... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

banner
 
Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Príspevky: 5327
Registrovaný: 25.5.2008
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: NM/BA

Re: IT Poradňa PC Error

Štvrtok, 11. Februára 2016, 01:55

neviem ci to mam dat do vtipov alebo kam :-k
riesim jeden problem na serveri a v tom som uvidel toto #-o
Prílohy
lol.JPG
lol.JPG (27.03 KiB) 1000 zobrazení
 
Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Príspevky: 8917
Registrovaný: 22.2.2009
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Kr.Chlmec a BA

Re: IT Poradňa PC Error

Štvrtok, 11. Februára 2016, 06:11

server enterprise 32bit nepodporuje len 64gb ram? :-k
F31 330d estorilblau
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."
 
Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Príspevky: 5327
Registrovaný: 25.5.2008
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: NM/BA

Re: IT Poradňa PC Error

Štvrtok, 11. Februára 2016, 06:53

ved prave.. a taktiez max 32 core..
 
Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Príspevky: 8917
Registrovaný: 22.2.2009
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Kr.Chlmec a BA

Re: IT Poradňa PC Error

Štvrtok, 11. Februára 2016, 20:21

chalani pomozte mi
za posledny tyzden som vyhral min. 30 ajfonov a chcelo sa so mnou zoznamit aspon 50 kurev v mojom okoli, aspon teda podla reklam ktore mi vyskakuju . . .
teda problem - vyskakovacie reklamy, okna, rovnako na firefoxe aj chrome, nedokazem najst ten malware alebo to co mi to robi
mam cistu instalaciu windowsu, k tomu len drivery, zopar programikov ako cpu-z, vlc, rar, antivirus, v prehliadaci adblock
kontroloval som to uz kadecim a nic sa nezmenilo, viete poradit nejaky dobry overeny program ktorym to dam dokopy? jak sa naserem a chytim amok tak buchnem tam format c a bude :lol:
F31 330d estorilblau
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."
 
Užívateľov profilový obrázok
ROKI49
Príspevky: 2721
Registrovaný: 10.8.2012
Auto: F30 330d
Kraj: Žilinský

Re: IT Poradňa PC Error

Štvrtok, 11. Februára 2016, 20:37

ad-aware nepomohol?
 
Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Príspevky: 8917
Registrovaný: 22.2.2009
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Kr.Chlmec a BA

Re: IT Poradňa PC Error

Štvrtok, 11. Februára 2016, 20:44

som skusal asi 3 rozne ale ten konkretne nie, vyskusam
F31 330d estorilblau
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."
 
Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Príspevky: 5327
Registrovaný: 25.5.2008
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: NM/BA

Re: IT Poradňa PC Error

Štvrtok, 11. Februára 2016, 21:20

s dacim podobnym som sa stretol, ale bol chyteny iba chrome.. same reklamy a vyskakovacie popupy.. robil to nejaky velmy zly extension (tvaril sa ako antivir) a odinstalovanim chromu sa vsetko vyriesilo. taketo veci robia aj programy co sa tvaria ako antivir ktory je zadarmo.
 
Užívateľov profilový obrázok
k33p
Príspevky: 895
Registrovaný: 15.4.2008
Auto: e46 320d
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Petržalka ﯝ

Re: IT Poradňa PC Error

Štvrtok, 11. Februára 2016, 21:31

jednoznačné príznaky malware, doporučujem navštíviť doktora na forum viry.cz
 
Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Príspevky: 6342
Registrovaný: 14.7.2008
Kraj: Bratislavský

Re: IT Poradňa PC Error

Piatok, 12. Februára 2016, 11:49

ak by to bolo v systeme tak by si to proces explorerom videl podla cesty ze je to nieco nekale
zvacsa je to natlacene priamo v prehliadaci, pozret zastupcov ci nemaju v ceste hned aj spustitelnu adresu + ideal je zalohovat si zalozky a komplet zmazat aj datove subory prehliadacov (nedavat default ten nepomaha) a aj rucne subory co ostali a dat nanovo
 
heroe
Príspevky: 2342
Registrovaný: 1.4.2008
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Martin, Trenčín, Turc. Teplice

Re: IT Poradňa PC Error

Pondelok, 24. Júna 2019, 22:14

Pre ozivenie.

Mam doma Vdsl router od telekomu ADB VV3212 uz 5 rokov cest jeho slave, no v poslednej dobe pozorujem nejake problemy.

Cize som ho vymenil za Zyxel sbg3300:
Internet som rozbehal - pohoda
pevnu linku nemam - pohoda
magio tv nejde - zle

Neviem uz ako to mam nastavit aby to behalo. Na nete som nieco nasiel ale zda sa mi to ako blbosti. Proste vyhradena vlana pre iptv bridgnuta na jednom LAN porte je podla mna chujovina.... a kedze vidite kedy to pisem tak viete ze som tu ADB chujovinu uz nezapajal nazad aby som zistil ze ten settop box dostane z ipku z toho ksteho poolu cize aj vlany ako pcko alebo ajfon. Ma niekto skusenost co s tym alebo ako to nastavit?
 
boborjelotor
Príspevky: 670
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: IT Poradňa PC Error

Pondelok, 24. Júna 2019, 22:26

snazim sa dekodovat co si napisal, ale nejako mi to nevychadza. co ma spolocne cas pridania prispevku s tym, ze si stare ADB nezapajal?

co je chujovina na tom, ze je vlan bridgnuty na lan port? ako inak ho chces tlacit do magioboxu na tychto krabicach polohlupych?

vypol si DHCP na ten bridgovany port, ktorym to tlacis do boxu?
 
pablohablo
Príspevky: 333
Registrovaný: 14.1.2019
Kraj: Zahraničie

Re: IT Poradňa PC Error

Utorok, 25. Júna 2019, 07:31

Musis VLAN 2513 nabridgovat z WAN/PPPoE portu na niektory z tych Ethernet portov, pricom na WAN to ma byt tagged a na porte k STB untagged. S ADSL/PPPoE (ale aj FTTH GPON) ma kazda sluzba svoju VLAN (Internet, IPTV, Voice).
 
heroe
Príspevky: 2342
Registrovaný: 1.4.2008
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Martin, Trenčín, Turc. Teplice

Re: IT Poradňa PC Error

Utorok, 25. Júna 2019, 17:45

boborjelotor napísal:
snazim sa dekodovat co si napisal, ale nejako mi to nevychadza. co ma spolocne cas pridania prispevku s tym, ze si stare ADB nezapajal?

co je chujovina na tom, ze je vlan bridgnuty na lan port? ako inak ho chces tlacit do magioboxu na tychto krabicach polohlupych?

vypol si DHCP na ten bridgovany port, ktorym to tlacis do boxu?
Ma to spolocne tolko ze uz bolo neskoro a proste som to neriesil.

Máš s týmto reálnu skúsenosť alebo sa iba domnievaš?

Chujovina je na tom je to ze je to chujovina.

Ak si iba nasiel tento navod https://forum.telekom.sk/topic/13700-ma ... dsl-ac52u/ tak podľa toho som to skušal. A skusal som aj vypnuť dhcpko aj tagovať vlanu na wan, a dať ju na LAN port netagovanu, ale toto nefunguje a ani nemôže. Možno by to fungovalo tým bridgom čím by som spravil L2 priamo do vlany 2513 v telekome, ale to mi príde trochu priahnute za vlasy, a hlavne na ADB to tak nie je.

pablohablo napísal:
Musis VLAN 2513 nabridgovat z WAN/PPPoE portu na niektory z tych Ethernet portov, pricom na WAN to ma byt tagged a na porte k STB untagged. S ADSL/PPPoE (ale aj FTTH GPON) ma kazda sluzba svoju VLAN (Internet, IPTV, Voice).
Predpokladam podla rovnakeho navodu co som postol vyssie, problem je ze zyxel vyslovene brignut wan na lan nevie, alebo aspon ja neviem ako to urobit. Okrem toho nemam ADSL ale VDSL, o optike sa mi ani nesnivalo (FTTH), co ale nevadi lebo neviem akym sposobom by toto bridgovanie mohlo fungovat na tej ADB sprostosti.

Aby ste nepovedali, že len tliacham do vetra tak moje zistenia su:

Na ADB VV3212 pripojenom prostrednictvom VDSL
- neviem nastavit ani hovno
- magio TV ide na každom zo 4 LAN portov (cize bridge wan na lan asi nie)
- internet ide na každom zo 4 LAN portov (rovnako ako vyssie)
- settop box dostane IPku z rovnakeho rozsahu ako PC, ajfon, android fon, mac, ipad proste je to rovnaky subnet 192.168.1.0/24 s rovnakou gateway 192.168.1.1 (a toto teoriu o dvoch vlanach uplne vyvracia)

Čiže Vás poprosím ak by ste mi hodili screen konfigurácie vašich routerov ak s tým máte reálnu skúsenosť, alebo poznáte riešenie nie domnienky.
 
boborjelotor
Príspevky: 670
Registrovaný: 24.4.2019
Kraj: Trenčiansky

Re: IT Poradňa PC Error

Utorok, 25. Júna 2019, 18:30

samozrejme, ze na adb boxe je bridge, je to hned prvy interface, teraz som to pozeral u seba, a je to tak spravene len preto, aby bezny uzivatel nemusel laborovat nad tym, kam pichne kabel. Ten tvoj zyxel to podla vsetkeho vie tiez https://www.manualslib.com/manual/615384/Zyxel-Communications-Sbg3300-N-Series.html?page=52#manual



Obrázok
 
heroe
Príspevky: 2342
Registrovaný: 1.4.2008
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Martin, Trenčín, Turc. Teplice

Re: IT Poradňa PC Error

Utorok, 25. Júna 2019, 19:39

Taketo založky tam ja nemám aha,
Snímka obrazovky 2019-06-25 o 20.30.39.png
Snímka obrazovky 2019-06-25 o 20.30.39.png (56.21 KiB) 249 zobrazení

z toho tvojho obrázku ale nie je zrejmé čo to vlastne je za bridge.

Ten môj zyxel vie bridge, ale len wan bridge, s tým nemám problém, to je to čo by som mal nastaviť ako service 2 podľa návodu na nete, ale ďalej by som mal tú vlan 2513 bridgnut priamo na jeden z LAN portov a toto podľa mňa na ňom neviem urobiť.

Okrem toho teraz mám zas ja problém čítať s porozumením..... Nechápem konkrétne čo znamená "samozrejme, ze na adb boxe je bridge, je to hned prvy interface......[font=-apple-system, Helvetica Neue, Helvetica, sans-serif]a je to tak spravene len preto, aby bezny uzivatel nemusel laborovat nad tym, kam pichne kabel" keď je to hneď prvý interface tak je to vždy iba ten prvý nie tak aj tak musí laborovať? Ja nechápem čo si tým chcel povedať. Keď raz bridgujem vlan na jeden port tak to bude vždy ten jeden, nemení sa to dynamicky, nemá podľa čoho sa to meniť dynamicky, keď majú všetky zariadenia na jednom tomto routeri IPcky z jedného dhcp poolu tak je to jedna vlana inak to proste nemôže byť.[/font]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných