... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
E38 napísal:Thorien: ktore PCMCIA - RS 232 karty funguje spolahlivo, ci mas snimi dobre skusenosti?
alfi666 napísal:barabas... ja mam EOBD diagnostiku na baze ELM323 cipu... podporuje ju asi najviac third-party programov... Carsoft, PA soft su vsetko diagnostiky ktore viac menej funguju len stym dodavanym programom
Ak chces, tak tu moju EOBD diagnostiku mozes skusit, ze ci ti to pomoze
alfi666 napísal:Takmer vsetky (aj tie za 100korun) pouzivaju FTDI cip... len je otazne ako je to tam zapojene... pretoze FTDIcko ma vsetky vystupy ktore su aj na COM porte, len nie vsetci vyrobcovia fyzicky tie vystupy z toho cipu vyvedu na COM port
potom to tak vyzera, ze je tam natiahnuta len GND, RX, TX a na vacsinu veci to sice staci, ale nie na vsetky
etienne napísal:Takze trochu som sliedil, na mojom ADS (od miglenia) funguje len DIS, GT1, EDIABAS a SSS. Nefunguje tam ani Carsoft ani P.A.. Na druhej strane naco Carsoft a P.A. ked ma clovek dis...
Na kabli od Fister-a funguje aj Carsoft.
Ronnie: Drzim palce. Ja viem o jednej jedinej redukcii USB COM ktora s DIS-om funguje. Najst sa da lahko, je najdrahsia ktora sa da zohnat :-)
Airbone: Vacsia skoda je, ze sa neda zohnat kabel na BMW Scanner 1.4.0 aj s donglom. To je uz poriadny kus diagnostickeho programu, je kompaktny, ma kopec funkcii a je lahko ovladatelny.
alfi666 napísal:Takmer vsetky (aj tie za 100korun) pouzivaju FTDI cip... len je otazne ako je to tam zapojene... pretoze FTDIcko ma vsetky vystupy ktore su aj na COM porte, len nie vsetci vyrobcovia fyzicky tie vystupy z toho cipu vyvedu na COM port
potom to tak vyzera, ze je tam natiahnuta len GND, RX, TX a na vacsinu veci to sice staci, ale nie na vsetky