Štvrtok, 15. Marca 2012, 13:58
poviem to takto, ten system je momentalne postaveny nad vodica, teda, primarne po zapnuti zapalovania sa aktivuje a sam sa rozhoduje ci vypnut motor. Mozno to niekomu vyhovuje, no mne nie.
Za uzitocnejsie by som povazoval:
1. Dat vodicovi moznost v BC nastavit si ze po nastartovani bude system defaultne OFF (na zimu, napriklad). V pripade ze motor je na prevadzkovej teplote a teplota okolia je tiez OK, vyzvat ho na moznost aktivovania systemu. Takto hned po nastartovani prve co robim je vypinanie systemu. ( Terajsi stav ze ak v zime zabudnem system deaktivovat, teplomer ukazuje okolo 8°C (auto zohriate garazou), vyjdem z garaze a aby mi to v zime po 200m na prvych svetlach vypinalo, to je nonsens! Zarucene motor este nebol optimalne zohriaty!)
2. Ak zastavite autom, start-stop vypne motor. Ak otvorite vodicove dvere, automaticky vypne aj zapalovanie a treba startovat natvrdo, gombikom... WTF?!?!? naco? Velmi neprakticke ak si idete otvorit garaz, alebo len vyskkocite nieco skontrolovat.
3. V novej generacii je to OK, ale starsie generacie nemali "READY" polohu rucicky a ukazovali vypnutie motora len na BC. Ak clovek tukol BC, tak oznam zmizol a nebolo jasne ci motor zhasol uplne, alebo je v Start-stop mode.
4. Ako bolo spominane vyssie, auto nevie co ho caka a aj tak vypne motor. Mozno by bolo uzitocnejsie ak by sa motor vypinal az po uplnom zastaveni na 1-2 sekundy, lebo stav ze auto sa este hybe (5km/h) a motor vypne, riadenie stuhne, to je trosku skoro. V tom skace zelena...
5. Nemam pocit ze S-S system nejako vyhodnocuje teplotu turba a podobne. Ak je schopny na dialnici a prijazde pred pumpu (kde obvykle este minutku-dve pockam na volnobehu) hned vypnut motor, nevzbudzuje to doveru. Ovela spokojnejsi by som bol ak by som niekde na BC ci palubke videl ze system teplotu rozoznava a podla toho sa aktivuje/deaktivuje. Takto mam pocit ze je to len kurvitko co ma zabezpecit dostatocny odbyt turboduchadiel o 2-3 roky.
BMW 320d E91Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II
"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"