Dodo: v tom mas pravdu, mal som stasie pravdepodobne na predoslych majitelov, a rocny najazd sa ani zdaleka nesplha k viac, ako 2-3K km

. Je to naozaj pre mna auto len pre slnecne vikendy na mimo BA vozenie sa

Corrneto: sam som skoro odpadol z tvojich vyberov

, prejst od M5 (+-400HP) ku starej dieslovej 525tds .... nerozumiem, na co to auto vlastne potrebujes

, chces velku limuzinu, aby si mohol balit baby?, alebo chces vacsie auto na denne vozenie, no obcas si chces aj sportovo zajazdit, a teda hladas kombinaciu auto/agregat/podvozok, co Ti to umozni?, no zaroven Ta nezrujnuje, resp. nezablokuje Ti vsetky ostatne bezne radosti a potreby presunom celeho disponibilneho cash flow do tankovania a udrzby noveho auta....
Presne, ako chalani pisu, UJASNI SI NAJSKOR, CO OD AUTA OCAKAVAS, aky ucel bude auto plnit primarne, aky sekundarne, a potom hladaj najrozumnejsi pomer medzi, Tebou spominanymi dvoma platformami: denne vozenie vs. auto ako sportove nacinie, posuvaj pomyselnu vahu bud na jednu, alebo na druhu stranu zvazujuc zaroven aj svoje (ekonomicke) moznosti, ...
Na Dolnych honoch bol chalan, co mal Subaru STi na vikendy, a jazdil na nej 50km/hod, pocas tyzdna chodieval na Smarte diesel

Uvedom si, ze auta, ako A(S)8 4,2q, BMW 6/8V 3,0 az 4,0l+, Subaru STi, ale aj Renault 5GTi

, ci turbo agregaty ostrych hatchov 2,0T a 2,5T si v beznej prevadzke vypytaju cca 10-16litrov (kvalitneho) paliva, a to hovorim o kludnej jazde s lahkou nohou...
Podla toho, co vravis, by som na tvojom mieste siel do nejakeho zanovneho (2006+) ostreho hatchu, na kupu ktorych je momentalne asi najlepsi cas - napr. moj favorit Ibiza Cupra 1,9d, a to Ti da aj dostatok "mestskej" motorizacie a potencialu na primerane sportove vyzitie, aj potecial na celkovo prijatelnu a ekonomicku dennu prevadzku.
Ak chces ostat/prist a pricuchnut k BMW, tak potom E36/46 2,8/3,0 v coupe prevedeni, ktore je sportovejsie, no tazsie sa predava ... s heslom: "Ziadne turbo, ziadne problemy"

Zdar

Ex - Renault 5 TL, Renault 5 GT Turbo, Fiat Uno Turbo, Peugeot 106 1,6 GTi, Ford Focus ST, Impreza Sti (now)
Ex - BMW E30 325 Coupe
Ex - BMW E36 316 Compact
Ex - BMW M3 E36 3,2
Ex - BMW M5 E39
Ex - BMW M3 E46
Current: Non BMW (+ E46 Compact 2,0d)