... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
bruno75 napísal:Fukany 4-hrniec v 5er, po tom, co mas teraz... U must be kidding... /
auto111 napísal:MTBF motora nemoze byt dodrzane (porovnatelne s atmosferickymi motormi) uz len kvoli turbu co je dost problemova suciastka (pri jazdenych autach - typicky pripad aut v SR).
Problemom je, ze cele toto downsizovanie a oturbovanie je iba deformacia, ktora vznikla zasluhou uradnickych EU nariadeni.
BranoMW napísal:A ano, EU vie zaviest "opatrenia" ktore zamotali hlavu nejednemu designerovi. Viete si predstavit aky zufaly krok musel byt pouzitie mocoviny v aute len aby sa splnila euro6... myslim ze vyvojari museli byt totalne zufali, ked boli nuteni pristupit k takemuto kroku. Mna prd zaujima kolko CO2 moje auto vygrca. A nebude ma to zaujimat kym velke podniky ktore maju nekonecne statne dotacie budu toho grcat milion krat viac. Je to pokrytectvo a tlak orientovany smerom k najmensieho odporu teda na uboheho spotrebitela. A samozrejme taketo 'kompetenetne" EU rozhodnutia niesu len a automobilizme, pravidelne sa s nimi stretavam v praci....bezolovnate spajkovanie, srubovanie CE kriterii vyzarovania a ine bludy.... ach EU nasa vysnivana...sorry, trochu som sa nechal uniest, ale stve ma to... toto uz asi patri do temy "politika a ine sracky" kde je akosi ticho, akoby vsetko bolo v poriadku a pritom smrdi beru desiatok z EU fondov... oooo eu nasa vysnivana... STOP
bruno75 napísal:a kym sa bude tento 6-valec vyrabat, asi do ineho nepojdem
bruno75 napísal:
Brano, mas obrovsku pravdua suhlasim s Tebou aj v tom, ze tato debata asi nepari sem... tiez ma to stve (ako mnoho inych veci v nasej "milovanej" krajinke)
![]()
, ale asi s tym my nic nenarobime... rad by som sa proti tym vsetkym nezmyslom branil, ale neviem ako
![]()
![]()
v com s Tebou ale nesuhlasim je nazor na 4-valce, aj som poskuloval po F10 525d (4-hrniec so 150 kW/218k), ale vsetci ma od tohoto vyberu odradzovali, dokonca aj predajca v nemenovanom dealerstve BMW mi potichu povedal, ze kedze som uz zvyknuty na 6-valec (mam uz 2. za sebou), tak 4-hrniec by ma neuspokojil, nech je oturbeny ako chce... papierovo tma tie kone sice su, ale pocitovo to je niekde uplne inde...
cudujem sa Tvojmu nazoru najma preto, ze viem ako si si svoje auto poladil a ukazal si nam pred dvoma rokmi na Nive, co s nim dokazes...![]()
skratka a dobre, podla mna je najlepsiu volbou do F10 (a myslim, ze aj do novej G30) motor N57D30 v roznych variantach... a kym sa bude tento 6-valec vyrabat, asi do ineho nepojdem
j.matrix napísal:zabudol si doplnit ze zaklad je benzinovy trojvalec 100kW