ja som mal 420d, co je vpodstate to iste o com pises (technika, podvozok, motor, idrive,..), od novoty, 11/2016, pred cca 2 mesiacmi som to predaval so 130 000km, absolutne ziadny problem v servise, iba sa menil olej. jedine zvolavacka na EGR bola spravena neskoro, takze mi to skoro zhorelo na dialnici

ale potom to pomenili (okolo 100 000km) a ziadny problem. plus ked to bolo v brne v servise, tak zistili ze aj turbo ma jednu lopatku ohnutu, zato mi to piskalo, ale toto sa dialo od novoty, a v NR servise to neriesili, tak vymenili aj cele turbo a chargepipe, ktora to mala cele na svedomi, lebo ze tam v mrazoch mrzli kvapky vody, ktore mohli sposobit ze vletia do turba. ale podla vsetkeho je nejaka vynovena verzia tej trubky, ktoru nainstalovali, a uz to nema robit problem.
ale toto vsetko bolo v ramci zaruky riesene, zadarmo.
v tvojom pripade este bude navyse problem xdrive a vtg, to sa zacina srat okolo 100k km, podla stylu jazdy, a to je tak 3000€ oprava. ked to funguje vpohode, tak odporucam vymenit olej a nakalibrovat to (to je do 100€ u normalneho mechanika). plus idealne aj vymenit olej a filter v prevodovke, len preventivne.
kazdopadne cim mladsie a cim menej km tym lepsie, a keby bolo v zaruke, tak este lepsie.