... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Re: Efficient Dynamics_ Problemy ?

Utorok, 3. Apríla 2012, 09:09

Titan- to ze je to v manuali popisane ako inteligentny system este neznamena ze tak aj vzdy funguje. Obcas mu clovek proste neveri.

Jasne, malo by zhasnut len ak je:
- motor na prevadzkovej teplote
- ak nie je potrebny alternator (vyhrievanie sedaciek, nabijanie baterky...)
- ak je klima dostatocne vychladena resp nie je v prevadzke
- netocis volantom (zataz z posilovaca)
- mas hodeny neutral a pustenu spojku (a podla mojich pozorovani, rychlost pod cca 5km/h, ono to vypne aj ked sa auto este hybe...)

lenze, ako som pisal uz skor, system sa obcas odrbka sam... totiz, v garazi mam v zime cca 5-10°C, vyjdem von kde je -20°C, ale teplomeru trva asi 5minut kym spozna ze je taka kosa. No a vyjdes z garaze, 100m na prvy semafor, zastavis a ... blop... motor zhasne. Nech mi BMW netvrdi ze za tych 100m a 1 min nastarovaneho motora je na prevadzkovej teplote pri -20°C vonku!
Druha vec, nikde som necital ze system ma ochranu pred nahlym vypnutim ak je motor nadmerne zatazeny. Povedzme dialnica, davas 160kmh a ides tankovat, zastavis na cerpadle a v momente to vypne! Pritom vsetci vieme ako trpia BMW na prehrievanie ak ich napr na dialnici po slusnom vykone zastavite v kolone.. teplota leti hore ako raketa a ak ste mali blbu viskospojku na vrtuli chladica, mohli ste si pod kapotou otvorit "turecke parne kupele". Jasne, E90 ma elektricky ventilator, ale aj tak, kazdy vie ze dochladzovat turbo kvoli zivotnosti treba ....

a stacia dve - tri taketo prihody a tvoja dovera v inteligentnost systemu je znacne nahlodana...
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92

Utorok, 3. Apríla 2012, 11:38

@Titan
ja viem, ze musi byt motor zohriaty a jasne, ze ked je fatk zima to asi nepojde, ale predsa ked je vonku slnecno a 15 stupnov a auto uz ma za sebou nejaku trasu a motor je zohriaty tak to nefunguje ani tak, takze naozaj netusim, pride mi to skor, ze ma chce na**at ten system, asi az taky inteligenty je ](*,)

@salat
vsetky tie podmienky co si vypisal, dokocna v manuali ej ich aj tusim viac, som splnil, vsetko som si naschval sledoval viac ako obvykle a aj tak to nefunguje

Ale dnes sa mi stala zaujimava vec, auto mi skapalo pri debilnom parkovani na 1-ke, a hned mi na BC vyskocila ikona Auto Start-Stop a ked som vyradil rychlost tak sa motor sam nastartoval, som ostal uplne zaskoceny, tak som este raz naschval nehcal skapat motor a ked som opat vyradil a stlacil spojku tak sa znova sam nastartoval. Nie som si isty ci by takto mal fungovat ten system :?:

Tak teraz babo rad, co nie je v poriadku, ked ocividne istym sposobom to funguje, ale nie presne tak ako by to asi malo #-o
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Utorok, 3. Apríla 2012, 12:21

takto... ked su splnene vsetky teplotne podmienky, motor sa vypne ak hodis neutral a nasledne pustis spojku. Je jedno ci stojis na brzde alebo nie. Ked znova vyslapnes spojku (aby si zaradil 1) tak motor naskoci... takto to normalne funguje

z tvojho popisu mi to ale normalne nepride, ze ked ti to skapalo pri parkovani, ze si vyradil a ono to hned nakoplo znova... to som si nevsimol, takuto "ficuru" (asi preto ze mi to este neskapalo :D )
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

mishiak

Utorok, 3. Apríla 2012, 15:45

no urcite mi to nefunguje normalne :mrgreen:

to pri tom skapani, to bolo asi OK, ked to nabehlo, mozno by to tak malo byt, lebo to je ako keby si zastal na parkovisku a funkcia ide podla planu, akurat mi je divne, ze to spravi len v tomot pripade a inak nie, napr. na svetlach ](*,)
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 3. Apríla 2012, 15:57

ja tiez jebnem lamersku otazku - nema tento uzasny system vlasnu poistku, tak ako som to cital u inych aut?
ze reku, ci nestaci sahnut do priehradky vytiahnut pani poistku von a mate vystarano? [aj ked asi by takuto chobotinu auto vyhlasovalo ako chybu, ale tak sral to pes..prekliknes to v BC a mas klud]
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

mishiak

Utorok, 3. Apríla 2012, 15:59

voMacK napísal:
ja tiez jebnem lamersku otazku - nema tento uzasny system vlasnu poistku, tak ako som to cital u inych aut?
ze reku, ci nestaci sahnut do priehradky vytiahnut pani poistku von a mate vystarano? [aj ked asi by takuto chobotinu auto vyhlasovalo ako chybu, ale tak sral to pes..prekliknes to v BC a mas klud]

tak napadlo ma to, ze ci nie je nejaka poistka vypalena a preto to nejde, ale tak positky oznacene START STOP som pozrel vsetky a vyzeraju OK, a kedze mi to nastartovalo, ked to skapalo pri parkovani, poistkou to asi nebude :-k
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

mishiak

Streda, 4. Apríla 2012, 14:40

Tak som volal so Simikom a bud v piatok alebo v sobotu by to napichol na diagnostiku a pozrie sa na to, co by to mohlo byt. Tak snad to nieco ukaze kde moze byt problem. Dam potom vediet ako to dopadlo ak vobec :lol:
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive
Kraj: Žilinský

Streda, 4. Apríla 2012, 16:55

pre vsetkych :D niesom zastancom toho systemu :D sam ho vypinam a ked si budem kupovat e90 alebo f30 tak urcite bez efficient dynamics :D najma kvoli start & stop ;) len som pisal postrehy ze nie vzdy sa ten start stop vypne ako na inych autach(kvetinacoch) typu suzuki a podobnych shitoch kde je to spravene systemom stojim na mieste nemam nohu na spojke mam neutral vypnem motor :D v tomto si myslim ze bmw je stale vpredu ale suhlasim ze pre ludi ktory nieco o autach vedia je to na pritaz :) a radsej si to vypnu a nechaju vychladit riadne motor a turbo ked sa idu saliet ;)
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

mishiak

Utorok, 10. Apríla 2012, 16:51

Takze je dost mozne, ze mam zasvineny DPF a preto auto vypina Start-Stop,a le to je len taky predpoklad po diagnostike, pretoze tam vyhodilo chybu DPF. Tak si este pojazdim par tyzdnov a potom pojdem znova na diagnostiku a ked tam bude opat chyba DPF, tak ho dam asi vykuchat a bude pokoj na dobro. Zaujimave je, ze ked necham naschval skapat motor, tak nastartuje sam, ale na krizovatke ani za nic ](*,)
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

mishiak

Pondelok, 30. Apríla 2012, 15:11

Cez vikend sa asi auto rozhodolo, ze tak uz toho bolo celkom dost a zacnem fungovat :mrgreen: Pretoze, som dosiel na STOP a auto zrazu zhaslo, ja len vyplaseny pozeram, ze co sa deje, ci som fakt taky mizerny sofer, ze mi to skapalo :twisted: Ale na zdruzenom paneli svietilo Auto Start Stop tak som sa celkom aj potesil. Od vtedy to celkom funugje, s tym, ze jasne, musi byt motor zohriaty, nesmie chladit klima atd atd atd. Volal som so Simikom, lebo mal som ist znova na diagnostiku, ale povedal, ze je mozne ze auto dost nezohrievalo a teda ked bolo chladnejsie, nemuselo to fungovat. Teraz to celkom idem, ak su optimalne podmienky na to, tak uvidime, ze do kedy. Moentalne to nejdem riesit dalej, jedine ak by to opat prestalo ist :-"
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

mexican
Auto: modré géčko

Štvrtok, 10. Mája 2012, 21:10

Tak a máme tu prvé problémy so start/stop systémom vo F30

http://www.bimmerfest.com/news/616482/s ... problems-/
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Piatok, 18. Mája 2012, 22:54

u dieslov je to kravina... startovat dokola tazky motor... vela veci s tym trpi
u benzinakov clovek ani nevie kedy to nastartuje a to je lahoda.

mna to dost otravovalo a neskor som uz na to nadaval ked som to nedajboze zabudol vypat.
vypinalo sa to aj ked clovek nechcel, napriklad ked som musel pri "daj prednost v jazde" viac pribrzdit (skoro zastavit kvoli zlej viditelnosti) a ani som nezastavil a uz to dzechlo.

ja si myslim ze je to blbost pretoze tam chyba funcia to natvrdo vypnut v iDrive.
a teraz ked uz mam konecne auto kde to neni tak mam furt tik to ist vypnut alebo si davam na to pozor #-o

mexican
Auto: modré géčko

Utorok, 14. Augusta 2012, 10:36

Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 211 neregistrovaných