... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Re: Cestní piráti a parkovanie.

Utorok, 15. Októbra 2013, 13:47

jkk napísal:
§ 4, odsek 2 Vodič nesmie:
j) prekážať v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovať plynulosť cestnej premávky,
Toto by v tomto zneni mohol niekto chapat, ze sa mas uhynat aj z praveho pruhu.
Kedze je tam spojka "a", chape sa v pravnickom jazyku v zmysle "a zaroven". Ja som neobmedzil plynulost cestnej premavky (nedonutil som ho znizit rychlost), preto ani prva cast vety nie je pouzitelna pre tento pripad.

auto111
Kraj: Trnavský

Utorok, 15. Októbra 2013, 16:53

Akoze neobmedzil ?? Fakt by bolo vhodne aby si si uznal chybu ze si ho obmedzil (to ze sa ti mozno pomstil je uz ubohost z jeho strany).

Totiz ked ta iny vodic musi obist resp. aspon zmenit pruh tak musi znizit rychlost a ide urcite o obmedzenie a prekazanie v jazde.

Pežot

Utorok, 15. Októbra 2013, 17:05

Lenze ides rychlejsie a prehodis sa do praveho pruhu a keby sa on v tu chvilu preradil do praveho asi by si picoval a nadaval a vyhybal sa spat do laveho aby si ho netrafil. Cize v podstate spravil dobre .... uz som sa s tym stretol, ze pri subeznej jazde sa mi chcel uhnut a jebol sa priamo predomna ...

gabikh
Auto: 535d e60, F07 530xd
Kraj: Prešovský

Utorok, 15. Októbra 2013, 21:32

nechce sa mi to cele citat ohladom diskusie jazdenia v lavom ci pravom pruhu. mam u pici co hovori vyhlaska o jazdeni na dvojprudovke v meste a to len preto, ze vela paragrafov vo vyhlaske su totalne nezmysly... jednoducho moj nazor je taky, ze mesto nemesto, ak nejde vyslovene o usek kde kazdych 300m je nejaka odbocka vlavo, tak pomalsie iduce vozidla by mali jazdit v pravom pruhu a rychlejsie v lavom (logika sama o sebe hovori, ze je to bezpecnejsie uz iba z toho hladiska, ze vozidlo iduce povolenych 56km/h (meranych) cca 60 tachometrovych ktore su v tolerancii predbieha vodicov iducich v lavom pruhu ale do istoty pohybujucich sa rychlostou iba 45mk/h tachometrovych aby ich nahodou nenamarali ](*,) zbytocne kluckuje pomedzi auta a zvysuje moznost vytvorenia koliznej situacie a to len preto ze lavo orientovany vodici si postavia hlavu a pojdu just v lavom pruhu aj ked idu pomaly-tento neduch a zlozvyk sa potom prenasa aj na dialnice a rychlostne cesty ! nevravim ze teraz mozu ty co idu rychlejsie jazdit 100 cez mesto, ale mnoho krat nemam mozno takychto lavopruhych dementov obehnut lebo sa ani za joba nezaradia, nepridaju nespomalia a idu rovnako ako auto vedla nich v pravom pruhu. daklsi dovod preco je nezmysel ze v meste si mozeme vybrat pruh ktory chceme pre jazdu aj ked slimaciu je ten, ze vacsinou ty, ktory sa preradzuju z laveho do praveho casto krat zabudaju na zrkadla a vznikaju opat nie velmi prijemne situacie (vlastne skusenosti). a ak raz plati pravidlo ze lavy pruh na dialnici a rychlostnej ceste pripadne na ceste prvej triedy je na predbiehanie, pripadne pre rychlejsie iduce vozidla, malo by to platit aj v obci lebo potom si to kazdy vysvetluje po svojom ... a ked sa po predijdeni pomalsieho vozidla iduceho v pravom pruhu viem zaradit ja, preco by sa nemohli zaradit aj ostatny ... btw, obcas mam pocit, ze niekedy si takto riesia svoje komplexy majitelia slabsich aut ktory schvalne pojdu v lavom pruhu vedla auta v pravom pruhu iduceho rovnakou rychlostou len aby si dokazali ze aha ty curak na baworaku teraz ma nepredbehnes hoci sa do kocky poskladas... ja sa vzdy ked som v lavom pruhu a ide zamnou hoci aj felicia co ma 20% mojho vykonu stiahnem nech ma obehne ked idem rychlejsie... ale ja som na demnciu slovakov zvyknuty a uz to neriesim, vyblikam vytrubim mam v pici..ma sa uhnut ak mu to premavka bezpecne dovoluje a dokoncva bez toho aby musel spomalovat alebo zrychlovat, a nie just v lavom ist a robit napriek... a Legend, podla mojho si na tej prazdnej ceste nemal co v lavom pruhu robit,a za druhe tipek na f10tke sa nemusel zaradovat pred teba do laveho a uz vobec nie tesne ... ale ocividne si ho nasral a z tvojho pisania je mi jasne ze si samu na truc neuhol, lebo pises ze po tebe blikal ... tak si robite jeden druhemu napriek a potom sa to tu riesi na 4 strankach vo fore :D

j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Utorok, 15. Októbra 2013, 22:17

ja jazdim po meste v lavom pruhu vacsinou, niesu v nom kolaje od mhd a tak :mrgreen: druhy problem je ze casto vychadzaju auta z bocnych cesticiek alebo na ne odobcuju - nemusim sa uhynat, brzdit atd, jazda je plynulejsia. Ked idu vacsinou vedla seba dva auta +- rovnakou rychlostou tak to nieje preto ze si chce niekto nieco dokazovat ale preto ze je plna cesta a nieje sa kam uhnut aj keby si chcel. A potom vzdy takychto co sa najviac ponahlaju dobehnem na prvom semafore a su tak o dva auta predomnou maximalne aj ked za cely cas urobili neviem kolko mysiciek bez smeroviek a nic im to nepomohlo akurat skoro obdreli par aut.. :bmwball:

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Streda, 16. Októbra 2013, 04:06

ked natrafis na zle vyspateho policajta vysvetluj mu ze 56km/h je v tolerancii :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

gabikh

Streda, 16. Októbra 2013, 10:03

j.matrix napísal:
ja jazdim po meste v lavom pruhu vacsinou, niesu v nom kolaje od mhd a tak :mrgreen: druhy problem je ze casto vychadzaju auta z bocnych cesticiek alebo na ne odobcuju - nemusim sa uhynat, brzdit atd, jazda je plynulejsia. Ked idu vacsinou vedla seba dva auta +- rovnakou rychlostou tak to nieje preto ze si chce niekto nieco dokazovat ale preto ze je plna cesta a nieje sa kam uhnut aj keby si chcel. A potom vzdy takychto co sa najviac ponahlaju dobehnem na prvom semafore a su tak o dva auta predomnou maximalne aj ked za cely cas urobili neviem kolko mysiciek bez smeroviek a nic im to nepomohlo akurat skoro obdreli par aut.. :bmwball:

ved o tom co pises ty som pisal aj ja ze nebavime sa o meste kde je kopec odbociek ale o usekoch kde nieje dovod jazdit v lavom pruhu, cize niesu tam ziadne odbocky ani z jednej strany, nisu tam vyjazdene kolaje ze dobre ze spodok auta neodieras a ze cesta nieje plna ako pises ty ale ked na useku kde vidim doprdu a je na 500m jedno mozno dve auta a debil v lavom pruhu ide subezne s autom v pravom tak to sa nepatri [-X alebo ked je cesta volna, nerozbita v lavom pruhu a vodic je sam a ide v lavom ...tak to sa mi tiez nepaci, ja ak mi to dovoluje premavka, stav cesty atd tak jazdim v pravom a lavy pouzivam len na predbiehanie, pripadne v lavom idem ak zamnou neide ziadne auto a ja sa chcem vyhnut uz spomenutym kolajam alebo kanalom a podobne :)

gabikh

Streda, 16. Októbra 2013, 10:14

johnyfly1 napísal:
ked natrafis na zle vyspateho policajta vysvetluj mu ze 56km/h je v tolerancii :)

to ze by bol policajt zle vyspaty by som mal uplne u prdele, a ak by trval na pokute pri nameranej rychlosti do 56km/h vratane, tak by som vytiahol telofen, otvoril si na stranke ministerstva vnutra aktualny sadzobnik pokut: http://www.minv.sk/swift_data/source/po ... 0pokut.pdf
ukazal by so mu na zaklade coho sa odvolavam na nezaplatenie pokuty a s usmevom na tvary by som si poziadal jeho sluzobne cislo, zaznamenal si miesto a cas a kontaktoval jeho nadriadenych o protizakonnom vymahani pokuty ;) a mohol by byt vyspaty zle ako len chce a velmi rychlo by si rozmyslel, ci zomnna bude alebo nebude robit debila \:D/

Le Gend

Streda, 16. Októbra 2013, 12:23

jkk napísal:
§ 4, odsek 2 Vodič nesmie:
j) prekážať v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovať plynulosť cestnej premávky,

Le Gend napísal:
Ja som neobmedzil plynulost cestnej premavky (nedonutil som ho znizit rychlost)

auto111 napísal:
Akoze neobmedzil ?? Fakt by bolo vhodne aby si si uznal chybu ze si ho obmedzil (to ze sa ti mozno pomstil je uz ubohost z jeho strany).
Totiz ked ta iny vodic musi obist resp. aspon zmenit pruh tak musi znizit rychlost a ide urcite o obmedzenie a prekazanie v jazde.
Ja som pisal, ze som neobmedzil plynulost cestnej premavky. To, ze ma musel obist, je fakt, ale mal k tomu uplne volnu cestu. Podla tvojej logiky by sa mohol stazovat uplne kazdy, kto stretne na ceste pomalsie jazdiace vozidlo, ci uz v lavom alebo v pravom pruhu a musi ho predist..
Da sa teoretizovat, ci som ho obmedzil, ale v zakone nenajdes bod, ktory by hovoril o nutnosti sa uhnut z laveho pruhu v obci na prazdnej ceste.

Le Gend

Streda, 16. Októbra 2013, 12:36

gabikh napísal:
mam u pici co hovori vyhlaska o jazdeni na dvojprudovke v meste a to len preto, ze vela paragrafov vo vyhlaske su totalne nezmysly...
Gabikh ta nemozes napisat taku vetu a potom cakat, ze je niekto zvedavy na tvoju esej o tom, ako si sam interpretujes zakon.. :D
gabikh napísal:
raz plati pravidlo ze lavy pruh na dialnici a rychlostnej ceste pripadne na ceste prvej triedy je na predbiehanie, pripadne pre rychlejsie iduce vozidla, malo by to platit aj v obci
Bohuzial, nastastie take pravidlo neplati :(

V zakone je nahodou velmi dobre myslene to, ze pre jazdu v obci si mozes vybrat ktorykolvek pruh. V obci totiz viacprudove cesty velmi casto prechadzaju odbockami a krizovatkami, kde sa vodic potrebuje na odbocovanie pripravit, prip. sa vyhnut kolone. Podobne to bolo aj v nasom diskutovanom pripade, kde na jazdu v lavom pruhu bol dovod a nebola ziadna povinnost sa uhnut do praveho pruhu.

gabikh

Streda, 16. Októbra 2013, 14:34

Le Gend napísal:
Gabikh ta nemozes napisat taku vetu a potom cakat, ze je niekto zvedavy na tvoju esej o tom, ako si sam interpretujes zakon.. :D
Bohuzial, nastastie take pravidlo neplati :(

V zakone je nahodou velmi dobre myslene to, ze pre jazdu v obci si mozes vybrat ktorykolvek pruh. V obci totiz viacprudove cesty velmi casto prechadzaju odbockami a krizovatkami, kde sa vodic potrebuje na odbocovanie pripravit, prip. sa vyhnut kolone. Podobne to bolo aj v nasom diskutovanom pripade, kde na jazdu v lavom pruhu bol dovod a nebola ziadna povinnost sa uhnut do praveho pruhu.

esej neesej bavime sa o jednj veci no kazdy interpretuje svojim sposobom, ja nevravim ze v obci kde je po prdel odbociek vlavo aj vpravo sa ma kazdy drzat praveho pruhu, bavime sa o usekoch, ktore su bez odbociek, pripadne o vodicoch ktory su lavo orientovany a v zassade jazdia v lavom pruhu a potom nakoniec aj tak odbocuej niekam doprava, a dajme si ruku na srdce takych je minimalne 70 %... ja reagujem na nedisciplinovanost, netolerantnost a bezohladnost vodicou, nie nato co pise vyhlaska. a preto pisem ze pre plynulost a bezpecnost premavky jazdit bezdovodne v lavom pruhu by mohli sami vodici uvazit, ci to je spravne ...

Le Gend

Streda, 16. Októbra 2013, 14:44

gabikh napísal:
nevravim ze v obci kde je po prdel odbociek vlavo aj vpravo sa ma kazdy drzat praveho pruhu, bavime sa o usekoch, ktore su bez odbociek
OK, uz ti rozumiem. Skoda, ze si to cele necital, rec bola prave o opacnom pripade, kde v pravom pruhu su odbocky a jedine lavy pokracuje tam, kam sa clovek chce dostat.

BranoMW

Piatok, 25. Októbra 2013, 18:24

Aj tak ma v KE najviac irituje ked je spicka a vjazd na Jazero z mosta je zabity a experti s KE znackami (= KE-KE-TI) si dokazuju ako vsetkych vedia obabrat ked si to zenu dopredu v pravom pruhu (u nie domacich SPZtiek sa to da ospravedlnit)... :roll:

2RBA
Auto: e91/e46

Piatok, 25. Októbra 2013, 21:39

no ved tam je značka zipsovite radenie tak prečo nie :wink:
IG/YT/FB : #WRBAFILMS

BranoMW

Sobota, 26. Októbra 2013, 05:17

2RBA napísal:
no ved tam je značka zipsovite radenie tak prečo nie :wink:

zipsovane radenie a obiehanie celej kolony odzadu az do predu je rozdiel a indikuje mentalny problem...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 230 neregistrovaných