... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
etienne napísal:Ak nemas na notebooku priamo com port, zabudni ze Ti to bude dobre fungovat, vacsina usb->rs232 redukcii nefunguje, niektore obmedzene.
Dalej Ti chyba ADS kabel. Zohnat ho nebude lahke. Jeden predava fister, niekde v usa. Stat Ta bude aj s postovnym do 5000 Sk, ale bude problem aby to preslo cez nase colne urady - su to elektronicke suciastky. Ak sa Ti to aj podari, treba niekoho kto Ti ho podla schemy vie zlozit.
Takze to zhrniem:
- aspon zakladne skusenosti s Unixom/Linuxom
- notebook s COM portom, preferujuc IBM T2x, T3x (usb redukciam by som neveril...)
- aspon 40 gb disk (ked uz mame diagnosticke pc chceme tam narvat aj etk atd.)
- anglictina (navody su len po anglicky)
- vela silnych nervov a cca. 10 hodin na komplet install Windows, VM, DIS, Coding, SSS
- ADS IF (so ziadnym OBD Carsoft a BMW Scanner to nepojde)
- potrebny software (treba aj emulator diagnostickej hlavy)
- niekoho kto poradi a uz to ma rozbehane (bez tohto by som sa ani ja nikam nedostal)...
Co sa tyka jednotlivych softov, rozpisovat to tu je asi fakt na dlho. Ked to vsetko budes mat, ozvi sa, mozem Ti to vysvetlit.
Treba hladat, googlit a podobne. Carsoft kabel je nieco uplne ine, BMW scanner kabel tiez nieco ine, navcoder ibus je tiez nieco ine a ads nieco uplne ine (aj ked vdaka k-line a l-line chodi aj s Carsoftom)
Este jedna rada na zaver (a myslim ze dobra) - "Nie vsetko co je na p2p, dc a bittorente je naozaj pouzitelne" :-)
alfi666 napísal:ak sa nemylim, tak barabas chce mat tzv. onscreen diagnostikuaby si na kompe zabudovanom v aute mohol pocas jazdy sledovat udaje jednotlivych senzorov.. LIVE DATA... no a toto chce aby mu fungovalo na software-i ktory je primarne urceny ako CARPC soft.. cize obsahuje multimedia, GPS a podobne srandicky
diagnostika je tam len jedna z funkcii...
barabas oprav ma ak sa mylim