... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
TT-SIMIK napísal:Mna zaujíma jedno info, skojej pre tých čo sa pohybuju v zákonoch lepšie ako my istatný.......
Čo sa týka predbiehania,je možné zvýšiť rýchlosť na potrebný čas,ak potrebujem predbehnúť...je to definované v cestnom zákone??Zdá sa mi že som to niekde dávno čítal,ale neviem kde a či to je vôbec pravda,tak by som bol rád,keby sa vyjadrili chalani čo vedia v týchto zákonoch plávať ako ryby vo vode...)))))Pýtam sa to preto,lebo ma namerali par krat práve pri obiehaní,ked išlo auto podstane pomalšie ako je max dovolená rýchlosť.....
dakujem.....
4dams napísal:
Ani pri predbiehaní nesmieš prekročiť max. pov. rýchlosť. Nikde v zákone nieje písané že môžeš prekročiť max. pov. rýchlosť.
Niečo podobné ako je písané: vozidlá sa predbiehajú zľava a bodka. Hocijaké predbiehanie zprava nieje dovolené. (takisto nieje dovolené žiadne prekročenie max. pov. rýchlosti) Preto je v zákone písané že musíš uhnúť doprava rýchlejším autám v ľavom jazdnom pruhu aj keď prekračujú max. pov. rýchlosť.
V zákone je napísané, stručne povedané: máš mať poriadny odhad pri predbiehaní
SurrendeR napísal:predbiehanie a obchadzanie.. treba si uvedomit rozdiel tychto bodov..
predbiehanie je povolene mimo mesta iba z lava. obchadzat auto mozes aj z prava (napr ked to auto odbocuje do lava)
na dialnici vobec nieje povolene obiehanie z prava.
toto co si pisal je mozne aplikovat v meste na viacprudovke.
TT-SIMIK napísal:Zakon o cestnej premavke citam dost casto a nic take som tam nevidel.. V odsekoch o predbiehani ani o rychlosti jazdy sa ziadne take vynimky nenachadzaju.Čo sa týka predbiehania,je možné zvýšiť rýchlosť na potrebný čas,ak potrebujem predbehnúť...je to definované v cestnom zákone??