Štvrtok, 29. Júna 2017, 05:29
trochu som sa hral s tymi S2 hodzinaami,
a bud to rapidne vylepsili tu appku pre iphone, alebo ti novinari su diletantni, alebo oboje, lebo celkom to hejtovali, ze sa to nemoze rovnat integracii apple watch + ios (no shit, sherlock), ale imho to funguje uplne ceckato.
Appka je maximalne retard proof, takze sparovat hodziny aj nastavit zvladne out of the box bez citania navodu kazdy, kto dokaze odomknut telefon na swipe unlock.
Ma to prekvapivo 2x bluetooth spojenie (ale neviem ci sa to netyka len tej 3g verzie), jedno je LE spojenie na data, a za tuto noc od 10tej vecer do rana do stvrtej nevidim nijaky upadok baterky oproti normalu, beznych par percent (vraj to na iphone rozslaha baterku lebo appka bezi na pozadi...ale sak na pozadi bezi nonstop aj apple watch companion appka), z hodiniek tiez neubudlo skoro nic, a druhe spojenie je HF na telefonovanie a la Dick Tracey cez hodinky. A to sa da samostatne vypnut tym padom, co je super, pretoze to HF spojenie uz nie je Low Energy a tam by asi vybijanie bolo rapidnejsie.
Ta otocna luneta by bola fakt mega keby bolo trosku lepsie spravena, ale to vraj vyriesili v S3, aj v S2 ma "klikavy" zvuk, ale clovek ma pocit, tak ako pri beznych hodinkach s lunetou, ze musi krutit tak ze drzi po stranach - ale ne, tu sa to lepsie kruti ked zvrchu prstom trosku pritlacim a krutim, co je menej pohodlne.
Ochranne sklo na displej je pomerne hrube, takze pri pohlade pod uhlom na hodinky tam vidno ze displej je trosku utopeny a to ma apple watch vyriesene lepsie, podobne ale aj iphone vs galaxy telefony - pri iphone ked si date telefon vodorovne pred oci tak mate pocit, ze displej je fakt uplne "hore", ze tam nie je ziadne sklo nad tym a pri galaxy vidno, ze displej je trochu zapusteny, aj na s8..
Ale look&feel tych S2 je popici, jednak dostupnych milion cifernikov online, ale aj to co je bundled je uplne dostacujuce, co sa neda povedat o apple watch.
Automaticke zapinanie displeja fungovalo vyborne uz pri prvych generaciach samsungov, a apple watch to ma rovnako dobre, minimalne nahodne zapnutia a vzdy ked zdvihnem ruku tak sa displej zapne, a samotne menu a a nvigacia v samsungoch 10000x lepsia ako apple watch. V kombinacii so standardymi remienkami su toto naozaj v mojom rebricku asi najlepsie hodinky ake som doteraz mal v rukach. Nema to prijebany Android Wear, funguje aj s iphone aj androidom (a hlavne uz netreba k tomu samsung telefon), dobry displej, popici system, dobry dizajn.
Jedina taka vacsia nevyhoda je ze su dost hrube a su dost tazke, ale verzie bez 3G by mala byt tensia. Hodinky s kozenym remienkom su asi tak tazke ako bezne hodinky v ocelovom puzdre s kovovym remienkom. Ja mam rad trochu tazsie hodinky, ale nie kazemu to vyhovuje.
Velice odporucam, aj pre iphone.