... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Maco napísal:Jebat benzin.
pistacik11 napísal:Súčasne trendy v de a podbne zmýšľajúcich krajinách skôr ukazujú že jebať diesel
Maco napísal:To je sice fajn ale nevidim zmysel v aute na daily typu 3 touring benzin. Jedine ak s dakym hybridom doplnajucim ci daco take.
pistacik11 napísal:presne tak..Súčasne trendy v de a podbne zmýšľajúcich krajinách skôr ukazujú že jebať diesel
blesk napísal:stale sa uvadza podla nezmyselnej NEDC.
WLTP az od 09/18
mexican napísal:to vyzera dost dobre, a kolko jazdis percentualne, a aky je ten styl jazdy? hlavne na tej dialnici 130-140 alebo 150+ tempomat?lebo tam sa podla mna dost lame spotreba v tych rychlostiach, aspon co som ja postrehol..Spotreby podľa nového cyklu by mali byť ževraj (to som sa dočítal na nejakom nemeckom fóre) uvádzané od MY 2019. Ale to je také akože jedna pani povedala.
Ja mám po posledné tankovanie spotrebu zatiaľ 9,1. Pri približne rovnakom jazdnom profile okresky/diaľnice/mesto (ten je u mňa už niekoľko rokov vcelku nemenný) som na F11 mal dlhodobo 9,3. Nechcem zatiaľ robiť nejaké predčasné závery keďže na géčku mám zatial nabehaných iba 3800km, ale celkom som s tým spokojný na to že to oproti F11 má navyše iksdrajf. Nejaký podstatnejší záver sa bude dať spraviť keď budem mať aspoň 20 tisíc nabehaných.
Fuxxo napísal:Jediny vyznam to ma v osobnej preferencii ale uz s tym nic neziskas jak kedysi ked si sa chcel vyhnut 30d tak si kupil M54ku benzinovu. Ma to turbo? Ma. Ma to vysokotlake cerpadla? Ma. Ma to vysokotlake priame vstrekovace? Ma. Ma to filter pevnych castic? Ma. Tak mi vysvetli kde je okrem osobnej preferencie rozumny rozdiel? Jedine to ze tankujes za drahsie, otackovo ides kusok vyssie a usetris mozno 10-20kg na vahe motora. Nehovorim ze sa nepreda ani jeden kus. Hovorim len ze to voci M40d nebude mat vacsi vyznam.tak mi to teda vysvetli ze aky zmysel v tom nevidis. lebo fakt mi to pride pritiahnute za vlasy, len aby si nieco napisal.. hlavne stale relativne lahkonoha 3er, ktora je lahsia jak predchadzajuce dve generacie a bude ovela silnejsia, kombik je stale velmi soferske auto, pre bezneho sofera je rozdiel medzi sedanom a touringom vpodstate nepostrehnutelny na okreskach..
Maco napísal:Jediny vyznam to ma v osobnej preferencii ale uz s tym nic neziskas jak kedysi ked si sa chcel vyhnut 30d tak si kupil M54ku benzinovu. Ma to turbo? Ma. Ma to vysokotlake cerpadla? Ma. Ma to vysokotlake priame vstrekovace? Ma. Ma to filter pevnych castic? Ma. Tak mi vysvetli kde je okrem osobnej preferencie rozumny rozdiel? Jedine to ze tankujes za drahsie, otackovo ides kusok vyssie a usetris mozno 10-20kg na vahe motora. Nehovorim ze sa nepreda ani jeden kus. Hovorim len ze to voci M40d nebude mat vacsi vyznam.