Dovolujem si nesuhlasit Titan a svoje poznamky vpisem priamo do Tvojej reakcie:
TiTAN napísal:bol fail s mojej strany ze som vomacka nechal zajst tak daleko a nezrusil ho ako global moda uz skor
voMacK tu urobil kus poriadnej roboty (ano, znovu poukazem na 5er sekciu, ktora je IMHO urobena najlepsie na klube, ked nie kvoli nicomu inemu, tak kvoli indexu tem) a myslim, ze tu panuje vseobecna zhoda na tom, ze
na hrube vrece treba hrubu zaplatu - ak sa tu vyskytne zopar psychicky narusenych jedincov (inak neviem nazvat tych, co sa tu predvadzali cez vikend), tak treba razne zakrocit a to presne tym sposobom, ktory pouzil voMacK
Poznam voMacKa osobne a viem, ze jeho cielom iste nebolo osobovat si diktatorske pravomoci alebo tu niekoho nadmerne buzerovat.
TiTAN napísal: su rozne tipy ludi, su ludia ktory maju pocit ze vsetko mozu kontrolovat a mat pod kontrolou a snazia sa tento pocit navodit roznymi obmedzeniami, BANmi atd...
Nechat system uplne bez kontroly skor, ci neskor vyvola anarchiu a totalny bordel - presne to, co sa tu stalo v poslednych dnoch. Ako som uz napisal v inom vlakne,
nie je mozne zamienat si slobodu s anarchiou. Je v povahe drvivej vacsiny ludi (a Slovakov dvojnasobne), ze potrebuju nad sebou citit nejaky imperativ - hrozbu, ktora ich donuti udrziavat poriadok, inak sa zacnu spravat horsie ako zvierata (viem, ze je to zle prirovnanie, zvierata maju vdaka svojim instinktom daleko systematickejsie a zmysluplnejsie spravanie nez my ludia).
Netvrdim, ze voMacK bol nejakou hrozbou, ktorej by sa mali vsetci bat (jeho "bananova politika" tu bola casto tercom vtipov), ale ten kto nema v hlave uplne nas*ane pochopi, co je este vtip a kde to zacina byt vazne - a tam treba zasiahnut razne a to sa voMacK prave vcera snazil urobit.
Nemusime sa tu vsetci navzajom milovat (a to ani nechceme - je tu vacsina chlapov a predpokladam, ze hetero

) a obcas si mozeme aj vymenit nazory na veci, na ktorych sa nevieme zhodnut. Vsetko sa ale da urobit
vhodnou formou a ked niekomu dojdu argumenty a miesto nich zacne sprosto a primitivne nadavat ostatnym, to je uz "cez ciaru" - nemusime si to tu predsa nechat zasierat dementov, ktori su mentalne na urovni obojzivelnika...
Ak sa nemylim, tento klub ma spajat ludi, ktori sa zaujimaju o BMW a maju ich radi (a eventualne su si ochotni navzajom pomoct) a nie pre frustrovanch jedincov, ktori si sem chodia liecit svoje komplexy menejcennosti - na to su ine fora a aj ine institucie...
TiTAN napísal: je lepsie mat user friendly pristup. To ze je bmwklub otvorenym verejnym forom je vdaka tomu ze nechcem aby bolo uzavrete a chcem aby bolo pristupne pre kazdeho.
User friendly pristup je mozne aplikovat len na tych, ktori su dostatocne na urovni aby to dokazali pochopit a ocenit. Ak sa by riaditel cirkusu alebo zoo aplikoval user friendly pristup na svoje zvierata a tiez na navstevnikov (a povedzme by odstranil mreze), tak by o chvilu nic nezostalo ani z navstevnikov ani zo zvierat...
Zial, kazdodenne citanie tohoto fora ma stale viac presviedca o tom, ze tych, ktori su schopni vazit si user friendly pristup sem chodi cim dalej menej.
Aj ked sa to mnohym nebude pacit, treba si uvedomit, ze na demokraciu treba dospiet a dorast a v tomto state ani na tomto fore este vacsina na demokraciu nema. Preto treba obcas pouzit tvrdsiu ruku a preto si
nemyslim, ze toto forum ma byt neobmedzene otvorene pre kazdeho.
Ak by sa to tu vratilo spat k OZ a vyberalo by sa symbolicke clenske povedzme 5 € rocne, tak by to tu mohlo vyzerat inak a aj ine veci by sa dali v klube zrealizovat.
Ja naopak povazuje za fail odstavit voMacKa...
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)