... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
hpbaxxter
Autor témy
Auto: BMW 330d Touring E46
Kraj: Žilinský

ceny vozidiel bmw

Streda, 13. Júla 2011, 18:49

zaujimalo by ma, kto alebo co rozhoduje o cenovej urovni vozidiel na nasom trhu. Cestujem teraz kanadou, okrem toho ze benzin tu stoji 0,99 eura, ma zaujal billboard propagujuci novu 3er 328i xdrive v cene 39800cad = 29400 eur. Ved v takej cene je u nas obycajna 318tka, ak sa nemylim. Pamatam si uz davnejsie, ked chcel clovek kupit v BA Touarega, ktory sa v BA vyrabal, tak lacnejsie ho bolo priviest z usa. To bolo pred par rokmi. Vidim ze situacia ostala..nebudem ani spominat ake tu maju platy, Ale asi chudatka maju velke socialne vydavky, tak im treba dat tie auticka trosku lacnejsie ;-((

miki012
Auto: x5
Kraj: Trnavský

Re: ceny vozidiel bmw

Streda, 13. Júla 2011, 18:58

hpbaxxter napísal:
zaujimalo by ma, kto alebo co rozhoduje o cenovej urovni vozidiel na nasom trhu. Cestujem teraz kanadou, okrem toho ze benzin tu stoji 0,99 eura, ma zaujal billboard propagujuci novu 3er 328i xdrive v cene 39800cad = 29400 eur. Ved v takej cene je u nas obycajna 318tka, ak sa nemylim. Pamatam si uz davnejsie, ked chcel clovek kupit v BA Touarega, ktory sa v BA vyrabal, tak lacnejsie ho bolo priviest z usa. To bolo pred par rokmi. Vidim ze situacia ostala..nebudem ani spominat ake tu maju platy, Ale asi chudatka maju velke socialne vydavky, tak im treba dat tie auticka trosku lacnejsie ;-((

hold na slovensku je to tak ale tak nam treba ked sme narod somarov...

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Streda, 13. Júla 2011, 19:31

Je to jednoduche, riadi to "neviditelna ruka trhu" dopyt<>ponuka. Keby sa tu ludia nasrali a auta za tie ceny nekupovali, aj predajca by musel ist s cenou dole. Stale su ludia, ktori na to maju, ci uz bezne, alebo na to setrili cely zivot, takze s dopytom problem nie je. A navyse maju Slovaci taku naturu, ze ak sa im nieco nepaci, nic s tym nerobia. Len nadavaju, ohovaraju, ale aby sa stazovali tam, kde maju, to sa im uz nechce - teraz som myslel skusenosti so slovenskymi autoservismi...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Streda, 13. Júla 2011, 19:47

pelo tlieskam ti =D> pekne povedane..len dodam ze to je vo vsetkom tak na svk nie len v automob priemysle
E36 compact 316i           (||||)(||||)

spawner
Auto: ziga
Kraj: Košický

Streda, 13. Júla 2011, 19:49

ked som bol o dost mladsi tak som pracoval pre tempus, a keby ste videli tie marze ake maju a pritom zlavy nedavaju ziadne ta som bol sklamany
Nissan GTR

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 13. Júla 2011, 20:15

známy mi raz rozprával čo sa dozvedel v práci, prekladali vagóny s rozobratými oktávkami, čo išli do ruska, keďže za rozobraté auto (berie sa to ako diely) sa neplatí také clo ako za normálne auto, a dozvedel sa o tom toľko že v rusku to v montážnej hale len poskladajú za minimálne náklady a potom sa octavia 2 s full výbavou kožou atď. predáva za 2/3 toho čo stojí u nás
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Streda, 13. Júla 2011, 20:54

ViktorDDD napísal:
známy mi raz rozprával čo sa dozvedel v práci, prekladali vagóny s rozobratými oktávkami, čo išli do ruska, keďže za rozobraté auto (berie sa to ako diely) sa neplatí také clo ako za normálne auto, a dozvedel sa o tom toľko že v rusku to v montážnej hale len poskladajú za minimálne náklady a potom sa octavia 2 s full výbavou kožou atď. predáva za 2/3 toho čo stojí u nás

bezna prax automobiliek, robi to aj HUYUNDAI/KIA Zilina ale aj VW
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Streda, 13. Júla 2011, 21:42

no nic nove na svete. To nema nic s nenazranostou predajcov v SR, to je celkovo europsky standard. Zober si uroven zdanenia v CAN a EU a mas prvych 10-15% ceny. Ostatne je ten spominany trh. Prosto v US a CAN musia ist s cenou dole, aby boli konkurencieschopny. Vsetci, Audi, M-B, aj BMW, VW... je uplne jedno.

Najkrajsie ale je, ako zahadne naberu auta dovezene z USA europsku cenu... a to ten dovoz je len smiesna cast celeho.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive

Streda, 13. Júla 2011, 21:53

nevidim do toho moc ale v USA su aj vsetky normy (emisne atd...) a schvalenia a neviem co vsetko este ovela miernejsie takze aj tam bude rozdiel, navyse stale verim v rozdiely medzi US a EU autach :)
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

hpbaxxter
Autor témy
Auto: BMW 330d Touring E46

Streda, 13. Júla 2011, 22:12

to ze auta vyrobene v amerike cestou cez atlantik nenaberu vodu ani slanu prichut, ale "iba" cenu je zaujimave. Ved len taky ford mustang tu zacina na 22000$...
vravia ze nas trh je maly a marze su preto take aby "prezili" :-). Ked pride k nam nejaka velka spolocnost, ktora si len spravi svoju 1354 pobocku u nas, rychlo nabehne na nase ceny. Veru veci sa u nas budu predavat draho, my budeme robit za lacno, a kultura nasej spolocnosti nebude poznat hranic :-)

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 14. Júla 2011, 06:54

No podla mna je to viac faktorov:
1. Kupyschopnost - cela SR ma menej obyvateov ako Londyn, cize prvy problem
2. Mentalita - ponadavame a nic s tym nerobime
3. Podmienky - vsetci vieme ako sa kupuju napr. jazdene auta, len aby mali co najmenej km
4. Lenivost - znamy si siel po BMW do origo BMW v Nemecku. A so vsetkym ho stale vyslo lacnejsie. Dalsi moj znamy si bol novy Qashqai kupit v PL a usetril kopec prachov.
5. Ludska hlupost - najkrajsi priklad Skodofka - vsimnite si, za ake ceny ich predavaju. Ked moj otec kupoval Insigniu, bol za znamym ci mu vie v tej istej cen zabezpecit Schade aj s takou vybavou. Nevedel. Skodofka tazi z toho, ze za komousov tu nebolo nic ine a ludia maju doteraz pocit ze su to super auta (aj ked o tom sa da polemizovat ci ano alebo nie). Len tak zo srandy si pozrite kolko stoja Skodovecky v Nemecku.

Kazdopadne keby som si mal kupovat nove auto alebo drahu jazdenku, tak si ho doveziem z USA. Samozrejme auto musi splnat europske normy (oranzove smerovky, odstranenie sidemarker lights atd) ale urcite vyjde vzdy lacnejsie ako u nas.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 14. Júla 2011, 08:06

tu ide aj o celkovy pristup dodavatelov k nasej bananovej republike...
totiz u nas sa predava draho vsetko...oblecenie, auta ...lieky...vsetky tieto komodity maju v zahranici mensie cenovky..
preco? tazko povedat.., ale jednoducho je slovensko povazovane za drahu krajinu [napriek relativne nizkej zivotnej urovni..];
a este to nejaku dobu potrva...
dodavatelia sa vyhovarajau na dovozne cla, prepravne naklady spojene s nasim umiestnenim, pritom je to totalna kravina..
cla v ramci EU de fatcto neexistuju..a rozdiel v prepravnych nakladoch...ma realne pramaly vplyv na koncovu cenu :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Štvrtok, 14. Júla 2011, 08:36

Myslim, ze toto hovori za vsetko. Jednoducho, nie je EURO ako EURO :lol:
Prílohy
ucet.jpg
ucet.jpg (40.49 KiB) 970 zobrazení
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Štvrtok, 14. Júla 2011, 10:56

Kamarat ma v BMW 25% zlavu na vsetky vozidla, je jedno ci je prave nove alebo uz dlhsie na trhu. A stale na tom zarobia dost, takze asi tak :)
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Štvrtok, 14. Júla 2011, 21:47

kto z Vas si naozaj pozrel ceny BMW u nas a inde v EU? O com to tu basnite? Pred pol rokom som sa hrabal vo vsetkzch cennikoch, od Holandska, Nemecka, Ceska, Rakusaka po taliansko a verte tomu, rozdiel v cene bol zanedbatelny! Dokonca, aj ked neuvazujem zlavu, v SR je nova trojka lacnejisa ako v nemecku. Cenovka rovnaka, no v SR je automaticka klima v standarde.
Takze ak chcete porovnavat EU vs. USA, prosim, sme na tom horsie. Ale co sa tyka v ramci EU, je to to iste. (nechytajte ma za slova, ale podla mna 100-300EUR nie je pri kupe auta za 40tis rozdiel...)
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 242 neregistrovaných