... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
hpbaxxter napísal:zaujimalo by ma, kto alebo co rozhoduje o cenovej urovni vozidiel na nasom trhu. Cestujem teraz kanadou, okrem toho ze benzin tu stoji 0,99 eura, ma zaujal billboard propagujuci novu 3er 328i xdrive v cene 39800cad = 29400 eur. Ved v takej cene je u nas obycajna 318tka, ak sa nemylim. Pamatam si uz davnejsie, ked chcel clovek kupit v BA Touarega, ktory sa v BA vyrabal, tak lacnejsie ho bolo priviest z usa. To bolo pred par rokmi. Vidim ze situacia ostala..nebudem ani spominat ake tu maju platy, Ale asi chudatka maju velke socialne vydavky, tak im treba dat tie auticka trosku lacnejsie ;-((
ViktorDDD napísal:známy mi raz rozprával čo sa dozvedel v práci, prekladali vagóny s rozobratými oktávkami, čo išli do ruska, keďže za rozobraté auto (berie sa to ako diely) sa neplatí také clo ako za normálne auto, a dozvedel sa o tom toľko že v rusku to v montážnej hale len poskladajú za minimálne náklady a potom sa octavia 2 s full výbavou kožou atď. predáva za 2/3 toho čo stojí u nás