... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Romeo
Auto: BYD
Kraj: Košický

Re: Vodíkový pohon - Vaše názory?

Nedeľa, 10. Júla 2011, 15:07

na e30 ti ukazuje spotrebu ?
Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.

Martin DNV
Auto: E30 cabrio
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 10. Júla 2011, 21:47

iba aktualnu nie priemernu

lupo
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 10. Júla 2011, 23:01

pohon na prdy AKA bioplyn nic? normalne odsavacia stanica rovno v sedadle, ako si naprdite tak rychlo pojdete...
955 CT-S

Užívateľov profilový obrázok
mathesss
Kraj: Trnavský

Pondelok, 11. Júla 2011, 07:46

ja skôr čakám, kedy nejakému Einstainovi, ktorý bude vyrábať Vodíkoví pohon, nasaje sanie vodu do motora a zohne ojnice :lol:
poniektorí by to asi potrebovali :lol:
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

pelo
Auto: e39 520i saloon

Pondelok, 11. Júla 2011, 08:46

exzot napísal:
...a este stem dodat ze napajanie 12V je malo ja to momentalne napajam na 25V ces trafak a chcem tam dat trafak 80V cize moze usetrit dakyh 5-7 litrov cca...

exzot napísal:
...a poprve ja som to nemera laute ale este v garazi ked so mto vyrabal a z autobaterky my bralo 12V 40mA a nato tam mam zariadenie aby len bralo tych 40mA a nie 16A jak to bere moju susedovy bez toho zariadenia a toto zariadenie ma transformator s TV s ktoreho vyuzivam iba primarne vynutie a toto primarne vynutie je napajane menicom ktore vyraba okolo 25V a cca 5A ktore ide do toho trafa z TV a to do vyvijaca plus...

Sorry, ale dost nechapem tomu tvojmu popisu "zahadneho zariadenia." Pises, ze z 12V/40mA vyrabas menicom 25V/5A. Prepac, ale prave si si, slusne povedane, nasr.l do huby. S tvojim zariadenim by som vlastne vedel z tuzkovej baterky 1,5V pri odbere 10mA vyrobit v klude 230V/16A :thumbup:
Vyuzivas len primarne vinutie trafa, cize ho nevyuzivas ako trafo, ale len ako cievku s urcitou indukcnostou pre menic? Potom preco pises, ze tam chces dat trafo 80V, prepocital si, aku indukcnost bude mat vinutie tohto vacsieho trafa a ci dosiahnes to, co chces, predpokladam, ze chces dostat vyssie napatie...

exzot napísal:
do vyvijaca sa dava aj dake mnozstvo elektrolitu

Do vyvijaca davas aj "urcite mnozstvo elektrolytu," tento elektrolyt do stiepenia vody nevstupuje? Co vlastne dostanes na vystupe tohto vyvijaca? Cisty H2 a O2 to asi nebude...

Nezatracujem vodikovy pohon. Poznam par rieseni, ktore su viac alebo menej funkcne, kedysi som sa tomu dost venoval v teoretickej rovine, bohuzial som nemal cas dat dokopy finalne funkcne riesenie. Funkcne riesenia existuju, ale to, o com tu pises, nie je podla mna realne funkcne riesenie, ale len hrube vymysly maleho chlapca, ktory nema ani len zakladne znalosti z elektroniky, podla tych chujovin, co si tu popisal. Resp. si si dal dokopy par udajov z internetu ale je vidno, ze tomu vobec nerozumies a nevies, o com rozpravas. Kazdemu, kto ma urcite znalosti v oblastiach, do ktorych si zabrdol, musi prist po precitani tvojich vymyslov nevolno [-X

A poznamka pre tych, ktori tu spominaju "Perpetum mobile." Uvedomte si, ze sa nebavime o uzavretom okruhu, vstupuje don voda ako medium pre vyrobu spalitelneho paliva, toto medium dodavas do okruhu zvonku, takze sa nejedna o ziadne Perpetum mobile. Uz je len na samotnom realizatorovi, nakolko vie vyuzit energiu vo vode obsiahnutu...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

lupo

Pondelok, 11. Júla 2011, 12:58

pelo napísal:
...

A poznamka pre tych, ktori tu spominaju "Perpetum mobile." Uvedomte si, ze sa nebavime o uzavretom okruhu, vstupuje don voda ako medium pre vyrobu spalitelneho paliva, toto medium dodavas do okruhu zvonku, takze sa nejedna o ziadne Perpetum mobile. Uz je len na samotnom realizatorovi, nakolko vie vyuzit energiu vo vode obsiahnutu...
....

tu ide o celkovu energeticku ucinost deja az po spalenie vyrobeneho paliva z vody v motore. pri vyrobe vodika a kyslika z vody elektrolyzou VZDY dodas viac energie ako dokazes teoreticky dokonalym spalovanim ziskat. kedysi som o tom dost popisal na TKS, dokonca aj s kompletnymi chemickymi vzorcami horenia a vyroby H + O2 elektrolyzou. je tam obrovsky nepomer medzi energiou privedenou na elektrolyzu a vyrobenou - obsiahnutou v chemickych vazbach, ktora sa da vyuzit horenim.

a to tu este nikto z vodikovych odbornikov neodpovedal na zakladnu otazku: ako zmeni prisavana zmes H + O2 stechiometricky pomer paliva (lebo benzin/diesel a vodik ich maju dost rozdielne) a ako sa s tym vysporiada RJ, lebo to je dalsia dost kurva dolezita vec.

a uz tym duplom ani nehovorim o tom, ze horenie vodika s kyslikom v zmesi s beznym palivom moze dost podstatne zvysit teplotu horenia tejto zmesi a co na to v dlhodobom horizonte povedia ventily, sedla ventilov atd.
955 CT-S

pelo

Pondelok, 11. Júla 2011, 13:14

V mojej poslednej vete som napisal:
...Uz je len na samotnom realizatorovi, nakolko vie vyuzit energiu vo vode obsiahnutu...

Takze som nepisal nic o elektrolyze, ktoru spominas Ty. Su rozne ine sposoby, ale je zbytocne to tu rozoberat. Len som sa vyjadroval k chlapcovi, citacie ktoreho som pouzil, nakolko pisal totalne bludy a bolo jasne vidiet, ze nevie, o com toci... :wink:

e39 525i sedan '03 -ex

lupo

Pondelok, 11. Júla 2011, 13:21

pelo napísal:
V mojej poslednej vete som napisal:
...Uz je len na samotnom realizatorovi, nakolko vie vyuzit energiu vo vode obsiahnutu...

Takze som nepisal nic o elektrolyze, ktoru spominas Ty. Su rozne ine sposoby, ale je zbytocne to tu rozoberat. Len som sa vyjadroval k chlapcovi, citacie ktoreho som pouzil, nakolko pisal totalne bludy a bolo jasne vidiet, ze nevie, o com toci... :wink:

ja chapem, vidim, ze do toho vidis :) ja som reagoval len na tu vetu napisanu hrubym ohladom perpetum mobile. lebo to, o com vsetci pisu je dokonca viac ako perpetum mobile, lebo z dodanej energie jej vyraba viac :D
955 CT-S

pelo

Pondelok, 11. Júla 2011, 13:28

V pohode...
Ako vidim, dalsia zbytocna tema... :lol:

e39 525i sedan '03 -ex

Martin DNV
Auto: E30 cabrio

Pondelok, 11. Júla 2011, 13:53

ja sa priznam ze neviem presne ako to funguje. ani som nevedel ci to bude fungovat ked som to kupoval. ale spotreba dole isla tak som spokojny

Deor
Kraj: Trnavský

Streda, 16. Novembra 2011, 17:01

Zdravim vsekych
Na temu Vodik ako pridavne palivo do spalovacich motorov bolo toho popisaneho velmi vela ( je na to aj original forum http://fem7.uniag.sk:8880/kexo/forum) tak iba v kratkosit.
Toto je stranka ked sa da zakupit najkvalitnejsie HHO sada na trhu v sucastnosti : http://www.hho4cars.eu/ viem ze funguje na 100 % je to technologia ktoru pozna ludstvo niekolko desiatok rokov a preco ju nemotuje originalne ani jedna jedina firma do svojho vozu ???
Recnicka otazka pre kazdeho na zamyslenie. :-k
Tu je video ako presne tymto istym sposobom upravili Nissan 370 Z. A to iste momentalne ralizujem na svojom aute. Ak by si nekto chcel objednat nieco s www.hho4cars.eu Tak kludne mi napiste a dohodneme sa. :thumbup:

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Streda, 16. Novembra 2011, 17:07

Po vypnutí produkcie HHO plynu v nádobe zostane zbytkové množstvo plynu a elektrolyt sa natlačí do generátora. Vypnite preto najprv výrobu HHO a tak motor, inak sa môže stať že zbytkový sa nahromadí v saní a môže to mať nežiadúce účinky, napr. výbuch...

:D to aj schvalili? poistku to nema ziadnu? uz vidim tie auta ze buchaju ako stare olcity :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

fioro
Auto: 156 1,9JTD

Štvrtok, 17. Novembra 2011, 05:51

tento tyzden som predal intercooler na MAN TGA manikovi co ma podobnu srandu v tahaci, zrejme tiez naprd zapojene, lebo rano mu pri starte cely IC jebol , takze nejake prdy to zrejme vyvija :lol:
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

Blondak
Auto: 725tds
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 11:41

chalani no ina komedia :D :D
ale k veci. Nieco take som zaregistroval aj ja a bolo tam ze to funguje aj na diesle. Zatial sa tu preberali len benziny. Je mozne aby to fungovalo na nafte?

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30

Streda, 23. Novembra 2011, 13:37

MAN TGA je predpokladám nafťák a vidíš že to funguje len treba nový IC :lol:
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných