... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
rayo.svk napísal:no robim sietara a cisco certifikaty som ani nemal ked som zacinal...ale uz som si urobil CCNA a ucim sa na CCNP skusky
tak nad tou robotou v rakusku som tiez rozmyslal...ale neviem po nemecky coz je nevyhoda...aj ked mi tam byva teta
PS: napis mi pls PM ak mozes, ze teda priblizne ako sa ti oplati robit v rakusku ( co dane a tak? ) dikes
Vlado Behun napísal:To "SmartB":
a) Nekupil som si za na zaciatok M3 E46, lebo vtedy (rozumej pred 12-14timi rokmi, ked som presedlal z oturbenych hot hatchov na BMW) vychadzali akurat z vyrobnych liniek :-), a stali tusim niekde okolo 30-40K Eciek, nie 10.... (v prepocte)
b) O uvere som pisal vseobecne, .... v pripade napr. Bleskovej Mkovice (7900 EUR), alebo nejakej E34 (cena cca 5-9K) moje uvahy celkom sedia, s tym, ze na ucelovy uver na auto dostanes v banke aj 10% (ja som mal 11% :-), a 100ciek mesacne je real splatka.....
c) Nechajme to, ...
SmartB: Zrejme nie kazdy pracuje v oblasti IT, a nie kazdy ma cca 20-25K zbytocnych na Z4M do garaze, no napriek tomu chce mat doma viac menej slusnejsieho bawora. Rozumny spotrebak, alebo pozicka od rodica (ak su moznosti a vola) je jedna z mnohych ciest, ako sa k takemuto autu dostat uz v 19tich, a nie cakat do 25tky+. Takyto pristup umozni rozumnemu mlademu chalanovi ziskavat aj urcite driving experiences, a nie sadnut si rovno do 350HP novsieho auta, az si na neho konecne dospori, a zacinat od nuly.
Len tolko som chcel k teme. Mne to vyslo, posuvam dalej. Nic menej, nic viac.
SmartBastard napísal:Za prvé, za 20-25k kupis tak akurát non-M 2007 z4 Coupe
Za druhe, čakať do 25tky a začínať od nuly?Kamo za to auto som zaplatil iba z toho co som v 2010 odložil bokom.
Za tretie, radšej to nechaj tak
Neber to osobne, iba sa pokúšam 18 ročným chalanom vysvetlit, že zobrať si v 18-tich spotrebný úver a kúpiť si Mko za 10tisic nieje moc rozumne. Finacne ako aj zdravotne
cretino napísal:
Smart, chapem o com tu pises a takisto chapem aj Vlada..
Cervenym som ti oznacil vetu, ktora sa vymyka 99,5 percentam tohto klubu - su tu ludia, ktori zarabaju slusne, ale väcsina z nas si to nemoze dovolit.. ked si vsimnes, ze sa tu (na klube) predava auto okolo 6k€, je s tym problem predat ho tu.. jednoducho tu je miesto, kde sa zdrziavaju väcsinou ludia, ktori si chcu pomoct, lebo na autorizovany servis nemaju, alebo nie su ochotni za to tolko platit.. treba sa za to hanbit? treba sa hanbit za to, ze za rok clovek nezarobi na Z4M? alebo inak, za to, ze zarobene peniaze nevrazi vsetky do auta?
..to uz je na kazdom z nas, kto ma ake priority..
moj postoj je ale taky, ze ked mam 30k€ a chcem si kupit auto za 25k€, tak si na cast z toho vezmem uver.. mozno to znie debilne, ale su pripady, ked z penazi clovek vytazi viac ako hodnotu urokov - a v tom pripade je aj spotrebny uver prijatelny..
SmartBastard napísal:...
mys_iak napísal:tak tak zober si vacsinu podnikatelov nepoznam vela takych ktory by kupili auto v hotovosti... a maju na toproste tie peniaze co maju na ruke dokazu otocit lepsie s vacsim vynosom... tak si radsej kupia auto za "cudzie"
ja som zobral tiez na auto studentsky uver... uz len preto ze lahsie sa to splaca ako setri... nieje tam nejaky extra urok... a po Vyske by som si nemohol dlho dovolit auto aspon taky rok dva... lebo by som sporil na byta tak uz mam auto... za tie 2 roky co ho mam je v takom stave ako hocijake nove :)
a dalsia vec kym by som nasporil na auto s brigad tak by som sa na to uz 100krat vykaslal a kupil kadeco ine(elektroniku, oblecenie, sportove potreby... atd :) )
mys_iak napísal:tak tak zober si vacsinu podnikatelov nepoznam vela takych ktory by kupili auto v hotovosti... a maju na toproste tie peniaze co maju na ruke dokazu otocit lepsie s vacsim vynosom... tak si radsej kupia auto za "cudzie"
ja som zobral tiez na auto studentsky uver... uz len preto ze lahsie sa to splaca ako setri... nieje tam nejaky extra urok... a po Vyske by som si nemohol dlho dovolit auto aspon taky rok dva... lebo by som sporil na byta tak uz mam auto... za tie 2 roky co ho mam je v takom stave ako hocijake nove :)
a dalsia vec kym by som nasporil na auto s brigad tak by som sa na to uz 100krat vykaslal a kupil kadeco ine(elektroniku, oblecenie, sportove potreby... atd :) )
Vlado Behun napísal:ozaj, este nieco, slusny Z4M za 26K
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2