... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Pondelok, 31. Mája 2021, 08:08

starynovy napísal:
A to sa nejako vylucuje s tym, aky si kokot ty, ty zumpa vyjebana primitivna? Nevylucuje. ;)
Za toto sa už tuná banány nedávajú? 🤔

Či to iba ak niekto má iný názor ako tunajšia šľachta?

Slušnosť výsadou 👌🏻
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

pyranes
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 31. Mája 2021, 08:22

boborjelotor napísal:
akoze niekto na bicykli sa bude citit vycerpany z pedalovania, tak si na zvysok cesty ukradne auto :)?
auto kradnute na objednavku vacsinou sleduju viac dni aby vedeli, kedy ho bude najlepsie ukradnut, ci sa zvyknu po ulici v noci previezt policajti, ci sa nejaky sused nevracia kazdy vecer o druhej rano domov, ci niekto pravidelne aj v noci nefajcieva na balkone atd. a pod lampou byva najvacsia tma, obzvlast, ak sa na lampe daju vylomit revizne dvierka a vypnut ju ;)
takze ak furt pozeras z okna na auto, tak si do okna aspon hod nejaku kameru aby si si mohol krmit paranoju z pohodlia gauca cez mobil ;)

nie, tym som chcel povedat ze je tam vela stromov viac tmy a je to okrajova cast kde je skor klud ako ruch, nehadam sa neviem, chcel som len radu, ci ma zmysel si dat nejaky tracker, kde si mozem pozriet kde auto je pripadne ak by dostalo nohy ci to nieco pomoze.
ale asi nie

boborjelotor

Pondelok, 31. Mája 2021, 08:34

no ved si dostal odpoved, ze nejaky tracker za 100 eur ti urobi rovnaku sluzbu ako profesionalne lokalizacne sluzby, ktorych hlavny uzitok je skor v tom aby automaticky generovali knihu jazd, spotrebu auta, v niektorych firmach aj prekrocenia rychlosti atd. ak ide len o to sledovat polohu auta, tak hociaka krabicka, ktora vydrzi aspon tyzden nabita, so simkartou a gps a si hotovy. este tam mozes niekde nalepit po dkoberec apple airtag ci ako to volaju :)
mal som 3 sluzobne auta s lokatormi, ja osobne som problem nepozoroval, ale furt s tym ine auta vo firme mali problem, ze to zozralo baterku za vikend, ale to skor bolo tym, ze to prisiel vzdy na parkovisko pred firmou montovat vzdy iny "zivnostnik", takze si otvoril 3 auta, a 3x to bolo zapojene inak, kadetade na poistky kadecoho, kde sa mu ako zachcelo chytit drot tam ho pichol.
no a ak mas auto s keylessom, tak je rozumne keyless vypnut ked auto bude dlhsie stat ak to auto umoznuje, myslim, ze na koncernovych autach to funguje vsade rovnako ze zamknes klucom a do 3 sekund sa dotknes klucky tak aby sa dalo otvorit len DO v kluci, ale nie keylessom.

starynovy

Pondelok, 31. Mája 2021, 08:58

pistacik11 napísal:
Za toto sa už tuná banány nedávajú? 🤔

Či to iba ak niekto má iný názor ako tunajšia šľachta?

Slušnosť výsadou 👌🏻
Neplac ty antivaxx kokotko, konspiracny, prorusky, z detskej izby. To je pokec.

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Pondelok, 31. Mája 2021, 09:15

Píš si tu čo chceš, len sa ohanas slušnosťou, a sám tu nadávaš jak Janko S. zo Žiliny ( keď už sa tu škatuľkuje tak, asi štandard výchovy - Orava a Kysuce a okolie) . Vyvetraj si dielňu, urob výlet niekam von a možno ťa nerzhodi nejaký tupý chlapec z východu, alebo video o aute robene pre zábavu so subjektívnym názorom ;)
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

starynovy

Pondelok, 31. Mája 2021, 10:27

Ked si chces robit ironicke poznamky z toho co som mal povedat, bolo by dobre si pozriet, co som povedal. Uz sa na tom popalil pan na vecou vcera. Inak je to trochu kokotne vkladanie picovin do ust, low. Ale tak od kokota mozes cakat len kokotinu. Taktiez ta mozem upokojit, ze mam dost rozumu na to, aby som vedel diferencovat s kym sa ako bavit, takze nemaj boja, zvladam s kokotom aj formalne. ;)

PKuncik
Auto: F07, N55

Pondelok, 31. Mája 2021, 10:42

Bodaj by sme aj my mali takých Kokotov! :P

pyranes

Pondelok, 31. Mája 2021, 11:41

boborjelotor napísal:
no ved si dostal odpoved, ze nejaky tracker za 100 eur ti urobi rovnaku sluzbu ako profesionalne lokalizacne sluzby, ktorych hlavny uzitok je skor v tom aby automaticky generovali knihu jazd, spotrebu auta, v niektorych firmach aj prekrocenia rychlosti atd. ak ide len o to sledovat polohu auta, tak hociaka krabicka, ktora vydrzi aspon tyzden nabita, so simkartou a gps a si hotovy. este tam mozes niekde nalepit po dkoberec apple airtag ci ako to volaju :)
mal som 3 sluzobne auta s lokatormi, ja osobne som problem nepozoroval, ale furt s tym ine auta vo firme mali problem, ze to zozralo baterku za vikend, ale to skor bolo tym, ze to prisiel vzdy na parkovisko pred firmou montovat vzdy iny "zivnostnik", takze si otvoril 3 auta, a 3x to bolo zapojene inak, kadetade na poistky kadecoho, kde sa mu ako zachcelo chytit drot tam ho pichol.
no a ak mas auto s keylessom, tak je rozumne keyless vypnut ked auto bude dlhsie stat ak to auto umoznuje, myslim, ze na koncernovych autach to funguje vsade rovnako ze zamknes klucom a do 3 sekund sa dotknes klucky tak aby sa dalo otvorit len DO v kluci, ale nie keylessom.

jo, dikec!
hah airtag, to tam uz mozem dat 5s rovno s find my phone ne? :D ten tag je celkom good idea ale jebem asi na to, co sa ma stat sa stane

starynovy

Pondelok, 31. Mája 2021, 11:51

To mi pripomenulo jedno top zabezpecenie co som vyhadzoval.. Ked bezal motor, vystupil si, zavrel dvere.. tak sa zamkli. Asi velmi domyselne zabezpecenie aby ti niekto necorkol nastartovane auto. Problem ale bol, ze to nemalo kessy. Samozrejme kluc zabuchnuty v beziacom aute na pumpe. :D Modra LEDka navrtana pod budikmi ktora ti svietila do oci a jej funkcia nebola zistena bola len bonus. Samozrejme kablovacka pri ECU na sracky, dostrihane vsetko krizom krazom, este aj CAN, takze ked si to nedobre odblokoval, co sa robilo nejako 3x kratkym potiahnutim za ovladac zadneho okna tak to vysypalo 50 chyb komunikacie na klastri. A taku picovinu si daju dobrovolne do auta.. To uz skoro konkuruje strecovacim tabulkam.

boborjelotor

Pondelok, 31. Mája 2021, 12:04

pyranes napísal:
jo, dikec!
hah airtag, to tam uz mozem dat 5s rovno s find my phone ne? :D ten tag je celkom good idea ale jebem asi na to, co sa ma stat sa stane
no tak prave ten tag ma celkom vyhodu v tom, ze to vydrzi viac ako rok jedna gombikova baterka, a aj keby auto bolo v garazi zavrete, mozno aj sam zlodej ak nema vypnute Find My funkcie do applu posle udaje o polohe toho tagu :), treba to nazvat "kluc od pivnice" alebo nieco, keby to samotnemu zlodejovi v telefone piplo, ze v jeho dosahu je tag, ktory nje nahlaseny ako strateny, aby sa mozno menej unuval hladat ho ako keby to rovno bolo oznacene "auto xy". ale kradnute auta casto odparkuju random niekam na vacsie parkoviska, kde sa stratia "v dave", cize chodi okolo nich vela ludi, a sanca, ze to zachyti signal nie je mala.

pyranes

Pondelok, 31. Mája 2021, 13:35

celkom sikovne :) musim si to ale nastudovat lebo nechapem ako presne ten tag funguje nakolko som o tom cital len par dni dozadu... kedze to nikde nema sim musim zistit ako to odosiela polohu ked je niekde dalej ..
kazdopadne cim viac som v kontakte s apple vecami tym viac sa mi pacia iphone/ ipad :)

boborjelotor

Pondelok, 31. Mája 2021, 13:51

ale ved to nie je ako jedine riesenie, to je ako doplnok... to nema gps chip. taketo smartagy a enviem ake tagy uz tu su par rokov, od samsungu aj inych, lokalizuje ho telefon/zariadenia, ktore ho ma v dosahu. primarne urcenie je na to, aby si si taketo gombiky dal na kluce, do penazenky atd. ak ich casto niekde zabudas, do 30 metrov to teorieticky zahcyti signal, do 5 metrov uz ta vie navigovat smerovo k tomu, takze ked budes hladat kluce, aspon ta telefon "odnaviguje" ku gaucu, a nemusis hladat v kuchyni...
takze use case v aute by bol taky, ze ti nejaky zlodej88 ukradne auto v Trencine, odparkuje ho niekde do garaze, ale okolo garaze presiel Jozko Mrkvicka ktory ma vo vrecku iphone, a odchytil signal tvojho tagu. pokial nie je reportovany ako strateny, tak ani nevie, ak by bol zahlaseny ako strateny, tak sa mu na telefone ukaze hlaska, ze je v dosahu strateneho airtagu. ale ty sa vdaka Jozkovi dozvies polohu. cize niekde na dedine, na samote pod lesom, ti je to chuja platne, ale v meste, tam kde sa hybe viac ludi, tam je sanca, ze sa to zachyti do Find My siete celkom vysoka.

pyranes

Pondelok, 31. Mája 2021, 13:59

jj akurat citam, fajn vecicka, tieto gadgety velmi nesledujem :) mas pravdu a viem ako to myslis
ja chvalabohu nic nestracam snazim sa mat poraidok v klucoch a dokladoch tak ma tieto veci obchadzaju

nejakymarko
Auto: zatial VW
Kraj: Prešovský

Utorok, 1. Júna 2021, 08:06

Páni, dá sa niekde dopátrať k rozsahu poškodenia auta? Cez internetový overovač som zistil, že môj passat bol v ešte v Nemecku poškodený za cca 1500-3000e. Je nejaká možnosť sa dopátrať k tomu, aký bol rozsah poškodenia, alebo to je nereálne?

Ďakujem

pablohablo

Utorok, 1. Júna 2021, 08:15

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 04:48, upravené celkom 1 krát.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 270 neregistrovaných