Nedela vecer, vraciame sa zo svokrovho pohrebu. BMW X5 e70 so 420000km bez nehody. Uz pocas jazdy na pohreb sem-tam nieco jemne zavibrovalo, akoby som presiel po drsnejsom asfalte. NEvenoval som tomu poroznost. Pri ceste spat uz trosku vibrovalo pri zatacani doprava. Hovorim si, diferak odchadza 420000 je uz palka. Pre istotu spomalim na 70km/h a pocuvam, co to robi.
Zrazu jeeeeb a vidim ako ma moje zadne koleso predbieha a palkuje to do protiiduceho auta. Nastastie sa mi auto podarilo udrzat v pruhu, ale pocitovo je to ako v zime na zrkadlovej ceste.
Nic sa nam nestalo. Chalan oproti mal rozbity naraznik, svetlo a blatnik + osuchanu pravu stranu od krikov, ako sa chcel uhnut. Keby mu to koleso vletelo do kabiny, je po nom.
A pricina ? NA zadnych kolach som mal original podlozky na sroboch a do podloziek dalsimi srobami uchytene kolesa. a prave tie vnutorne sroby, co drzali podlozku sa uvolnili. Boli komplet namazane ciernou vazelinou po celej dlzke. Darcek od pneuservisu... Bol to tento:
https://jvgarage.netOdporucam sroby nemazat a dosledne to v pneuservise kontrolovat. Lepsie menit naboj kvoli zalomenemu srobu, ako dorazit na ceste seba aj ostatnych.
Poloboh vetra a mora, hrdina muzov. Radikalny ultraheterosexual.
X5 e70