u kamarata, co ma dom z 1989 a tahal to do vinnej pivnice co mas asi 30m od domu a jediny spoj medzi domom a tou pivnicou su "hodiny" vpredu pred barakom to funguje slusne, aj ked teda tam je demand len obsluzit 30mbit dsl, a tych 30mbit to dava bez problemov, realne viac z toho ako nejakych 50 nevytlaci medzi barakom a pivnicou na lanke. a ma tam pichnute v elektrike nejake dva najlacnejsie tplinky asi 5 rokov
hento co si linkol bude picovina, jednak ma alza chybu a uvadza gbit porty, ale ma to len 100mbit, cize teoreticka prenosova rychlost ti je picuzryzu platna ked z toho nevycucas viac ako 100mbit na konci,
ak chces tplink, tak pozerat po 7xxx alebo 8xxx serii, ktore maju glan. idealne zapojit do samostatnej zasuvky, nie cez ziadne rozdvojky a listy, a v garazi to vykotit co najblizsie od vyustenia zo zeme, obist co najviac pavucinu co mas na stene

.
a hlavne opatrne rozbalit krabicku z alzy, aby si to mohol bez problemov zakillovat ak to bude napicu fungovat.
zalezi naozaj na kvalite celej siete, niektori ludia sa stazuju, ze zapnu pracku a vypnu internet.
ale za skusku to stoji, lebo ak by si chcel stabilne 150mbit wifi nastrelit do garaze tak aby to nepadalo tak jedine 5ghz a 5ghz ma problem cez jednu stenu na 10 metrov s basic shit-home geretmi, musel by si zainvestovat kus viac na stabilnu wifi ktora by to potiahla. Rozhodne ale neskusaj tie lacne 40 eurove kokotinky, kup tie vyssie rady, sancu mas asi pomerne dobru, ze to bude fungovat ok.