s týmto vám nepomôžem...pri niektorých vecoch sa pokus omyl neopláca.....

Raz by som chcel pri takej oprave prevodovky byť, pozerať na ruky opravárovi, vidieť faktúry za nákup vecí, kludne mu zaplatiť maržu na materiali,kludne mu zaplatiť na hodinu čo si povie,ale chcem vidieť čo mi na prevodovke menil, čo nie, prečo začo,načo........ak je pri mne klient v mojej dielni,nemám s tým najmenší problém....každú vadnu sučiastku dostane do ruky(do kufra).......

Môžem potvrdiť Simík-ové tvrdenie :) U neho môže byť aj 10 ľudí a všetko je oukej a za pozeranie nikto ešte neplatil keďže je to normálna vec ;)
Motto: Radšej žiť krátko a mať balhobyt, ako žiť dlho a splácať cudzí byt.
BMW e39 540i ///M
BMW e39 530da ///M -EX
BMW e38 740iL -EX
SUV (non BMW) -EX
Bmw e38 740ia -EX
Bmw e38 740iL - EX
Bmw e38 735iL-EX

histspeed

Nedeľa, 19. Mája 2013, 17:47

Lukynko napísal:
PRIJAL BY SOM AK BY SA AJ DOTYCNY LUBO KRIZAK K TOMU VYJADRIL

On sa k tomu vyjadril, žiaľ ale na inom fóre:

Obrázok

Viď TU a TU

Vsoft
Kraj: Žilinský

Sobota, 25. Januára 2014, 18:19

Ahojte chlapci, na toto forum som sa zaregistroval, len preto aby som sa takisto podelil o skusenosti s lubo_mt. Chystal som sa menit v prevodovke olej aj filter a na zaklade kladny referencii z audiklubu som sa rozhodol pre tohto pana. Po rozsiahlejsej diskusii cez internet ohladom vymeny oleja a o jeho odbornom vyklade co treba kde treba urobit som myslel ze je to odbornik a dohodol som si s nim termin. Ked som prisiel k nemu, tak jeho kolegovci ani nevedeli kto som, vraj o nicom nevediam ale ze maju eden zdvihak volny tak ma zoberu. Tvrdil mi ze tam ide cerveny olej 12e liter ci kolko to a filter ma skladom. Priebeh prace: Zdvihli auto, zhodili olejovu vanu na prevodovke, osupali zvysky tesnenia, zrazu zistili, ze filter ako mam ja nemaju!!! zrazu skladom nieje, tak ho len vycistili. Namiesto toho ako mi tvrdil ze olej sa vymiena strojom pretoze bez neho cely objem nevytiahne a tym prevodovku len doj*bem, urobili jeho chlapci presne to isté. Vyliali olej z vane zdvihli auto vanu nahodili a najebali tam 3litre a ja som este radil prnd. Takze vlastne to co som si mohol urobit aj ja len som nechcel pretoze by som tu prevodovku podla neho len "d*jebal". Pani za 20minut roboty zobrali 100e a ja CHUJ sprosty som este povedal ze netreba papier k tomu. Ked som mu pisal, ze ako je mozne ze mi tam dali zlty olej namiesto cerveneho KTORY TAM MA IST povedal, ze ked tam raz bol zlty olej musi ist znova zlty...hovorim okej. Zaujimalo by ma este, ako je mozne ze tam naj*bali SILIKON!!! namiesto tesnnenia pod vanu a preco mi olej neodsali STROJOM !!! Vraj keby to urobili tak by ta prevodovka uz nemusela ist. Takze si vlastne panko totalne nasral do huby odviedli totalne odfusovanu pracu, ktora stoji za hovno a mohol som si to tak urobit aj ja a kvalitnejsie, pretoze filter a tesnenie by som si zaobstaral aj sam...hlavne ze mi rozpraval ze to nieje sranda ze oni nato majju veci atd atd....dokonca ani neviem ci mi tam este nenaliali moj stary olej s5...takze tot su moje skusenosti s lubo_mt. Len nech si to precita a skusi nato reagovat tak sem hned prekopirujem nasu celu debatu pred a po vymene....
Este doplnim, ze auto mi stoji pred barakom, pretoze silikon na vani je od oleja rozozraty a prevodovka je bez oleja....takze dakujem velmi pekne.

ROKI49
Auto: G20 330i

Sobota, 25. Januára 2014, 18:31

Ked si pozrem tento prispevok z fora sedmickovej rady tak mi je az smiesno.

lubomt napísal:
PetoK - co mas zase? Bavi Ta tu špiniť ma? Kedy konecne prestanes??? Okrem jednej prevodovky, kde som davnejsie férovo vratil peniaze nemam s nikym ziadny iny problém, takze laskavo nemaj sproste pripomienky!!! Prid si k nam sadnut na jeden tyzden na zadok, uvidis kolko sa aut u nas premelie a sam uvidis, ze robime poctivo ! To ze sa obcas niekomu nieco nepaci a nedrzim garanciu potom na cele auto ( teda na veci co sa nemenili ) , za to nemozem. Cakam Tvoju odpoved! Sedim Ti na otlaku? Neviem naco si tu platim reklamu ako mnohi ini a Ty mi ničíš dobré meno firmy. Bez uražky, ale je to choré.

Iba s jednou jedinou prevodovkou mal problem. Zaujimave je, ze som tychto pripadov cital uz viac, kamarat ma od neho repas na GM a idealne to teda spravene nema. Ked mu hovoril o probleme, tak len zahral blbeho. Vrchol bol ked sa tu niekto stazoval, ze mu tam zle nasadili tesnenie a olej vytiekol, takto mohol tu prevodovku zabit. Referencii je strasne vela, mna len vytaca, ze si tu nevie niekto priznat, ze je to odfusovane a zavadza tu, ako jedna jedina prevodovka v zivote sa nepodarila. Vymenit olej a nemenit filter, namiesto tesnenia dat silikon tak to je fuserina jak hovado. Ja by som si tam nenechal vymenit ani baterky do kalkulacky.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 226 neregistrovaných