... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Re: Predaj starsich aut a vnimana pridana hodnota BMW-zamysl

Piatok, 8. Novembra 2013, 13:56

viem, ze tema je o niecom inom no musim zareagovat na teba a podobnych ludi co sa tu vyjadrili....
uprimne ti gratulujem k takemu zivotu bez nutnosti sa zadlzit co i len u rodicov, ale my bezni smrtelnici zarabajuci priemernu mzdu by sme museli byvat u rodicov, nic nejest, nepit nikde si nevyrazit, chodit v tom istom obleceni, nic si neuzit a do prace dochadzat peso 100mesiacov cize 8 rokov, 4 mesiace aby sme si mohli kupit blby 3izbovy bytik. tak mi tu prosimta netrep hovadiny o zlom hypouvere a diabolskych bankach ;-)

Kwaky
Auto: 2013 BMW F13 640i
Kraj: Trnavský

Piatok, 8. Novembra 2013, 14:03

EBOLA napísal:
viem, ze tema je o niecom inom no musim zareagovat na teba a podobnych ludi co sa tu vyjadrili....
uprimne ti gratulujem k takemu zivotu bez nutnosti sa zadlzit co i len u rodicov, ale my bezni smrtelnici zarabajuci priemernu mzdu by sme museli byvat u rodicov, nic nejest, nepit nikde si nevyrazit, chodit v tom istom obleceni, nic si neuzit a do prace dochadzat peso 100mesiacov cize 8 rokov, 4 mesiace aby sme si mohli kupit blby 3izbovy bytik. tak mi tu prosimta netrep hovadiny o zlom hypouvere a diabolskych bankach ;-)

Prepáč, takto som to vôbec nemyslel. Chcel som tým povedať len toľko, že sa všemožne snažím vyhýbať sa akémukoľvek zadlženiu, ale plne si uvedomujem že existuje veľa ľudí, ktorí inú možnosť nemajú. A taktiež som len bežný smrteľník, žiadny člen klubu "horných 10 000" :wink:
2012 AUDI A7 3.0 BiTDI S-Line - Ex
F01 730d mod. 2012 - Ex
E65 745i - Individual - Ex
E39 528i ///M - Ex

EBOLA

Piatok, 8. Novembra 2013, 14:14

chapem. tiez sa nerad zadlzujem ale su situacie ked sa inak neda... napriklad spomynana hypo alebo ked sme prisli o auto bolo pre nas s manzelkou existencne nutne si ho zobrat hoc na uver.

musim vsak potvrdit, ze dnesny ludia nemaju vobec prehlad o peniazoch a celkovo aspon zakladne ekonomicke vzdelanie. potom si beru na cetelem, kvatro a podobne zdieracie institucie ajfon, pc alebo ine v podstate nepotrebne veci.

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 8. Novembra 2013, 14:19

Kwaky, Tvoj nazor sa mi velmi pozdava (tiez nemam rad nakupy z pozicanych penazi, hypoteky a uvery fakt nemusim), je to v tejto teme OT, tak len strucne napisem, ze ak by bolo (ovela) viac takych ako Ty (a najma v USA), tak by tu nemusela byt kriza a vsetkym by nam bolo asi lepsie...
Clovek ma skakat len do vysky svojho platu, chapem, ze nie vsetci na to maju (tych "zopar" uverov na byvanie tu na SK, ktore sa aj tak vacsinou riadne splacaju ekonomiku nevytrhne ani nepolozi), ale ked pred par rokmi davali banky uvery kazdemu, kto sa vedel podpisat, tak to raz muselo takto dopadnut...
Sorry za OT

EBOLA

Piatok, 8. Novembra 2013, 14:28

bruno75 napísal:
ale ked pred par rokmi davali banky uvery kazdemu, kto sa vedel podpisat, tak to raz muselo takto dopadnut...
Sorry za OT

s tymto sa stotoznujem!

ale obcas to vidiet aj tu... mlady kupuje auto ktore si nemoze dovolit lebo len splatky na to auto su 80% jeho prijmu. potom odklada servisne intervaly, dodrbe sa mu tam daco a hodi tam cinsky smejd namiesto originalu alebo kvalitnej nahrady nakoniec to znie ako zetor po jeho pradedovi. preda to za cenu ktora degraduje cenu ostatnych pekne servisovanych kuskov, kupi si za utrzene peniaze tdi a pri pive s kamaratmi bude nadavat ake su bmw predrazene a ze nahradne suciastky stoja cely majland, nech si to nekupuju. a tym padom klesa dopyt a tym umerne aj cena ;-)

Vlado Behun
Autor témy
Auto: E46 M3
Kraj: Bratislavský

Piatok, 8. Novembra 2013, 15:22

Dakujem a tesim sa, ze sme uz na 7mej strane, a este nikto tu tusim nikoho nenazval ko***om a neposlal do p*** ;-)

Uplne rozumiem skoro kazdemu prispevku, no verim, ze mozno o rok/dva by mnohi z vas, ktori teraz preferujete auta "s dusami", sa k tejto teme vyjadrili uuuplne inac, presne v zmysle, ako tusim napisal Kallon: "vies doteraz som si tiez myslel, ze radsej sa vozit na starsej mozno aj spolahlivejsej herke. :roll: a smial som sa novym premiestnovadlam a rehotal jak sa ja fajne vozim v jazdenke, jak ich trhnem jak nic. :roll:
...dnes sa rehocem ja, vozim sa v novych autach a smejem sa susedovi ked ma trhne na 10r. E60 s 300.000km ci dalsiemu na A6 s 220.000km a podobnym co ma s velkou hrdostou predbiehaju ako nic. samozrejme cest vynimkam, urcite nemecke auta vydrzia tolko km. ale je tu ALE :-"

Aj ja som kedysi nedal dopustit na E30 Coupe 325, ci Fiat Uno turbo alebo R5 GT Turbo, a fascinovalo ma, ked som na dialnici "trhol" v 200km/hod passat a ine mid"managerske" auta, no nefascinovalo ma, ked mi skoro tyzdenne na tych autach nieco male odislo, a chodil som MHD. Potom som dostal firemne auto, a uvedomil som si, ze aky je to skvely pocit, ked rano nejdete do auta s malou dusou, ci vam nastartuje, alebo ci sa s nim vobec vratite domov, nemate zimomriavky, ked mate ist napr. do Nitry a spat, ci na Schwechat po kamosa. Tych 30min dva krat denne v BA radsej sadam do Peugeota 3008, noveho, vonaveho, so spotrebou 5,5l, a som rad, ze sa uz 140 000km za dva a pol roka na neho mozem spolahnut, nech som v Italy, prahe, budapesti, ci v Humennom. Stacila by mi samozrejme aj fabia, len nech to kuri, jazdi, a nech to ma MINIMALIZOVANU pravdepodobnost poruchy, co statisticky ide rula v ruke s vekom auta a poctom najazdenych km, opotrebovanostou suciastok a unavou materialu, ci zivotnostou niektorych dielov. Nemozem si dovolit rano "nemat auto", resp. chcem ten vyskyt tychto excesov minimalizovat na uroven bliziacu sa nule. To iste u rodiny.
Aktualne riesim dilemu, ci frajerke so synom kupim E9x (cca6r a mladsie; 200k km za min. 14K), alebo Opel Mocca (0r, 0km za cca 14K). Ak mam ale cakat, ze mi vola z D2, ze cestou domov ju stare auto nechalo stat na dialnici, alebo ako vcera, ze jej na E46 compacte prestali svietit obidve predne svetla (vypalene dve H7 naraz), a nemoze ist s malym domov, tak to dakujem. Volim nove, nech ma o potrebe jazdit na oblubenej znacke BMW a pohodli a pocite s nim suvisiacom presviedca, ako chce. Nehovoriac o tom, ze rok to auto bude mat 240K a o dva skoro 300K.

O weekend car samozrejme nevravim. Presiel som si E30 325c, M3 E36, M5 E39, M3 E46, a inymi skvostami, v kazdom som par stovak EUR v minuse, no s tym som do toho siel, a ani jedno auto, co som mal, nelutujem, prave naopak. S kazdym sa mi VELMI tazko lucilo, preto, lebo som si kazde to jedno auto povodne planoval nechat na "stale". Asi to poznate.
Weekend car stale budem mat, nech je to cokolvek, no na tieto sa tieto pragmaticke uvahy, nevztahuju. Na daily car a vozenie sa rodiny, ANO. To je osobitna kapitola.
Ex - Renault 5 TL, Renault 5 GT Turbo, Fiat Uno Turbo, Peugeot 106 1,6 GTi, Ford Focus ST, Impreza Sti (now)
Ex - BMW E30 325 Coupe
Ex - BMW E36 316 Compact
Ex - BMW M3 E36 3,2
Ex - BMW M5 E39
Ex - BMW M3 E46
Current: Non BMW (+ E46 Compact 2,0d)

michaltt
Kraj: Košický

Piatok, 8. Novembra 2013, 15:31

Trosku OT (prelistujte vsetky strany). Ideal ako auto na leto, vylety a na daily po meste nejaku Fabiu :smile:

Toto je laska k starym autam :
http://www.r3vlimited.com/board/showthread.php?t=278417
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Vlado Behun
Autor témy
Auto: E46 M3

Piatok, 8. Novembra 2013, 15:44

michaltt napísal:
Trosku OT (prelistujte vsetky strany). Ideal ako auto na leto, vylety a na daily po meste nejaku Fabiu :smile:

Toto je laska k starym autam :
http://www.r3vlimited.com/board/showthread.php?t=278417

Zabudol si este napisat, kolko "cloveko" hodin a investicii stavba takehoto "daily" karu toho cloveka stala. Ja na to nemam cas. Nemam cas sa ani previezt na hotovej E46 M3 v garazi. Kazdu volnu hodinu rad venujem rodine, praci a sportu. Vrtat sa stovky hodin v starej rarohe (stane sa potom z toho uz ale loved car, nie daily one), a potom ju nechat zaparkovanu na Parickovej cely den pri chodniku, a trpnut, co mi na nej vyrastkovia, a ini, modifikuju, ci v zime po-odtrhat podnarazniky na namrznutom snehu pri chodnikoch, ci nedostat sa rano na Horsky park do skolky maleho, alebo nemoct ist na lyzovacku, lebo sa nedostanem po severnej D1 v snezeni ani do Mikulasa, nie to do Jasnej na Zahradky ;-), by ma asi rovnako dlho nebavil..... Vobec. Ani trocha.
Ex - Renault 5 TL, Renault 5 GT Turbo, Fiat Uno Turbo, Peugeot 106 1,6 GTi, Ford Focus ST, Impreza Sti (now)
Ex - BMW E30 325 Coupe
Ex - BMW E36 316 Compact
Ex - BMW M3 E36 3,2
Ex - BMW M5 E39
Ex - BMW M3 E46
Current: Non BMW (+ E46 Compact 2,0d)

michaltt
Kraj: Košický

Piatok, 8. Novembra 2013, 15:49

Pisem, ze ideal auto na leto. Neviem, kto by s tymto behal v zime a parkoval to na ulici. Na take auto treba garaz.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

defe
Auto: ex E60 M54B30 M6
Kraj: Žilinský

Piatok, 8. Novembra 2013, 15:57

k tym kilometrom mame doma renault kangoo 1.2benzin co ma 220000km a nikdy nikoho nenechalo v stichu,treba si vyberat auta co maju najmenej elektroniky a podla skusenosti nekazove motory+prevodovky.nove auto strati za 3-5rokov cca polovicu zo svojej obstaravacej hodnoty.neni lepsie kupit nejake 3rocne jazdene za polovicu noveho, a verim tomu ak bude mat pravidelnu udrzbu tak nabeha este raz tolko ak nie viac.

gasp0
Auto: e36 96 328i qp
Kraj: Trnavský

Piatok, 8. Novembra 2013, 16:12

Vlado Behun napísal:
Dakujem a tesim sa, ze sme uz na 7mej strane, a este nikto tu tusim nikoho nenazval ko***om a neposlal do p*** ;-)

Uplne rozumiem skoro kazdemu prispevku, no verim, ze mozno o rok/dva by mnohi z vas, ktori teraz preferujete auta "s dusami", sa k tejto teme vyjadrili uuuplne inac, presne v zmysle, ako tusim napisal Kallon: "vies doteraz som si tiez myslel, ze radsej sa vozit na starsej mozno aj spolahlivejsej herke. :roll: a smial som sa novym premiestnovadlam a rehotal jak sa ja fajne vozim v jazdenke, jak ich trhnem jak nic. :roll:
...dnes sa rehocem ja, vozim sa v novych autach a smejem sa susedovi ked ma trhne na 10r. E60 s 300.000km ci dalsiemu na A6 s 220.000km a podobnym co ma s velkou hrdostou predbiehaju ako nic. samozrejme cest vynimkam, urcite nemecke auta vydrzia tolko km. ale je tu ALE :-"

Aj ja som kedysi nedal dopustit na E30 Coupe 325, ci Fiat Uno turbo alebo R5 GT Turbo, a fascinovalo ma, ked som na dialnici "trhol" v 200km/hod passat a ine mid"managerske" auta, no nefascinovalo ma, ked mi skoro tyzdenne na tych autach nieco male odislo, a chodil som MHD. Potom som dostal firemne auto, a uvedomil som si, ze aky je to skvely pocit, ked rano nejdete do auta s malou dusou, ci vam nastartuje, alebo ci sa s nim vobec vratite domov, nemate zimomriavky, ked mate ist napr. do Nitry a spat, ci na Schwechat po kamosa. Tych 30min dva krat denne v BA radsej sadam do Peugeota 3008, noveho, vonaveho, so spotrebou 5,5l, a som rad, ze sa uz 140 000km za dva a pol roka na neho mozem spolahnut, nech som v Italy, prahe, budapesti, ci v Humennom. Stacila by mi samozrejme aj fabia, len nech to kuri, jazdi, a nech to ma MINIMALIZOVANU pravdepodobnost poruchy, co statisticky ide rula v ruke s vekom auta a poctom najazdenych km, opotrebovanostou suciastok a unavou materialu, ci zivotnostou niektorych dielov. Nemozem si dovolit rano "nemat auto", resp. chcem ten vyskyt tychto excesov minimalizovat na uroven bliziacu sa nule. To iste u rodiny.
Aktualne riesim dilemu, ci frajerke so synom kupim E9x (cca6r a mladsie; 200k km za min. 14K), alebo Opel Mocca (0r, 0km za cca 14K). Ak mam ale cakat, ze mi vola z D2, ze cestou domov ju stare auto nechalo stat na dialnici, alebo ako vcera, ze jej na E46 compacte prestali svietit obidve predne svetla (vypalene dve H7 naraz), a nemoze ist s malym domov, tak to dakujem. Volim nove, nech ma o potrebe jazdit na oblubenej znacke BMW a pohodli a pocite s nim suvisiacom presviedca, ako chce. Nehovoriac o tom, ze rok to auto bude mat 240K a o dva skoro 300K.

O weekend car samozrejme nevravim. Presiel som si E30 325c, M3 E36, M5 E39, M3 E46, a inymi skvostami, v kazdom som par stovak EUR v minuse, no s tym som do toho siel, a ani jedno auto, co som mal, nelutujem, prave naopak. S kazdym sa mi VELMI tazko lucilo, preto, lebo som si kazde to jedno auto povodne planoval nechat na "stale". Asi to poznate.
Weekend car stale budem mat, nech je to cokolvek, no na tieto sa tieto pragmaticke uvahy, nevztahuju. Na daily car a vozenie sa rodiny, ANO. To je osobitna kapitola.

k tomuto by som chcel povedat len tolko, ze mali sme v rodine citoreny a renaulty a ak mali tieto auta nieco spolocne tak to, ze ked prestala svietit h7, tak otec to rovno zobral do servisu lebo nemal nervy nato aby menil ziarovku kde musel ist dole pomaly naraznik a kopa plastov ... v tomto by som videl u e46 a spol velke plus, sikovnejsia baba si ziavku vymeni aj sama kedze pristup je ok, keby ma na c xxx dava dole naraznik tak to je silna kava .. kamarat mi hovoril ze na honde jazz je treba a dole podblatnik ... WTF?

inak moja mama jazdi na cliu rv 2004 a vybila sa baterka v kluci za 9 rokov a 70 tisic km :) inak vzdy kazdych tusim 20 ci kolko tisic odnesie do autorizovaneho servisu a potom zoberie. Francuz a neda sa na nho povedat ani pol slova

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 8. Novembra 2013, 16:17

To s tou vymenou ziaroviek ale uz plati aj o novych BMW...ja mam za svetlom tolko "miesta", zeby sa tam nevopchal ani zastruhany vlas....
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Majo
Auto: e36 328iA LPG

Piatok, 8. Novembra 2013, 18:42

Nove auto by som si nekupil, pretoze take, ktore by sa mi pacilo a malo vyhovujucu vybavu by pre mna nemalo vyhovujucu cenu a skoncil by som aku uz poniektori pisali, na suchych rozkoch. Preto mam BMW e36 (2,8i v automate), ktore bude mat pomaly 20rokov, no stale mi ma co ponuknut. Nie ze by to malo dusu, ale mam to auto rad(ako nakoniec vsetky svoje auta, ked ma zrovna nestvu). e36 som kupil v takej vybave ako sa na SK vidi zriedkavo, za cenu, ktoru by za tak stare auto zaplatil malokto a nasypal do toho penazi, ze prevysili aj tu kupnu cenu asi dvojnasobne. Nie ze by tolko zozral servis, aj ked samozrejme aj ten bol nejaky pri tych rokoch a kilometroch, co to auto ma. V tej cene je aj montaz LPG a vybava, ktora mu este chybala(a este vzdy sa nieco najde). Pouzivam ho na denne jazdenie, za tie zhruba 3-4 roky co ho mam pribudlo na tachometri cca 100tisic. V podobnej dobe som kupil aj nove auto, bola to Lada Priora 1.6(nesmejte sa), takisto auto na denne jazdenie a tiez pribudlo na tachu podobne km. Kupna cen bola oproti BMW dvojnasobna, na servise a upravach to takisto zozralo dost penazi(neda sa povedat ci menej ci viac ako bmw), rozhodne to auto stale nie je ani na urovni staruckej e36. Motoricky, podvozkovo ani vybavou. Neviem ci je pre niekoho Lada v zaklade horsia nez Dacia, v mojich meradlach rozhodne nie a ani nie je horsia nez tuctovo predavana Fabia, ktoru ja osobne fakt nemam z duse rad. Ano jazdil som na Fabii I i II, nemam to len tak z novin. A k predsudkom o zadnom nahone asi nemusim na tomto fore vela rozvadzat, staci len tolko, ze sme kupili dom na samote a kvoli prijazdovej ceste/neceste sa sem za zhorsenych podmienok(sneh,lad, dlhodoby dazd) dostanem len niektorymi autami. Lada Niva 4x4, BMW a stara Lada kombi. Ano, ziadny predohrab sem nevylezie. Do kopca sa odlahci predok auta a predny pohon to nezvladne, kolieska sa bezradne tocia...
A ked sa niekto chyta za hlavu a pyta sa ma preco jazdim na takych vrakoch, len sa usmejem a pomyslim si svoje. Ked vidim na com jazdia oni, lutujem ich viac, nez oni mna :smile:

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Sobota, 9. Novembra 2013, 08:20

kks chlapi odkial beriete na viac aut sucastne?
ja zarabam nadpriemer ale veru dve auta by som nezvladol ved treba platit byt, jedlo, nieco odkladat, benzin, poistky, atd atd. :(
E36 compact 316i           (||||)(||||)

ROKI49
Auto: G20 330i

Sobota, 9. Novembra 2013, 08:38

To je asi tym, ze priemer je ledva na vyzitie a nadpriemer je to, ze si mozes dovolit to jedno auto :D . Ak mas teda na mysli priemernu mzdu co nie je ani 900 eur, cize cca 700 v cistom. No co sa da zo 700 eur? Zeres, byvas, platis ucty, das dva krat plnu, kupis si kebab a zase cakas na vyplatu.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 275 neregistrovaných