... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Re: Cestný piráti... (Octávie a pod...)

Utorok, 3. Júla 2012, 14:23

To co tu niektori opisuju, ze v pravom jazdia vsetci <100km/h, a ze kazdych 50metrov tam je dalsie auto, proste nezodpoveda realite. Keby to tak bolo tak by nehovorili statisky, ze najmenej vyuzivany pruh je pravy (mimochodom iba 6% aut jazdi vpravom pruhu). Takisto cela teoria, ze ked sa clovek zaradi do prava a ide tam dalej svojou rychlostou, povedzme 130km/h a pred nim ide auto 100km/h a preto musi hned brzdit, je tiez cela nespravna. Vsak ak idem 130km/h a za mnou ide auto tiez 130km/h tak sa mozem v pohode znova naspat zaradit do stredneho, predbehnut pomale auto a dat sa naspat do prava. A ak to auto za mnou ide rychlejsie tak je tvoja povinnost mu uhnut tak ci tak.

Takisto ak niekto ide 150km/h a teda rychlejsie ako je povelene, neznamena, ze by mal ist stale v lavom pruhu. Iba tolko napisem a potom sa odmlcim lebo ma tu zase vsetci ukamenuju - ja chodim po dialnici obcas aj 280km/h a aj tak niesom stale v lavom pruhu. Proste nemam pocit, ze je to tolko vela roboty pozriet sa do zrkadla, vyhodit blinker a trocha pohnut volantom.

PS: Velmi velmi zriedkavo sa niekoho tlacim a urcite by som nikdy nikoho nevytlacal z nejakeho pruhu, ked vidim, ze nema kam uhnut. Ja som reagoval na vyjadrenia typu "vzdy jazdim v strede" a tomu podobne. Vacsinou, ked vidim nejakeho zufalca (ktory viac ako 20sekund napriek volnemu miestu neuhne), tak naschval ho velmi pomaly dobehnem z prava a pozriem sa na nho ci je normalny...
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

Pežot

Utorok, 3. Júla 2012, 14:34

SmartBastard napísal:
To co tu niektori opisuju, ze v pravom jazdia vsetci <100km/h, a ze kazdych 50metrov tam je dalsie auto, proste nezodpoveda realite. Keby to tak bolo tak by nehovorili statisky, ze najmenej vyuzivany pruh je pravy (mimochodom iba 6% aut jazdi vpravom pruhu). Takisto cela teoria, ze ked sa clovek zaradi do prava a ide tam dalej svojou rychlostou, povedzme 130km/h a pred nim ide auto 100km/h a preto musi hned brzdit, je tiez cela nespravna. Vsak ak idem 130km/h a za mnou ide auto tiez 130km/h tak sa mozem v pohode znova naspat zaradit do stredneho, predbehnut pomale auto a dat sa naspat do prava. A ak to auto za mnou ide rychlejsie tak je tvoja povinnost mu uhnut tak ci tak.

Takisto ak niekto ide 150km/h a teda rychlejsie ako je povelene, neznamena, ze by mal ist stale v lavom pruhu. Iba tolko napisem a potom sa odmlcim lebo ma tu zase vsetci ukamenuju - ja chodim po dialnici obcas aj 280km/h a aj tak niesom stale v lavom pruhu. Proste nemam pocit, ze je to tolko vela roboty pozriet sa do zrkadla, vyhodit blinker a trocha pohnut volantom.

PS: Velmi velmi zriedkavo sa niekoho tlacim a urcite by som nikdy nikoho nevytlacal z nejakeho pruhu, ked vidim, ze nema kam uhnut. Ja som reagoval na vyjadrenia typu "vzdy jazdim v strede" a tomu podobne. Vacsinou, ked vidim nejakeho zufalca (ktory viac ako 20sekund napriek volnemu miestu neuhne), tak naschval ho velmi pomaly dobehnem z prava a pozriem sa na nho ci je normalny...

+1 :thumbup:

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Utorok, 3. Júla 2012, 14:51

dobre citanie k poobednej kavicke.
k temam, co tu preberate sa radsi ani nebudem vyjadrovat

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Utorok, 3. Júla 2012, 14:54

Jannci napísal:
dobre citanie k poobednej kavicke.
k temam, co tu preberate sa radsi ani nebudem vyjadrovat

JANNCI a.k.a Cestny Pirat cislo 1 ? :D
Jack Daniels + Coca Cola :)

Pežot

Utorok, 3. Júla 2012, 14:57

palzo napísal:

JANNCI a.k.a Cestny Pirat cislo 1 ? :D

Najväčší pirátisko to je ... f dýzlu pýčo!

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Utorok, 3. Júla 2012, 16:12

smartbastard: suhlasim, ale zase, pochybujem, ze v reale to je tych 6percent jazdenia v pravom pruhu.. tzn, ze zbytok jazdi v strednom(dajme tomu vacsina), a v lavom, a pravy je v podstate vacsinou prazdny ? ked myslis, a mas to overene, tak ok

PS: ked obcas ides tych spominanych 280kmh, tak pochybujem, ze ides v pravom najrozbitejsom.. ale tak to uz je jedno.. :wink:
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 3. Júla 2012, 16:41

ak 6% chodi v pravom, tak 94% je v stednom alebo lavom - toto plati mozno pre osobne auta (aj o tom dost pochybujem) a co kamiony, tie vacsinou upchaju prvy pruh a plazia 85-90, medzi nich skutocne nemam chut sa zaradovat... ](*,)
neviem kedy je D1 BA-TT prazdna, ale ja som ju este taku skoro nevidel, nehovorim, ked idem po 22:00, tak sa obcas do praveho pruhu prejst da, ale vtedy sa zase bojim, ze prehliadnem nejaky vymol alebo na poslednu chvilu zbadam manika bez vesty, ako opravuje na S120 defekt...
ten usek dialnice je nebezpecny a zvysenie poctu pruhov prinieslo len viac zla...

Pežot

Utorok, 3. Júla 2012, 16:45

bruno jazdil som celý rok po D1 ... a pravidelne cez týždeň od 17oo už bolo minimum áut na D1 ... okrem piatku, samozrejme :-k

4dams
Auto: e34 TDS/A & e34 538i
Kraj: Zahraničie

Utorok, 3. Júla 2012, 17:24

Ak sa ide v pravom pruhu 90 v ja idem v strednom 110 a niekto sa na mňa bude chcieť tlačiť, tak nech si ma obehne v ľavom. Ja kvôli nemu neuhnem hneď do pravého pokiaľ nebudem mať odstup min. 50 m od auta za mnou a od auta predo mnou. Môže si blikať koľko chce...
Celá tá diaľnica je zlá odkedy je 3 prúdová. Keď ňou raz do mesiaca idem, tak si vždy pribalím klasický oranžový maják na magnet. Srojí to pár eur a je to 1000x lepšie ako trojuholník ak dostanem defekt alebo niečo podobné.

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 5. Júla 2012, 08:55

zo vcera vyhrava cierna C4 znacky ke667, stretol som ho nieco pred lucencom, ten chuj nevedel obiehat v normalnej prehladnej ceste, stale len do zakruty, cez plnu ciaru, alebo ked islo nieco oproti.

v serpentinach od batky smerom na RV dal cez plnu fabiu plnu rodinky, mna zas raz obehol tou rovinou kolo RV kde som sa zaradil za kamion, kedze tam je plna ciara, viaceri sme mu uz planovali davat posledne pomazanie, kedze oproti isiel druhy kamion, nemal problem hajzel.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

auto111

Štvrtok, 5. Júla 2012, 09:03

Zrejem islo o polovodica - kym sa on odhodla predbiehat uz je tam plna ciara/zakruta/kamion. To mu ale nezabrani prebiehat... ](*,) ](*,)

M3 lover
Auto: E30

Štvrtok, 5. Júla 2012, 09:15

no to je tiež kategoria skurvena.... debili čo sa nevedia rozhodnut a vzdy predbiehaju v tych najnevhodnejsich okamihoch :x
Agelias© by migo
///MARKETING

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 5. Júla 2012, 09:19

ked uz nadavame na citrony - chcel by som pozdravit neznameho majitel Citrona C3, v tej ich typicky modrej zkurvenej farbe, ako vcera krasne obiehal asi 4 auta s tym, ze sam mal rychlost o cca 4km/h vyssiu........vo vysledku to vyzeralo tak, ze isiel popri nich celu dobu, co videl mna aj ostatnych v protismere a vsetkych nas vytlacil na krajnicu.. podotykam, ze v protismere isiel celu dobu co som ho zbadal..a potom stale, pokial som ho mal v spataku...cize minimalne asi 40sekund; kokot :evil: :evil:
pici zasa som nasraty, len si na to spomeniem....
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

M3 lover
Auto: E30

Štvrtok, 5. Júla 2012, 09:29

takymto kokotom by som doprial zopar jazd cez Moskvu alebo Petrohrad. Spraviš pičovinu, dostaneš na chrapu a si spokojny...
Agelias© by migo
///MARKETING

auto111

Štvrtok, 5. Júla 2012, 09:36

Zrejme kruta kombinacia cloveka ktory zazrakom presiel zaverecnymi skuskami na vodicak a kupil podmotorizovane nieco (klasicky 1.0 L).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 196 neregistrovaných