tak urcite, stojan na monitor bude v cene 360hz 54" ultrawide od non-apple :)
ale pablo dnes bude musiet mocit vtaka do konvalinkoveho odvaru lebo si natrhne uzdicku od tolkeho sebaukajania "ja som vam to hovoril"
https://www.pcgamer.com/apple-m1-macs-a ... heir-ssds/mam dva m1, mbp so 16gb ram/256gb a mba 8gb/256gb.
aj ked by sa mohlo zdat, ze viac ram - menej swapu, nie je tomu tak. ani ten 8gb mba nejak neswapuje, ked na nom aj tak bezi len chrome, bezne swapuje 80MB, proste nic. cize to imho nebude len swapom, skor nejaka pica v big sur, takze mozno to fixnu softverovo.
lebo aj na mba, ktory ma len 10 dni, a realne sa pouzival mozno 20 hodin, je uz zapisanych 254GB. na mbp, ktory je sice o par tyzdnov starsi ale tiez sa realne nepouzival az tak velmi, je uz cez 400GB zapis.
na porovnanie, samsung 860evo, ktory mam no neviem ci 2 roky momentalne ako systemovy disk v desktope, a kym tam nebol 1tb ssd na data, tak sa nan x krat prepisovali realne data, 100GB hry ako gta5, a x inych hier, proste po 2 rokoch ma celkovo zapis 8,5TB. toto by momemtalne oba m1 makbuky zamrdali za par mesiacov len tym, ze by na nich niekto pozeral jutub. cisto v kokote.
mba mozem este teoreticky vratit, ale kedze momentalne sa do alzy da vracat len postou nechce sa mi s tym jebat.
ked tak to o par mesiacov predam
ale jebam ja boha... nic nemoze fungovat uz ako ma, vsade nieco napicu.