... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
mmracing.sk

mayo333

Re: Predpisana rychlost 50km/h a tolerancia +-10km/h

Štvrtok, 5. Februára 2009, 18:19

Nie pomahat a chranit, ale BUZEROVAT A MLATIT. uz vidim ako nam tento zakon pomohol a ani nespominam, vyrok ich sefa, ze si to "zli chlapci" pojdu odrobit na vpp... :roll:

Pežot

Štvrtok, 5. Februára 2009, 18:22

mayo333 napísal:
Nie pomahat a chranit, ale BUZEROVAT A MLATIT. uz vidim ako nam tento zakon pomohol a ani nespominam, vyrok ich sefa, ze si to "zli chlapci" pojdu odrobit na vpp... :roll:

Zlí chlapci = slušní vodiči, ktorí sa raz za 1000 rokov ponáhľajú za niekým do nemocnice (obrazne povedané)

Užívateľov profilový obrázok
k33p
Auto: e87
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 5. Februára 2009, 18:42

Verejno prospešné práce budú aktuálne až v Januári 2011, dovtedy budem musieť zaplatiť 20tisic (700eur) keď ma radar odfotí ako zrovna dusím obmedzovač na trojke...no pekne... :x
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 5. Februára 2009, 23:08

Moje dojmi zo zmien su len negativne. Nechapem co ich take kokotiny aj napadaju. Teraz je to este nebezpecnejsie, lebo sa tvoria kolony , kazdy ide pomaly brzdi pridava. Predtym sa taketo zhluky vozidiel netvorily a medzi autami boly vacsie medzeri sice clovek isiel rychlejsie, ale mal cas zareagovat. Teraz vidi kokot. Okrem toho, na akej rychlosti chodite 50 je to taka kokocka rychlost. Ale na aute sa to ta este vydrzat, ale co maju povedat chudaci motorkari :D na motorke 50 to sa hadam ani rovnovaha neda udrzat pri takej rychlosti :D

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Štvrtok, 5. Februára 2009, 23:11

Ministerstvo odporuca mat zaradenu trojku a je jedno ci na diesli alebo benzine, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to som niekde cital. Uz neviem

hessy

Štvrtok, 5. Februára 2009, 23:19

heroe napísal:
Ministerstvo odporuca mat zaradenu trojku a je jedno ci na diesli alebo benzine, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to som niekde cital. Uz neviem

to bolo v spravach :lol:

jollyjoker
Auto: 323ti
Kraj: Zahraničie

Piatok, 6. Februára 2009, 00:13

zas sa najvyssi ukazali aki su mudri a pritom vsetci vieme ze opak je pravdou. keby mi napalili pokutu za prekrocenie rychlosti do 5km tak to urcite tak nenecham a napisem aj do Luxemburgu.
EX 540i6 10/00
EX 540iAT 6/99
EX 540i6 6/99
EX 540i6 2/00
EX 540iA 10/00
EX 323ti 8/98

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 6. Februára 2009, 00:22

heroe napísal:

Hehe dobré....tak zavolam svojmu automatu na riadiaciu jednotku aby tam jebol 3ku...)))))alebo mám v každej jednej dedine prepínať do tiptronicu???kua super......))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

barabas

Piatok, 6. Februára 2009, 00:38

R0nnIe napísal:
Moje dojmi zo zmien su len negativne. Nechapem co ich take kokotiny aj napadaju. Teraz je to este nebezpecnejsie, lebo sa tvoria kolony , kazdy ide pomaly brzdi pridava. Predtym sa taketo zhluky vozidiel netvorily a medzi autami boly vacsie medzeri sice clovek isiel rychlejsie, ale mal cas zareagovat. Teraz vidi kokot. Okrem toho, na akej rychlosti chodite 50 je to taka kokocka rychlost. Ale na aute sa to ta este vydrzat, ale co maju povedat chudaci motorkari :D na motorke 50 to sa hadam ani rovnovaha neda udrzat pri takej rychlosti :D

ludia si zvyknu, neboj, aj v reichu to je a jazdia fajn, mam pocit ze lepsie ako tu, tym ale nevravim ze suhlasim s 50...

barabas

Piatok, 6. Februára 2009, 00:55

jollyjoker napísal:
zas sa najvyssi ukazali aki su mudri a pritom vsetci vieme ze opak je pravdou. keby mi napalili pokutu za prekrocenie rychlosti do 5km tak to urcite tak nenecham a napisem aj do Luxemburgu.

a nepomoze ti to nic, lebo de jura, su oni v prave!
tolerancia nieje nikde napisana v zakone ani v sadzobniku!
ta pokuta 10kmh, nieje nad ale do!

pepo286

Piatok, 6. Februára 2009, 01:19

barabas napísal:
tolerancia nieje nikde napisana v zakone ani v sadzobniku!

no ale radar, ako kazde tech. zariadenie ma nejaku nepresnost (odchylku) .. najme ak neprecuje v laboratornych podmienkach ale vonku ...
btw: stale platia tieto 2 veci inac ti mozu fukat ???
- musia mat tvoju fotku na ktorej je jednoznacne a citatelne vidno aj SPZ (ksicht nestaci) ?
- mozes si ziadat aby ti ukazali cerifikat o reciachovani (prekontrolovani v metrologickom ustave) radaru? - a ten nesmie byt starsi ako pol roka

Raz som to pouzil: normalne ma zmeral mobilny radar (zelena fobia) iduci oproti ... kusok na to ma zastavila hlaidka na krajnici .. ze som isiel 103 (to som siel na firemnom golfe 1.9TDi 90HP :) ) na 90ke ... najprv som na neho hodil taky prekvapivy pohlad typu "a co ako, sak pohoda?" (bo mi tu moju rychost oznamil vitazoslavne ako ked Horacio najde dokazy na masoveho vraha) ... tak sa len hnusne zakerne pousmial, hlavou ukazal na chlapika vedla a vravi "ten mal 101" ... kuknem a tam 'podnikatel' na ciernom passate s foliami (nevizeral ze sa nepokusal zjednavat a ukecavat) .. a chlapik uz na kapotu caloval lovaciky ...
tak si v duchu vravim "to neukecam, pokuta ma neminie, za 103 mi vodicak brat nemozu, auto je firemne takze pov.vybava OK .. skusim ich kus ponatahovat" ... tak reku ze "niesom si vedomy toho ze by som prekrocil rychlost" - a fakt som na tachac nekukal predtym ... chlapovi trosku stocilo ten ironicky usmev do druhej strany, ale co mal robit ... zobral vysielacku a zavolal chlapika na fobii .. ten prisiel, odstavil a 'pozval ma na navstevu' ... tak som si sadol k nemu a pekne som si pozrel fotoalbum .. mali ma aj s SPZ :( .. tak reku ze posledna moznost .. "mate certifikat o reciachovani radaru" ... chlapik vytiahol papiere , podava mi ich a s usmevom (tento bol milsi) vravi "pred tyzdnom som s tym bol na skusky" .. tak co, tak nic, tak za liter
.. ale aspon som za tych 10-15 minut co tam ta fobia stala usetril niekomu peniazky a mozno aj VP ... bo takeho neprijemneho policajta som este nestretol (vetsinou sa s nimi da rozumne, sak su to ludia) .. a nikomu ho ani neprajem ..

... fuuu .. ale som sa rozpisal .. to bude tymi 3 kavami a 2l kofoly .. idem skusit spat :)
E46 320D Touring 100kW (2001)

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Piatok, 6. Februára 2009, 04:50

skoda ze si si neporovnal aj cislo na papiery s cislom na ramery :-)
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

barabas

Piatok, 6. Februára 2009, 09:02

pepo286 napísal:
no ale radar, ako kazde tech. zariadenie ma nejaku nepresnost (odchylku) .. najme ak neprecuje v laboratornych podmienkach ale vonku ...
btw: stale platia tieto 2 veci inac ti mozu fukat ???
- musia mat tvoju fotku na ktorej je jednoznacne a citatelne vidno aj SPZ (ksicht nestaci) ?
- mozes si ziadat aby ti ukazali cerifikat o reciachovani (prekontrolovani v metrologickom ustave) radaru? - a ten nesmie byt starsi ako pol roka

jo, aj tachac v aute ma rezervu, cize by si mohol teoreticky jazdit o 15kmh apson, ale zrejme to tak vsetko neni casto:/

K2
Auto: e36 328iA coupe
Kraj: Košický

Piatok, 6. Februára 2009, 09:32

Moj letmy pohlad....pamatam si cestu vo Svajciarsku, Rakusku, Nemecku ako som si tam jazdil z usmevom na tvari...a bolo mi jedno ci som siel 50km/h alebo 160km/h...ako nahle som prisiel na Slovensko zacala nechut jazdit na nasich cestach...neohladuplnost, trubenie...pametam si jak som zastal v Bratislave na prechode a nejaky dilinko zacal na mna trubit co robim(pri Tescu som ho stretol na parkovisku a tam som mu to rychlo vysvetlil :twisted: )...a to ani nehovorim kolkokrat som siel ja cez prechod a som sa trochu pochytil z vodicmi co mi nedali prednost.

Ja to vidim skor vo vychove vodicov ako v zakonoch(aj ked nevravim, ze su stopercentne zakony ale chceli ste EU tak ju tu mate :!: )

K tej tolerancii...siel som u nas v KE 60 km/h cez dedinu kde casto meraju uplne s prehladom blikali na mna ze meraju ta kludne idem 60km/h nejak som si neuvedomil novy cestny zakon a nic..nezastavili...aj po vypadovke som siel 90 km/h tak tesne pod tou hranicou lebo pozeram a na druhej strane meraju a ku**y merali aj na mojej...a tiez nic...moze byt aj to ze si niekto prifarbi situaciu a potom pridu taketo sci fi story...ked niekoho nameraju co ja viem 53 km/h a mu to ukazu atd tak potom tomu uverim :lol:
Jazda v BMW je lepšia ako sex:)

Nesnívam svoj život, žijem svoj sen!!!

Nie som povinný byť taký, aký by som podľa ostatných mal byť.Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.(R.P. Feynman)

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Piatok, 6. Februára 2009, 09:56

K2 napísal:
pametam si jak som zastal v Bratislave na prechode a nejaky dilinko zacal na mna trubit co robim(pri Tescu som ho stretol na parkovisku a tam som mu to rychlo vysvetlil :twisted: )...a to ani nehovorim kolkokrat som siel ja cez prechod a som sa trochu pochytil z vodicmi co mi nedali prednost.
Ja to vidim skor vo vychove vodicov ako v zakonoch(aj ked nevravim, ze su stopercentne zakony ale chceli ste EU tak ju tu mate :!: )

dovol aby som ta upozornil na jednu podstatnu vec, podla zakona boli ti vodici v prave:
(co je italic je skopirovane zo zakona)

Na Slovensku si podla zakona ako vodic povinny: dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod (paragraf 4, ods. 1 f)

Pritom Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť. (paragraf 53, ods. 2)

Cize ak chodec stoji pri prechode a caka, nie si povinny mu zastavit, lebo este neprechadza.
Vo vsetkych ostatnych krajinach EU je v zakone, ze chodca musis pustit ak chodec vyjadril volu prejst cez prechod,
tu volu vyjadruje aj tym, ze stoji pri prechode a caka.
Takze len tolko k tomu ci tu mame zakony EU..
Ja pred prechodom zastavujem ale ked uz sa tak silno hrame na tie zakony..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 244 neregistrovaných