... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
mexican napísal:ale zato porovnavat itunes ktory je zadarmo a je vpodstate zbytocny k novym ifonom a ipadom, s balikom produktivneho softwaru za ktory si platis, je teda uplne na rovnakej urovniZato iTunes od eplu beží na Windowsoch fakt jak víno.
tom6667 napísal:Tak je to teda zadarmo alebo nie? Aký je rozdiel medzi iTunes a tými akože reálne zadarmo freewarmi? Zadarmo nie sú okna v cene kúpeného celeron PC s 18” widescreen TN displejom - ktoré tam sú predinštalovane - za tie si reálne platíš - ale ešte som nepočul (až do dnes) o nikom kto nemal iTunes zadarmo...
pablohablo napísal:Ale tak do potravín sa nevyberies len tak okukovat či nemajú zrovna akciu na tvoje obľúbené kravské mlieko s nižším percentom tuku ako získal Jakubec v zupanskych voľbách, či? Myslel som že Microsoft store je pre Jozka niečo viac ako jednota v Sabinove keď tam príde štyrikrát oslintat Surface a ohmatkat popritom všetky nové xkrabice kým si ho kúpipri vstupe do potravin platis vstupne ?
mexican napísal:kde som schytal co? nevsimol som si.. mexican netrapos prosim taTak teraz to fukso schytal priamo do jablka
boborjelotor napísal:takze mi chces povedat ze ked si odinstalujes na windows nejaky software, alebo hru, ktora zo sebou nainstalovala aj nejake dalsie kokotiny,co sa bezne stava, tak jednym klikom to odinstalujes a nic tam neostane, a to ani v databazach alebo vselikade po knizniciach a neviem kde vsade a nebudes musiet za 2 roky denno denneho pouzivania preinstalovat cely vindovs lebo bude mat 3krat taku velkost jak povodne a bude stabilny jak fico v predvolebnej kampani?ale sak sa tu natahujeme jak keby sa empauer vratil medzi nas zo svojej novej golden boys very scary mischievous hairgel partie.
2005-2010 bol pre kohokolvek ineho ako niekoho, kto si otvori browser, excel, solitaire - windows kopa sracek. OSx hlavne ked vysiel Tiger bol ako mokry sen kazdeho, kto chcel funkcny terminal, funkcne jdk v GUI bez toho aby sa jebal 400x do mesiaca s kernel modulmi v linuxe, lebo zasa raz mu nejde wifi v notebooku. Ludia co vtedy pouzivali linux ako daily podla mna vsetci do jedneho po veceroch travili zaveseni v kozenom gimp ubore (preto sa aj ten free fotoshop voa gimp, lebo to nakodili masochisti) na haku. Nikto z nich to nikdy neprizna, kazdy z nich mal na disku druhu particiu s windowsom, kazdy jeden chuj co mal na laptope 40 nalepiek tuxa a SHUT THE WINDOWS, CLOSE THE GATES. Lebo hejtuvat windows bolo moderne. aj potrebne, ked si mal rovno na klavesovej skratke namapovany tool, co kazdy druhy den opravoval skoruptovanu databazu outlookoveho mail suboru. to bol ukon, ktory sa v korporaciach ucil pri onboarding skoleniach, este skor ako BOZP a hasicak, kde ta ucia, ze ked vznikne poziar nemas volat HORIII ale 150.
Ale nadavanie na windows 10 rokov po uvedeni sedmiciek je uz taka rarita ako ked pablohablo vybera auto s cuvacou kamerou.
Inak bol to Windows/Mrkvosoft, ktory prakticky donutil Apple upustit od platenych aktualizacii. Lebo kym od uvedenia az dodnes sa moze apple chvalit aky ma adopt rate novych verzii iosu, na macoch bola situacia odlisna. Pokym boli upgrady platene, ugradovalo zufalo malo ludi, cize v konecnom dosledku sa mohli chvalit, ze nemaju virusy, ale zato mali derave...vsetko ostatne, safari, itunes, iworks, cokolvek do coho vtedy pridali nejaku online funkciu bolo derave jak emental, niektore chyby bol tak katastrofalne, ze sa nedali zaplatat len tak nejakym patchom v starej verzii jadra, takze z tejto stranky tiez nebol mac na tom ruzovo. A ruzove tociace lopty na macu som mal pred 15 rokmi ovela castejsie ako modre smrte na windozeroch, obzvlast pocas tych rokov transformacie stareho kodu, ktory bezal aj na powrpc a bol prakticky emulovany na wintel, to trvalo od tigera, vypusteneho pre prve macbooky s intelom az kym niekedy 2007/2008 nedropli podporu pre powerpc a nebol cely system prepisany nakoomplet, a hlavne aj 3rd party aplikacie uz mohli byt unified cocoa.
Takze aj ked bol osx pred uvedenim win7 super jeba gogo system, uplne bez hovien to nebolo, nebola to cista luka plna fialiek.
hipsterov vtedy este nazyvali bezdomvcami a ti vtedy pouzival sony vaio s wacom digitizerom foldable laptopy, 6 kilove, s baterkou co vydrzala 45 minut, macbook si este rozobral rovno na stole jednym srobovakom, vymenil mrtvy 4000 otackovy disk za 7200, prikotil 8gb ramky a za 10 minut naspat nabootovane.
macbooky boli servisovatelne pracovne masiny. akurat apple ziskal ultragalakticky uspech s iphonom, mac isiel do kuta, to co zacali budovat pred 12 rokmi - enterprise riesenia pre velke firmy, servery, domenove riesenia atd., proste vsetko to na zaklade coho si drzi Microsoft dominanciu, to nikdy nedotiahli do konca, ani len do stredu. Skoncili na funkciach, ktore ponukal Microsoft v roku 2000, nakoniec samotny apple, ktory buildoval velke riesenia aj vo firmach ako Oracle, skoncil na tom, ze core sluzby bezali na Windows serveroch a dopatlali k tomu krkolomne interfejsy.
Odladenost softwaru priamo od MS vs Apple nema zmysel porovnavat, co okrem nativneho systemu odladi apple, final cut? adobe produkty mi dlhodobo padaju na oboch platformach, necitim rozdiel, ak mam na zaklade toho urcovat kopu sraciek, tak plienky su plne u oboch. Co sa tyka nejakych rutinnych operacii, dlhodobo preferujem windows, manipulacia s datami, alebo aj take obycajne odinstalovanie softveru. cim vacsi balik, tym viac bordelu po nom zostava v meku, neexistuje takmer na nic cisty uninstall, moze to byt pekne ako chce ze jednu ikonku jebnem do kosa, ak by to tak fungovalo na vsetko, spominane adobe produkty nechaju po sebe hovna na 3 roznych miestach a ked potrebujes clean uninstall musis aj tak pouzivat 3rd party appku na spravu softveru. nicht gut vyladene.
MS produkty na macu pouzivat je za trest a nevim kto to robi dobrovolne, kedze oni len jebu svoj kod do nejakeho xcode a kompiluju kompiluju az do vtedy, kym to ako tak nebootne. vzdy to tak bolo, vzdy to tak bude. nicht gut vyladene. mne ako uzivatelovi je jedno, ze za to nemoze apple. pokial nechcem pouzivat vylucne apple softver, v cock fighte windows vs macos vyhrava erektilna dysfunkcia.
mam doma darovany compaq 9,8kg notebook s 286tkou a windowsom 3.0, ak si chce niekto merat kokoty koho system ja vacsia sracka, nech si pride zmerat sily s masinou z roku 1991, sutaz bude kto dokaze odoslat fax rychlejsie ako Kotleba na sud.