... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive
Kraj: Žilinský

Re: ceny vozidiel bmw

Štvrtok, 14. Júla 2011, 22:40

salat napísal:
kto z Vas si naozaj pozrel ceny BMW u nas a inde v EU? O com to tu basnite? Pred pol rokom som sa hrabal vo vsetkzch cennikoch, od Holandska, Nemecka, Ceska, Rakusaka po taliansko a verte tomu, rozdiel v cene bol zanedbatelny! Dokonca, aj ked neuvazujem zlavu, v SR je nova trojka lacnejisa ako v nemecku. Cenovka rovnaka, no v SR je automaticka klima v standarde.
Takze ak chcete porovnavat EU vs. USA, prosim, sme na tom horsie. Ale co sa tyka v ramci EU, je to to iste. (nechytajte ma za slova, ale podla mna 100-300EUR nie je pri kupe auta za 40tis rozdiel...)

jj toto som chcel napisat znamy s rakuska si kupil na svk x3 lebo ho tu vysla o dost lacnejsie kedze v rakusku maju nejaku ekologicku dan :)
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Piatok, 15. Júla 2011, 06:58

v rámci EU hej, tam sú rozdiely max. do 1000-1500€ pri takom aute za 30-40tis., napr. známy si kúpil auto v maďarsku (non BMW ale za cenu cca 25tis. €) lebo vtedy pred 2 rokmi na tom ušetril cez 1500€ - bol veľmi dobrý kurz, teraz by na tom už neušetril ani cent
to že pri u nás vyrobených autách sa sťažujú na dodávateľov je tiež len výmysel automobiliek, keď 90% dielov sa vyrobí buď priamo v továrni alebo u externého dodávateľa ktorý tie diely vyrába tiež na slovensku
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

pelo
Auto: e39 520i saloon

Piatok, 15. Júla 2011, 07:12

Znamy naposledy kupoval Nissan Navara v Madarsku. Zakladna cena bola mozno porovnatelna s tou, na SVK, ale tam si bez problemov vybavil dost vyraznu zlavu, o com na SVK nechceli ani pocut. Pritom tam bol prvykrat, navyse ako zahranicny zakaznik, takze ziadne znamosti...na SVK zlavu nedostal ani cez znameho... S obchodom boli spokojne obe strany, celu dobu sa k nemu spravali uctivo, nikto nekrcil nos nad tym, ze preco po nich chce zlavu.
Aj v tom je vidiet iny pristup, ze ked si zlavu vypytas u nas, tak Ti povedia bud, ze nemozu, alebo sa panko z predajne, ktory je rad, ze ma aspon maturitu, tvari, ze naco mu vobec lezies do predajne, ked na to nemas...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Piatok, 15. Júla 2011, 09:52

salat napísal:
kto z Vas si naozaj pozrel ceny BMW u nas a inde v EU? O com to tu basnite? Pred pol rokom som sa hrabal vo vsetkzch cennikoch, od Holandska, Nemecka, Ceska, Rakusaka po taliansko a verte tomu, rozdiel v cene bol zanedbatelny! Dokonca, aj ked neuvazujem zlavu, v SR je nova trojka lacnejisa ako v nemecku. Cenovka rovnaka, no v SR je automaticka klima v standarde.
Takze ak chcete porovnavat EU vs. USA, prosim, sme na tom horsie. Ale co sa tyka v ramci EU, je to to iste. (nechytajte ma za slova, ale podla mna 100-300EUR nie je pri kupe auta za 40tis rozdiel...)

Myslim, ze na to je dokonca nejaky EU zakon (ktory sa samozrejme nestahuje na rozne dane v EU). Ja som iba chcel povedat, ze BMW ma pekne marze na kazdom aute (kdekolvek v EU) :)
Oproti USA, sme sice na tom ovela horsie, ale na druhej strane si tam moze kazdy predajca urcit svoju vlastnu marzu, preto niektore auta ako napriklad teraz nova 1M maju brutalne prehnane ceny, lebo skratka vedia, ze o to bude velky zaujem.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

Vlado Behun
Auto: E46 M3

Utorok, 19. Júla 2011, 10:32

Je to klasicky princip marketingu/cenotvorby noveho/premioveho produktu, ktory sa casto nazyva aj princíp lizania smotany. Je jasne, ze (spociatku) vlastnictvo vozidla bude prestiznou zalezitostou, lebo vnimana hodnota noveho M-ka je/bude velka, tak si vyrobca moze dovolit cenu nastavit vysoko, aj nad priemer trhu v kategorii, resp. ju este zvysit spolu s informaciou o napr. limitovanom pocte kusov, ci specialnej edicii, ktorej podstatou bude hoci len "nova farba", ci par "performance doplnkov" ;-), je vela nastrojov, ako tvorit cenu, no aj moznosti, ako ju nastavit zle ;-)

Aj tak ja vnimam 1M ako len 4-8+x drahsiu plnohodnotnu alternativu E46M3, a v zivote by som za taketo auto tolko penazi nedal, .... aj kedby som ich hned mal, a nevedel, co s nimi.....

k marziam:mame vela auto-moto klientov, a podla rozhovorov s mnohymi, na vacsinu automobilov maju podla mojich informacii predajcovia marze 3-15%, takze si nemyslim, ze je standardom prehnana marza predajcov na automobiloch. Skor si myslim, ze predajcovia ziju zo servisov, no aj tomu celkom nerozumiem na zaklade pristupu k zakaznikovi u vacsiny dealerov beznych automobilovych znaciek, s ktorymi som mal osobnu skusenost. O to viac ma zaraza arogancia, neprofesionalita a pristup v premiovych salonoch typu BMW...
Ved prave z tohto dovodu by sa mali o zakaznika doslova bit, aby ho mohli "obtiahnut" o peniaze z jeho havarijnej poistky, a nie napr. vratit mu auto cele zadrbane od blata, a neviem od coho pri preberani po cca tyzdnovaj oprave. Ved co je +5eur v ucte navyse za to (hoci aj ako skryta polozka v hodinovej marzi) pri fakture okolo 3-4K eur, ze pred odovzdanim auta predajca skoci na 10min do najblizsej umyvarky, a vrati auto majitelovi tip top ciste????, obrovska vnimana hodnota a pre zakaznika a ukazka prozakaznickeho pristupu za 5EUR navyse + 50centov za vysavac....?, alebo radsej stratia buducu zakazku a su spokojni s tym, ze vyhrali "malu vojnu", no zaroven prehrali velku (nehovoriac o negativnych referenciach, ktore odradia dalsich potencionalnych zakaznikov...?... To sa bude diat dovtedy, pokial u nas nebudu rodinne firmy, aelbo sa radikalne nezmeni postoj ludi k praci, ale firmy budu dalej zamestnavat ludi, pre ktorych je praca skutocne len zamestnanim, a nie naoaj PRACOU, z ktorej ziju. No toto uz sem asi nepatri.....
Ex - Renault 5 TL, Renault 5 GT Turbo, Fiat Uno Turbo, Peugeot 106 1,6 GTi, Ford Focus ST, Impreza Sti (now)
Ex - BMW E30 325 Coupe
Ex - BMW E36 316 Compact
Ex - BMW M3 E36 3,2
Ex - BMW M5 E39
Ex - BMW M3 E46
Current: Non BMW (+ E46 Compact 2,0d)

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Utorok, 19. Júla 2011, 11:36

Vlado len k M ku- hodne ludi nema Proste inu ( lepsiu) moznost ako kupit 1M kedze chcu alebo potrebuju (na firmu- teda do nakladov, alebo proste neveria jazdenkam a vsetko kupuju zasadne nove....). Bez takychto ludi by si si ale nikdy nekupil svoju E46 M3. Niekto proste musi iupovat aj nove M ka aby z nich raz boli auta co si mozes (mozeme) kupit ako jazdenku. Preto su logicky v krajinach kde sa preda malo takychto aut blby vyber jazdeniek. Ma to ale aj tu vyhodnejsiu stranku- ak nateafis, tak su vdaka tlaku cien tych 90% zlych aut mozne kupit za supet cenu obcas aj dobre kusy.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 227 neregistrovaných