... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Re: ako ste zarobili na M :)

Pondelok, 6. Júna 2011, 15:58

rayo.svk napísal:
no robim sietara a cisco certifikaty som ani nemal ked som zacinal...ale uz som si urobil CCNA a ucim sa na CCNP skusky :D

tak nad tou robotou v rakusku som tiez rozmyslal...ale neviem po nemecky coz je nevyhoda...aj ked mi tam byva teta :D
PS: napis mi pls PM ak mozes, ze teda priblizne ako sa ti oplati robit v rakusku ( co dane a tak? ) dikes ;)

heh, CNAP som si robil este ked som bol prvak na strednej, vtedy vsetci na mna pozerali ze co tam robim, resp. si mysleli ze so nejako slabo vyvinuty jedinec ;)

PM sent.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

Vlado Behun
Auto: E46 M3

Pondelok, 6. Júna 2011, 17:21

To "SmartB":
a) Nekupil som si za na zaciatok M3 E46, lebo vtedy (rozumej pred 12-14timi rokmi, ked som presedlal z oturbenych hot hatchov na BMW) vychadzali akurat z vyrobnych liniek :-), a stali tusim niekde okolo 30-40K Eciek, nie 10.... (v prepocte)
b) O uvere som pisal vseobecne, .... v pripade napr. Bleskovej Mkovice (7900 EUR), alebo nejakej E34 (cena cca 5-9K) moje uvahy celkom sedia, s tym, ze na ucelovy uver na auto dostanes v banke aj 10% (ja som mal 11% :-), a 100ciek mesacne je real splatka.....
c) Nechajme to, ...

SmartB: Zrejme nie kazdy pracuje v oblasti IT, a nie kazdy ma cca 20-25K zbytocnych na Z4M do garaze, no napriek tomu chce mat doma viac menej slusnejsieho bawora. Rozumny spotrebak, alebo pozicka od rodica (ak su moznosti a vola) je jedna z mnohych ciest, ako sa k takemuto autu dostat uz v 19tich, a nie cakat do 25tky+. Takyto pristup umozni rozumnemu mlademu chalanovi ziskavat aj urcite driving experiences, a nie sadnut si rovno do 350HP novsieho auta, az si na neho konecne dospori, a zacinat od nuly.

Len tolko som chcel k teme. Mne to vyslo, posuvam dalej. Nic menej, nic viac.
Ex - Renault 5 TL, Renault 5 GT Turbo, Fiat Uno Turbo, Peugeot 106 1,6 GTi, Ford Focus ST, Impreza Sti (now)
Ex - BMW E30 325 Coupe
Ex - BMW E36 316 Compact
Ex - BMW M3 E36 3,2
Ex - BMW M5 E39
Ex - BMW M3 E46
Current: Non BMW (+ E46 Compact 2,0d)

valer750
Kraj: Prešovský

Pondelok, 6. Júna 2011, 19:24

Dlho som vahal, ci tu napisat alebo nie, kedze toto forum mi uz pride ako ako zdruzenie nadpriemerne inteligentnych, mudrych a sikovnych ludi, ktorych skusenosti a vedomosti siahaju daleko za hranice Wikipedie, ba priam celeho "internetu"

Vlado, normalne sa ti cudujem, ze sa ti tu chce rozpisovat a davat rady, ako som hore napisal, nic tym nezmenis:))) ale inak s tebou suhlasim, podobnou cestou idem aj ja:))
Kazdopadne:
... v 18-tke Mko, tak na to treba mat v hlave...a to nejde dokopy s tym vekom
...ja ked urobim taku malu sebareflexiu, tak rozum som dostal po tridsiatke...
...kazdopadne zivot nieje postaveny na M-ku...
...ked som bol mladsi, tiez som si nedal nic vysvetlit a vsetko som vedel najlepsie ako 90% ludi na tomto fore...
...a este k tym vysokym skolam:) kto chce, nech si ju spravi a kto nie nech nerobi...casom pochopia....
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

SmartBastard

Pondelok, 6. Júna 2011, 19:54

Vlado Behun napísal:
To "SmartB":
a) Nekupil som si za na zaciatok M3 E46, lebo vtedy (rozumej pred 12-14timi rokmi, ked som presedlal z oturbenych hot hatchov na BMW) vychadzali akurat z vyrobnych liniek :-), a stali tusim niekde okolo 30-40K Eciek, nie 10.... (v prepocte)
b) O uvere som pisal vseobecne, .... v pripade napr. Bleskovej Mkovice (7900 EUR), alebo nejakej E34 (cena cca 5-9K) moje uvahy celkom sedia, s tym, ze na ucelovy uver na auto dostanes v banke aj 10% (ja som mal 11% :-), a 100ciek mesacne je real splatka.....
c) Nechajme to, ...

SmartB: Zrejme nie kazdy pracuje v oblasti IT, a nie kazdy ma cca 20-25K zbytocnych na Z4M do garaze, no napriek tomu chce mat doma viac menej slusnejsieho bawora. Rozumny spotrebak, alebo pozicka od rodica (ak su moznosti a vola) je jedna z mnohych ciest, ako sa k takemuto autu dostat uz v 19tich, a nie cakat do 25tky+. Takyto pristup umozni rozumnemu mlademu chalanovi ziskavat aj urcite driving experiences, a nie sadnut si rovno do 350HP novsieho auta, az si na neho konecne dospori, a zacinat od nuly.

Len tolko som chcel k teme. Mne to vyslo, posuvam dalej. Nic menej, nic viac.

Za prvé, za 20-25k kupis tak akurát non-M 2007 z4 Coupe
Za druhe, čakať do 25tky a začínať od nuly? :D Kamo za to auto som zaplatil iba z toho co som v 2010 odložil bokom.
Za tretie, radšej to nechaj tak ;)

Neber to osobne, iba sa pokúšam 18 ročným chalanom vysvetlit, že zobrať si v 18-tich spotrebný úver a kúpiť si Mko za 10tisic nieje moc rozumne. Finacne ako aj zdravotne ;)
www.RoyalGarage.sk

cretino
Auto: ..kombik :)

Pondelok, 6. Júna 2011, 20:21

SmartBastard napísal:
Za prvé, za 20-25k kupis tak akurát non-M 2007 z4 Coupe
Za druhe, čakať do 25tky a začínať od nuly? :D Kamo za to auto som zaplatil iba z toho co som v 2010 odložil bokom.
Za tretie, radšej to nechaj tak ;)

Neber to osobne, iba sa pokúšam 18 ročným chalanom vysvetlit, že zobrať si v 18-tich spotrebný úver a kúpiť si Mko za 10tisic nieje moc rozumne. Finacne ako aj zdravotne ;)

Smart, chapem o com tu pises a takisto chapem aj Vlada..
Cervenym som ti oznacil vetu, ktora sa vymyka 99,5 percentam tohto klubu - su tu ludia, ktori zarabaju slusne, ale väcsina z nas si to nemoze dovolit.. ked si vsimnes, ze sa tu (na klube) predava auto okolo 6k€, je s tym problem predat ho tu.. jednoducho tu je miesto, kde sa zdrziavaju väcsinou ludia, ktori si chcu pomoct, lebo na autorizovany servis nemaju, alebo nie su ochotni za to tolko platit.. treba sa za to hanbit? treba sa hanbit za to, ze za rok clovek nezarobi na Z4M? alebo inak, za to, ze zarobene peniaze nevrazi vsetky do auta?
..to uz je na kazdom z nas, kto ma ake priority..

moj postoj je ale taky, ze ked mam 30k€ a chcem si kupit auto za 25k€, tak si na cast z toho vezmem uver.. mozno to znie debilne, ale su pripady, ked z penazi clovek vytazi viac ako hodnotu urokov - a v tom pripade je aj spotrebny uver prijatelny..
F11 525d
E70 35d

SmartBastard

Pondelok, 6. Júna 2011, 20:54

cretino napísal:

Smart, chapem o com tu pises a takisto chapem aj Vlada..
Cervenym som ti oznacil vetu, ktora sa vymyka 99,5 percentam tohto klubu - su tu ludia, ktori zarabaju slusne, ale väcsina z nas si to nemoze dovolit.. ked si vsimnes, ze sa tu (na klube) predava auto okolo 6k€, je s tym problem predat ho tu.. jednoducho tu je miesto, kde sa zdrziavaju väcsinou ludia, ktori si chcu pomoct, lebo na autorizovany servis nemaju, alebo nie su ochotni za to tolko platit.. treba sa za to hanbit? treba sa hanbit za to, ze za rok clovek nezarobi na Z4M? alebo inak, za to, ze zarobene peniaze nevrazi vsetky do auta?
..to uz je na kazdom z nas, kto ma ake priority..

moj postoj je ale taky, ze ked mam 30k€ a chcem si kupit auto za 25k€, tak si na cast z toho vezmem uver.. mozno to znie debilne, ale su pripady, ked z penazi clovek vytazi viac ako hodnotu urokov - a v tom pripade je aj spotrebny uver prijatelny..

Nikdy som nehovoril že sa treba za to koľko kto má peňazí hanbiť a nikdy by som sa nad niekoho nevytahoval tým co mám a on nie. Tá veta padla iba kvôli tomu že mal Vlado pocit že som od 18tich sa poriadne nenajedol a este byvam u rodicov len aby som si kúpil o 7 rokov neskôr M Coupe.

Ja si osobne myslím že ludia sem chodia kvôli tomu že majú radi BMW či uz si môžu alebo nemôžu dovoliť autorizovaný servis.

Samozrejme že ak vies peniazmi zarobiť viac ako stratis na útokoch tak chod do toho, to dáva úplne zmysel. Nechcem sa dookola opakovať, ale v skratke myslím si, že v 18tich si zobrať 10k spotrebny úver na 15 ročne Mko (nejde o to že má 15rokov stačí si prečítať moje predosle príspevky pre viac detailov) nieje rozumne.
Naposledy upravil/-a SmartBastard v Utorok, 7. Júna 2011, 08:31, upravené celkom 2 krát.
www.RoyalGarage.sk

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 6. Júna 2011, 21:00

tak tak zober si vacsinu podnikatelov nepoznam vela takych ktory by kupili auto v hotovosti... a maju na to ;) proste tie peniaze co maju na ruke dokazu otocit lepsie s vacsim vynosom... tak si radsej kupia auto za "cudzie"

ja som zobral tiez na auto studentsky uver... uz len preto ze lahsie sa to splaca ako setri... nieje tam nejaky extra urok... a po Vyske by som si nemohol dlho dovolit auto aspon taky rok dva... lebo by som sporil na byt ;) a tak uz mam auto... za tie 2 roky co ho mam je v takom stave ako hocijake nove :)

a dalsia vec kym by som nasporil na auto s brigad tak by som sa na to uz 100krat vykaslal a kupil kadeco ine :D (elektroniku, oblecenie, sportove potreby... atd :) )
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

dodoIPD
Auto: BMW

Utorok, 7. Júna 2011, 00:23

SmartBastard napísal:
...

Praca vo Viedni je nieco uplne ine ako u nas, samozrejme tvoja sikovnost a vyhoda. Ked clovek zaraba 5+ tisic euro tak je to ine ako ked niekto zaraba 500-800 euro, a kedze predpokladam zijes v BA , tak naklady minimalne.

Myslim si ze ocividne vies co robis, akurat skus trochu brat na vedomie, ze nie vsetci su taky sikovny respektive nemali tolko odvahy ako ty. Nie v zlom ;)

semtex

Utorok, 7. Júna 2011, 05:54

zaujimava tema....neda mi nezapojit sa....ja som zacval predavaty travu, ale vyslo mi len na skodu favorit, preto som presiel na predaj heroinu a varenie pervitinu a nepresiel ani rok a uz mam M5.som rad ze mozem patrit medzi vas, kamossi klubaci
Na keru picu si seci jebete tie prijebane fotky cez celu stranu do podpisov...jebat take forum, kde musim preskorlovat celu stranu kvoli trom prispevkom!!!!pojebte sa!!!

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 7. Júna 2011, 07:07

mys_iak napísal:
tak tak zober si vacsinu podnikatelov nepoznam vela takych ktory by kupili auto v hotovosti... a maju na to ;) proste tie peniaze co maju na ruke dokazu otocit lepsie s vacsim vynosom... tak si radsej kupia auto za "cudzie"

ja som zobral tiez na auto studentsky uver... uz len preto ze lahsie sa to splaca ako setri... nieje tam nejaky extra urok... a po Vyske by som si nemohol dlho dovolit auto aspon taky rok dva... lebo by som sporil na byt ;) a tak uz mam auto... za tie 2 roky co ho mam je v takom stave ako hocijake nove :)

a dalsia vec kym by som nasporil na auto s brigad tak by som sa na to uz 100krat vykaslal a kupil kadeco ine :D (elektroniku, oblecenie, sportove potreby... atd :) )

s tým úverom si dobre spravil lebo na ten vysokoškolský sú najnižšie úroky zo všetkých
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Vlado Behun

Utorok, 7. Júna 2011, 09:04

mys_iak napísal:

Mys_iak: Presne to a tieto "zakonitosti" som mal na mysli ;-)
Smartbastard: "Kamo", nikde som nenapisal, ze si si na na svoje Mko dlho setril. Je mi jedno, za ako dlho si si na neho setril, a ci si popri tom jedol, alebo nie, resp. ako si sa k nemu vobec dostal. Zelam Ti, nech Ti robi len radost.
Pisal som vseobecne o mladych chalanoch, ktori brigadovanim od 18tich rokov budu schopni nasetrit do cca 25tky nejaku slusnejsiu sumu (rozumej 7-9K EUR), a kupit si za to svoj prvy "schopnejsi" bawor, ci uz Mko, alebo 2,8/3,0. Nech to uz bude akykolvek bawor, bude to pravdepodobne ich prve auto, lebo ak by si popri tom kupili iny stary wagen, tak v nom utopia vsetky svoje "nasetrene" financie ;-)
Valer: absolutny suhlas ;-), no verim, ze su ludia, co aj v 18stke vedia skrotit Mko, ... ak to dokazu s R1, ci GSX-R, aelbo RR a 2-3s z 0-100km/hod, tak to dokazu aj s "5,5s zrychlenim na 100":-)

ozaj, este nieco, slusny Z4M za 26K
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
Ex - Renault 5 TL, Renault 5 GT Turbo, Fiat Uno Turbo, Peugeot 106 1,6 GTi, Ford Focus ST, Impreza Sti (now)
Ex - BMW E30 325 Coupe
Ex - BMW E36 316 Compact
Ex - BMW M3 E36 3,2
Ex - BMW M5 E39
Ex - BMW M3 E46

pelo
Auto: e39 520i saloon

Utorok, 7. Júna 2011, 10:18

Neda mi nezapojit sa. Vidim, ze sa tu rozmohol nazor "lahsie je splacat, ako setrit."
Su 2 skupiny ludi, ktore si beru uver. Prvou skupinou su ludia, ktori peniaze maju, maju aj uspory, ale nechcu siahnut na financne rezervy kvoli kupe auta, resp. si vezmu uver iba na cast kupnej sumy, aby im nejake rezervy zostali. Tato skupina ludi ma pravidelny prijem, nema financne problemy, auto beru na uver alebo leasing. Sem spadaju aj firmy a podnikatelia, ktorym sa to z urciteho hladiska viac oplati, ako vysolit naraz vela kapitalu, ktory by inak mohli medzicasom investovat a zarobit na nom viac, ako zaplatia na urokoch za uver...
Druhou skupinou su ludia, ktori peniaze nemaju, nemaju ani uspory, vyska mesacneho prijmu je nedostatocna pre vytvorenie uspor v dostatocnom casovom horizonte, resp. prijmy su, ale setrit nedokazu, pripadne su nazamestnani alebo studenti. Poznam par ludi, ktori zarabaju velmi dobre, ale vsetko rozflakaju, ale uver splacat dokazu, lebo to uz MUSIA, ked si ho raz zobrali...

Je ine zobrat si uver na nieco, co potrebujem (napr. byvanie), ako vziat si uver na nieco, na co nemam len to proste chcem. Ked si beriem uver, tak nan MUSIM MAT, co neznamena, ze zarabam 400EUR mesacne a 400EUR bude moja mesacna splatka! Aky vyznam to ma, ked si nejaky student zoberie uver na auto, ktory splaca z brigad, ked nie je brigada tak si od rodicov pozicia na splatky...a potom tym autom jazdi tak 1 tyzden v mesiaci, lebo proste NEMA NA BENZIN A UDRZBU! Tiez mam kamarata, ktory si v 18-tich za peniaze z poistky, co mu setrili rodicia, kupil prve "auto." Dostal 35tis SK, za 32tis kupil auto, ostalo mu akurat na natankovanie, aby to doviezol domov. Nasledovalo poziciavanie si od rodicov, sestry, frajerky, babky, kamaratov..."auto" bolo furt dojebane, na udrzbu nebolo, tak stalo na parkovisku pred domov...ako kamarata ho mam rad, ale co sa tyka zdraveho uvazovania, napr. aj po takejto financnej stranke, poviem rovno, je to kokot...

Uver, ako pojem, je mylne povazovany za moznost pre ludi, ktori peniaze nemaju. NA UVER CLOVEK TIEZ MUSI MAT. Prave vdaka takymto financnym analfabetom v nasej spolocnosti maju aspon exekutori co robit, ked vymahaju nesplatene uvery od sociek, co si tiez povedali, ked na to nemam, tak nie je nic jednoduchsie, ako vziat si uver...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Vlado Behun

Utorok, 7. Júna 2011, 11:13

Pelo: samozrejme, mas pravdu, no posunul si to do takej roviny, o ktorej sa tu nikto nebavil. Nikto tu nepisal, ze uverom na "zabavku" mas ohrozit svoju existenciu. Pisalo sa tu o uveroch sum do 6-8K EUR s mesacnou splatkou do est. 100 EUR/mesacne.
400 EUR mesacna splatka je uz splatka vyssieho HU, a tom sa tu predsa nikto nebavi. 100 EUR si sikovny clovek dokaze dnes zarobit 3-4 brigadami, a to nie je nic, co by ohrozovalo jeho existenciu, rovnako to nevylucuje zarobok dalsich penazi na dalsie fungovanie, ci uz predmetneho "konicka", alebo seba sameho...
Ak si spocitas, ze ti "studenti", o ktorych sa tu bavime, idu min. raz pocas vikendu von "zit", a nechaju vonku 4 x 30EUR za chlast, myslim si, ze rozumnejsie je to dat/inevestovat do niecoho, co im prinenise ovela viac, ako len opicu na dalsi den.
Nehovoriac o tom, ze mladi ludia maju dnes x moznosti si pocas prazdnin zarobit kdekolvek v zahranici (e.g.: ja sam som bol 3x v zahranici pocas VS a stale som si doniesol domov min. 4000-5000USD za dva-tri mesiace, a to bol dolar este 50Sk - nehovoriac o dalsich peniazoch investovanych do cestovania).
Samozrejme to chce vzdat sa opalovania sa na zlatych, alebo vysedavania na "Gotku", a robit zo seba k....a na kolotococh niekde v Paramount kings dominion, ci Six flags, alebo niekde v hoteli v rocky mountains ci Ocean city.

Takze nehrotme tu nacrtnute moznosti, a nevykreslujme katastroficke scenare z niecoho, co tragicke vobec nie je. Samozrejme, ze kazdy ma do urcitej miery svoj a zdravy usudok, a vie, co si moze, a nemoze dovolit, k comu sa zaviazat, a k comu nie.
Uver, ktory som niekde v zaciatkoch ponukol ako jednu z mozosti financovania prveho auta, je "smer", nie konkretna cesta. Tu si musi zvolit kazdy sam podla toho, na aku si trufa. Alebo moze ostat sediet doma, a cakat, az ciel pride k nemu ;-)
Ex - BMW E30 325 Coupe
Ex - BMW E36 316 Compact
Ex - BMW M3 E36 3,2
Ex - BMW M5 E39
Ex - BMW M3 E46

SmartBastard

Utorok, 7. Júna 2011, 11:22

Vlado Behun napísal:

Nuz, to uz je o tom s cim sa uspokojis. Ziadna navigacia, ziadne Logic 7, ziadny lichtpacket, "2 Vorschäden", ktore niesu v Scheckhefte, takze mozes rovno uvazit co to za Scheckheft je, ziadne parkovacie sensory, jazdilo sa na tom v zime, tukance od kamienkov na narazniku plus okne etc.

Otazne tiez je ci chces zobrat auto od "Kfz-Werkstatt Wegener", ale to je subjektivne. Ja som proste radsej isiel priamo do BMW, zobral 2008cku v Premium Selection, dostal zaruku bez akejkolvek spoluucasti po nejakom doktorovi, ktory vsetko nechal servisovat v tom istom BMW odkial som to auto bral a odisiel s kludnym svedomim ;)
www.RoyalGarage.sk

tomasbmw
Kraj: Žilinský

Utorok, 7. Júna 2011, 11:24

Ja si tiez myslim, ze auto sa na uver nekupuje...

...ked nemam, tak nemam [-(

aspon ja sa necitim taky bohaty, aby som bankam platil nehorazne poplatky za uver, uroky, za vedenie uctu a cojaviemco vsetko... ked sa niekto citi nech sa paci ;) tiez poznam chlapcov co si zobrali uver 10-13000 eur a tretinu vyplaty daju na splatku .. \:D/
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 242 neregistrovaných