... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Re: Motivacia ku kupe noveho auta

Piatok, 10. Augusta 2012, 11:02

Presne ako pisu chlapci, e36 323i karoseria aku chces, compact je zvnutra trosku minula generacia ale ak ti to nevadi tak tiez dobros, spotreba je velmi podobna spotrebe 320i ale vykom je ovela lepsi a sprevodovanie tiez, ASC je velmi dobra vec, vybavu co navyssiu zhanaj, ue36 je zlate auto nema sa tam co pokazit a ak aj hej tak tu je to uz vyriesene, opravis ju za 5 korun, daj si ale pozor na hrdzu, tieto auta hniju strastne.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Piatok, 10. Augusta 2012, 14:28

ja by som na tvojom mieste bmw nekupoval, radsej nejaku feldu na plyn za 300-500e a ostatne si odloz na nejake sporenie, naucis sa s tym troska jazdit, potom si kupis nieco "vecsie"

ak ta tieto slova neuspokojili, kup si bud 318 s m43 motorom ktory sice papierovo nieje nic moc, avsak ma celkom kratky diff takze v meste ta len tak nieco neda - vid touring surrendera
alebo potom uz zmienovanu 323i co je plnohodnotny 2,5liter, vela ludi ho povazuje za pribrzdeny, ale zas sa jedna len o papierove hodnoty a casto ma to auto kolo 180koni, pricom pri naozaj slusnom zaobchadzani ide zajazdit aj za 8litrov

coupe je pekne ale co z toho? predok ma nizsie ako sedan koli ulozeniu hrncov, takze sice krajsie vyzera na ceste, ale castejsie s nim chytnes, taktiez dvere su dlhsie, musis si hladat sirsie miesto. ma sklapatelne sedacky
malokedy ma sklapatelne sedacky - velmi prakticka vec ked chces nieco dlhsie preniest, porozmyslal by som
kombi - podla mna najlepsia alternativa, otvoris kufor, hodis dnu a zavries, ziadnemu kokotivy nebude dvihat adrenalin ze pojdes vedla neho a nebude ta chciet rozbijat.
compact je sice sikovny, ale ja vidim nevyhodu v zadnej naprave ktora je z minulej generacie auta a moze byt zradna

v zasade vsetko u e36 ide dorobit az na asc, ak najdes kusok s asc+t bude este lepsie, ale ked to uz v zaklade je, preco nie ;) ak ti bude niekto tvrdit ze auto je bez hrdze, na 99% klame, taka e36 sa nepredava :twisted: - hrdzaveju spodky dvier, falce blatnikov a diery na zdvihak, samozrejme este v kufry sa toho najde - pod rezervou a pod baterkou.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

maiki
Auto: 02" E46 320d

Piatok, 10. Augusta 2012, 14:39

jararak napísal:
coupe je pekne ale co z toho? predok ma nizsie ako sedan koli ulozeniu hrncov, takze sice krajsie vyzera na ceste, ale castejsie s nim chytnes, taktiez dvere su dlhsie, musis si hladat sirsie miesto. ma sklapatelne sedacky
malokedy ma sklapatelne sedacky - velmi prakticka vec ked chces nieco dlhsie preniest, porozmyslal by som
kombi - podla mna najlepsia alternativa, otvoris kufor, hodis dnu a zavries, ziadnemu kokotivy nebude dvihat adrenalin ze pojdes vedla neho a nebude ta chciet rozbijat.
compact je sice sikovny, ale ja vidim nevyhodu v zadnej naprave ktora je z minulej generacie auta a moze byt zradna

vacsiu picovinu som este nepocul... ](*,)
za to ze ty mas toura, nie pre kazdeho to bude zarucene ta najuzasnejsia verzia auta...
neviem kolko mas rokov ale povedat nieco taketo mlademu chalanovi, tak si o tebe myslim ze ides tak 50+
v poslednom case mas naozaj plodne, mudre a inteligentne poznamky :thumbup: len tak dalej....
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

jararak

Piatok, 10. Augusta 2012, 15:23

maiki, mam 28, takze myslim ze tak starky kokot zo mna este nieje, mozno zabudas nato, ze este stale mam sedan ktory ma nahovno malu otvaraciu hraniu ktora ani u coupe lepsia nieje, akurat ze ma lepsi tvar vnutorne usporiadanie (hlavne sa da na vrchne plato uchytit aj normalny zosik) a zaroven maju uz zmienovane vyklopne sedacky.

neviem ci ty mas auto len na rozvazanie, ale ja ho mam aby mi sluzilo po kazdej stranke. preniest vyfuk bola pre mna vcelku zlozita uloha, pritom mysiak ho doniesol v coupe ako nic, taktiez neviem ako by si si napratal do auta naraznik
poznam x majitelov kombikov a dosli sme k zaveru ze uz by do ineho neisli a taktiez sa im viac lubia ako sedan/coupe, mozno nato treba len dospiet.

tak ci onak myslim, ze so 400eckami cisteho nema sancu uzivit ziadne bmw a nemal by to robit, lebo skonci ako socka ... hoc bude mat auto s dusou.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Piatok, 10. Augusta 2012, 15:33

maiki napísal:
(*,)
za to ze ty mas toura, nie pre kazdeho to bude zarucene ta najuzasnejsia verzia auta...
neviem kolko mas rokov ale povedat nieco taketo mlademu chalanovi, tak si o tebe myslim ze ides tak 50+
v poslednom case mas naozaj plodne, mudre a inteligentne poznamky :thumbup: len tak dalej....

Ja neviem preco ale aj ja zdielam tento nazor.. nenapadne auto, nikto od neho necaka vela, ale ked potrebujem unesies viacej, predca aj ekd na tych zrazoch tam posedavate, otvoritzadnu kaputu a uz mas 2 miesta na sedenie :) (aha myslel som 3 sekundy a hned som nasiel vyuzitie touringa)...
Ale tak isto ako jararak aj ja hovorim z realneho vyuzitia.. keby sa 7er touring robi asi by som do nej siel.. no budem sa musiet ale uspokojit s inym modelom alebo znackou ale to je uz OT...

Inac ako tak pozeram tie jararakove "naozaj plodne, mudre a inteligentne poznamky" su uzitocnejsie ako 89.9% veci co sa najde na tomto fore (http://www.bmwklub.sk)

EDIT: s platom 400 eur by som si urcite nekupil bmw, a neze tu mu nukal 6 valec..
Jack Daniels + Coca Cola :)

Simpson

Piatok, 10. Augusta 2012, 15:40

lenze z tych 400€ nemusi platit takmer nic, a chcete mi povedat ze vy kazdy mesiac do svojho auta date cez 300€ na opravy? really?!

jararak

Piatok, 10. Augusta 2012, 15:46

dobre, byvanie ma zabezpecene, mobil mu platia rodicia? podla mna nie, dobre, mas to tak za 10-15eciek, netreba to brat ako polozku, dajme tomu ze aj stravu ma u rodicov, ale ked vezmes uz len tak 2-3 krat mesacne nejaku pizzu, to je dole 30 eciek
mne moja e36 zrala cca 10l, pri terajsej cene je plna cca 100euro a prejdes na nu ani nie 600km, skor 550km. nebodaj bude chciet ist s priatelkou do kina a co jej povie, nemozeme, lebo mi zajtra nevyjde na obed? viem, ze tu na klube je vela takych ludi, ja mu len radim nech si to rozmysli, prepocita zlava aj z prava.

a to dufam ze tie prachy na nakup ma v hotovosti a nevymysla podobne picoviny ako uver alebo lizing. to je dalsich 30+ euro v <> a to si ani klucom neotocil.
bmwcoding.sk

palzo

Piatok, 10. Augusta 2012, 15:51

Simpson napísal:
lenze z tych 400€ nemusi platit takmer nic, a chcete mi povedat ze vy kazdy mesiac do svojho auta date cez 300€ na opravy? really?!

Ved ked uz mam bmw a snazim sa ho odrziavat v dobrom stave, tak nemusim kazdy mesiac dat do servisu, ale prejazdi tak 200e mesacne, ostane mu, nedajboze dostane pokutu v hodnote 100e za rychlu jazdu, ostalo mu 100e, a jak jararak povedal rozpocital a zrazu nema nic.. a to este ani neurobil ziaden servis..

A povedzme ze kupi auto jazdene, treba urobit zakladny servis (6 valec), tak sviecky, olej, filtre (aspon ja to tak menim, kto vie kedy to majitel predomnou naposledy menil ze ano). To sa nezda ale 400 eur je strasne malo na to aby clovek uzivil hoc len e36..

ice.blade

Piatok, 10. Augusta 2012, 15:55

:D dobra debata sa tu rozbieha... ako vzdy si treba uvedomit ze sa kupuje jazdenkja tak je logicke ze si treba nechat peniaze bokom... vymena naplni, filtrov, kontrola brzd, kontrola motora, vymena par dielov a hned je tisicka v pecku... chalan pisal ze na aute chce jazdit "vikendovo" typujem na intrak a z intraku tzn neprejazdi ako my 300 eur mesacne ale mozno tak tretinu a urcite sa budu skladat na benzin viaceri :D ak chce bmw nechajte ho nech si ho kupi... je som si tiez ako maly fagan kupil auto pomaly za 400tis SK za svoje tazko zarobene love :thumbup: chalan nech kupi E46 318i/ci za 2000-2500 eur, 1000 nech si odlozi bokom na opravy a bude vysmiato jazdit za 7l/100km ak bude mat lahku nohu aj za menej...

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Piatok, 10. Augusta 2012, 16:02

Ak ti rodicia pozicaju auto tak si nekupuj ziadne ....auto ta len vycicia, keby som ja mal v maturitnom rocniku 400e tak by som ich pouzil urcite inak.....na auto mas cas.....

a zas ho s tym servisom nestraste nie kazdy meni nadobku ostrekovaca lebo je zazltnuta alebo ma potrebu menit olej kazdych 2,5tkm, alebo menit kolesa kazdy mesiac ....myslim ,ze ak by uz to auto fakt chcel a isiel ho pozriet s niekym co sa vyzna trosku do toho tak si moze kupit auto do ktoreho mozno nebude musiet vrazit po prvom servise rok nic...mozno mu odide nejake cidlo a pod ale to neratam
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Piatok, 10. Augusta 2012, 16:04

Alebo si tie 4litre odloz a ked dostudujes tak budes mat letenku prec s tejto bananovej republiky :mrgreen:
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Piatok, 10. Augusta 2012, 16:25

pri takomto štýle ako uvádza ho aj s benzínom bude stáť to auto do 200€ mesačne.. Viem o čom hovorím jazdieval som tak pomenej a to na starej 34ke ;)

Kľudne to kúp :thumbup: Ak máš ciele oplatí sa za nimi ísť.. a nie celý život len šetriť..
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

palzo

Piatok, 10. Augusta 2012, 16:29

ano a pride na to ze musi kupit 4 nove zimne alebo 4 nove gumy a zisti ze vlastne da 300e len do pneu..

sice sme na bmwklube, najlepsie su pouzite diely, zjazdene stare gumy a este chinske "prvotriedne" disky..

palzo

Piatok, 10. Augusta 2012, 16:29

Avenger napísal:
Alebo si tie 4litre odloz a ked dostudujes tak budes mat letenku prec s tejto bananovej republiky :mrgreen:

Najlepsia rada aku som tu dneska cital :)

Orbital
Autor témy
Kraj: Prešovský

Piatok, 10. Augusta 2012, 16:50

pani, predovsetkym si velmi cennim, ze sa tu spustila super diskusia, co ma neskutocne tesi... =D>
skusim to trosku objasnit:
Celu noc som brazdil po fore a s prepacenim sa kochal na tu Removu E36 323i sport edition. Strastne sa mi paci, takze motivaciu mam.
Premyslal som co a ako, takze kedze ma caka maturitny rocnik, urgetne nepotrebujem auto mat hned zajtra pod vchodom (byvam v bytovke). Sice chcel by som ho mat hned zajtra alebo najlepsie dnes :smile: ale to je skor tym nadsenim. Zatial ostanem tento skolsky rok co bude, na principe rodicovske auto + kolegove auto takze transport do skoly bude po starom ako bol doteraz.
Podme k prognozam:
- takze kedze byvam v bytovke, ihned ma napadlo, ze ak pojdem do tej e36 323i urcite ju nebudem chciet nechat na sidlisku pod vchodom len tak... hned pod vchodom mame garaze (murovane) daju sa prenajat tusim za 50 az 100 eur mesacne, tato alternativa sa mi paci, auticko aj kvoli zime a ochrane proti vandalom nechat parkovat v garazi, proste ako napad mi to pride super

-rozpocet ktory som uviedol cca 4 000 eur by tym padom mohol rast az do buduceho leta (co je dobre ak kvoli tej garazi aj kvoli tomu, ze by som mohol viac investovat do auta, pripadne ak by bolo vadne, co by som bol nerad)

-momentalne sa nechcem splasit a kupit volaku blbost a potom to lutovat, uvazoval som este nad tou feldou na plyn co ste mi radili, ale co ja viem ? keby som chcel feldu tak si ju uz kupim hned, neviem to bmw by som chcel, proste pekne sa on starat a pomalicky ho vylepsovat a riesit pripadne zavady a najma aby sluzilo uz dlhsiu dobu. Do feldy by mi bolo luto vrazat peniaze ( aj ked tusim tam su suciatky dost lacne / alebo sa mylim ? )

- co sa tyka este mesacneho prijmu, momentalne som rozpraval s rodicmi a zhodnotil nasledovne, ze popri skole mam este jeden job takze bank mesacny by som aj utiahol 500 eur (mozno aj trochu viac). Proste nejde mi o peniaze, to auto sa mi paci a chcem si ho upravovat a tesit sa z neho, kedze nemam ziadne konicky a nechcem zabijat uz cas sedenim na nete alebo rozflakovanim peniazi po baroch [-X + zahliadol som moje vydavky (mobil a atd). tieto mesacne peniaze co mam prijem, je pevna suma ktora bude vyhradena na auto + benzin a atd.

najlepsie by mi fakt bolo ak by som s niekym osobne z vas pokecal a ma trochu uviedol do obrazu. Super by bolo ak by som sa mohol aspon ako spolujazdec previest na tej e36 323i alebo na niejakej e36 :wink:
inak prepacte ak pisem krkolomne ( v hlave mam velky naval myslienok a nestiham to zrozumitelne formulovat do viet).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných