... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Re: Nápady/Zmeny/Chyby/Problémy na bmwklub.sk

Pondelok, 29. Apríla 2013, 21:06

Pani a co toto??? Na posilnovanie.sk ak chces vytvorit temu musi ti to mod odsuhlasit ale s tym asi musi naarast aj pocet modov...v podstate ju uzivatel zalozi ale zobrazena bude len ak ju mod odfajkne.
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

Demkowicz
Auto: E46 323 Ci cosmo
Kraj: Prešovský

Utorok, 30. Apríla 2013, 07:23

TiTAN napísal:
bol fail s mojej strany ze som vomacka nechal zajst tak daleko a nezrusil ho ako global moda uz skor

Takze este nakoniec ako najvacsi pako skoncil Vomack hej? :lol: Cele zle, komplet cele zle

TiTAN
Administrátor
Autor témy
Auto: BMW 530d xDrive

Utorok, 30. Apríla 2013, 07:58

Demkowicz napísal:

Takze este nakoniec ako najvacsi pako skoncil Vomack hej? :lol: Cele zle, komplet cele zle

zhrniem to co som napisa vyssie, proste su 2 pristupy ako moderovat forum, 1 radikalnejsi BANY, mazanie zakazy atd, snaha priblizit sa idealnemu stavu, to sa da aplikovat na fora ktore su nejakym sposobom uzavrete obmedzene, ale pri otvorenom fore ako je bmwklub sa tento pristup aplikuje tazko, ja chapem ze to vomack myslel dobre a chcel len spravit "poriadky", ale museli by sme nejakym sposobom obmedzit registracie aby to malo nejaky efekt, obmedzovat registracie ale nechceme :idea:
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 30. Apríla 2013, 08:00

Tomas, ten radikalny poriadok som spravil len jeden jediny krat a to vcera. A to len preto, ze situacia sa cez vikend stala neunosna. Tak som spustil take male upratovanie aby som ukludnil situaciu. Nikdy predtym som nic take nespravil, lebo si to ani situacia na fore nevyzadovala.....
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

TiTAN
Administrátor
Autor témy

Utorok, 30. Apríla 2013, 08:01

voMacK napísal:
Tomas, ten radikalny poriadok som spravil len jeden jediny krat a to vcera. A to len preto, ze situacia sa cez vikend stala neunosna. Tak som spustil take male upratovanie aby som ukludnil situaciu. Nikdy predtym som nic take nespravil, lebo si to ani situacia na fore nevyzadovala.....

jj tak som to pochopil aj ja

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland

voMacK
Auto: G31 540i

Utorok, 30. Apríla 2013, 08:04

tak potom neviem, ci je chyba na mojom prijimaci, ale mam taky pocit akoby si hovoril: Sak robte bordel chalani a ked to bude niekto chciet upratat ja ho potom odvolam, lebo chcem aby toto bolo uplne otvorene forum :mrgreen: :mrgreen:
Ja som za otvorenost, sam som ti to viac krat hovoril, ze tu ludi nechcem obmedzovat, ale ked tu niekto vyslovene robi bordel a nadava na vsetky strany povazujem za normalne to riesit. :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Demkowicz
Auto: E46 323 Ci cosmo
Kraj: Prešovský

Utorok, 30. Apríla 2013, 08:08

potom by bola na mieste otazka - Co ma mod robit ak sa diskusia zvrhne tak ako sa zvrhla (a urcite sa bude zvrhavat cim dalej tym castejsie) ak ma paky na eliminovanie hulvatov lenze vedenie fora si nepraje aby tie paky pouzival?

bruno75

Utorok, 30. Apríla 2013, 08:59

Dovolujem si nesuhlasit Titan a svoje poznamky vpisem priamo do Tvojej reakcie:

TiTAN napísal:
bol fail s mojej strany ze som vomacka nechal zajst tak daleko a nezrusil ho ako global moda uz skor

voMacK tu urobil kus poriadnej roboty (ano, znovu poukazem na 5er sekciu, ktora je IMHO urobena najlepsie na klube, ked nie kvoli nicomu inemu, tak kvoli indexu tem) a myslim, ze tu panuje vseobecna zhoda na tom, ze na hrube vrece treba hrubu zaplatu - ak sa tu vyskytne zopar psychicky narusenych jedincov (inak neviem nazvat tych, co sa tu predvadzali cez vikend), tak treba razne zakrocit a to presne tym sposobom, ktory pouzil voMacK
Poznam voMacKa osobne a viem, ze jeho cielom iste nebolo osobovat si diktatorske pravomoci alebo tu niekoho nadmerne buzerovat.
TiTAN napísal:
su rozne tipy ludi, su ludia ktory maju pocit ze vsetko mozu kontrolovat a mat pod kontrolou a snazia sa tento pocit navodit roznymi obmedzeniami, BANmi atd...

Nechat system uplne bez kontroly skor, ci neskor vyvola anarchiu a totalny bordel - presne to, co sa tu stalo v poslednych dnoch. Ako som uz napisal v inom vlakne, nie je mozne zamienat si slobodu s anarchiou. Je v povahe drvivej vacsiny ludi (a Slovakov dvojnasobne), ze potrebuju nad sebou citit nejaky imperativ - hrozbu, ktora ich donuti udrziavat poriadok, inak sa zacnu spravat horsie ako zvierata (viem, ze je to zle prirovnanie, zvierata maju vdaka svojim instinktom daleko systematickejsie a zmysluplnejsie spravanie nez my ludia).
Netvrdim, ze voMacK bol nejakou hrozbou, ktorej by sa mali vsetci bat (jeho "bananova politika" tu bola casto tercom vtipov), ale ten kto nema v hlave uplne nas*ane pochopi, co je este vtip a kde to zacina byt vazne - a tam treba zasiahnut razne a to sa voMacK prave vcera snazil urobit.
Nemusime sa tu vsetci navzajom milovat (a to ani nechceme - je tu vacsina chlapov a predpokladam, ze hetero :mrgreen: ) a obcas si mozeme aj vymenit nazory na veci, na ktorych sa nevieme zhodnut. Vsetko sa ale da urobit vhodnou formou a ked niekomu dojdu argumenty a miesto nich zacne sprosto a primitivne nadavat ostatnym, to je uz "cez ciaru" - nemusime si to tu predsa nechat zasierat dementov, ktori su mentalne na urovni obojzivelnika...
Ak sa nemylim, tento klub ma spajat ludi, ktori sa zaujimaju o BMW a maju ich radi (a eventualne su si ochotni navzajom pomoct) a nie pre frustrovanch jedincov, ktori si sem chodia liecit svoje komplexy menejcennosti - na to su ine fora a aj ine institucie...
TiTAN napísal:
je lepsie mat user friendly pristup. To ze je bmwklub otvorenym verejnym forom je vdaka tomu ze nechcem aby bolo uzavrete a chcem aby bolo pristupne pre kazdeho.

User friendly pristup je mozne aplikovat len na tych, ktori su dostatocne na urovni aby to dokazali pochopit a ocenit. Ak sa by riaditel cirkusu alebo zoo aplikoval user friendly pristup na svoje zvierata a tiez na navstevnikov (a povedzme by odstranil mreze), tak by o chvilu nic nezostalo ani z navstevnikov ani zo zvierat... :mrgreen:
Zial, kazdodenne citanie tohoto fora ma stale viac presviedca o tom, ze tych, ktori su schopni vazit si user friendly pristup sem chodi cim dalej menej.
Aj ked sa to mnohym nebude pacit, treba si uvedomit, ze na demokraciu treba dospiet a dorast a v tomto state ani na tomto fore este vacsina na demokraciu nema. Preto treba obcas pouzit tvrdsiu ruku a preto si nemyslim, ze toto forum ma byt neobmedzene otvorene pre kazdeho.
Ak by sa to tu vratilo spat k OZ a vyberalo by sa symbolicke clenske povedzme 5 € rocne, tak by to tu mohlo vyzerat inak a aj ine veci by sa dali v klube zrealizovat.
Ja naopak povazuje za fail odstavit voMacKa... [-X [-( ](*,)

londonh
Auto: F10 520d
Kraj: Zahraničie

Utorok, 30. Apríla 2013, 09:41

Ak si mozem dovolit hodit svoje 2 centy do plena,moznosti su taketo, bez zbytocnych reci, ci sa nam to paci alebo nie

1) nekrmit trolla. pride, napise 40 hovadin, potom si zalozi 3 nove accounty a spravi to iste...ked mu NIKTO neodpise a nebude nanho nikto reagovat,
ani sa to nezmaze , tak to aj toho posledneho imbecila prestane bavit. Jednoducho bude diskusia, diskusia, hovadina, hovadina, diskusia, ale ziadna reakcia-na-hovadinu

2) obmedzit pocet prispevkov po cerstvej registracii, to myslim nebrani v otvorenosti a naopak by to mohlo byt prospecne celkovo, hlavne novy majitel bmw pride, regne sa, a da 10 novych tem a minimalne polovicu by nasiel nie to hladanim, ale rovno na prvej strane v danej kategorii.

Neviem ake su moznosti phpBB, su to roky co som naposledy nejake adminoval, ale myslim, ze moduly na toto su snad uz default v aplikacii.

Ja tu okrem par clenov, ktori tu ale povacsinou uz 2 roky nenapisali ani ciarku, nepoznam osobne nikoho, s nikym tu nie som ziaden kamos, nikoho si nezastavam, netusim co spustilo lavinu infantilizmu ani po tom nepatram, ako clen som myslim pomerne neaktivny, ked mi to moznosti alebo aktualna depresia a s tym spojene zajebavanie sa a zabijanie casu na internete dovoli, tak sa snazim aj odpovedat na otazky a problemy klubakov, ktore som ja uz riesil, ale z celeho tohto mojho neutralneho pohladu trochu z uzadia ma na tomto fore fascinuje, ako si tu ludia sami sebe kladu prekazky pod nohy cistou hlupostou a zavistou. Zosmiesnovanie niekoho auta, lebo si na E36 dal nejaky akoze-mpaket...to sa da napiat aj "hej bracho, ale to nie je mpaket, to je aftermarket napodobenina" a nie "to si na kolene ohybal laminat na ten zhnity srot?"... utocit na niekoho lebo ma E90 bez priplatkovej vybavy ze jazdi na socialnej kokotine je tiez rovnako detinske...
Vacsine ludi, mozno aj mne, by nezaskodilo niekedy trochu skromnosti, a nenechat sa vyprovokovat kazdou hlupostou. Je to ovela jednoduchsie ako implementovat obranne mechanizmy, limity, diktaturu...

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Utorok, 30. Apríla 2013, 09:51

Co keby policajti nerobili cestne kontroly, nenapominali vodicov malymi pokutami, ale pri kazdej vaznejsej nehode rovno brali vodicaky ? Zlepsila by sa moralka na cestach ?
Vomack sa snazil dost, ale aj tak bol vysledok rovnaky ako vo vyssie spomenutom systeme.

Treba napominat ludi hned, ked porusia pravidla fora. Hned prve 3-4 pravidla fora sa tykaju slusnosti (dali by sa aj spojit do jedneho pravidla). Moderator by mal toto pravidlo cervenou farbou pastnut do kazdeho prispevku, ktory ho porusuje.

Mam skusenosti s moderovanim a viem, ze ludia si daju pozor, aby take upozornenia nesvietili v prispevkoch s ich podpisom..

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Utorok, 30. Apríla 2013, 10:11

Urobte to schvaľovanie tém to je najjednoduhšie riešenie na svete aspoň prvých pár dní novým členom to urobiť, viacerí to tu spomenuli a eliminuje sa tým aj návrat vytočených členov po BANe.......

Cannon
Auto: Modré
Kraj: Zahraničie

Utorok, 30. Apríla 2013, 10:38

Uplne suhlasim si Brunom 75, vo vsetkom. Vomack ma niekedy svojrazny styl vyjadrovania, ale drzal opraty a urobil kus roboty. V podstate to , co sa tu deje je typicky problem slobody prejavu... aj ta ma a musi mat svoje medze, inak sa zvrhne a stane prostriedkom pre anarchiu. Na druhej strane nemozno ju obmedzovat bezcielne a nedovodne. To, co tu ale niektori jedinci predvadzali posledne dni si skutocne vyzadovalo razny zasah. S tym mal Vomack pravdu.

TiTAN
Administrátor
Autor témy

Utorok, 30. Apríla 2013, 10:57

zhrniem to do bodov:
1. nikde som nenapisal ze vomack neurobil kus roboty
2. 5er e60 + f10 sekcia vdaka vomackovy vyzera super
3. nevravim ze netreba zakrocit proti ludom co sa snazia tu provokovat druhych
4. vravim len to ze nejaky pocit absolutnej kontroly nad tymto forom sa neda zabezpecit nijak inak ako tym ze nejakym sposobom sa obmedzi registracia novych ludi, lebo BANy mozeme davat donekonecna a clovek sa moze donekocna registrovat pod inymi nickami a mailami, ipecka sa da lahko zmenit
5. nemam pocit ze je to tu nejake strasne, forum funguje relativne dobre, nato ze je otvorene pre kazdeho je to maly zazrak :) ked niekto prida hovadinu tak ju vymazem ja alebo niektory s dalsich moderatorov
6. to co sa tu dialo bolo viacmenej "vyprovokovane" tym pristupom ze no dobre podme to tu dat dolaty ideme striktne mazat vsetko a davat bany
neviem ci som to dobre spisal ale viac menej takto nejak to vnimam ja

Borisss

Utorok, 30. Apríla 2013, 11:48

Priputajte sa, chysta sa prevrat :mrgreen:

bruno75

Utorok, 30. Apríla 2013, 12:58

O.K. Titan, ja chapem, ze to myslis dobre a Tvoj "samoregulacny" model je sice pekny, ale moze fungovat len za idealnych podmienok alebo v spolocnosti naozaj dospelych a primerane mentalne vyvinutych ludi (ktori sa nechovaju ako urazene decko, ktoremu niekto zobral hracku) - zial, nie vsetci sme tu taki... ](*,)
Aj myslienka londonh-a je urcite dobra, ale to by zase vyzadovalo viac discipliny od "normalnych clenov" a nenechat sa vtiahnut do nezmyselnych flamov, ktorych jedinym ucelom je rozduchavat vasne a vulgarne nadavat... Ano, pripustam, ze obcas sa stane, ze problem sa vyriesi sam (nejako to vyhnije) - co je sice pohodlne, ale vacsinou nie velmi ucinne riesenie. Sam by som si prial, aby si mal pravdu a "troll" po uplnej ignoracii jeho splodin sam od seba rezignoval a odisiel... Ale, co ak nie?! Co ak tu bude este dalej smrdiet a otravovat zivot ludom, ktori sa maju zaujem bavit normalne o autach a veciach s nimi suvisiacimi?
Priznavam, ze som zo zaciatku nebol nadseny myslienkou o obmedzeni prava prispievat ihned po registracii, ale vo svetle poslednych udalosti by som navrhovat tuto myslienku znovu prehodnotit.
Napr. pravo zalozit 1 novu temu len v technickej sekcii (pripadne v sekciach jednotlivych radov) a zapojit sa do existujucej debaty v tychto sekciach. Do pokecu, fotiek a pod. pustit az po par dnoch.
Samozrejme OT v technickych sekciach nemilosrdne mazat...
Novy clen ma pravo opytat sa na technicky problem, ktory ho trapi, ale nebude moct zaplavovat forum svojimi srackami... nieco na tento sposob
Ano, je tu malo aktivnych modov a ked niekto prejavi aktivity viac... vieme ako dopadne...
VoMacK urobil mozno chybu v tom, ze si tych sialencov pripustil prilis k telu a oni si potom mysleli ze sa s nim mozu beztrestne (a hlvne nezmyselne) prekarat a ked (konecne) chcel uplatnit svoje pravomoci moda, tak tu rozputali to vcerajsie sialenstvo... ](*,)
Ale urobme uz za touto trapnou epizodou a aj voMacKovym odvolanim (podla mna nespravodlivym) hrubu ciaru.

Polozme si radsej otazku, ako riesit klub dalej a co urobit, aby to tu o tyzden alebo o mesiac nevzniklo znovu... :?:
Nieco smrdi v klube tomto... :?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 230 neregistrovaných