... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
bruno75 napísal:využiť kinetickú energiu auta (rekuperácia energie) na nabitie nejakého veľkokapacitného kondenzátora
mexican napísal:Toto ma nejake Porsche na mieste spolujazdca, pocas brzdenia pred zakrutou sa to roztoci a za zakrutou ta to nakopne.Ale niekde som čítal články o možnom zabudovaní nejakého zotrvačníka do auta práve za účelom naakumulovania energie počas brzdenia a jej využitie pri rozbehu.
mishiak napísal:Nechcem otvarat nocvu temu, toto je najblizsie k tomu co som hladal.
Mam funkciu Start-Stop, teda myslim si to rpeto, lebo v stredovom paneli je tlacitko na jej vypnutie![]()
Problem je, ze mi to nefunguje. Cital som si v manuali, ze ako to ma pracovat, ale nic z toho sa nedeje. Sadnem do auta. Dam pas. Nstartujem so spojkou, mam manual. Pohnem sa. Idem, idem, idem, motor je uz zahriaty. pridem na svetla. Vyradim rychlsot, uvolninm spojku, stalcim brzdu a zastavim, po pripade dam rucnu a nohu dole z noznej. Motor stale bezi, nikdy nezhasne. A kontrolka chyby na BC nesvieti, funkcia nie je manulane vypnuta kedze kontrolka OFF nesvieti. Auto nehlasi ziadnu chybu.![]()
Neviete, kde moze byt problem? Robim nieco nespravne?
j.matrix napísal:ked som isiel minule na 1er, tak to fungovalo nejako tak ze som zastal na nejakom druhom semafore na cervenej a islo to az potom. Ze pri prvom zastaveni nie. A tam nebolo ziadne tlacitko na vypnutie.