... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Solty
Auto: mhd
Kraj: Bratislavský

Re: Cestný piráti... (Octávie a pod...)

Sobota, 28. Júla 2012, 20:51

Kolega si ide kúpiť octávku ja len čakám kedy bude na chodbe počuť niečo také, že: "zase ten kokot holohlavý na tom malom čiernom baworáku" :D

Darkness
Auto: X5 3.0D

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 02:03

Wanted napísal:
U mna na kazdodennom poriadku, ze sa mi lepi na rit vsetko typu Tdi (ci ochcavky, golfy, fabie atd) alebo HTP pripadne Mpi este s priznacnou nalepkou LPG a ine oznacenia, lebo ked vidia ze ide pred nimi auto, ktore mozu riadit vo sne no mozu ho obehnut aby si vecer honili ego na benzinke so zbytkom felicia klubu "ako strasne dali dole toho baworaka, ktory isiel iba 110 a brzdil ich"... ja to vacsinou riesim podradenim nech nagelovany frajer za mnou vie s cim ma docinenia alebo mu uhnem, ked sa niekde vyrube nech toho nezatiahne aj mna.

ehm si myslis ze 320 je nieco take ze by o tom clovek snival a honil si na tom ego ked to predbehne ? ](*,) inac tie mpi idu dost slusne :P
EX e-46 330xi
pribeh
post1064004.html#p1064004

juryjury
Auto: BMW e36 328i Coupe

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 21:06

vreco napísal:
ale stále nechápem prečo si myslíš,že sa povyšujem nad ľudí? chcem tak veľa aby proste keď ľudia obiehajú kamión aby sa hneď zaradili a ja som mohol pokračovať vo svojich obligátnych 140 tachometrových? prečo sa mi to stáva v 90 prípadoch len pri majiteloch starých áut VW group? Prečo tí ľudia čo majú autá novšej výroby sa tak nesprávajú a slušne sa zaradia a neprekážajú plynulosti premávky? ja sa nad nikým nepovyšujem keď chce ísť niekto rýchlejšie tak mu nerobím napriek a nestrkám sa mu v 90ke 20m pred auto,to je nadraďovanie a nie to moje sťažovanie a zároveň prosba aby sa ľudia znormalizovali a keď ide rýchlejšie auto tak ho aj pustili a nie naschvál ísť pred mnou v ľavom pruhu 100 a ešte mi poprípade aj brzdiť aby som sa zľakol a nedovolil si ich predbehnúť. A stále si vyťahuješ z mojich viet len to čo ti vyhovuje,keď som myslel,že si ľudia závidia tak si predstav,že u nás si závidia ľudia aj sieťky na oknách v hodnote (slovom !!!) tridsať eúr lebo jedna babka povedala,že to stálo 300e a už to ide.
A zrazu moje auto stálo 10tis a som mafián. O toto mi ide,o slovenskú mentalitu a nie o to,že som kúpil auto za 4tis ktoré stálo 17 rokov dozadu čosi nad milión! keby som chel robiť pána zo seba tak nekupujem kombajn kúpim si coupé 316 a tvárim sa ako poloboh teda ako X mladíkov ktorý si na to balia čičiny.
Tam sa choď spýtať ľudí prečo je táto téma nazvaná Octávie a pod. lebo skôr stretnem degešov na oktávií,fábií a passate ako na BMW.

Mohli by sme sa na to pozriet aj statisticky. 90% aut u nas su z VW group, cize sanca, ze v niektorom z nich bude daky pirat je ovela vacsia ako pri inych znackach. Chapem na co tu vsetci narazaju, ozaj sa aj na mna lepi vela Octavii, ale mozno je to len hlupa statistika. Ved kolko Octavii denne na cestach stretavate? Ak sa dve tri z nich predvedu ako pirati, tak je to stale mizive percento zo vsetkych, co ste stretli :) Nic tu nikomu nevyhovaram, len ponukam mozno iny pohlad na vec :) Cheers

darklord
Auto: stara haraburda

Piatok, 3. Augusta 2012, 04:31

Tak toto je presne len o ludoch a nie autach. Holt podla mediami masirovanej verejnej mienky je pirat vzdy v bmw. To ze ako dementi jazdia ludia nezavisle na znacke uz nikto nevidi. Kedze jazdim celkom casto medzi CZ a SK pozorujem zasadny rozdiel v chovani na cestach - v cechach nieje problem na sirsom dvojprude predbiehat tzv "na motorkara" - pomalsi proste ustupia ci uz v mojom smere alebo v protismere, na slovensku sa ti bude tlacit just na stredovu ciaru. Nemam problem s tym ked ma niekto chce predbehnut, ked vidim ze mu to nejde tak v pohode noha z plynu (aspon usetrim benzin), na druhu stranu ked mam naponahlo tak sa malokedy stretnem s tym zeby ma niekto naschval blokoval (mimo SK).

A aby som bol k teme zavodnikov v octaviach, stalo sa mi raz ze som u priatelky v ziline trochu prispal a siel som na siestu rano do prace do Brna, z postele som liezol o stvrtej :lol: takze muselo prist co prislo, na SK kedze viem ze tu meraju za kazdym bukom som siel plusminus na predpisy, za hranicami tak nejak co to rozumne slo. A co sa mi nestane, na okreske mam asi 160km/h, zrazu zo zadu prileti O2, preblikne, uhnem sa na krajnicu, predbehne a ide dalej. Ale teda ostal som celkom prekvapeny ze to bolo bez incidentu. Pravda o piatej rano, prazdne cesty, za par minut uz som ho nemal v dohlade.

Tym chcem povedat, ze to chce na cestach toleranciu - a zacat hlavne od seba, na zavody mame okruhy, ale po ceste jazdime na to aby sme sa bezpecne dostali tam kam potrebujeme. Ked viem ze niekam idem tak pocitam s tym kolko to trva v ramci normalneho jazdenia - usetri mi to kopec nervov, celkom podstatny objem v nadrzi a v neposlednej rade aj co to malo oleja ktore motor spapne ked tomu zacnem nakladat do plnych. Slovaci by si mali brat priklad zo zapadu kde sa jazdi o hodne kultivovanejsie (aj ked idiota najdes vsade!). A ze mam silnejsie auto ako zbytok ludi na cestach hadam este neznamena ze to musim furt drtit - ako uz tu bolo napisane, je vzdy lepsie mat rezervu vo vykone v kazdej situacii. Akurat to fabiatik nikdy nema, a ked sa prida aj komplex vybudovany mediami su z toho len zbytocne krizovky na cestach. Tiez vidim na sebe ze som s formanom jazdil asi ako pekne prasiatko, diky bohu ze som si kupil auto 4x silnejsie a ukludnil sa prave tou rezervou vykonu (aj ked ziadny zavodnik ta 525i nieje). Hlavne na koniec, nech si kazdy jazdi ako chce, pokial tym nebrani v tom istom niekomu inemu. Najviac am vedia vytocit idioti v hypernovych autach nizsej triedy ktori musia za kazdu cenu skolit ostatnych a nutit ich jazdit podla nich. Ze nedodrzujem maximalku je moj problem, tak isto neskolim ostatnych co chcu ist rychlejsie. Tu bude zasadny kamen urazu.

A teraz do mna! :lol:
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

pyranes
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 3. Augusta 2012, 08:11

=D> skoda ze tu neexistuje nieco ako karma, mal by si u mna plus

Wanted
Auto: 5 metrova pi*ovina
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 19:27

Darkness napísal:

ehm si myslis ze 320 je nieco take ze by o tom clovek snival a honil si na tom ego ked to predbehne ? ](*,) inac tie mpi idu dost slusne :P

uz som pocul na benzinkach vselico ;)
E60 https://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/lci-edition-t121863.html
E32 DC58865
ex: E30 M20B20
Yo´ mama is so fat, when she walked by the TV, I missed 3 episodes!...

vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 19:44

U nás v bytovke aj novú HTP fábiu závidia.
Obrázok

Simpson
Kraj: Košický

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 19:55

ja mám susedov takých milých, že som skončil len s dvoma klincami v gume, dvoma prerezanými gumami a vyškrabaným KOKOT zadných dverí na vodičovej strane :) MILUJEM SLOVENSKO ! ](*,)

jararak
Auto: skodofka 120l

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 20:35

vcera som letel nizko z Ba->Nr, zo stredneho sa mi do laveho hodilo punto, pritom pravy bol na x kilometrov prazdny, tak som asi z 500m zacal svietit dialkovimi, nepomahalo, zacal som blikat, to som bol asi 200m, nepomohlo ani ked som mu stal skoro na narazniku a flekoval zo 140 na 100, ani pici nesiel rychlejsie a tu fabiu obiehal snad este pol kilometra a samozrejme od osadky som este ja dostal zjebanie ze ja som pirat :(

a inac uz mam v <>, dal som za ten kratky usek dole asi 30 poliakov cez pravy, to este nebolo 19:00 takze som isiel poctivo 110.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

xH4wK
Kraj: Košický

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 20:38

Vsetko je to o ludoch, kto si potrebuje nieco dokazovat na cestach je chudak ktory neberie ohlad na ostatnych ludi.
Osobne som sa na ceste este napriklad nikdy nenastval, nepredbieham ked nevidim ze fakt mozem aj s velkou rezervou, nemam problem zaradit sa za akekolvek auto ak to auto ide primeranou rychlostou, naco sa ponahlat usetrit si 5 minut ale riskovat zivoty inych ludi ? Kto sa nedokaze ovladat a pouzivat mozog nemal by dostat vodicak.

auto111
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 20:49

Jararak: To Ti tamti Punťáci ukazovali nejake "chutne" gesta (naznak ze si cestny pirat) ?

Inak je to celkom typicka reakcia v tomto pripade osadky Punta - lebo Slovač si nikdy neprizna chybu - take nieco sa v SR proste nenosi.

jararak

Nedeľa, 5. Augusta 2012, 21:09

havk - asi nejazdis po slovenskych cestach, ja sa nemam problem zaradit, vcera pustil som asi 20 aut, ja po dialnici bezne chodim len 140, to je hlboko pod limit niektorych fesakov. ked som pracoval v ke tak mi bolo viacmenej jedno, tych 22km som presiel aj na spatecke, ale na 400km ti 2-3 dobre obehnutia spravia aj hodinu :). ale 100km/h nepatri ani do prostredneho pruhu d1, nieto este do laveho, naviac ked ma obmedzil. inac aby som tu nebol za hovedo, tempomat som vypol hned ked sa mi tam zdrbal, len som nebrzdil.

auto111-neukazoval nic, skor predychval infarkt, ale ja som nanho len svietil a trubil, keby to spravil kamionu, ten by nemusel/nestihol ani jedno
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Pondelok, 6. Augusta 2012, 06:43

aby už aj debilom bolo všetko jasné!
http://natankuj.sme.sk/c/6451759/ake-do ... ciach.html
pokial možno preposlať link čo najviac ľudom...
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

Pežot

Pondelok, 6. Augusta 2012, 07:11

:roll:

Ja neviem, či som z Mongolska ... ale asi aj tam sa jazdí disciplinovanejšie ako u nás na D1 ...

Trávim na tej diaľnici dosť času ... a všetci ako kačičky v strednom pruhu ... a v ľavom sa tiež často nedá, tak to rúbem sprava ... :mrgreen:

Si myslím, že keby ma zastavili asi to nebude za obiehanie sprava :lol:

jararak

Pondelok, 6. Augusta 2012, 07:37

kolegovi vravim, ze co sa mi stalo v sobotu, ze mi tam vyletelo to punto a on ze tiez sa mu stava, ide si po obchvate 110 a zrazu sa ku nemu niekto priruti, tak ho chvilocku hreje, potom mu este skoci na brzdu a tak sa po minutke uhne, moj typ sa potvrdil, ma oktavku v tdi
kurva cely jazyk ma boli tak som si do neho kusal aby som nevybuchol.
bmwcoding.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 211 neregistrovaných