... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

bruno75
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Crash test - E70 X5 vs. new Kia Cee'd

Streda, 7. Marca 2012, 10:00

na auto.cz som narazil na toto: http://www.auto.cz/kia-ceed-nehoda-65429 v článku je riešený hlavne ten kórejský bazmek, ale prekvapuje ma, že E70 to tak odniesla - aj keď to tak na prvý pohľad nevyzerá, škoda bude dosť veľká, ak nie totálka. Viem, že sa to nedá puašalizovať, ale ako je možné, že Kii pri de facto čelnom náraze nevystrelili airbagy a v E70 pri názaze v uhle cca 45° sú bagy vonku? Na mestskú nehodu (obe autá išli zjavne pod 50 km/h - BMW asi skoro stálo) to je pekný "mazec". Neviem, či dobe vidím, ale šokuje ma, že X5 má PLASTOVÝ BLATNÍK. Tá pohnutá predná náprava a airbagy, to nevyzerá dobre... Som si myslel, že taký "mastodont" ako X5 bude pevnejší... :?
Inak dúfam, že tú Kiu pekne opravia a predajú ako predvádzačku so zľavou cca 2.000 € :mrgreen:

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Re: Crash test - E70 X5 vs. new Kia Cee'd

Streda, 7. Marca 2012, 10:16

Treba si uvedomit jednu zasadnu vec. Pri crashtestoch nejde o to, ktore auto bude co najmenej poskodene a co najlepsie opravitelne, ale ktore co najlepsie ochrani posadku (aktivna bezpecnost) alebo ludi, s ktorymi sa zrazi (pasivna bezpecnost) moze byt ta X5 rozmontovana viac ako Kia, ale to neznamena, ze obstala horsie. Ze airbagy pri takej supe v Kii nestrelili je skor negativum a netreba sa na to pozerat cez prizmu vodica, ktory potom musi auto opravovat.

auto111
Kraj: Trnavský

Streda, 7. Marca 2012, 10:17

K tym airbagom - X5 je tazsie auto cize pri havarii posobi na osadku vacsie G preto zrejme strelili iba v X5.

Kde vidis pohnutu prednu napravu na X5 ? Lebo ja tam vidim len poskodeny zaves kolesa.

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i

Streda, 7. Marca 2012, 10:27

co ja viem, ale ja na tej E70 ziadnu extremnu skodu nevidim, kedze sa "cela" vaha tej Kie oprela o relativne malu plochu tej X5 [prava predna cast], je to celkom oka...ono taketo povrchove zranenia na aute by som neriesil, je jasne, ze plasty si to odseru, ale podstatne je, aby kostra auta [ci ako to nazvat] bola co najmenej pokrcena a teda posadka ostala v bezpecii...

OT:
ja som parkoval cca mesiac dozadu v Euroveii a kto to tam pozna vie, ze su tam parkovacie miesta, kde mate pred sebou take kokotne kovove tyce cca 20cm nad zemou, ja som nastupil do auta, kukam pred seba..vravim oka, pojdem pekne rovno [samozrejme som zabudo, zaradim jebnem jednotku pridam viac plynu [snaha o dynamicky rozjazd :mrgreen: ] a jeeb...fajne som to oprel o tu tyc tak, ze mna aj kamosku pekne jeblo...
vybehol som von a narazniku nebolo absolutne nic :)
co ma milo prekvapilo, viem, ze su dimenzovane tak, ze maju absorbovat naraz do 5km/h bez destruktivnych nasledkov..a teraz to mam uz aj otestovane sam.. :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

drumx
Auto: BMW e36 m43

Streda, 7. Marca 2012, 10:32

Na tuto vetu som cakal: "Vystupuji z auta, paní z BMW také. Navzájem se ujišťujeme, jestli jsem já, ona i její dítě v pořádku." Obrneny tank na prepravu deti do skoly/doktorovi. Skuste si predstavit, ze nemiesto tej X5ky by isli v nejakom malom compacte alebo mazde1 alebo tych malych autach v ktorom ide vecsina zien s detmi do skoly alebo do prace. Isto by neostala polka narazniku na aute a polamane plasty. Tie airbagy, skoda. Akurat asi trafil deformacnu zonu tak strelili ale lepsie ked buchnu takto ako by nemali vobec.
Príbeh môjho auta. _____ [size=140][b]

Pežot

Streda, 7. Marca 2012, 10:43

A presne o tom to má byť ... že buchnú ABG aj v nižšej rýchlosti, resp. aby čo najlepšie ochránili posádku ... :) ako pri tej šupe sa divím, prečo nebuchlo aj na Kii všetko možné :idea:

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Streda, 7. Marca 2012, 11:08

bagy vystreluju nad 50km/h +-, tu x5 by som videl na nove rameno/a, blanik, svetlo + naraznik s vyztuhou, kapota ani chladice niesu rozbite, ze puklo okno - na e60 pukali aj same a nieto este pri naraze :), tie bagy budu ale pekne drahe

edit - mam pocit,ze to nieje 50km/h ale 30km/h
Naposledy upravil/-a jararak v Štvrtok, 8. Marca 2012, 08:37, upravené celkom 1 krát.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

bruno75
Autor témy

Streda, 7. Marca 2012, 11:40

no veď nie je ani najmenších pochýb o bezpečnosti X5, ja som to mylsel tak, že pri "mestských" rýchlostiach neočakávam škody na zdraví (najmä v X5 nie) a pozerám sa aj na škody na aute, X5 ochránila posádku na 1*, ale dosť to odskákala - môj veľmi hrubý odhad skôd je 7.000 - 10.000 €

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Streda, 7. Marca 2012, 12:04

bruno75 napísal:
no veď nie je ani najmenších pochýb o bezpečnosti X5, ja som to mylsel tak, že pri "mestských" rýchlostiach neočakávam škody na zdraví (najmä v X5 nie) a pozerám sa aj na škody na aute, X5 ochránila posádku na 1*, ale dosť to odskákala - môj veľmi hrubý odhad skôd je 7.000 - 10.000 €

Mestska rychlost...
Len tak pre srandu, ako sa pocita rychlost ak predmet A ide 50km/h a narazi do stojaceho predmetu B a potom ako sa pocitaked predmet A iduci 50km/h narazi do oprotiiduceho pedmetu B iduceho 50km/h.

Myslim ze to uz take mestske rychlosti nie su.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Streda, 7. Marca 2012, 12:06

ako som pozeral foto, aj kia obstala celkom dobre o chrane posadky az na tie nestrelene airbagy, odniesol si to iba predok, ale stlpiky a dvere neposkodene, vpohode sa daju otvori, cize posadka moze kludne vystupit
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Streda, 7. Marca 2012, 12:20

Je rozdiel naraziť do steny v 100kmh a zraziť sa v autách ktoré idú 50kmh.
Podľa videa sa zrazili dve autá v 50mph a výsledná sila bola ako keď jedno auto narazilo do steny v 50mph.
Sila pri zrážke sa nesčítala. Takže stále je to mestská rýchlosť.
Obrázok

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 7. Marca 2012, 12:46

Presne na to su deformacne zony. Pri naraze ma cely system v prvom rade chranit posadku auta a nie auto samotne. Ide o bezpecnost posadky, takze posudzovat to tak, ze X5 dopadla horsie, lebo je viac rozobrana...lepsie ochranila posadku ako ta KIA. Cim viac dielov to schyta, tym viac energie absorbuje a tym menej ich musi absorbovat Tvoje telo. Auto je na jedno pouzitie, to, ze my sem vozime buracky z Nemecka a opravujeme ich neznamena, ze vyrobca ho s tym navrhoval...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Streda, 7. Marca 2012, 12:52

bagy pri 50 by uz mohli strielat :roll: ako takto zdemolovat auto a bagy nic? neviem keby mu naburala ta x5 do lavej casti kie kde by asi vodic uz nevysiel po vlastnych :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Streda, 7. Marca 2012, 13:04

auto111 napísal:
K tym airbagom - X5 je tazsie auto cize pri havarii posobi na osadku vacsie G preto zrejme strelili iba v X5.
Toto nie je tak celkom pravda. Pretazenie posobiace na posadku nezavisi od hmotnosti auta, v ktorom posadka sedi.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Streda, 7. Marca 2012, 13:18

porovnavat SUV a mestke vozitko vo vzajomnej buracke nema zmysel.. jasne ze male vozitko dopadlo horsie co sa tyka skod, lebo je proste male a "slabe".. suv ma deformacne zony silnejsie koli vahe.. preto ta kia absorbovala vela energie z x5
keby porovnali x5 vs q7 tam by to bolo zaujimavejsie.. pripadne bmw 3 vs ta kia..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 241 neregistrovaných