z tvojho pohladu by som 3er a x3 vylucil, ma to maly kufor ktory jednoducho s rodinou mat musis
mam jak 5er e39 tour tak x5 e53 a viem to ako tak porovnat, otazne je o ktorej x5 sa bavime v tvojom pripade, ak chces, mozes si to prist oskusat tak za mesiac ich budem mat obe v ba
co sa tyka suv do mesta je podla mna uzasna volba a to len z takeho hladiska, ze kokoti cestary tie obrubniky natahali az do marie a na 5tke stale chytam naraznik, co sa mi s x5 este nestalo, taktiez ked sa fesak postavi na svetlach tak, ze sa neda okolo neho prejst do odbocovacieho pruhu kde svieti zelena, tak na 5er pockam, na x5 vyleziem na chodnik a pokracujem. s otacanim na parkovisku a vyjazdom tiez nieje problem, jeb ho cez obrubnik (samozrejme bavime sa tu o nizkych rychostiach 1-2km nieze v 50tke beriem obrubniky)
ked ides porovnavat spotrebu, neviem ci vyhrajes, pretoze 530xd e61 si pod 8 nevezme a zase e70 3d papa necelych 9 (ak zrovna nejazdi na 20"), samozrjeme, rozdiel tam je, ale nie taky aby sa z neho strielalo
taktiez neviem ake poruchy myslis u x5, ale ma to len o 2 jebajuce sa veci naviac oproti e39 a voci xdrive e60/1 prakticky ani nic, pritom je toho tolko, ze kto by to ratal

porovnanie oboch aut napriamo - e39 ma vecsi kufor, je dlhsi, zato e53 ho ma sirsi cize vyrovnana litre, ale celkovo do x5 nenarves postel, co do e39 ano.
x5 sa sice naklana, ale tie stabilizatory to robia take ... ine, taktiez ked chces hodnotit bezpecnost - mas nenormalny vyhlad z auta, bezneho golfa, oktavku vidis podnad strechu a mozes s kludnym srdcom obiehat tam, kde si predtym nadaval ludom do <> zato ze nic predsa nevidia.
podla ncap testov ma e53 5* oproti 4*v e39, avsak videjka pridane ku testom ktore som nasiel vyzerali znova v prospech e53, pri 50 od pevnej prekazky nevlezie nic z kasne do kabiny, u e39 sa lamu prahy vzadu a motor ide na exurziu do interieru - vytlaca radio asi 5cm
kedze x5 pouziva zhodne rozmery ako ma RR, Tuareg a podobne kraviny tak cena je v niektorych rozmeroch aj mensia ako u e39 za gumu (a to sa bavime r19 vs r16 :)
cena na 100km - e39 530d zerie asi 7,5l co je 10,5e, s tou 4,4 by som sa na tu cenu nedostal ale s plynom je to niekde na urovni 10,8 co je prijatelne.
ps : vsetko su to len moje subjektivne pocity, nic z toho vyssie nemusi korespondovat s realitou vo vasom vesmire