... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
jkk napísal:Toto by v tomto zneni mohol niekto chapat, ze sa mas uhynat aj z praveho pruhu.§ 4, odsek 2 Vodič nesmie:
j) prekážať v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovať plynulosť cestnej premávky,
j.matrix napísal:ja jazdim po meste v lavom pruhu vacsinou, niesu v nom kolaje od mhd a takdruhy problem je ze casto vychadzaju auta z bocnych cesticiek alebo na ne odobcuju - nemusim sa uhynat, brzdit atd, jazda je plynulejsia. Ked idu vacsinou vedla seba dva auta +- rovnakou rychlostou tak to nieje preto ze si chce niekto nieco dokazovat ale preto ze je plna cesta a nieje sa kam uhnut aj keby si chcel. A potom vzdy takychto co sa najviac ponahlaju dobehnem na prvom semafore a su tak o dva auta predomnou maximalne aj ked za cely cas urobili neviem kolko mysiciek bez smeroviek a nic im to nepomohlo akurat skoro obdreli par aut..
johnyfly1 napísal:ked natrafis na zle vyspateho policajta vysvetluj mu ze 56km/h je v tolerancii :)
jkk napísal:§ 4, odsek 2 Vodič nesmie:
j) prekážať v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovať plynulosť cestnej premávky,
Le Gend napísal:Ja som neobmedzil plynulost cestnej premavky (nedonutil som ho znizit rychlost)
auto111 napísal:Ja som pisal, ze som neobmedzil plynulost cestnej premavky. To, ze ma musel obist, je fakt, ale mal k tomu uplne volnu cestu. Podla tvojej logiky by sa mohol stazovat uplne kazdy, kto stretne na ceste pomalsie jazdiace vozidlo, ci uz v lavom alebo v pravom pruhu a musi ho predist..Akoze neobmedzil ?? Fakt by bolo vhodne aby si si uznal chybu ze si ho obmedzil (to ze sa ti mozno pomstil je uz ubohost z jeho strany).
Totiz ked ta iny vodic musi obist resp. aspon zmenit pruh tak musi znizit rychlost a ide urcite o obmedzenie a prekazanie v jazde.
gabikh napísal:Gabikh ta nemozes napisat taku vetu a potom cakat, ze je niekto zvedavy na tvoju esej o tom, ako si sam interpretujes zakon..mam u pici co hovori vyhlaska o jazdeni na dvojprudovke v meste a to len preto, ze vela paragrafov vo vyhlaske su totalne nezmysly...
gabikh napísal:Bohuzial, nastastie take pravidlo neplatiraz plati pravidlo ze lavy pruh na dialnici a rychlostnej ceste pripadne na ceste prvej triedy je na predbiehanie, pripadne pre rychlejsie iduce vozidla, malo by to platit aj v obci
Le Gend napísal:Gabikh ta nemozes napisat taku vetu a potom cakat, ze je niekto zvedavy na tvoju esej o tom, ako si sam interpretujes zakon..
Bohuzial, nastastie take pravidlo neplati
V zakone je nahodou velmi dobre myslene to, ze pre jazdu v obci si mozes vybrat ktorykolvek pruh. V obci totiz viacprudove cesty velmi casto prechadzaju odbockami a krizovatkami, kde sa vodic potrebuje na odbocovanie pripravit, prip. sa vyhnut kolone. Podobne to bolo aj v nasom diskutovanom pripade, kde na jazdu v lavom pruhu bol dovod a nebola ziadna povinnost sa uhnut do praveho pruhu.
gabikh napísal:OK, uz ti rozumiem. Skoda, ze si to cele necital, rec bola prave o opacnom pripade, kde v pravom pruhu su odbocky a jedine lavy pokracuje tam, kam sa clovek chce dostat.nevravim ze v obci kde je po prdel odbociek vlavo aj vpravo sa ma kazdy drzat praveho pruhu, bavime sa o usekoch, ktore su bez odbociek
2RBA napísal:no ved tam je značka zipsovite radenie tak prečo nie