hej, ale ja som to nemyslel tak, aby sa ten nuc pouzival nijako inak ako na stream client z hlavnej workstejsny, cize hociaky 200 eurovy box ktory je tam len koli tomu, aby ti ponukal sirsiu skalu moznosti ako sa pripajat k zdroju - chces web, pdf - pouzijes nativne, chces zobrazovat 3d modely, pouzijes remote. ved to bolo len take zamyslenie na olovrant

.
a pokial do toho chces konzistentne tlacit mnozstvo dat, tak sa nespoliehaj na wifi, dosiahnut stabilne 150mbit pri prenose dat je pomerne narocne aj s drahou infrastrukturou, takze pekne k tomu potiahni gigabit, obzvlast ked uz tam davas nvme ssd.
a pri tom nvme by som sa uistil, ze nan fuka vzduch. celkovo by som mozno upustil od maleho kejsu, peknych krabic su plne obchody (tym nemyslim zrovna rgb kolotoce akvariove), ale decenta krabica, do ktorej mozes dat kvalitne a tiche vetraky a mat tam priestor na to aby si nemusel laborovat ako gynekolog, mohol tam dat viac diskov, napr. nejake lacnejsie sata ssd na lokalny backup, alebo ak nemas nas tak prave z toho spravit nas a napchat tam dva lacnejsie sata 860evo na short term quick access backup a dva hdd na lacny backup velkych objemov na dlhsie obdobie.
co sa toho samotneho nvme tyka, zrataj si asi kolko dat zapises tyzdenne/mesacne pri renderovani, z mojej osobnej skusenosti 500gb ssd samsungy (a mal som/mam vsetky mozne evo aj pro 85x 86x 96x)zatiahnu rucnu brzdu uz pri 13-15tb zapisanych dat tak ze to uz zacinam citit, po 20tb uz somdva kusy delegoval len ako prenosne disky v usb suflikoch, uz aj smart ukazoval, ze to neni 100%. Co naozaj pomaha je overprovisioning, ja aspon tych 10% nechavam nealokovanych, ideal je aj viac, a samotny filesystem sa snazim vzdy mat tiez do 80-85% max, takze z dlhodobeho hladiska moze byt vyhodnejsie kupit 1tb pokial nan mesacne zapises viac ako povedzme 100gb dat. Lebo cim viac dat je zapisanych, tym viac dat radic disku na pozadi shuffluje medzi bunkami aby zabezpecil rovnomerne "opotrebenie", cize jednoducho aj ked nie uplne presne povedan e- cim viac volneho miesta na disku budes mat, tym dlhsie ti vydrzi podavat vysoky vykon. Preto by pri render boxe bolo najlepsie pouzivat nvme len na samotny render ale nasledne vystupy ukladat na nejakom obycajnom sata/m2 ssd.