ale sak len troska infantilnej srandy no, nemas pochopenie. Teraz uz ani profilovku nemas dobru
To si inak potom dobry australoTýpekus, ked si mal tolko zubov, wow.
RTG to bolo zvelicenie ofc, mal som tam len klasicke stehy. Cela anamneza je taka, ze mam vela velkych zubov a malo miesta. Kedysi pradavno mi 3 'stvorky' vytrhli, aby sa uvolnilo miesto. Miesto sa zaplnilo, vsetko sa vyrovnalo, v cajku. Fast forward do buducnosti, bolo miesto tak sa dokokotili osmicky. Na 3 miestach sa prerezali relativne ok, vlavo dole, tam kde nebola zobrana stvorka, to mala osmicka napicu. RTG chrupu som nevidel, ale cisto z toho pocitu to tam msuelo byt riadne napicu.
Od konca minuleho roka pravidelne cyklicke bolesti, pocit ako keby mi niekto ihlopu pichal do celustoveho klbu. Opuchy, zapalene lymfaticke uzliny, stale nejake pikosky.
Tak sa mi podarilo zohnat termin na jednej klinike, s ktorou som uz v minulosti pri extrakcii 8micky bol velmi spokojny (a ako aj teraz to bol skvely vykon, obavam sa ze niekde na zubnej chirurgii v Ruzinove by som dopadol horsie).
Tak klasicky postup - narezat dasno, vybrust kost, rozrezat zub na kusky, povyberat. Akurat ze sa snad dojebalo vsetko co sa mohlo, tak zub bol uplne zakliesteny, korene zakrivene oproti sebe, nerv pocitovo omotany okolo korenov, zubar pri rezani trafil cievu, aj po narezani na casti zub nesiel vytiahnut.
3,5 hod v kresle, aj som bol dost unaveny. Injekcie asi 4, lebo po chvili prestali ucinkovat - mal som tam obrovsky zapal aj s hnisom zevraj, kvoli tomu omrtvenie nezaberalo az tak ako malo.
No a uz mi 10 dni huci v hlave ako keby ma prefackal Klicko, usta len tak tak otvaram, a citim, ze okrem neprestavajucej bolesti necitim v urcitych miestach v oblasti laveho lica nic.
10z10, would recommend. A kedze mam dietu zlozenu z flectoru na ranajky, Panadol ultra rapid na obed a nalgesin na veceru, citim sa celkom paradne posledny tyzden