... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30
Kraj: Košický

Re: Vodíkový pohon - Vaše názory?

Štvrtok, 1. Októbra 2009, 21:26

ked ten motor bude mat kompresni pomer 1:1 mozno to bude fungovat :D :D :D :D :D :D :D :D :D
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Piatok, 2. Októbra 2009, 00:49

alfi666 napísal:

Zakon zachovania energie nieje az taky ciernobiely vtomto pripade ;) zober si ako funguje turbo pri autach - vyuzivas zbytkovu energiu - teda vyfukove plyny ktore prudia z auta a roztacaju turbo - je jasne, ze sa tym spomali tok plynov, cize sa znizi vykon.... ale turbo tym, ze doda viac vzduchu vie pomoct k vyssiemu vykonu ;) .. samozrejme, auto ma vacsiu spotrebu, lebo turbo nedoda palivo a nieco sa spalit musi...
Mozno ta elektrina ktora je potrebna na vyrobu toho vodika je menej, nez ten vodik dokaze dodat energiu autu ;)

Ja osobne tomu sice neverim a nechystam sa robit stym pokusy, ale niesom taky fyzik aby som si dovolil tvrdit, ze cele je to uplna blbost ;)

turbo ti pomaha rychlejsie spalit viac vzduchu a paliva..
ked myslis ze spalenim vodika (na vodu) ziskas viac energie ako vynalozis na rozbitie vody,
tak si prave vymyslel perpetum mobile, daj si to patentovat :)
a to nehovorim este o tom ze spalovaci motor ma ucinnost niekde medzi 40 a 60 %,
ja tiez nesom fyzik ale toto ne =;
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Piatok, 2. Októbra 2009, 19:28

BlackMW napísal:

turbo ti pomaha rychlejsie spalit viac vzduchu a paliva..
ked myslis ze spalenim vodika (na vodu) ziskas viac energie ako vynalozis na rozbitie vody,
tak si prave vymyslel perpetum mobile, daj si to patentovat :)
a to nehovorim este o tom ze spalovaci motor ma ucinnost niekde medzi 40 a 60 %,
ja tiez nesom fyzik ale toto ne =;

Ja len tolko poviem k tomu, ze sice to vyroby vodik, ale take male mnozstvo ze by si tym ani plamen zapalky nezvesil. Ucinnejsie by bolo prdnut do flase a zavse to pootvorit do sania :D

kenedy_e46

Nedeľa, 11. Októbra 2009, 18:41

ak by to malo fungovat tak by si musel mat v aute aspon 90Kw alternator keby to malo setrit 50% lebo zakon zachovania energie stale plati :-)

BlackMW

Nedeľa, 11. Októbra 2009, 21:46

kenedy_e46 napísal:
ak by to malo fungovat tak by si musel mat v aute aspon 90Kw alternator keby to malo setrit 50% lebo zakon zachovania energie stale plati :-)

vjac chujovin v jednej vete som davno necital :wink:
zakon zachovania energie zalezi od velkosti alternatora ?
inac ten alternator by som si pozrel, ja mam v aute cca 1.2 KW alternator,
90 KW by si musel na tatrovke vozit a nevim cim by si ho tocil :P

R0nnIe napísal:
Ja len tolko poviem k tomu, ze sice to vyroby vodik, ale take male mnozstvo ze by si tym ani plamen zapalky nezvesil. Ucinnejsie by bolo prdnut do flase a zavse to pootvorit do sania :D

pri 12V v nadobe 20 x 10 x 10 spravis na hladine modry plamen ktory skoro nevidiet a nezhasne,
ale tak ako vravis, od mnozstva potrebneho na beh motora to ma velmi daleko..
Obrázok

BimmerBob
Auto: BMW 316i
Kraj: Trnavský

Sobota, 19. Decembra 2009, 00:21

Tak a je tu nová možnosť ako využiť vodu na pohon mot. vozidiel. Vo vianočnom vydaní časopisu STOP , je uverejnený článok zaoberajúci sa touto témou. Takže pár viet z článku:
>Voda ako palivo sa spomína už v starých verneovkách. Prvé auto na vodík vzniklo už v r. 1860. Stále hovoríme o zdroji energie pre spaľovacie motory.
>Základný zákon fyziky o zachovaní hmoty a energie spôsobuje, že pri získavaní kyslíka a vodíka elekrolízou by sme museli do procesu vložiť viac energie, ako by sme získali. Tento spôsob teda nefunguje...
>Existuje však aj iná možnosť, o ktorej zainteresovaní vedia už vyše štyridsať rokov. Ide o tzv. Brownov plyn, chemicky : oxyhydrogen, (2H2 O2), skrátene HHO. Obsahuje tiež iba vodík a kyslík, avšak ide o horľavú zmes oboch plynov, ktorá horí asi 7x intenzívnejšie a rýchlejšie, ako benzínové pary používané v dnešných spaľovacích motoroch. Brownov plyn sa dá získať z vody na palube auta, ale dá sa aj dodávať v plynových fľašiach. Bežné zážihové motory ho môžu spaľovať bez väčších úprav.
>Za otca HHO sa považuje austrálsky vedec Yull Brown. V r. 1971 prišiel na to,že keď sa vodík a kyslík precízne zmiešajú v tom istom stochiometrickom pomere, ako sa nachádzajú vo vode (2 atómy vodíka a 1 atóm kyslíka), budú horieť oveľa bezpečnejšie, rýchlejšie a intenzívnejšie. Brownov plyn môže dosiahnuť teplotu horenia až 6000 °C a oheň sa v ňom šíri rýchlosťou 3 km/s. Vyvinul aj vysoko efektívny elektrolytický článok, ktorý dokáže z vody vyrábať HHO presne v požadovanom zložení. Sám si upravil niekoľko vozidiel na tento pohon a úspešne ich používal...
>Austrálsky motoristickí novinári potvrdili, že klasický zážihový motor potreboval na využitie nového druhu pohonu iba nepatrné úpravy: odstránenie karburátora, inštaláciu prídavného reduktora tlaku, škrtiacej klapky a zmenu nastavenia ventilov....
>Brownove elekrolytické články dokážu vyrobiť až 340 litrov plynu pri spotrebe jednej kilowatthodiny elektrickej energie, čo je 16- až 194 krát lacnejšie, ako separátna výroba čistého kyslíka, alebo vodíka. Z každej kwh plynu HHO získame 5650 kiljoulov tepelnej energie, z jedného litra fosílneho paliva získame 34 983 kilojoulov tepla. teda za 1 cent vieme vyrobiť od 300 do 706 kJ z Brownovho plynu, ale len 290kJ z benzínu. Malé auto s bežným motorom prejde jeden km za asi 3 centy, elektromobil za1 cent a poháňané HHO za cca 0,2 centa.
> Brownov plyn nepotrebuje na horenie atmosferický kyslík, preto horí aj pod vodou či vo vákuu. Jeho zvláštnosťou je, že pri horení neexploduje ale imploduje, čiže zmršťuje sa. Vbežnom motore tak valec do dolnej úvrate tlačí atmosferický tlak, do vzniknutého vákua sa vstrekne HHO a implózia, ako jediný pracovný takt ťahá piest nahor.
>Teoreticky možno z 1l vody vyrobiť až 1860 litrov HHO. V praxi údajne Brown najazdil s jediným galónom (cca 4,5l) vody, asi1600 km.
>Extrémne vysoká teplota horenia sa dá využiť napríklad pri zváraní či tavení.
>Naskytá sa otázka: prečo už dnes všetci nejazdíme na vodu? Ako prví sa proti Brownovi postavili ,,klasickí" vedci s tvrdením, že ide o pochybné, nemožné tvrdenia. Sám investoval do výskumov vyše 6000 dolárov, ďalšie sa mu nepodarilo získať. Po prvom predvedení svojich výsledkov v TV mu ktosi v noci strieľal do okien. Keď začal chodiť s pištoľou za pásom, polícia mu ju zhabala. Založil spoločnosť s cieľom získať prostriedky na priemyselnú výrobu svojho zariadenia, no po záhadnej diskreditačnej kampani stratila dôveru investorov. Všetky návštevy automobiliek skončili fiaskom...
>Nakoniec s podporou jedného kórejského podnikateľa založil firmu na vývoj a výrobu zváracích prístrojov využívajúcich HHO...

No čo už! Či je to pravda alebo nie. Keby to aj vyšlo, ,,podnikatelia" by sa postarali, aby jazdenie vyšlo aspoň tak draho ako doteraz... :(
Len lietanie je krajšie? To sme sa tiež domnievali.
BMWe36 /316i/

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 13:27

ehm, tusim ma niekto predbehol...
hej, da sa z vody vyrobit HHO plyn, sam som si to doma odskusal.

nepreslo to na trh z jedineho dovodu a to je "Energeticka mafia"
Ropa vladne svetu, riadi ekonomiku. Keby sa vypustilo taketo nieco medzi ludi, ze si to mozu aj sami upravit doma, ze budu mat spotrebu namiesto 8l/100km nejakych 2.5 az 0, tak by nastal eko. krach. ropa by stracala hodnotu a zavladol by eko chaos.

som zvedavy co sa bude robit za cca 15r kedy dojde ropa. potom sa zrazu vsetci zobudia a povedia si ze AHA, da sachodit aj na vodu.

su ludia ktori si sami upravili motor na HHO pohon a tankuju do nadrze minimum.
Ja osobne by som to chcel tiez vyskusat, no je tam vela hacikov..

nikto tu nehovori o perpetum mobile, predsa len spalovanim sa meni energia a nevracia sa naspet v rovnakej forme/mnozstve (voda)

2bad
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 15:41

Presne tak!
Ked dojde ropa, tak sa prevalia vsetky patenty ktore su uz vymyslene niekolko desiatok rokov, ale nebolo ich mozne zrealizovat, koli nadvlade ropnych spolocnosti. a vcelku ich aj chapem, keby sa prestane ropa predavat, tak by velmi vela velmi bohatych ludi prislo o zdroj prijmov a ti sa tomu budu branit mozne aj nemozne.
skoda ze to tak je a doplacame na to my...
biznis je biznis
Felicia "novy xicht" 1.3MPi 50kw ex
BMW e36 M52 320i 110kw ex
BMW e39 M57 530dA 142kw - aktual

Obrázok

http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq ... re=related

Sodap
Auto: e91 / 2.0D

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 18:51

Tak tak, este to aby som koly nejakej HHO haluske musel uzavriet vrt co mam na zahrade... :-$ :mrgreen:

5. E91 320d
4. E39 530d - EX (skvelé auto)
3. E46 328i -> 220hp/300nm - EX (užili sme si)
2. Renault Laguna 2 GT - EX (ufff.....)
1. Opel Calibra 2.0 - EX (prvá)

"Šťastie nezávisí od peňazí.. Ale aj tak sa ľahšie plače v limuzíne než v autobuse..."
BMW song

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 18. Marca 2011, 07:35

exzot
Auto: BMW e34 525TDS

Piatok, 18. Marca 2011, 08:43

ja osobne som tento vodikovy pohon vyrobil vlastnorucne a mozem vam povedat ze to funguje a nie som sam co to ma namontovane ja osobne v (bmw e34) spotreba okolo 10l a dokazal som zapomoci tohto vodiku znizit spotrebu na 7,5 -8 litorov na tej istej trase jak predtim 10l. A co sa tyka vykonu ked to je dobre spravene a dokaze vam to vyrabat dostatok vodiku ta ked dupnete na plyn tak to je aj citit ten vodik a povedal by som ze dost. Moj sused ma tiez vodik ale on si ho spravil troska inak a tiez mu to okolo 2l usetri na 100km on ma zas peugeot 306. A ked si teras poviete ze to je nebezpecne skaldovat vodik tak vas tiez vyvedem z omylu lebo ten vodik co sa hnet vyroby ide do sacieho potrubia cize jediny vodik co tam je je v tej hadicke a na hadicke mam 2 ventily ktore zabezpecuju cele zariadenie. A este dodam ktomu toto cele zariadenie bere z autobaterky ani nie 40mA. A som sa tu docital ze keby to fungovalo uz by to davno bolo v autach a mislite ze tato ropna ekonomika to dovoli ? sak by skrachovali setci naco by im bola ropa ked im staci voda a kludne keby som trocha pridal na vykone vyvijaca dokazal by som ist na cisty vodik. Tak isto to je aj z olejom uz je davno vymisleny jednorazova napln oleja do motora a ma vydrzat celu zivotnost auta a tak preco ho nemame lebo by uz nikto nechodil na vymeni oleja a tym by neboli peniaze a olejove spolocnosti by skrachvoali ale raz dojde ta ropa a bude im dobry aj ten vodik! a nemusite mi verit ze to funguje ja vas benzin neplatim a svoj si ja usetrim.

exzot
Auto: BMW e34 525TDS

Piatok, 18. Marca 2011, 09:48

exzot napísal:
ja osobne som tento vodikovy pohon vyrobil vlastnorucne a mozem vam povedat ze to funguje a nie som sam co to ma namontovane ja osobne v (bmw e34) spotreba okolo 10l a dokazal som zapomoci tohto vodiku znizit spotrebu na 7,5 -8 litorov na tej istej trase jak predtim 10l. A co sa tyka vykonu ked to je dobre spravene a dokaze vam to vyrabat dostatok vodiku ta ked dupnete na plyn tak to je aj citit ten vodik a povedal by som ze dost. Moj sused ma tiez vodik ale on si ho spravil troska inak a tiez mu to okolo 2l usetri na 100km on ma zas peugeot 306. A ked si teras poviete ze to je nebezpecne skaldovat vodik tak vas tiez vyvedem z omylu lebo ten vodik co sa hnet vyroby ide do sacieho potrubia cize jediny vodik co tam je je v tej hadicke a na hadicke mam 2 ventily ktore zabezpecuju cele zariadenie. A este dodam ktomu toto cele zariadenie bere z autobaterky ani nie 40mA. A som sa tu docital ze keby to fungovalo uz by to davno bolo v autach a mislite ze tato ropna ekonomika to dovoli ? sak by skrachovali setci naco by im bola ropa ked im staci voda a kludne keby som trocha pridal na vykone vyvijaca dokazal by som ist na cisty vodik. Tak isto to je aj z olejom uz je davno vymisleny jednorazova napln oleja do motora a ma vydrzat celu zivotnost auta a tak preco ho nemame lebo by uz nikto nechodil na vymeni oleja a tym by neboli peniaze a olejove spolocnosti by skrachvoali ale raz dojde ta ropa a bude im dobry aj ten vodik! a nemusite mi verit ze to funguje ja vas benzin neplatim a svoj si ja usetrim.

a este stem dodat ze napajanie 12V je malo ja to momentalne napajam na 25V ces trafak a chcem tam dat trafak 80V cize moze usetrit dakyh 5-7 litrov cca

BlackMW

Piatok, 18. Marca 2011, 09:50

exzot napísal:

mas tam bordcomputer co ukazuje spotrebu a si ochotny ma odviezt 2 km ustalenou jazdou s plynom v jednej polohe (najlepsie tempomat)
tak ze tu elektrolyzu par krat zapneme a vypneme ?

ozaj ako si meral kolko to berie z autobaterky ?
Obrázok

SmoWlinkO
Auto: BMW F11 Tour

Piatok, 18. Marca 2011, 12:53

no na to som zvedavy aj ja...
urobme spotrebitelsky test... ;)
bmwklub HHO revolucia :D

1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 18. Marca 2011, 13:23

ak to funguje naozaj tak jednoducho, pochybujem, že by sa to podarilo olejárskym spoločnostiam ututlávať tak dlho.
prečo by potom existujúce vodíkové autá, napr. 7hydrogen či ako sa to volá fungovali tak komplikovane, s dojazdom pár sto km na jednu nádrž?
ale pozrel by som si to z blízka

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných