Zdravicko pani,
prave som sa vratil z chaty na Certovici a stala sa mi tam jedna zaujimava prihoda. K chate viedla neudrziavana jednosmerna cesta cez les, po ktorej sa dalo pristavit k chate a vylozit veci atd a nasledne sa po nej dostat do dediny, napojit sa na hlavnu a zase zaparkovat naspat hore na Certovicu na parkovisko. Cesta bola ako valov, snehove mantinely po bokoch strmy zraz dole do lesa a kolaje miestami lad miestami sneh. Mno a teraz k veci.
Ako tak idem po dost strmom useku tejto cesty, brzdim a zrazu nic, auto sa zrychluje a smyka dole cestou ako boby, naberalo slusnu rychlost a uz som sa zacal pomaly opustat a rozmyslat ako toto dopadne. Nachvilu som na snehovom useku zabbrzdil, no nasledoval dalsi usek skoro ladu kde auto islo zase jak sanky bez akejkolvej moznosti kontroly. Tesne som to na mensej rovinke ubrzdil a zvysok cesty siel 15 km/h ako posraty. Za mnou auta ako VW Polo, Ford Mondeo uplne v pohode tento usek presli. Cestou sa samozrejme naslo par mudrcov ako, preco nemas 4x4 (co by mi to bolo platne? nic), zadny nahon neni na sneh (to je uplne fuk, to iste co 4x4 v tomto pripade), preco nemas retaze (ano nemal som moja chyba), blavacik ide na bmw do hor (vsak nerypnes si ked mozes?) ...atd
V com teda podla vas bola pricina, ze sa toto stalo? Gumy mam 2-rocne GoodYear UltraGrip 8, auto bolo dost nalozene, gumy fuknute trocha viac na 2.8 kedze som viezol 4 ludi a plny kufor. V automate som mal manualny rezim zaradenu jednotku.