... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

Bmj9774u
Kraj: Trenčiansky

Re: Rady pri kúpe BMW

Piatok, 9. Februára 2024, 12:06

Zdravim vsetkych clenov, som tu novy a chcem sa spytat o radu.
Chcem kupit bmw x5 rok2015-2018 3L diesel, xdrive30d, byvale policajne vozidlo s full servisom a ma 160k najazdene. Kedze ide do volneho predaja tak ho naspet vratili na povodne nastavenia, ziadne čipy nic extra.
Moja otazka, kedze bolo policajne, tak ci sa bude dat nejako zvysit aj krutiaci moment a kone, ak ano tak ako? Hladal som odpoved na nete ale nenasiel som nic.
Lebo som neskuseny a neviem co by som mal urobit, dokupit atd.
Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Piatok, 9. Februára 2024, 14:40

klasickym chiptuningom

sobikk
Kraj: Zahraničie

Piatok, 3. Mája 2024, 11:59

Čaute klubáci.

Keďže ma už omrzeli OOOO a veľmi sa mi páči BMW G11/G12, chcel by som si spraviť trošku radosti. Mám vyhliadnuté jedno také autíčko v špecifikácii, ktorá sa najviac približuje tomu, čo by som od takéhoto vozidla očakával, avšak po overení (Cebia, overenie-vozidla.sk, skp.sk, ...) som mierne na vážkach. Predávajúci tvrdí, že sa jedná o 1. majiteľa (podľa skp.sk došlo k 3 zmenám vlastníka, pričom cca 4 mesiace bolo toto auto bez PZP - predávajúci tvrdí, že sa jednalo len o prepis medzi firmami toho istého majiteľa) a nehavarované (podľa Cebie však malo 6 poistných udalostí v celkovej výške 13.638€). Jednalo sa len o malé poškodenia (disky, pneu, lakovanie nárazníkov), čiže veľkú vedu by som z toho nerobil. Vraj bolo všetko opravované v originál servise...

Vzhľadom k tomu, že pracujem mimo SR a prihliadnuc na pracovné povinnosti nemám veľa času cestovať krížom-krážom, zháňam všetky dostupné informácie pred tým, ako si pôjdem toto vozidlo reálne obhliadnuť.

Jedná sa o BMW 740Ld xDrive (VIN: WBA7G810X0G677701) s údajným aktuálnym nájazdom 172 tis. km. Čo sa dalo, to som si overil, ale neviem sa dopátrať k servisnej histórii tohto tátoša. Predávajúci nemá problém s tým, aby som si vozidlo preveril aj v originál BMW servise a vytiahol servisnú históriu. V mieste môjho aktuálneho bývania som oslovil BMW predajcu so žiadosťou o výpis servisnej histórie k tomuto vozidlu, ale nebol ochotný ani len preveriť, či tie "drobné" opravy boli vykonané v originál BMW servise.

Nevie náhodou niekto z klubákov vytiahnuť servisnú knižku k tomuto autu?

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Piatok, 3. Mája 2024, 12:52

sobikk napísal:
Čaute klubáci.

Keďže ma už omrzeli OOOO a veľmi sa mi páči BMW G11/G12, chcel by som si spraviť trošku radosti. Mám vyhliadnuté jedno také autíčko v špecifikácii, ktorá sa najviac približuje tomu, čo by som od takéhoto vozidla očakával, avšak po overení (Cebia, overenie-vozidla.sk, skp.sk, ...) som mierne na vážkach. Predávajúci tvrdí, že sa jedná o 1. majiteľa (podľa skp.sk došlo k 3 zmenám vlastníka, pričom cca 4 mesiace bolo toto auto bez PZP - predávajúci tvrdí, že sa jednalo len o prepis medzi firmami toho istého majiteľa) a nehavarované (podľa Cebie však malo 6 poistných udalostí v celkovej výške 13.638€). Jednalo sa len o malé poškodenia (disky, pneu, lakovanie nárazníkov), čiže veľkú vedu by som z toho nerobil. Vraj bolo všetko opravované v originál servise...

Vzhľadom k tomu, že pracujem mimo SR a prihliadnuc na pracovné povinnosti nemám veľa času cestovať krížom-krážom, zháňam všetky dostupné informácie pred tým, ako si pôjdem toto vozidlo reálne obhliadnuť.

Jedná sa o BMW 740Ld xDrive (VIN: WBA7G810X0G677701) s údajným aktuálnym nájazdom 172 tis. km. Čo sa dalo, to som si overil, ale neviem sa dopátrať k servisnej histórii tohto tátoša. Predávajúci nemá problém s tým, aby som si vozidlo preveril aj v originál BMW servise a vytiahol servisnú históriu. V mieste môjho aktuálneho bývania som oslovil BMW predajcu so žiadosťou o výpis servisnej histórie k tomuto vozidlu, ale nebol ochotný ani len preveriť, či tie "drobné" opravy boli vykonané v originál BMW servise.

Nevie náhodou niekto z klubákov vytiahnuť servisnú knižku k tomuto autu?

Príspevok nad tebou, Peqpek, napis jemu, za menší poplatok ti aj urobí obhliadku vozidla ;)
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

sobikk

Pondelok, 3. Júna 2024, 13:51

Doplním môj príbeh o BMW 740Ld xDrive o ďalšie zistenia, čo môže slúžiť ostatným na pobavenie prípadne na výstrahu. :D

Boli sme sa na to auto pozrieť a nechali sme si ho aj prekontrolovať v oficiálnom BMW servise v Žiline.

V inzeráte predajca uvádza “TOP STAV”. A realita? Manželka sa skoro pozvracala keď sa nahla do interiéru a uvidela bezpečnostný pás! Taký hnoj ešte v živote nevidela! Samozrejme, aj interiér sa dá vyčistiť, ale príbeh sa ešte nekončí. Zobrali sme teda auto v “TOP STAVE” do BMW servisu na základnú kontrolu, ktorej výsledkom je A4 závad - staré a zjazdené zimné pneumatiky (sú to jediné gumy, ktoré sa dodávajú s autom!), doškriabané 2 disky, oxidácia všetkých pukličiek, prasknutý predný nárazník, ťuknuté ĽZ dvere a blatník, expirovaná lekárnička v 2019, zatekanie vody do pravej smerovky na spätnom zrkadle, strecha oťukaná od kamienkov nad čelným sklom, potreba vykonať olejový servis, pravý C stĺpik je zmatnený (pravdepodobný výsledok neodbornej opravy po nehode – PZ blatník bol tmelený a striekaný), pokrivená PP nástupná lišta, poškriabaný vodičov tapacír, vymlátené ťažné ramená na prednej náprave, “zhnité” spojovačky a excentrické šróby, odtrhnutý zadný kostriaci kábel, silná oxidácia chrómových líšt na ľavej strane, doškriabané sklo ĽP reflektora, klapky v saní sa občas zadrhávajú a pravdepodobne bude potrebná výmena komplet sania + čistenie kanálov v hlave, staré mapy navigácie (Europe Evo 2018-4), korózia výfukového systému… A to všetko len za 38.990€! No nekúp to!

TOP STAV a “pravidelný servis len v BMW” potvrdzuje aj použitie stieračov zn. VALEO. Nemám nič proti VALEO, ale nevedel som že BMW servis používa aj túto značku. :lol:

Oficiálny výsledok kontroly z BMW servisu je ten, že táto sedmička v “TOP STAVE” potrebuje urgentne opravu za 1.468,82€ (len za nevyhnutný materiál – Ľ+P ťažné rameno, smerovka, kostriaci kábel a spojovací materiál) na to, aby mohla na cestu! K tomu si treba prirátať nejaké normálne letné gumy (cca 1.200€) najlepšie na druhých diskoch (ďalších min. 1.500-2.000€, ak by boli používané a primerané veku vozidla), nové zimné gumy, olejový servis, výmena/čistenie sania, kompletné čistenie interiéru (možno až deratizácia :D )…

Keď som bol v tom bazári prvý krát, auto museli štartovať cez káble (vraj vybitá batéria). Všetky batérie v tomto aute boli ešte originál od výroby (t.j. od 2016). Bazár vymenil len tú hlavnú a ostané (jedna batéria je v motorovom priestore a ďalšia je vedľa tej hlavnej v kufri) zostali pôvodné. Čiže ďalšie € navyše za auto v TOP stave.

Pri licitácii o výslednej cene vozidla predajca nemal záujem o odstránenie všetkých zistených nedostatkov v oficiálnom BMW servise (tak aby bolo v TOP STAVE ako sám uvádza) a ani o zníženie ceny o nevyhnutné náklady na opravu. No čo už s takým “poctivým” predajcom, ktorý opíše vo svojom inzeráte reálny stav vozidla. Aspoň sme si spravili s manželkou výlet do Žiliny.

ROKI49
Auto: G20 330i

Pondelok, 3. Júna 2024, 15:12

Je jasne, ze auto tu cenu nemalo a ocivine ho ten majitel nejak neriesil ako nadsenec. Ale par postrehov, lebo niektore "zavady" mi pridu ako blbosti:
-zoxidovane puklicky - no a? oxiduju standartne a ja osobne by som s tym ratal
-expirovana lekarnicka - datum "spotreby" uz zo zakona vypadol, cize je dobra ak je kompletna
-zhnite spojovacky a excentre - excentre budu mat povrchovku vzdy, vacsinou aj idu rozhybat
-korozia vyfukoveho systemu - nebola to len povrchovka? lebo ako vyhnity vyfuku na BMW do 10r. som velmi nevidel
-klapky v sani - clovek co vie, co robi, to vycisti dostatocne, aby to chodilo. okrem toho je to taka vec, co treba robit preventivne
-stare mapy v NAVI - rly?
-Valeo stierace sa davaju do prvovyroby, co je na tom.......
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

sobikk

Pondelok, 3. Júna 2024, 15:56

Viem že niektoré “zavady” sú naozaj blbosti (ale BMW servis ich uviedol do reportu), len keď predajca uvádza že auto je v TOP stave, tak takáto “vydojená krava” nie je hodná ani len 30.000€. Ramená, elektrika (kostriaci kábel, zatečená smerovka), bez použiteľných pneu, špinavý interiér - toto ani náhodou nie je TOP.

zacik

Pondelok, 3. Júna 2024, 16:22

to auto stalo nove minimalne 120tisEuro (laserove svetla, atd.), predava sa za 40tis (1/3 povodnej ceny) a ty cakas cukrik? Ok pouzivat v inzerate slovo TOP asi nie je uplne na mieste, ale na druhej strane ocakavat za auto bude ako ked zislo z linky je tiez hlupost a riesit poskrabane plasty/disky a tukance od kamienkov nad oknom je pri najazde 200tis na smiech.
Opravy za 13tis na takom aute v autorizaku budu tiez total drobnosti, tam nechas tisicku len za "dobry den"

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 6. Júna 2024, 05:48

sobikk napísal:
Viem že niektoré “zavady” sú naozaj blbosti (ale BMW servis ich uviedol do reportu), len keď predajca uvádza že auto je v TOP stave, tak takáto “vydojená krava” nie je hodná ani len 30.000€. Ramená, elektrika (kostriaci kábel, zatečená smerovka), bez použiteľných pneu, špinavý interiér - toto ani náhodou nie je TOP.

Ak ockavas realny top stav na 8rocnom aute, tak je chyba na tvojom prijimaci.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

sobikk

Štvrtok, 6. Júna 2024, 13:07

voMacK napísal:
Ak ockavas realny top stav na 8rocnom aute, tak je chyba na tvojom prijimaci.

Asi sa nechápeme. Ak predajca tvrdí že sa jedná o top stav, tak ja ako kupujúci predpokladám, že auto po kúpe nemusím ihneď zaviezť do servisu, lebo nie je bezpečné a nemuselo by zvládnuť dlhšiu cestu. Sám mám 2 staršie vozidlá a hociktoré z nich zvládne cestu naprieč EU bez zaváhania. Dobrý technický stav je pre mňa prioritou, lebo so sebou vozím aj svoje deti. To chcem až tak veľa, aby 8 ročné BMW 7 inzerované ako "TOP stav" bolo bezpečné a spôsobilé cestnej premávky?
Ak má vozidlo nedostatky, tak je slušné od predajcu to uviesť aj v inzeráte a nie sa tváriť dotknute, keď je niečo zistené pri obhliadke (podotýkam, že som bol v oficiálnom BMW servise a dostal som kompletný report). Alebo je toto bežná taktika pri predaji BMW? :D

A len tak mimochodom, myslíte si že predajca aktualizoval inzerát o nedostatky zistené v BMW servise (vie o nich od 24.5.2024)? :-k

ROKI49
Auto: G20 330i

Štvrtok, 6. Júna 2024, 17:12

sobikk napísal:
Alebo je toto bežná taktika pri predaji BMW? :D
Je to bezna taktika pri predaji aut vseobecne. Ciastocne je vina aj na strane potencionalnych kupujucich, ktori ocakavaju aj pri 10r autach top cuker, 2000 ecka zlavu uz cez Whatsapp a zaruku, ze 2 roky sa toho ani nebude musiet chytit. Ja ked som predaval posledne a volal som s dakym typkom co mal zaujem, tak jediny buduci servis, co ma napadol bol ten, ze bude treba do 20-30tis.km vymenit zadne kotuce a kokotko bol došťaný, dosraný a chcel 1500e dole asap. Predavajuci reflektuju kupujucich a naopak, osobne by som "TOP stav" bral ako taky slovensky folklor....
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 6. Júna 2024, 17:28

+ Je uplne jedno co do inzeratu napises, ti ludia to aj tak necitaju. Zavolaju ti a budu ta otravovat aby si im povedal to, co v inzerate uz mas napisane, lebo ved to malo 10 riadkov a cavo nema tolko casu citat (alebo nevie).

Apropo, rozhorceny si pravom, ale bud rad, ze si nevygrcal 40 litrov za "TOP STAV", ktory by mal veci co sa na prvy pohlad ani diganostiku pozriet neda.

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 6. Júna 2024, 20:10

Ono je problem pochopit ze ZIADNE taketo jazdene auto uz NIKDY nebude top stav... a to je cele...

sobikk

Piatok, 7. Júna 2024, 06:48

Keďže nekupujem autá každý deň (1. auto sme vlastnili 16 rokov, 2. máme už 13 rokov a 3. auto máme "len" 4 roky), tak som bol nemilo prekvapený z aktuálnej taktiky predávajúcich. Mám taký pocit, že používané slovné spojenie "top stav" vo väčšine inzerátov znamená "auto drží pohromade a nič z neho zatiaľ neodpadáva" a "full výbava" zase znamená "má to 4 kolesá, volant, sedačky a rádio". :D

bmwmpower82
Auto: Mondeo

Piatok, 7. Júna 2024, 11:22

sobikk napísal:
Keďže nekupujem autá každý deň (1. auto sme vlastnili 16 rokov, 2. máme už 13 rokov a 3. auto máme "len" 4 roky), tak som bol nemilo prekvapený z aktuálnej taktiky predávajúcich. Mám taký pocit, že používané slovné spojenie "top stav" vo väčšine inzerátov znamená "auto drží pohromade a nič z neho zatiaľ neodpadáva" a "full výbava" zase znamená "má to 4 kolesá, volant, sedačky a rádio". :D
Tak kazdy pod tym vidi nieco ine, pre mna je to napr ziadna investicia po kupe. Iba sadnut jazdit

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 29 neregistrovaných