... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Utorok, 1. Júna 2021, 09:03

1500-3000 nebude moc velka skoda, ja som daval na 4ke menit len predny naraznik na havarijnu, lebo mal poskodenie od parkovania, a 1500€ na fakture.. takze toto bude nieco podobne asi
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

nejakymarko
Auto: zatial VW
Kraj: Prešovský

Utorok, 1. Júna 2021, 09:26

Ide o to, že auto chcem predávať, tak som si dal urobiť report a toto tam svieti (pri kúpe pred 4,5 rokmi mi to teda nenapadlo urobiť, aby som sa na to opýtam pôvodného majiteľa). Tak som chcel byť korektný a povedať záujemcom, čo bolo vo veci

Awprocrazy
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 3. Júna 2021, 10:57

Nazdar :smile:

Ak mením na E38 zadné NIVO tlmiče za klasické, stačí len prerušiť tlakové vedenie z tandemovej pumpy k zadnému regulátoru a pripojiť ho rovno do servo-nádobky ? Nebude tade unikať tlak aj pre riadenie ?
Bývalý majitel auta to takto spravil - z pumpy ide trubka rovno do vratky na servo-nádobke a mám pocit že mi ide riadenie dosť ztuha. Servo-tronic to nebude, skúšal som ho odpojiť - riadenie ztuhlo ešte viacej že som mal problém otáčať volantom :D Teraz mi ide volant otáčať v pohode aj jednou rukou, no jazdil som na inej E38 (z výroby bez niva) a tam išiel volant točiť jedným prstom čo by som chcel aj na svojom aute :-k :D
V servo nádobke to aj docela šuští (zatial som to skúšal len pri voľnobehu) - ale neotváral som ju.
Treba vymeniť čerpadlo za klasické jednostupňové ? Tie majú zas ale problémy s ulamovaním držiakov :smile: Dík.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Sobota, 5. Júna 2021, 21:14

https://www.autosalon.tv/novinky/ridicuv-chleba/uz-ani-skodovka-nema-cipy-vyrobena-auta-tak-cekaji-odstavena-na-letisti-v-hradci-kralove

Z ineho clanku: Za potížemi odvětví stojí celá řada událostí. Nezvykle tuhá zima v Texasu narušila činnost místních producentů, požár v japonské továrně zastavil výrobu na měsíc a sucho na Tchaj-wanu pak ztěžuje výrobu polovodičů, které jsou náročné právě na dodávky vody. Problémy s nedostatkem čipů se podle šéfa Intelu Pata Gelsingera nepodaří vyřešit ještě několik let.

Niektori si vsimli, ze ocel sla hore o 65%, hlinik 40%, drevo 50%, nerez, polystyren.. atd. atd. celkovo niektory stavebny material aj nasobne.
Ti co si nevsimli a v jeseni sa chystali na RTX3090 za 600€ alebo stavat chalupu za urceny budget, pripadne kupovat funglovicu, maju smolu. Pojebany cinsky virus.

pablohablo

Nedeľa, 6. Júna 2021, 06:57

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 04:47, upravené celkom 3 krát.

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 6. Júna 2021, 08:07

Dane z nehnutelnosti sa velmi neobavam, lebo zo skusenosti tejto vlady to bud bude nepriechodna zmes kokotin a po milione pripomienok to mozno o 10 rokov bude mat hlavu a petu. Dan sa kludne moze zvysit aj na trojnasobok, stale to bude smiesna suma, ale aby do toho vstupovala nejaka "realna" trhova cena, je neuskutocnitelne a podla mna tazko priechodne aj pre koaliciu.
Len pre priklad: 3izbak, 72m, v strede bytovky, na komplet prerobeny, v bytovke s vlastnou spravou a kotolnou, kde je minimalny problem s parkovanim ohodnotila banka na nejakych 82% hodnoty nakupnej ceny pred prerabkou, ktoru som realizoval. Teda ak zapocitam naklady na prerabku a za co sa dal ten byt hned predat po prerobeni, tak znalecka hodnota bola 63% realnej trhovej ceny.

Oproti tomu o rok na to sme prerabali rodicom o2 bytovky vedla a brali si na to tiez hypo: 3i byt na prizemi, 60m, v povodnom stave,v mieste kde mas problem po piatej zaparkovat, ziadna vlastna kotolna ci sprava, bola hodnota bytu vyssia o 10% vyssia nez mojho. Jediny rozdiel co spravilo cenu bolo zateplenie bytovky ako celku, lebo nasi mali 2roky stare zateplenie, moja bytovka 10r.
Pri takychto "cenovych" mapach a brani takychto udajov v potaz to budu v konecnom dosledku take hausnumera, ze jednoducho neverim, ze to prejde.

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 6. Júna 2021, 08:37

tak v spotrebnej elektronike obmedzuju vyrobu od spodneho konca produktovej rady, lebo vedia, ze kym doteraz predavali 1000 eurovych chladniciek len 20% a zvysok boli lacnejsie, teraz predaju vsetko. To iste mobily, kde je to trochu lepsie v tom, ze tam musia vyrabat aj strednu triedu, lebo tie milardy ludi v Indii a ostatnych ekonomicky slabsich azijskych krajinach, v Afrike, v Juznej Amerike jednoducho zrazu nema na to, aby si kupili telefon za 600+ dolarov, ked aj 200 je pre nich uz vela.
v Europe sa zas mozu vyhovarat na vysoku cenu 5G modemov, tak si zrazu pytaju za telefony typu Samsung A52 skoro 400 EUR, cize aj o 30% viac ako rok predtym.
Vdaka tej situacii najvacsie firmy este viac porastu, lebo si mozu dovolit zaplatit vyssie vyrobne naklady - staci znizit vydavky na reklamu, ked nebude na trhu dost tovaru, "to se pak proda"
Kamarat si chcel kupit vw id4 zakladny model, kupil si o 10k drahsi zo skladu, lebo by cakal 6..mozno 9 mesiacov, mozno rok, lebo alokacie pre najlacnejsie modelyu jednoducho nie su, v Skodovke som bol menit olej v dvoch haraburdach, tak som sa rozpraval s pani za pultom, ze neobjednavaju skoro vobec "custom" na auta pod 40 tisic a ze kolegyna, ktora predava auta uz 30 rokov naposledy takuto situaciu zazila ked bolo srotovne a predtym ked sa cakalo na Favority v mototechne a tuzexe. Firmam je jedno, zoberu hocico co je na dvore, a sukromnici, co chcu male a/alebo lacne auto to kupuju tak ako sa kupuju teplaky - nemaju moju velkost tu, idem vedla. Teraz sa velkym dealerom oplaca mat viacero znaciek, nemaju skodovku, vedla mu predaju kiu, predtym by zakaznik neuvazoval o kii, ale obisiel 3 predajne a vsade mu povedia, ze bud zobere skladovku, alebo si objedna 1.6tdi lebo na tie su volne alokacie, ak chce iny motor tak caka naverimboha. Ak by ale nechcel Scalu ale Superb L&K nech sa paci, za 3 mesiace ho tu mate.

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 6. Júna 2021, 08:56

tak som velice rad ze som stihol postavit tu garaz minuly rok, za este vpodstate normalne ceny.. teraz by to bolo o dost viac tipujem :-|
co je horsie, ze sa ta situacia bude stabilizovat dalsich par rokov :-/
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

boborjelotor

Nedeľa, 6. Júna 2021, 09:03

https://www.youtube.com/watch?v=b1JlYZQG3lI Why There are Now So Many Shortages (It's Not COVID) (neviem ci clickbait v titulke, lebo cele video je o tom, ze je to covid ;)

pablohablo

Nedeľa, 6. Júna 2021, 09:11

Dan z nehnutelnosti platim 200 eur, 100vku za byt podla m2 a 100vku za 2 garazove statia kedze je mega vysoka sadzba za nebytovy priestor. Zvysenie na trojnasobok by znamenalo dan z nehnutelnosti 600 Eur rocne a to uz je slusna palka. Pricom sa nejedna o ziadny luxus, 3i na okraji mesta bez kruhaca pred barakom s anielmi. Podla hodnoty nehnutelnosti tiez ziadna vyhra kedze cena novostavieb na okraji BA je 3000-3500e/m2, v centre mesta 5000e/m2. Byt kupeny za 190k pred 10 roki ma dnes cenu 370 killo, stale rovnaky standart byvania, len cenam ujebalo dekel.
Prenajimany byt ma dan z nehnutelnosti 120e, jak to zvysia 300% musim najomnikom zvysit najom o 50e aby po zaplateni dani z prijmu z prenajmu mi na to navysenie dane ostalo.

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 6. Júna 2021, 09:22

Dobre, ale ked vezmes tu stovku za byvanie rocne, je to smiesna suma, aj keby si platil 300 rocne, tak je to relativne smiesna suma v porovnani s dalsimi vecami. Jasne, mas dalsie veci a 600 je uz sice dost, ale ked vezmes, ze niekto rovnaku sumu plati za telefon, tak vravim, stale je to v ramci normy. Ak by si ale mal platit len 0,5% z 200k+ (a moze to teoreticky kazdy rok rast a uz vidim ako to bude "klesat" ked aj ceny realne pojdu dole), tak si na dvojnasobku mojho trojnasobku. Proste to by tam museli mat vsetci zatmenie mozgu a museli by si byt vedomi, ze sa to ich nedotkne aby to preslo.

starynovy

Nedeľa, 6. Júna 2021, 10:04

Ten clanok je napisany zase asi ako video z volant.tv.. skodovky cakaju len na zasunutie magickeho čipu, ako šém do golema a ožije. :D Potom aby kokoti furt netrepali o čipovani. Mam par znamych v Prahe, ktori robia vyvoj pre embeded systemy v automotive a maju hovno. "cipy" teda male procesory, proste niesu. Dodane je nastrelene cca. rok ale to samozrejme nikto negarantuje, co bude vtedy kedy. Jedni normlane vykradli ST devkity na ktorom su take procesory osadene, tie vyspajkovali a sli do vyroby. Problem s takym riesenim je, ze zatial co ten procak stoji asi 8€, devkit 80. No a dnes si bez takeho procaku neprdne nic, ani pracka, chladnicka, toboz auto kde je v kazdej riadiacej jednotke min. 1. Takze neviem na aky konkretne cip cakaju tie skodovky, podla mna ich bude niekolko, v neosadenych RJ. Cesi sa v komentoch ale nezapreli.. AT ZACNOU VYRABET KONECNE PORADNY MECHANICKY AUTA! lol. Velki hraci na trhu spotrebky su v odberatelskom zozname urcite vysoko a mali zasoby ale pojde to do sraciek postupne nakolko vyroba polovodicov nenabieha este vobec. Vysledok bude asi otvorenie novych tovarni na vyrobu ale to aj tym najlepsim potrva mesiace, kym to nabehne, do roka.. plano ide byt.

pablohablo

Nedeľa, 6. Júna 2021, 11:29

Tie nove tovarne to budu 2-3 roki kym nebehnu, aby hlavne aj ASML stacilo dodavat masiny
neplatim 100, platim 200, lebo garaz je rovnaka sucast byvania ako wc, ze mesto nerozlisuje garaz pod bytovkou od auparku a vsetko dani ako nebytovy priestor je sice kokotina, ale moju situaciu to nemeni. A mozes mat v garazi aj fungel novu lci 540xi mcpaket ale tych 600 eur ked ti dojde budes mat slanu pachut v ustach. To uz je u mna kategoria vydavkov ktore neplatim ad-hoc ale budgetujem na ne na mesacnej baze nech nemam cashflow v kokote

undy
Auto: Xxxxxx

Pondelok, 7. Júna 2021, 06:29

pablohablo napísal:
Dan z nehnutelnosti platim 200 eur, 100vku za byt podla m2 a 100vku za 2 garazove statia kedze je mega vysoka sadzba za nebytovy priestor. Zvysenie na trojnasobok by znamenalo dan z nehnutelnosti 600 Eur rocne a to uz je slusna palka. Pricom sa nejedna o ziadny luxus, 3i na okraji mesta bez kruhaca pred barakom s anielmi. Podla hodnoty nehnutelnosti tiez ziadna vyhra kedze cena novostavieb na okraji BA je 3000-3500e/m2, v centre mesta 5000e/m2. Byt kupeny za 190k pred 10 roki ma dnes cenu 370 killo, stale rovnaky standart byvania, len cenam ujebalo dekel.
Prenajimany byt ma dan z nehnutelnosti 120e, jak to zvysia 300% musim najomnikom zvysit najom o 50e aby po zaplateni dani z prijmu z prenajmu mi na to navysenie dane ostalo.
Už so sebou niečo urob, ži svoj zivot tak, ako predtým než vznikli kruhace. Je mi už za teba blbo koľko to stále dokola omielas. Ak budeš stále opakovat niečo, čo je podľa teba ohromne vtipné, počtom opakovaní sa ta vtipnost skôr stráca... A ak Ti smiem poradiť, ak už nevyšlo na kruhace, stale môžeš chodiť domov mhd a zvyšok si peši vyslapat ku vchodu do činžiaku.

https://www.tvnoviny.sk/ekonomika/20303 ... u-problemy

boborjelotor

Pondelok, 7. Júna 2021, 07:09

si poradil :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 270 neregistrovaných