Piatok, 13. Augusta 2021, 21:47
mne napriklad nejaky okresny urad ci kery chuj poslal zasielku, ze mam preukazat ze vozidlo XY ma platnu STK. vozidlo XY bolo zosrotovane a odhlasene v roku 2011. zlty listok som nasiel po 2 tyzdnoch, kde som sa po prebrati zasielky dozvedel, ze som mal 15 dni zdokladovat uvedene skutocnosti inak dostanem pokutu. ano, je moja zodpovednost preberat si postu vcas, a dana sluzba mi to ulahci, ked budem vediet, ze ma caka nejaka doporucena zasielka, kde sa dozviem, ze ja mam suplovat neschopnost nejakeho statneho uradnika a dokladovat nieco, co niekto na DI alebo nejakom odbore dopravy nezaknihoval ako predpis kaze. Ak by som nemal potvrdenie, ze auto som pred 10 rokmi zosrotoval a odhlasil, tak asi by som okrem 165 eur pokuty este aj platil 500 eur za vyradenie vozidla z evidencie, lebo ako im dokazes, ze auto neexistuje, nijako. Este mi aj policajt povedal, ze "mate stastie, ze ste si papiere odlozili". ale to uz, ako vzdy, odbieham od temy, to som sa len tak ex post znovu vytocil nad tym ako efektivne sa vynalozili miliardy eur na IT v statnej sprave.
vo vyspelej, zapadniarskej Bratislave sa mozno nestava ani to, ze ak mas elektronicku schranku tak stat je povinny s tebou komunikovat elektronicky, a napriek tomu mi minuly rok prisli zasielky listovou postou, zo socialky aj z vszp, ked som ujovi zo socialky volal, tak povedal, ze kolega, ktory vie "obsluhovat el. komunikaciu" je na dovolenke, takze ujo mi ten dokument, co mal par klikmi poslat elektronicky vytlacil...ale tlacil asi komplet printscreen akoze fujva komplet obrazovka, a poslal mi to postou. v principe podobny pripad z poistovne.
a vlastne to co spustilo moj zaujem o tuto sluzbu bolo ked mi z vszp doslo rocne zuctovanie - postou. wtf, pani, ktora to vybavovala je dokonca spoluziacka z rocnika na gympli, tak som jej zavolal, ze blabla long time no see, a preco mi to posielas postou. a ona ze "ja to radsej posielam aj postou, lebo ludia tie elektronicke spravy necitaju".... "ale ja som ziadnu nedostal...noo, to ti pride o par dni, to posielame naraz, to ma na starosti kolegyna..." a tak aj bolo, ale ty si najdes zlty listok a utekas na postu ze co to je za kokotinu, a ono je to kokotina, ktora vobec nemala prist papierovo.
takze ak taketo kokotiny neriesis, tak sa naozaj mozes tesit.
stary - to este ani nemam aktivovane a uz mam dilemu, ze ci si to nemam aktivovat rovno na dve adresy, ale ked hovoris, ze automatizacia nincsen, asi netreba, lebo oficialna adresa je 123/45, niektore chodia na 123, niektore na 123/45, reku ak si zadam 123/45 na notifikacie, ci to vobec system posle, ak bude na adrese len 123. ale vidim teda, ze jebat to cele. lepsie bude asi rovno do schranky jebnut kameru