Nedeľa, 23. Februára 2020, 17:27
ja kolara nevnimam, neviem ani o ake deti sa jedna, ale zelal by som si aby sme zili v krajine, kde by ma malo trapit, ze mafian, ktoreho este stb sledovala koli obchodu s drogami, ktory ma tak chory mozog, ze musel zalozit 10 nekompletnych rodin, lebo ved tlacit detom peniaze = vychova, bude mat zas x kresiel v parlemente, mozno aj ministerstvo a bol v hladaciku mojho zaujmu
ale vycislovat ludsky zivot bez ohladu na vek je nieco, co by som asi nezvladol. Na Slovensku je taka zauzivana taxa 30-40 tisic za smrt dospeleho cloveka. Este menej ako za vrazdu od Kocnera.
A je docela jedno ake hodnoty vytvaras, ci si svojej rodine tych 30k doniesol kazdy kvartal ako bonus alebo si tych 30k zarabal 2 roky v hrubom, to si potom mozes narokovat v nejakom podruznom konani, s ktorym neuspejes alebo sa penazi nedomozes, ked ti niekto autom zrazi zenu,
Kolko 80 rocnych ludi rocne podstupuje kardio operacie, vymeny klbov, aj tym to chceme ist pocitat?
nestaci, ze ked po mesiaoch behaciek a vybavovaciek ti socialka schvali par tisic na prerabku bezbarierovej kupelne, a ten clovek, co to dostal po pol roku umrie, tak este jeho rodina, ak bola "socialne slabsia", este skonci s exekuciou, lebo musia vratit 4-5 tisic eur, ktore nemaju. Ved naco ine mame jebat peniaze ked nie na zachranu zivota, ked dokazeme miliardy s prehladom tolerovat na nastenkovych tendroch, CTckach, stihackach, zbraniach, uniformach, predrazenych spztkach, dialnicnych tendroch, etc. etc.
Desattisice ludi na Slovensku zeru a pichaju warfarin na riedenie krvi, ktory je brutalny bordel, nemozes dokopy nic jest, a problemy to len oddalauje a znasobuje, rozjebava zily, ale 100 tabletiek stoji 50 centov, takmer nikde v rozvinutom svete sa nepouziva, lebo existuje liek, ktory stoji zhuba 60 eur mesacne, vedlajsie ucinky oproti warfarinu minimalne, ucinnejsie, proste lepsie. doktori su nuteni predpisovat warfarin, o tomto lieku radsej ludom ani nehovoria, co je tiez chore.
takze usetrime 800 eur na pacientovi rocne, ale kto vyrata, ze pacientovi sa tromby nevratia, nedostane znova emboliu, tentokrat rovno az do mozgu, zostane polodementny a imobilny a bude zit este 10 rokov a stat desiatky tisic eur. to su proste matematiky, z ktorych nikdy nevypocitas zelene cisla bez toho, aby si niekde niekomu nedojebal zivot.