... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
MuadDeeb napísal:
Mestska rychlost...
Len tak pre srandu, ako sa pocita rychlost ak predmet A ide 50km/h a narazi do stojaceho predmetu B a potom ako sa pocitaked predmet A iduci 50km/h narazi do oprotiiduceho pedmetu B iduceho 50km/h.
Myslim ze to uz take mestske rychlosti nie su.
Dogg88 napísal:BTW: pametate ked uvadzali prvehop ceeda na trh? Jedno auto necakane zhorelo...a teraz necakana havaria na aute ktore ete nema jazdit...
Za vsetkym hladajte marketing. Teraz su bude hovorit o nehode NOVEHO ceed a nie o uvedeni konkurencneho Hyundaia i30
dodoIPD napísal:Tak neviem ako ty, ale podla mna ta Cee'd je vybavena totalka a tej X5 dokopy nic neni...
Le Gend napísal:Toto nie je tak celkom pravda. Pretazenie posobiace na posadku nezavisi od hmotnosti auta, v ktorom posadka sedi.
AlienZV napísal:Ja len dodám k tým plastovým blatníkom. Niele blatníky, ale aj kapota je z plastu...nemyslím, že je tým auto nebezpečnejšie, pretože aj plechové blatníky
sa pomrvia pri náraze. Dôležité je to, čo je pod blatníkmi. Výstuhy, deformačné zóny atď...ak sa mýlim opravte ma
auto111 napísal:Preco si to myslis ? Podla mna si sucastou auta (teda prenasaju sa na teba sily - pri prudkych spomaleniach), berieme ze auta isli podobnou (mestskou) rychlostou. Cize podstatna v tom pripade mala byt prave hmotnost auta.
bruno75 napísal:asi máš pravdu, ale nemôžem si pomôct - plast na mňa pôsobí lacným dojmom a nie je to dôstojné BMW, plastové blatníky som videl u Renaulta Clio a podobný verklov, u prémiovej značky som s tým akosi nepočítal- plech je plech, aj keď je samozrejme dôležitejšie čo je pod ním. na druhú stranu chápem, že je to asi nutné, kvôli znižovaniu hmotnosti...
Dovolím si s tebou nesúhlasiť, podľa tvojej teórie by asi žiadny vodič kamióna nemal šancu prežiť, pretože by na neho pôsobili obrovské sily vyvolané hmotou vozidla. Myslím, že pri náhlom spomalení (náraze) na teba pôsobí akurát tvoja vlastná hmotnosť a si vrhnutý proti pásom (ak nie si pripútaný, tak proti volantu) silou rovnajúcou sa súčinom tvojej hmotnosti a tiažového zrýchlenia (resp. spomalenia = G), proste znášaš iba g-násobok svojej hmotnosti - ak by do toho vstúpila aj hmotnosť auta, bol by si na palacinku....![]()
Hmotnosť auta má vplyv len na zotrvačnosť a silu pôsobiacu na prekážku do ktorej si narazil, preto ťažká X5 ostala stáť na mieste a menšia Kia sa otočila okolo svojej osi.
Naviac ja si stále myslím, že X5 v okamihu nárazu takmer stála alebo išla veľmi pomaly (podľa fotiek odbočovala na relatívne úzku cestu a robila 90° zákrutu - neviem si predstaviť, že by šla 50) a Kia do je narazila rýchosťou 40-50. Preto stále celkom nerozumiem tým airbagom - tá Kia musela X5 trafiť na dosť blbé miesto...
auto111 napísal:
Zasa nesuhlasim ja - pri autach, kamionoch na teba nebudu posobit smrtelne G kedze posobi kombinacia hmotnosti a rychlosti. A kombinacia oboch nikde v realnej cestnej premavke nebude tak velka aby ta len G doslova rozdrvilo. Ked vedia v pohode prezit piloti stihaciek (kde posobia onakvejsie G) bez zraneni tak vodic v aute/kamione to G prezit MUSI.
Este je moznost ze X5 pohltila vsetku energiu narazu (tazke auto) kym Kia vydala cast energie narazu tym ze ju otocilo (lahke auto). Cize podla toho vyhodnotil naraz bezp. system a ne/vystrelil airbagy.