Štvrtok, 23. Januára 2020, 01:39
starynovy - no ja som chcel povedat len tolko, ze nove strany ktore slubuju velke zmeny, su tiez len predlaktia oligarchov a zaujmovych skupin ktori chcu vplyv a rozhodovanie. Verit tomu ze to tak nie je, je naivne. Kazdy co nevladol ani sa nepohyboval v politike a naraz sa tu zjavi, je podla teba automaticky doveryhodny a bezprecedentne mu veris? Truban mohol byt dobry podnikatel aky chcel, to neznamena ze bude aj dobry politikom. Aj ked sa mu zda ze ma na vsetko zrazu riesenie, ale to je len iluzia. Ta strana je uz davno zapredana diablom a on je tam len taky saso. Presne ako bol Fico. Zapredany az po usi... aby presadzoval zaujmy tych, ktorym sa zapredal... Ver mi zeby sa uz davno z politiky zdekoval, keby nemal taketo zavazky voci svojim "zivitelom".
Ano mas pravdu - ludia vo fungujucich demokraciach to vidia inak, hlavne tam, kde je demokracia uz stovky rokov. My sme stale este jednou nohou v predoslom rezime....
Nezastavam sa tu ziadneho kotlebu alebo inych dementov jeho typu, len hovorim ze ak budem volit niekoho z tych opozicnych liberalov, tak mozno z nudze a v ramci teorie mensieho zla, ale nie preto zeby som im skocil na ich reci a a ich riesenia na papieri..... Presvedcit ta moze len niekto kto nieco dokazal, nie taky, co sa tu zjavi a zrazu pozna riesenie na vsetko....
Jo a korupcia a mafia sa stale vyvija a zdokonaluje. Najprv tu fungovalo hrube vypalnictvo, bitkari v sustiakoch s hrubymi krkmi, potom nekontrolovane privatizacie, rozkradnutie majetku za miliardy, dalsie rozkradnutie v podobe eurofondov, dalej slovensky narodny sport troma pismenami DPH, a postupne je to dalej a dalej sofistikovanejsie, cez derave zakony je doslova mozna uz aj legalna korupcia, uplatkarstvo atd. Zaslo to az do bodu, ze pre obcana je tu takmer nulova vymozitelnost prava, pretoze sudnictvo, policia a vsetko ostatne je skorumpovane az po usi.... ako sa v poslednom case ukazalo. To je vsetko samozrejme voda na mlyn novym ludom, ktori ziju v iluziach ze zacnu vladnut a vsetko otocia o 180stupnov....
Na priklad tej rozvinutej demokracie - v australii premier NSW odstupil z dovodu, ze zabudol zdanit flasu draheho vina co dostal do daru... Nikto ho o to neprosil, to rozhodnutie spravil sam. Myslis ze nejaky z nasich politikov alebo z tych co sa uchadzaju teraz vo volbach o svojho volica, by bol toho schopny? Mozno aj ano, ale bohuzial nebude moct - veritelom ktori investovali peniaze do ich stran, by sa to urcite nepacilo.....