... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

banner
 
Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Príspevky: 3885
Registrovaný: 29.4.2010
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: IT Poradňa PC Error

Piatok, 5. Februára 2016, 22:21

ROKI49 napísal:
tak tak, s tymi pamatami ma Mpower pravdu, dokazuje to aj kopa zahranicnych testov co sa tej priepustnosti tyka, taktiez dual/single sa prejavi akurat tak v programoch, co tazia z pamatovej priepustnosti. zahranicne servre taketo testy robili a nedavno nieco take bolo aj na pc.zoznam.sk

Tak, tak. V každom prípade by som dával 2x 8GB v dual channel ako 1x 16GB v singel channel, jednak pre dobrý pocit, cenu ktorá je dnes veľmi fajn, a výkon keby náhodou :mrgreen: A pre tých čo robia s CUDA a podobne quad channel.

Inak ako ste spokojný s Windows 10? Ja za seba musím povedať ze po čistej inštalácii W10 64bit s prechodu W7 64bit som neskutočne spokojný čo sa týka optimalizácie, pamäťový manažment ma ten systém na výbornú a aj ked zaplnite večšiu množstvo ram ako máte, tak sa to výrazne nespomaľuje ako na W7, celkovo to behá svižnejšie, programy mi v tom lepšie idu, po tejto stránke som spokojný. Ale aby som cez príkazový riadok musel vymazávať uložené heslo na wifi tak to su take čerešničky asi s W8 s ktorého mi je dodnes zle :) v tomto smere zlatý Windows 7
 
Užívateľov profilový obrázok
Easa
Príspevky: 941
Registrovaný: 18.5.2013
Auto: Staré
Kraj: Žilinský
Bydlisko: LM

Re: IT Poradňa PC Error

Piatok, 5. Februára 2016, 22:33

Klientom W10 nemám problém odporučiť apod. Ale sám ostávam verný svojej odladenej 8.1 Pro. Zatiaľ som nespozoroval jediný problém, aj to čo sa mi u 7 vyskytovalo 8.1 vyriešila. 10 mi proste už príde taká kid friendly
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]
 
Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Príspevky: 3885
Registrovaný: 29.4.2010
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: IT Poradňa PC Error

Piatok, 5. Februára 2016, 22:38

W8 je jediný Windows ktorým som pohrdol. Aj ked mal novšie jadro, W10 ma uplne nové jadro ties a je to znat. Predsa W7 je uz technicky zastaralý (ved už tu je nejaky ten rok) a nedokáže s HW vyťažiť to čo W10 tak po tejto stránke som spokojný , medzi W8.1 a W10 az taký brutálny rozdiel nebude :)
 
Užívateľov profilový obrázok
Easa
Príspevky: 941
Registrovaný: 18.5.2013
Auto: Staré
Kraj: Žilinský
Bydlisko: LM

Re: IT Poradňa PC Error

Piatok, 5. Februára 2016, 22:53

Medzi W7 a W8 bolo hodne zmien, hlavne lepšia spolupráca s multicore cpu, HT, SSD diskami apod, no práve rozdiel jadier w8.1 a w10 je minimálny čo ukazujú aj benchmarky, takže zatiaľ to neriešim. Ono hlavne taká 8.1 spolupracuje aj so starými PC lepšie ako 7 keďže nieje tak náročná na RAM a CPU.
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]
 
Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Príspevky: 6342
Registrovaný: 14.7.2008
Kraj: Bratislavský

Re: IT Poradňa PC Error

Piatok, 5. Februára 2016, 22:57

zacinam si pripadat staro ale s win8 som mal nervy na cokolvek efektivita prace klesla pod polovicu :D s 10 je to lepsie ale stale je to o hovne... inak ulozene wifi sa daju mazat cez nastavenie PC staci si to vyklikat... odkedy to v 8 dali prec z centra sieti je to cele zle a hlavne ich nove fonty + rozmazavanie pisma
 
Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Príspevky: 5327
Registrovaný: 25.5.2008
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: NM/BA

Re: IT Poradňa PC Error

Piatok, 5. Februára 2016, 23:00

halo, kto tu hovori o desktopoch?
ja som len podotkol ake su priepustnosti pameti pri danych kombinaciach pameti ;)
tie cisla som si nevycucal z prsta ale priamo meral na HP 840G1
 
Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Príspevky: 3885
Registrovaný: 29.4.2010
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: IT Poradňa PC Error

Sobota, 6. Februára 2016, 11:25

To či to je desktop alebo notebook je uplne jedno. Ak ma napr. DDR3 1333MHz CL9 v notebooku tak aj v klasickom PC DDR3 1333Mhz CL9 bude podávať uplne rovnaký výkon. Za predpokladu že budú všetky ostatne podmienky rovnaké.
 
Užívateľov profilový obrázok
jkk
Príspevky: 2874
Registrovaný: 4.8.2012
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Re: IT Poradňa PC Error

Sobota, 6. Februára 2016, 11:27

skor myslim, ze tym chcel povedat ze ten vykon na notase nebyva taky prioritny ako na desktope...
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.
 
Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Príspevky: 8917
Registrovaný: 22.2.2009
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Kr.Chlmec a BA

Re: IT Poradňa PC Error

Sobota, 6. Februára 2016, 11:59

diki chalani za rady, vlastne mne je uplne fuk co sa tyka vykonu, priepustnosti, ide o to, ze ja mam 16GB DDR3L 1600Mhz (2x8GB) tak to kamarat nerozdychal a potrebuje aj on . . . :D :D :D

btw. co sa tyka toho HDD ze je to brzda vo vykone v tom suhlasim, ja mam SSD, kamarat klasicky hdd 500gb a je to kurva rozdiel
ovsem napr. 15000 rpm haddisk co mam v robote je celkom rychly :lol:
F31 330d estorilblau
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."
 
Užívateľov profilový obrázok
Easa
Príspevky: 941
Registrovaný: 18.5.2013
Auto: Staré
Kraj: Žilinský
Bydlisko: LM

Re: IT Poradňa PC Error

Sobota, 6. Februára 2016, 13:03

SSD je v dnešnej dobe už pre mňa nutnosť, pre väčšinu by som povedal dobrý základ, dá sa bez toho ale je to nahovno. Dnes kupovať PC bez SSD je ako zobrať E klasse a obuť na to plecháče na leto
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]
 
Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Príspevky: 2243
Registrovaný: 27.3.2011
Auto: BMW
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Žilina

Re: IT Poradňa PC Error

Pondelok, 8. Februára 2016, 22:06

páni, je možné sa dostať do BIOSU cez OS (win7)?
bios je UEFI na doske MSI A88XMg, marí sa že MSI robilo takú utilitu ale ani za svet ju neviem nájsť.
 
Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Príspevky: 3885
Registrovaný: 29.4.2010
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: IT Poradňa PC Error

Pondelok, 8. Februára 2016, 22:47

MSI Control center.. Ale najlepšie je podľa mna nastaviť čo potrebuješ priamo v biose.

PS: nezabudni si flashnut bios na najnovší ak je k dispozícii, je to celkom dôležité pre správne fungovanie PC. A neflashuj to programom cez Windows, výrazne sa to neodporúča.

Všetko nájdeš na www.msi.com
 
Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Príspevky: 2243
Registrovaný: 27.3.2011
Auto: BMW
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Žilina

Re: IT Poradňa PC Error

Pondelok, 8. Februára 2016, 23:42

asi myslíš Command Center? Ten má určité veci ale nie všetko
už som to našiel MSI Click Bios, len ako pozerám, podpora je tam len Intel Chipsetu
ps: bios je vždy aktual
 
Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Príspevky: 3885
Registrovaný: 29.4.2010
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: IT Poradňa PC Error

Utorok, 9. Februára 2016, 00:20

Nie myslím Control Center ale som nevedel že to je len domena Intelu (ked že ja fičím len na Intel platforme) tak som ani nevedel že Command Center existuje :D To je zrejme obdoba Control Center pre Intel len sa to inak pre AMD volá. Napr. u ASUSU je ekvivalent Control Center zase ASUS AI Suite.
Tu máš všetky utlity ktoré tvoja doska podporuje - https://www.msi.com/product/motherboard ... ility&Win7 64
 
Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Príspevky: 2243
Registrovaný: 27.3.2011
Auto: BMW
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Žilina

Re: IT Poradňa PC Error

Utorok, 9. Februára 2016, 08:54

to mám dávno preštudované, mne išlo len o ten MSI click bios, čo sa nakoniec mňa netýka :(

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných