... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Re: Efficient Dynamics_ Problemy ?

Piatok, 16. Marca 2012, 09:50

Z môjho laického pohľadu je pomer fyzickej veľkosti k množstvu uchovanej energie u kondenzátora rádovo nepriaznivejší než u akumulátorovej batérie, takže tadeto asi cesta nevedie.
Ale niekde som čítal články o možnom zabudovaní nejakého zotrvačníka do auta práve za účelom naakumulovania energie počas brzdenia a jej využitie pri rozbehu.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 16. Marca 2012, 10:04

asi sa zhodneme, ze stavajuci S-S sytem je dobry tak maximalne na papieri..a v praxi je k hovnu... :)
ja som osobne nesmierne rad, ze to v aute nemam...ja, ako sa poznam by som sa na takuto kokotinku, kt. by mi vypinala motor proti mojej voli neskutocne nasieral
Naposledy upravil/-a voMacK v Piatok, 16. Marca 2012, 10:06, upravené celkom 1 krát.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Piatok, 16. Marca 2012, 10:05

bruno75 napísal:
využiť kinetickú energiu auta (rekuperácia energie) na nabitie nejakého veľkokapacitného kondenzátora

toto uz existuje, nie som si teraz isty, myslim ze naki japonci s tym prisli, treba pohladat ;)

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Piatok, 16. Marca 2012, 10:30

mexican napísal:
Ale niekde som čítal články o možnom zabudovaní nejakého zotrvačníka do auta práve za účelom naakumulovania energie počas brzdenia a jej využitie pri rozbehu.
Toto ma nejake Porsche na mieste spolujazdca, pocas brzdenia pred zakrutou sa to roztoci a za zakrutou ta to nakopne.

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 2. Apríla 2012, 20:09

Nechcem otvarat nocvu temu, toto je najblizsie k tomu co som hladal.

Mam funkciu Start-Stop, teda myslim si to rpeto, lebo v stredovom paneli je tlacitko na jej vypnutie :mrgreen:
Problem je, ze mi to nefunguje. Cital som si v manuali, ze ako to ma pracovat, ale nic z toho sa nedeje. Sadnem do auta. Dam pas. Nstartujem so spojkou, mam manual. Pohnem sa. Idem, idem, idem, motor je uz zahriaty. pridem na svetla. Vyradim rychlsot, uvolninm spojku, stalcim brzdu a zastavim, po pripade dam rucnu a nohu dole z noznej. Motor stale bezi, nikdy nezhasne. A kontrolka chyby na BC nesvieti, funkcia nie je manulane vypnuta kedze kontrolka OFF nesvieti. Auto nehlasi ziadnu chybu. ](*,)

Neviete, kde moze byt problem? Robim nieco nespravne? :-k
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 2. Apríla 2012, 21:00

Nespravne je, ze sa stazujes :lol: Mas byt rad ze to neotravuje.

Zisti preco to nejde a ja si s radostou odpalim rovnaky senzor. Co by som dal za to :-)
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

mexican
Auto: modré géčko

Pondelok, 2. Apríla 2012, 21:01

salat: Prvá iskierka nádeje svitá :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Markoo1
Auto: E46 318d

Pondelok, 2. Apríla 2012, 21:07

mishiak napísal:
Nechcem otvarat nocvu temu, toto je najblizsie k tomu co som hladal.

Mam funkciu Start-Stop, teda myslim si to rpeto, lebo v stredovom paneli je tlacitko na jej vypnutie :mrgreen:
Problem je, ze mi to nefunguje. Cital som si v manuali, ze ako to ma pracovat, ale nic z toho sa nedeje. Sadnem do auta. Dam pas. Nstartujem so spojkou, mam manual. Pohnem sa. Idem, idem, idem, motor je uz zahriaty. pridem na svetla. Vyradim rychlsot, uvolninm spojku, stalcim brzdu a zastavim, po pripade dam rucnu a nohu dole z noznej. Motor stale bezi, nikdy nezhasne. A kontrolka chyby na BC nesvieti, funkcia nie je manulane vypnuta kedze kontrolka OFF nesvieti. Auto nehlasi ziadnu chybu. ](*,)

Neviete, kde moze byt problem? Robim nieco nespravne? :-k

Neotravovalo to už niekoho pred tebou, tak to natvrdo odpojil? :D
ex E36 325td

mishiak

Pondelok, 2. Apríla 2012, 21:17

@salat
presne som cakla takuto odpoved od teba, po tom co som cital tvoje prispevky k teme :mrgreen: neboj, ked na to pridem, prvy budes vediet 8) ako mozno som rad, ze mi to nejde by default, len z principu by som rad vedel, ze tam ta funkncost je a vyskusat si to, chapes :-"

@markoo
to je velice dobra otazka? :thumbup: len ako to zistit? prepokladam, ze v BMW by mi to mozno povedali a asi by to malo vyskocit ja na diagnostike predpokladam, ale musel teda dotycny vypnut aj chybove hlasenie, ktore by inak asi vyskakovalo

a teraz seriozne, nemate tusenie cim by to mohlo byt, ze mi to nefunguje? :?
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

auto111
Kraj: Trnavský

Pondelok, 2. Apríla 2012, 21:27

lamerska otazka:

start-stop sa predsa musi dat vypnut cez diagnostiku (cize rychlo riesitelny problem) alebo sa mylim ?

pytam sa lebo viaceri tu nadavate aka je to katastrofa.

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 2. Apríla 2012, 21:49

Auto111- :-) jasne ze sa da, ale BMW to nesmie a nepoznam nikoho ineho co by to vedel.

Mishiak- jasne, ale ber ma s rezervou. Aj ja by som to riesil co s tym je, keby to nefungovalo ;-) ono to moze byt vselicim, vadny teplomer, nejaky senzor vyslapnutia spojky ci podobne. Fak by asi pomohla diagnostika. Inac je to len hladanie ihly v kope sena...
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

mishiak

Pondelok, 2. Apríla 2012, 21:58

ved ja viem ako si to myslel, to je taka dvojsecna zbran, na jednej strane asi dobre, ze to nejde, ze ma to teda neotravuje no na druhej ani neviem ako to funguje, kedze mi to nejde a stve ma to ked nieco nefunugje a ja netusim dovod preco :mrgreen:
asi fakt ta diagnostika bude na mieste, kedze nejdu este dalsie veci co sa tyka klimy tyka co som pisal v inej teme :evil:
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Utorok, 3. Apríla 2012, 07:28

ked som isiel minule na 1er, tak to fungovalo nejako tak ze som zastal na nejakom druhom semafore na cervenej a islo to az potom. Ze pri prvom zastaveni nie. A tam nebolo ziadne tlacitko na vypnutie.

mishiak

Utorok, 3. Apríla 2012, 07:51

j.matrix napísal:
ked som isiel minule na 1er, tak to fungovalo nejako tak ze som zastal na nejakom druhom semafore na cervenej a islo to az potom. Ze pri prvom zastaveni nie. A tam nebolo ziadne tlacitko na vypnutie.

Ono to zrovna semafory nemusia byt, ale v mojom pripade je jedno kolko alebo ktore zastavenie, skratka to nejde a nejde :(
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive
Kraj: Žilinský

Utorok, 3. Apríla 2012, 08:10

ono bmw to ma spravene celkom inteligentne, nevypina sa motor vzdy ked zastane auto, ale motor musi byt zohriaty inac sa start-stop neaktivuje takze nehladal by som zatym ziadnu chybu, niekedy v zime som si vsimol ze moze byt aj zohriaty ale ak je nizka vonkajsia teplota tak sa motor nevypina vobec :wink:
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 210 neregistrovaných