... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Orbital
Autor témy
Kraj: Prešovský

Motivacia ku kupe noveho auta

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 22:38

Dobry den,

chcel by som si od Vas nechat poradit, kedze urcite v tejto ,,brandzi" ste skusenjsi ako ja. Mam 19 rokov, caka ma momentalne maturitny rocnik na strednej skole. Skolu mam mimo svojho rodneho bydliska, takze nedele odchadzam s kolegom prec do ineho mesta a piatky sa vzdy vraciame spat. Ohladom toho kto berie auto sa vzdy dohodneme ci on zoberie svoje alebo mne daju rodicia nase auto ale vacsinou to vychadza ze jeden tyzden on a dalsi potom ja. V hlave ,,koketujem" s myslienkou: ,,co tak si uz kupit svoje vlastne auto ? " Ak ano, ake ? Za kolko ? Kolko som ochotny don investovat ? A podobne otazky mi prebehuju hlavou uz dost dlhu dobu. Predsa v tychto rokoch ako mam ja je snad sen mat kazdeho chalana vlastne auto a nehovoriac o tom mat BMW ! Cez letne prazdniny chodim na brigady, a kazdy mesiac mam urcity stabilny prijem aj popri skole.

Odjazdenych KM mam momentalne cca 2 000. Samozrejme bez pokuty, bez nehody. Myslim, si ze chodim primerane, nemam potrebu obehovat a riskovat. ( na zaciatku jak som dostal vodicky preukaz tak ma brali taketo ,,tazke frajeriny" ale uz par kamaratov som videl na to doplatit, tak radsej uz neriskujem ako som spominal). Ohladom mojich skusenosti s autom, mam namysli po technickej stranke a pod. V tom som fakt ,,lajk" napr. otvorim kapotu a je to pre man jedna velka spanielska dedina. (tusim raz sa mi podarilo vymenit ziarovku/ziarivku ?? na aute rodicov). Uz len preto by som chcel mat svoje auto aby som sa zdokonaloval a ucil co a ako funguje a najlepsie si s tym poradil sam ak by sa vyskytol problem spojeny s mojim novym autom. Velmi by som ocenil ak by ste mi napisali, co by pre mna bolo naj v tejto situacii, aky typ alebo pod.... zapacil sa mi aj mini cooper ale neviem, cital som posledne dni vela diskusii o nom a na jeden strane su jeho milovnici ktory nedaju dopustit, no na druhej aj ludia odhovaraju. Mozno by bolo lepsie niejake bmw ale ake ? Neviem nevyznam sa v tom... radsej prejdime k cislam.

Moje financie:
- 3 000 az 4 000 (momentalne som ochotny zaplatit za auto, neviem ci je to malo, lebo neviem ani ake BMW by som si kupil za taketo peniaze)
- mesacny prijem (stabilny) mam cca 300 - 400 eur
- garazovat auto nemam kde (teda aspon zatial)
- auto by malo sluzit na tento skolsky rok den co den (neskor mozno uz menej – vikendovo alebo len do prace a z prace domov)
- mam chut sa ucit, co a ako funguje... tzv. "sparat" sa v tom o niejakom tunnigu neuvazujem typu, ze lepit si nalepky po aute a neviem co, to nie. Skor aby to slapalo po motorickej stranke, krasna farba z vonku a tak no.

Hocico co by som mal uviest a som neuvideol, kludne uvediem, ospravedlnujem za za gramaticke chyby a celkovo za tie ,,zvasty" z mojej strany ale proste bol by som rad, ak by som sa tu dozvedel co a ako mam vlastne rozmyslat v tomto smere, pripadne pre ake auto sa rozhodnut. Dakujem ak ste to docitali az sem :wink:
* este aby som nezabudol, ak som zle zaradil temu, tak poprosim vyssie postavenych panov, presunut (popravde ani som nevedel kde by som to mal zalozit)

Užívateľov profilový obrázok
dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Re: Motivacia ku kupe noveho auta

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 23:03

no myslim ze nebudem jediny kto ti odporuci e36 v slusnom stave...rozpocet by na to zodpovedal...za nejakych 2500-3000 uz kupis slusny kusok aj na SVK a zbytok budes mat na pripadny servis a udrzbu...neuvadzal si ci chces nieco na bezne-kludne vozenie-to by som ti odporucil 4 valec (na zaciatok staci )...popripade 2.0 a teda 6 valec...ak chces nieco ostrejsie, tak od 2.3 vyssie...(vsetko 6 valce = 6 sviecok, viac oleja... ale aj kultivovany chod, krasny zvuk a skvela zivotnost )...kompromis je podla mna 1.8IS ( 140 konovy-najsilnejsi 4. valec)...co sa tyka karoserii mas na vyber sedan, touring ( kombi) kupe, kompakt (to kratke ) alebo kabrio(len platena strecha)...ak by si sa rozhodol pre e36, urcite hladaj auto s co najlepsou vybavou, lebo ak kupis socku, bude ta to casom srat ( vlastna skusenost)...e36 je asi posledny model, v ktorom sa mozes rypat v podstate bez vacsieho rizika ( sam som mal viacmenej tristvrtinnu auta rozobratu)...takze idealne na zaciatok podla mna...o inych modeloch ti vela nepoviem, lebo nemam skusenost, ale urcite sa niekto najde kto ti povie viac aj o inych :) vela stastia

p.s...nahodou, nalepky su dobry sposob tuningu :D :mrgreen:
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 23:55

v momentalnej situacii na trhu by sa mu v pohode postastilo kupit aj E46 za tie peniaze a este by mu ostalo na opravy :D

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 10. Augusta 2012, 00:03

hej, len uz by som si velmo netrufal vrtat sa v e46...to uz je dost vela kablov :D
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Orbital
Autor témy

Piatok, 10. Augusta 2012, 05:04

celu noc som stravil citanim fora, proste ja som sa do tej e36 tky zamiloval... ci uz pribeh maikiho alebo krasna 323i sport edition od Rema, jednoducho nadhera :!: velmi sa mi paci ta sport edition od Rema take nieco by som si predstavoval, takze pani ako by som mal zacat ?

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

Piatok, 10. Augusta 2012, 05:43

hosi neblaznite....chalanisko ma 2000 km...jemu treba diesel a nie silny benzinak...a hlavne mu treba asc....minimalne asc...nech sa nauci chodit pomaly z bodu A do bodu B....

Orbital
Autor témy

Piatok, 10. Augusta 2012, 06:00

lovec dik za reakciu :wink: prosim ta na zaklade coho si vydedukoval, ze chodim rychlo z bodu A do B ?

Lipo69

Piatok, 10. Augusta 2012, 06:01

ice.blade napísal:
v momentalnej situacii na trhu by sa mu v pohode postastilo kupit aj E46 za tie peniaze a este by mu ostalo na opravy :D

Nerob si srandu lebo este to zobere vazne :|
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Piatok, 10. Augusta 2012, 07:00

ako? no skus si sadnut do 6 valca a chod na nom 80....

Pežot

Piatok, 10. Augusta 2012, 07:07

Osobne si myslím, že taká e36 320i mu postačí :)

weerdontko
Auto: BMW e36 320i
Kraj: Nitriansky

Piatok, 10. Augusta 2012, 07:56

boha žiadne diesle mu tu nehádžte pod nohy.... :) ja som si v 19tich rokoch kúpil e36 320i.... predtým som ja auto nemal.... mohol som mať nalietaných možno 3000-3400 km maximálne... a nič strašné to nebolo.... skôr ma to naučilo :) takže , nikdy nevytáčaj na svetelnej križovatke otáčky keď prší, a ešte k tomu cez obed :D
BMW? - fap fap fap

Pežot

Piatok, 10. Augusta 2012, 07:57

Dostaneš pokutu ako tuto weerdontko :lol:

maiki
Auto: 02" E46 320d
Kraj: Bratislavský

Piatok, 10. Augusta 2012, 08:04

jednoznacne E36 za tie peniaze... ked mas rad sa sparat v autach... 36 je jasna volba,
lebo je to lego, mozes si dorobit co len chces, pridavat, menit diely, vybavu atd, potrebujes na to 4 kusy naradia... a vela vela veci si vies porobit sam.. nie je prepchate elektronikou, na ktoru by si nadaval...

ja som zacal s 316, pekna vybava len slabota po roku E30 318i, kraska, no nemal som ju kde skladovat na zimu, tak som presiel do E36 323i, zvuk a tah 6 valca je nadherny, 323 je co sa tyka spotreby vyborne, a ma to aj vykon, neuvazujem o zmene koli nedostatku.. vybavu si pomaly doplnam, a za celkom v pohode peniaze...

len treba dat pozor, a kupit si starany servisovany kusok, nie od chalana co na tom rozvaza pizzu.. rozumieme si dufam... R6 su spolahlive motory, pokial sa staras, teda menis pravidelne naplne atd...

za mna jednoznacne E36, motorizacia je na tebe, na co si trufas (jazdim daily do prace a mesacne minam cca 100€ na benzin)
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

weerdontko
Auto: BMW e36 320i
Kraj: Nitriansky

Piatok, 10. Augusta 2012, 09:09

Pežot napísal:
Dostaneš pokutu ako tuto weerdontko :lol:

nene našťastie tam policajti neboli... ale tak vtedy som bol mladý a sprostý... teraz som starší a krajší... :D no ale srdce mi skákalo po palubovke :D v strede križovatky stačilo málilinko a už by som bol otočený :D a autá oproti už boli rozbehnuté... no vtedy keby nestáli pri mne všetci svätý na čele s chuckom norrisom, tak neviem čo by bolo... brrrrr...... trocha off topic.... ale späť k téme... :D

podľa mňa by si si mal zaobstarať tiež e36ku... ... podľa toho čo píšeš je to najideálnejšia voľba pre teba... :D ... aj ja som mal s mojou toľko plánov kurňa... hlavne tie pošahané svetlá vymeniť, lebo to je strach... ( inak keby steš neaké gíčové svetlá, tak sa mi vkľude ozvy :D ) ... len robím v zahraničí, čas na to nie je... a rovno šporím na druhé auto... ale ako na začiatok... je e36 ako stvorená vážne...... :) ... takže dúfam že nájdeš dačo skvelé, a ak kúpiš tak hoď sem fotky :) som zvedavý :wink: :) držím prsty :)
BMW? - fap fap fap

MilcoMMotorsport
Auto: 320i E36 Calypsorot
Kraj: Trnavský

Piatok, 10. Augusta 2012, 09:21

som v tvojich rokoch a mal som na začiatku roka tiež dilemu jak ty, či kúpit vymazlenú e36 alebo vyjazdenú e46 za prachy vtedy okolo 3000 až 4000.
Mal som jasno že chcem benzín a šestvalec, zvuk toho štvorhrnca mi nijako nesedí, u e46 som už pokukoval po diezloch, 330d boli drahé a ktoré nie tak boli vydojené a na 320d by som nemal nervy ani peniaze za servis.
Tak jediné moje východisko bolo 320i e36 čo v najlepšom stave a roku výroby, už sme doma jednu 320i mali a preto som vedel do čoho ísť. Najprv si uvedom či chceš sedan alebo kupé. Sedanov je menej alebo pokukaj aj či nieje nejaký kompakt 323i.
Servisu u e36 sa neboj lebo jak písal maiki, každá e36 na klube je lego, dá sa porobiť a dorobiť čo len chceš za slušné prachy.
A zadného náhonu sa neboj ale zase sa nespoliehat len na ASC, ja som mal najazdených 2000km ked som kupoval svojho a bola zima a myslel som si že ho prvý týžden omotám okolo stromu, jasné netreba zas prehnané sebavedomie :)
A zatial nehovor že nebudeš robit frajerinky, to som si aj ja hovoril ale pretáčavé šmiky na vode alebo na sneho na parkoviskách ta budú baviť stále.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný