... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Streda, 20. Októbra 2021, 10:15

nove mehbuky len hdmi2.0 na palube vraj, skoda takze fukso bude smutny ak chce 8k na 60hz kde by bolo treba hdmi2.1
dongle +1, thunderbolt -1

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Streda, 20. Októbra 2021, 10:27

ak by chcel 8k 60hz tak si kupi za 4 evri usb-c - DP kabel, kedze DP 1.4 ide von cez vsetky usb-c porty

spekillant
Kraj: Trnavský

Streda, 20. Októbra 2021, 10:38

to mu nemozes takto hovorit, pablo si zaplatil za obstarozne porty tak ich aj vsetky bude vyuzivat! ani jedna diera nevyjde nazmar

pablohablo

Streda, 20. Októbra 2021, 10:46

no sak pisem +1 dongle a -1 thunderbolt port (DP Alt Mode), akoze kludne tam mohlo byt hdmi2.1 a nemusel fukso odjebat thunderbolt port, ale co ja o tom viem kto som ja, len za killo zaockovany kokot

spekillant

Streda, 20. Októbra 2021, 11:09

hlavne by som prisahal ze si to zeditoval az potom a zas si to neoznacil

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Streda, 20. Októbra 2021, 11:24

ked si fuxxo bude chciet pripojit apple pro v cene dvoch pumparskych 535d, aj tak bude pichat kabel do thunderboltu lebo ten monitor hdmi ani nema.
akoze viac by ma mrzelo, keby tam nebolo DP2.0 ako to ze tam nie je hdmi 2.1.
osobne mi viac vadi, ze magsafe nahradil jeden usb, lebo fuck it sideways aj so spomienkovym optimizmom ako sa pojebany kabel odopinal ked si zakopol o kabel. Neviem kolkokrat som bol reklamovat magsafe na 2006 mbp, ale 2x mi ho menili za novy urcite, treti raz ma uz poslali domindze a mal som to olepene jak v polnej nemocnici ducttapuju zlomeniny, potom som uz sral na to a bral to ako apple tax, ze 2x do roka kupujem novu nabijacku, kedze tie kable vydrzali hovno. Nie ze by som teda tvrdil,z e tie nove budu rovnake tenke blato ako usb-c ktore balia k ipadom, macbook usb-c su relativne tuhe - ale to tiez, mam ho v polohe maturantky pri sexe - lahnem - nehnem, ak by som ho kazdy den krutil do tasky a prenasal tak bude otvoreny jak kristova rana. Magsafe podla mna bude domaca nabijacka pre vacsinu mobilnych uzivatelov a budu nosit usb-c s mensim powebrickom ak pojdu mimo domu, jednak sa budu spoliehat na bateriu ovela viac ako ti co presli z intel mbp, a bude im stacit aj slow charge.
takze jeej, magsafe blabla, ja z toho uvareny az tak nie som.

pablohablo

Streda, 20. Októbra 2021, 11:30

donglov mam plny suflik, zrovna aj ten usb-c display port dongle kery som pouzival na mehbuku aj teraz na lenove, kedze sice lenovo z 2019 ma hdmi2.0 tiez ako mehbook z 2021, lenze monitor ma hdmi len 1.4, tak ked chcem 100hz musim tlacit cez DP vstup a odjebat jedno usb-c.
Za mna toto vacsi fail ako notch, kedze mas kopec 4K@120Hz monitorov kvoli ktorym uplne zbytocne odjebes usb-c port.

spekillant

Streda, 20. Októbra 2021, 11:35

na tom starom Airku co mame doma je magsafe uplna kokotina. Na gauci ked nieco pozerame staci jemny pohyb a vypadne to, to uz aj mlada na to strasne picovala a ju vacsinou taketo veci netankuju

Pablo ja to stale nechapem, jak zbytocne odjebes port? co sa nan chces pozerat a nepouzivat ho? kolko ich potrebujes paralelne aby si bol kludny? aspon 10?
Ake 4K@120Hz monitory myslis? A naco su ti 4K120Hz? Na filmy nie, na pracu nie, na hry nie. Tak?

pablohablo

Streda, 20. Októbra 2021, 11:44

Normalne sa lepsie robi na 100-120Hz, ved si to niekedy skus, aj bober picoval a vravel ako mu 85Hz ultravajd staci a co so teraz kupil high-refresh rate monitor (144hz ci kolko) tak ma z neho mokry podsedak.
Z tych 3 usb portov co tam mas ak jeden odjebes pre monitor tak ti ostavaju 2, jeden zajebes nejakym usb-hubom s ethernetom a si jeden port od toho byt v kokote napr. nejakym externym diskom.
edit: zasa sa tu staviate na zadne ako truhlikovia ze vlastne hdmi 2.0 staci, tak je to dobre, o takom snivate od skolky a keby tam epl da 2.1 tak ho zajebete tubou sedeho silikonu.

spekillant

Streda, 20. Októbra 2021, 11:50

ty si urcite ten typ, co v CS/COD prebija uz po jednom vystrelenom naboji

moje firemne dellko s 8gen intelom neviem ci vobec pretlaci QHD60 a 4K60 naraz (2x QHD + fullHD notebookove nedalo, jedno QHD mi okresalo na fHD), takze 4K120 su len mokre sny.
A postni teda nejaky monitor o ktorom hovoris, nech nemusim hladat

edit: sak sa ale neopustaj hned :D jasneze je hdmi2.0 kokotina na takom stoji. Ale zas tvoje argumenty su high snobiety, preto to ide mimo mna
edit2: inak nikto tu nenapisal, ze hdmi2.0 staci, zase si si to nespravne extrapoloval. Snaha bola no, nevyslo. Preto radsej no-hdmi, nez stare-hdmi a potom sa na to kukat lebo to je nepouzitelne.
Naposledy upravil/-a spekillant v Streda, 20. Októbra 2021, 11:56, upravené celkom 3 krát.

starynovy

Streda, 20. Októbra 2021, 11:51

pablohablo napísal:
zasa sa tu staviate na zadne ako truhlikovia ze vlastne hdmi 2.0 staci
This.. :D Proste je ta technologia tak kurva ma byt v top high ende samozrejmostou, nie ze tam je 4 roky stara picovina a monitor pripajas cez USB cez prevodnik.

pablohablo

Streda, 20. Októbra 2021, 11:57

spekillant napísal:
ty si urcite ten typ, co v CS/COD prebija uz po jednom vystrelenom naboji

moje firemne dellko s 8gen intelom neviem ci vobec pretlaci QHD60 a 4K60 naraz (2x QHD + fullHD notebookove nedalo, jedno QHD mi okresalo na fHD), takze 4K120 su len mokre sny.
A postni teda nejaky monitor o ktorom hovoris, nech nemusim hladat
heh, presne tak, akurat v battlefielde1/5, potom ma odjebu zrovna ked zbytocne prebijam :D ale rovnako casto skapem ked odjebem 2 a na 3 tieho mi uz nezvysi, takze 50:50.
vyfiltruj si v alze 4k monitory s refresh rate 120Hz a kazdy druhy ma hdmi2.1.
akoze ked jebali intely a mali dany pocet pcie lanes a thunderbolt kontrolerov budis lenze teraz s vlastnym silikon si ich najebu kolko treba, nem sa na co vyhovorit.

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Streda, 20. Októbra 2021, 15:25

pablohablo napísal:
Z tych 3 usb portov co tam mas ak jeden odjebes pre monitor tak ti ostavaju 2, jeden zajebes nejakym usb-hubom s ethernetom a si jeden port od toho byt v kokote napr. nejakym externym diskom.
edit: zasa sa tu staviate na zadne ako truhlikovia ze vlastne hdmi 2.0 staci, tak je to dobre, o takom snivate od skolky a keby tam epl da 2.1 tak ho zajebete tubou sedeho silikonu.
takze epic fail, nema to hdmi 2.1. takze z mojho uhla pohladu:
- na alze z tych 22 4K 120+hz monitorov je zhruba polovica s uhloprieckou vyssou ako 40" -> absolutna grcanica, uz moj 4K 32" relativne high end monitor som pocitil ked som presiel z 5K imacu, nechcem vidiet jaka grcanica bude na hento pozerat, a mozes si aj pojebat celych 120hz. ked vedla toho mas taky kaliber displeja jak v tom macbooku je.
- ano, asi aj vsetky maju hdmi2.1, ale tak isto maju aj usb-c, takze zas nemozes tvrdit ze nemas moznost pripojit tam 120hz monitor vobec napriklad
- z tych 3 usb portov co tam mas, tak jeden odjebes na monitor, a este mi povedz, kolko z tych monitorov ma usb-c a usb 2 pripojenie zozadu? takze o co si prisiel? o nic, lebo pichnes tam monitor, a ziskas zozadu na monitore dalsie 2-3+ porty, do ktorych si mozes pichnut co chces. tak mam pripojeny ten moj, a zozadu mam lightning s ktorym napajam klavesnicu, cize nemusim tahat kabel az k macu.
- keby som si kupoval monitor k takemu notasu, tak si kupim toto:
https://www.gigastore.sk/ips/lg-monitor ... olt-repro/
a doteraz lutujem ze som ho nekupil namiesto tej 4K 32". lebo aspon trocha sa priblizuje ppi tomu notasu, a ten panel je daleko lepsi jak hocico ostatne za menej alebo rovnake prachy. aspon z mojho hladiska, keby som chcel mat aspon trocha podobnu kvalitu obrazu na monitore, jak na notase, vedla monitora. a mas 3x usb-c zozadu, sice to neni TB4, ale tak monitor uz ma svoje roky.
pevne verim ze epl pride s novym displejom za normalne prachy, a to bude no brainer

boborjelotor napísal:
ked si fuxxo bude chciet pripojit apple pro v cene dvoch pumparskych 535d, aj tak bude pichat kabel do thunderboltu lebo ten monitor hdmi ani nema.
akoze viac by ma mrzelo, keby tam nebolo DP2.0 ako to ze tam nie je hdmi 2.1.
osobne mi viac vadi, ze magsafe nahradil jeden usb, lebo fuck it sideways aj so spomienkovym optimizmom ako sa pojebany kabel odopinal ked si zakopol o kabel. Neviem kolkokrat som bol reklamovat magsafe na 2006 mbp, ale 2x mi ho menili za novy urcite, treti raz ma uz poslali domindze a mal som to olepene jak v polnej nemocnici ducttapuju zlomeniny, potom som uz sral na to a bral to ako apple tax, ze 2x do roka kupujem novu nabijacku, kedze tie kable vydrzali hovno. Nie ze by som teda tvrdil,z e tie nove budu rovnake tenke blato ako usb-c ktore balia k ipadom, macbook usb-c su relativne tuhe - ale to tiez, mam ho v polohe maturantky pri sexe - lahnem - nehnem, ak by som ho kazdy den krutil do tasky a prenasal tak bude otvoreny jak kristova rana. Magsafe podla mna bude domaca nabijacka pre vacsinu mobilnych uzivatelov a budu nosit usb-c s mensim powebrickom ak pojdu mimo domu, jednak sa budu spoliehat na bateriu ovela viac ako ti co presli z intel mbp, a bude im stacit aj slow charge.
takze jeej, magsafe blabla, ja z toho uvareny az tak nie som.
mam pocit ze toto bude na vyssom leveli.. k macu pro mam vsetky kable co su k tomu braided, aj ten lightning, a je to o level vyssie jak hocijaky iny kabel co som mal k macom. a tento novy magsafe nabijaci kabel vyzera podobne, len je biely..
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

pablohablo

Streda, 20. Októbra 2021, 15:39

co sme sa dozvedeli ze hdmi 2.1 je kokotina, ziadny iny zaver som ani popravde necakal :) hdmi na pripojenie projektora, nic menej a zialbohu mozno aj chvalabohu nic viac. Este uvidime ci vobec HDR kedze to prislo s HDMI2.0a.

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Streda, 20. Októbra 2021, 15:47

nie, to som nikde nenapisal dpc :-D ty dokazes byt tak strasny curak ze to az boli fakt :-D ano, je trestuhodne ze epl tam nedal 2.1 ale len 2.0. mozno na buduci rok to potichu upgradnu, ktovie. ale robit z toho velku vedu dpc, len zato lebo pablickovi vystane jeden TB4 konektor ktory nebude moct zapichnut do notebooku, to je dost scestne. este ze mas windowsove dokonale masiny, takze ta to aspon nemusi trapit :-)
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 231 neregistrovaných