... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Predaj starsich aut a vnimana pridana hodnota BMW-zamysl

Sobota, 9. Novembra 2013, 11:28

johnyfly1 napísal:
kks chlapi odkial beriete na viac aut sucastne?
ja zarabam nadpriemer ale veru dve auta by som nezvladol ved treba platit byt, jedlo, nieco odkladat, benzin, poistky, atd atd. :(

A kurvy si tiez zoberu svoj podiel! :(
:mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

diLucca
Auto: Emerican trak
Kraj: Bratislavský

Sobota, 9. Novembra 2013, 11:59

Vrtat sa stovky hodin v starej rarohe (stane sa potom z toho uz ale loved car, nie daily one), a potom ju nechat zaparkovanu na Parickovej cely den pri chodniku, a trpnut, co mi na nej vyrastkovia, a ini, modifikuju, ci v zime po-odtrhat podnarazniky na namrznutom snehu pri chodnikoch, ci nedostat sa rano na Horsky park do skolky maleho, alebo nemoct ist na lyzovacku, lebo sa nedostanem po severnej D1 v snezeni ani do Mikulasa, nie to do Jasnej na Zahradky ;-), by ma asi rovnako dlho nebavil..... Vobec. Ani trocha.

Si narazal na moju kôpku hrdze? :)

diLucca
Auto: Emerican trak

Sobota, 9. Novembra 2013, 12:06

johnyfly1 napísal:
kks chlapi odkial beriete na viac aut sucastne?
ja zarabam nadpriemer ale veru dve auta by som nezvladol ved treba platit byt, jedlo, nieco odkladat, benzin, poistky, atd atd. :(

Ako povedal Clarkson, milovnika starych aut (vrakov) spoznas podla toho, ze jeho deti su podvyzivene a chodia v dotrhanych veciach :-)

michaltt
Kraj: Košický

Sobota, 9. Novembra 2013, 14:00

ROKI49 napísal:
To je asi tym, ze priemer je ledva na vyzitie a nadpriemer je to, ze si mozes dovolit to jedno auto :D . Ak mas teda na mysli priemernu mzdu co nie je ani 900 eur, cize cca 700 v cistom. No co sa da zo 700 eur? Zeres, byvas, platis ucty, das dva krat plnu, kupis si kebab a zase cakas na vyplatu.

Ak by som zarabal 700e tak si nekupim ani e36tku. Ved ked clovek zaplati ja neviem 300e za najom/hypo + zradlo pre 1 osobu (neratame polotovary, vifonky a krabicove pizze) tak to vychadza pri normalom zdravom stravovani tak 300e na mesiac (minimalne) a ak ratame 2 osoby (napr. frajerka) tak sme kludne na 500-600e + telefon, internet, oblecenie, cestovanie.
To by mi nevystacilo ani na 1 plnu nadrz. Ja ako zivnostnik este platim uctovnicku, dane, odvody...to by som fakt jazdil asi na bicykli. Pamatam sa, ked som zarabal 500e a ledva som z toho vysiel. Poplatil som ucty a ostalo mi 100e na mesiac a bol som rad, ze mam bicykel. Ine je, ak zarabaju dvaja (mazelka alebo priatelka). Vtedy sa uz da oservisovat starsi bawor ale ti, co zarabaju 700e mesacne a zivia e36/e46/e39 alebo ine stare auto, tak asi ziju u mamky alebo vedia carovat. A ak nie, tak poprosim sem nejaky navod, lebo ja by som to asi nedokazal, ak mam byt realista.

Najviac ma udivuju ludia, ktory robia 12tky za pasom a chodia do prace v e65. (nenarazam teraz na Pezota :D )
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

ROKI49
Auto: G20 330i

Sobota, 9. Novembra 2013, 14:37

tak pokial nemas hypo na krku, tak by sa aspon taka fabia z tych 700e utiahnut dala. Pokial moc nehyris. 300 eur na stravu tiez nemusi byt minimum, aj ked je to individualne, ked nemas problem si navarit tak sa da aj za menej.

No a urcite sa zhodneme co sa auta tyka, ze nie je servisovat ako servisovat. :thumbup:
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

michaltt

Sobota, 9. Novembra 2013, 14:47

Tak ked niekto byva u mamky, ktora mu aj navari, tak sa da vlastnit nejake bmw ale ak to beriem z toho hladiska, ze zijem sam, chodim do prace a pod., platim si najom/hypo tak je to potom na ukor inych veci. A 300e je myslim normalna cena za stravu. Kupis si jogurt, nejake maso, zemiaky, mineralku, nejaky banan, zeleninu a nechas pri pokladni 10e. To si daj x31 a medzi to nejaka pizza s kamosmi, pivko a 300e mas ako nic. Samozrejme tym nechcem nikoho urazit, vela ludi zije tymto stylom a nielen vlastnici BMW ale som realista a takto to bohuzial vidim.

A osobne si myslim ze aj toto jedna z veci, ktora ma za pricinu, ze slovenske BMW su servisovane ako su. Mam par kamaratov, ktori vlastnia servisy a ked mi rozpravaju, ake herky im tam vozia (povacsine bmw) tak ze mu je do placu. Zas na druhu stranu, najmensi problem je s ludovymi autami, ktore su napodiv servisovane pravidelne a v dezolatnom stave im chodi ovela mensie mnozstvo. Ale to je uz uplne ina tema.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 9. Novembra 2013, 15:45

ja napriklad zarabam 800 v cistom, manzelka ma 220 rodicovske. splatky 150, najom 180 s energiami, v metre nakupim za 100e plus denne blbosti za 100, cigarety a benzin tak 200, telefony a zabava 100... zostane nam v pohode mesacne 200-250e podla toho ci si vyhodime z kopytka.
mam ti spravit rozpocet alebo to povazujes za carovanie?

a k servisovaniu: olej vymeni kazdy blbec, lozisko na prednom kolese zvladne clovek ak nema obe ruky lave, momentalne si prehadzujem nivo sam... ak vies na co sluzi skrutkovac a mas pristup na net tak usetris kopec prachov... ale iba na starej herke ;-)

michaltt

Sobota, 9. Novembra 2013, 15:51

EBOLA napísal:
ja napriklad zarabam 800 v cistom, manzelka ma 220 rodicovske. splatky 150, najom 180 s energiami, v metre nakupim za 100e plus denne blbosti za 100, cigarety a benzin tak 200, telefony a zabava 100... zostane nam v pohode mesacne 200-250e podla toho ci si vyhodime z kopytka.
mam ti spravit rozpocet alebo to povazujes za carovanie?

a k servisovaniu: olej vymeni kazdy blbec, lozisko na prednom kolese zvladne clovek ak nema obe ruky lave, momentalne si prehadzujem nivo sam... ak vies na co sluzi skrutkovac a mas pristup na net tak usetris kopec prachov... ale iba na starej herke ;-)

Ja Ta o nic neprosim (ani nikoho), len som konstatoval. Ale stale mate 1000e a ostane Vam 200-250. Ak by ste mali 700e tak sa vraciame k tomu, co som pisal vyssie. Ale ak sa viete dvaja vystravovat za 2 kila tak klobuk dole. Zacnem chodit do metra. Inak mas celkom fajn najom. Tu v TT stoja garzonky +-250.

Uz som uvazoval sa prestahovat do Presova. Tam clovek kupi 3izbak za 30-40k :D

A servisujem auto u kamosov alebo si cosi spravim sam (tiez mam staru herku, vid. foto v podpise).

Uz sme dost OT, takze sa vratme k teme. Ja napriklad uvazujem, ci kupit priatelke 1er (bude dochadzat TT-BA-TT kazdy den), alebo nejaku e46tku. Skor sa priklanam k 318+LPG, pretoze e46tky poznam dost dobre a do 1er nevidim a nemam chut ist do neznamych vod. Na nove momentalne nemam a na druhej strane ju nechcem vystavit tomu, co sa pisalo vyssie (prasknuta expanzka na dialnici a pod. veci).
Lowered wagon - pribeh

ROKI49
Auto: G20 330i

Sobota, 9. Novembra 2013, 16:02

kebyze neminas na cigarety tak ostane este viac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja mam obedy v praci, takze sa vystravujem do 200 v pohode, kedze nerad lietam po restikach a podobne, ale zas nie som nejaky gurman a za 10e sa da navarit na 4 dni. :lol: ale vravim, je to silne individualne, co sa stravy tyka, len uz clovek moc odbocuje. Je to ale analogia co sa tu prebera, teda stare auta vs. nove. Kazdy preferuje nieco ine.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Sobota, 9. Novembra 2013, 19:37

Nejde o to kto kolko zarobi ale ako vies s peniazmi nalozit a ake mas vydavky...
Mam napriklad bratranca ktory zarobi takmer 1000€ a vydrzi mu to 3 tyzdne...4ty tyzden uz poziciava od kamaratov...
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 9. Novembra 2013, 20:39

ja mam aut tolko, ze vzdy ked sa niekto spyta, musim ich najprv spocitat. 6kuskov, plus jedno co som dal svagrovi. Dalsie mozme skrtnut ako manzelkine a jedno by mohlo byt mamine, tak ostanu 4 na mna. Tak nejak to rataju nasi poslanci, nie? :lol:
Lenze ja si autami zarabam, nestoja len tak niekde v burine, teda vacsinou. Mame malu rodinnu firmu, kde robime vsetci 3ja hore spomenuti, takze vacsina vydavkou na auta ide z "firemnych" penazi. Jedno az dve z tych mojich aut jazdi zamestnanec mimo rodiny, jedno-dve su vzdy rezervne, ked nejake vypadne pre poruchu. Najradej mam, ked dlhodobo vsetky funguju a potom sa poseru viacere naraz. Momentalne na jednom odisla spojka, pri vymene som zistil, ze ked uz je motor von, oplati sa pretesnit, na to na dalsom zacali tiect semeringy na vackach, tak ze olej mam az na kufri, na dalsom porucha na LPG zariadeni a jedno mam rozobrate, pretoze ho upravujem. Ked mi dotoho zacali hadzat na BMW brzdy, tak som mal dost. Vsetok servis robim sam, za 12 rokov odkedy mam vodicak a pri vsetkych tych autach som mal auto v servise raz, pretoze som si fakt nevedel rady(s blbym prisavanim vzduchu)). Clovek na servise usetri neskutocne peniaze, ked sa neboj pustit sa do cohokolvek :smile:
Ak ma niekto z tohto clanku dojem, ze som fracek, co ho zivi maminka, ani nevie ako je daleko od pravdy. Sukromne podnikanie nie je vzdy o velkych peniazoch, sme radi, ze to ide tak ako to ide, ze pokryvame naklady a niesme v strate. Nove auto kazde 4 roky by sme si dovolit nemohli(ani keby to mala byt ta fabia), aj ked boli aj take napady, ked sa poniektorym nepacilo, ze jazdime na "starych vrakoch". Ale je to tak ako to je a sme radi ze to neni horsie. Hypo na dom sme s manzelkou nedostali, takze zijeme v starom neovakovanom dome a cakame, kym si budeme tu hypo moct vobec dovolit aby sme mohli na nom spravit nieco co sa aj navonok prejavi. Hlavne je, ze sme stastni, co si mysli okolie je nam v podstate ukradnute :lol:

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Sobota, 9. Novembra 2013, 22:48

Podla tych vasich vzorcov 10-15% prijmu by malo ist do auta tak len pre priklad ....

Jano zarobi 3000e , 10% = 300e presne tolko moze stat prevadzka nejakej e36/46/39 nie???? Teda u mna to tak zhruba je benzin 2kila 100e nejake diely poistky pneu atd.....
Nepoznam jedneho cloveka co zarobi trojku mesacne a jazdi na e36 teda mozno niekto na m3 3.2 ale tento vzorec je nejak mimo to by asi 80 peecent slovakov jazdilo na trbante
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

alfi666

Nedeľa, 10. Novembra 2013, 16:11

Konecne zaujimava tema :)
Myslim, ze kazdy tu ma kusok pravdy a nieje len jeden spravny smer.

Je to dane tym, ze kazdy ma ine financne moznosti a tym padom ine preferencie.

Mne momentalne zacina BMW ako take vadit, kedze mam pocit, ze ich jazdi po cestach viac ako skodoviek a uz tie auta tymto stracaju na vynimocnosti :)

Zaujimalo by ma, ci je tu aj niekto iny kto zacina mat takyto pocit, kedze mnozstvo BMW na cestach sa za poslednych 5 rokov rapidne zvysilo. :-k
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Avenger

Nedeľa, 10. Novembra 2013, 16:25

Alfi ja som napr. celkom rad ked vidim nejake pekne bmw a celkovo mi nevadi ze ich vela aspon vidno ze Slovaci zacinaju spoznavat co je dobre a mozno uz nebudu volit Fica
---------------
-----------------
Doska na cibulu

Avenger

Nedeľa, 10. Novembra 2013, 16:30

michaltt napísal:

Najviac ma udivuju ludia, ktory robia 12tky za pasom a chodia do prace v e65. (nenarazam teraz na Pezota :D )

Mozno si nenarazal ale celkom si ma pobavil :mrgreen:
---------------
-----------------
Doska na cibulu
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 218 neregistrovaných