nie, do postele

warez rulez.
tak som si to kukol teda.. ach jaj
na uvod by som povedal, ze cela moja puberta bola postavena na matrixe, ked som vysiel z kina v 2001 ci kedy to bolo, uz nic nebolo ako predtym

a samozrejme ocakavat ze 4te pokracovanie toho filmu, natoceneho v dnesnej dobe jebnutej bude rovnako revolucne jak povodny film, to asi nemohol nikto (kedze uz 2ka a 3ka boli slabsie). ale toto mi prislo jak keby to naschval dokurvili wachowski, ako pomstu WB alebo co.. spoiler alert incoming:
podla mna viac problemov sa spojilo do jedneho
- metoo a woke tu hraje teda dost velku rolu, a fakt ma to prestava bavit, ze v 9 z 10 filmoch to takto vypada..
- napisane to bolo dost kokocky, kurva v hlavnej roli ma byt neo. nikto iny, neo. takze som nepochopil, preco minimalne v polovici filmu bola v hlavnej roli bugs bunny. oh wait, bod #1.
- herecke obsadenie absolutne trestuhodne dpc, morpheus a agent smith absolutne bez veskerej charizmy, absolutne nedostacujuci herci, a fakt netusim preco nemohli byt obsadeni fishburne a hugo. ostatni okoliti herci nezaostavali, tiez nula bodov
- n.p. harris. sorry but no. ten chlapik je dobry do romantickej komedie, ale nie ako zaporak architekt (analytik po novom) v matrixe, mam ho celkom rad, ale tuto mi prisiel tak nechutne protivny, az ma vytacalo vzdy ked bol na obrazovke. kurva to nemame lepsich hercov na toto? taky tom hiddleston alebo idris elba (ked uz treba byt BLM)
- stvarnenie morpheusa jak kopa guliciek, bolo totalne odveci, a nepochopil som naco to bolo dobre.. oh wait, bod #1.
- cely film mi prisiel ze vobec nebol dost dark.. miestami mi to pripadalo jak keby som pozeral na karneval v riu, napriklad ten fight so smithom a zaporakmi z predchadzajucich dielov.. priliz vela saturovanych farieb, proste to nemalo vobec feeling matrixu.
- zabery z prvych dielov vsunute do tohto som tiez nepochopil, akurat to bolo maximalne rusive cele.. par by sa dalo zniest na vhodnych miestach, ale nie kazdu chvilu niekde nieco.
- AKCIA. ma to byt snad akcny film dpc, kde je kung fu? kde su bitky, spomalene zabery, velky fight so smithom, alebo s hocikym.. dpc velky fight ku koncu mi skor pripadal jak walking dead, kamikaze vyskakujuci z okien? tlupa obyvatelov neozbrojenych co ich nahana po meste? wtf. strasne malo akcie tam bolo na to ze 2.5 hodinovy film. a tiez som mal pocit ze tam chybaju efekty.. to co robilo 1ku prevratnou, tak tuto po 20 rokoch chybalo. ani raz som si nepovedal ze wau, toto bolo mega :-/
takze tychto par veci, a urcite nejake dalsie, dokopy, a mame z toho to co mame. nieje to vobec zly film, bohuzial je poplatny dnesnej jebnutej dobe, a asi aj tomu ze wachowski nechceli robit po trilogii ziadny film, ale boli donuteni, tak ho mozno sabotovali.
ked sa clovek pozera z na to s tym ze niesu prve tri diely, tak to je fajn.. ale tie diely su. takze 6/10, a to je 1-2 body len zato, ze to ma v nazve matrix, a je tam neo.
-----------------
dont look up -> popici, tuto neprislo sklamanie, prave naopak. a nevadilo mi ze to bolo dlhe, na film s dicapriom by som pozeral aj o hodinu dlhsie kludne

akurat to bolo smutne, ked namiesto metaforickeho meteoru do rovnice dosadime covid, tak mame 100% tru story, o dnesnom svete..