... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: ? TEST 1 ?

Piatok, 8. Júla 2011, 11:07

Teplotu oleja to pise len na budikoch m5, na ostatnych signal o teplote oleja nie je resp. Len kalkulovany, kedze snimac teploty oleja v aute nie je.

88lala
Auto: bmw e34 525TDS
Kraj: Zahraničie

Sobota, 23. Júla 2011, 18:06

zdravim neumi nekdo poradit jako pro debyla dokazu jen zmacknu reset otocim kkic a test 1 az 6 rucicky do konce a spjet a uz nevim skousel jsem to mackat a nic pri testu a nic kde je chyba dekuji

J.D

Streda, 27. Júla 2011, 17:33

Prepacte ze Vam tu do toho pisem ale mackat tie knofliky ste mali pred tym ako ste auto kupovali. Teraz uz z toho vymackate len "Turecky med (Italsky)".
Iba si to tam cele poserete radsej to nechajte na ludi co sa do toho rozumeju.

Tod moj skromny nazor :-"
Obrázok

88lala
Auto: bmw e34 525TDS

Streda, 27. Júla 2011, 18:17

nevim co bych na tom mohl p.....

airbone

Streda, 27. Júla 2011, 19:18

neni tam co mackat ani pred kupou auta..... uz konecne pochopte ze o ziadnych kilometroch tam nic neni. Tie vysoke cisla co vas strasia, je cislo dielu budikov :)

Risho_21
Auto: BMW E36 318i LPG
Kraj: Košický

Pondelok, 5. Septembra 2011, 16:51

onéé dneska som sa pokusil hľadať tu budku no a ako v teste 1.1 by mala ta bodka byť pokiaľ som mal kilometre stočené... mám E39 97 malý BC... no a v tom teste 1.1 mi ukázalo toto

[ _ _ 4812 _________ _ _ 1.1] tak bolo s tým manipulované či nie ?????
btw: ta čierna čiara znamená medzera :mrgreen:
Ex BMW E39 523iA 98" Cosmoschwarz
Ex BMW E39 540iA 98" Kashmeerbeige

starML

Pondelok, 5. Septembra 2011, 21:58

Máš to v pořádku, žádná tečka (manipulation dot) Ti tam nesvítí. Ta tečka mezi jedničkami znamená první sektor menu 1. Pokud by byl nesoulad mezi hodnotami v LCM a IKE, vypadalo by to (asi) takto : 00.4812 1.1 . Podobně se to zobrazuje i při normálním provozu (mimo test), kdy stav tachometru 152 444 km by se zobrazilo jako 152.444 .

Když jsem ten Test_palubního_přístroje.doc asi před 5 lety překládal z německého nebo anglického popisu, netušil jsem jak dlouhou diskusi způsobím, a proto jsem to asi před 2 lety doplnil. Jenže netuším, kolikrát tohle bylo překopírováno a mnohdy blbě interpretováno nebo ne zcela přečteno. Proto je to už 2 roky doplněno poznámkou (1), která je vysvětlena na straně 9 dole. Hned za tím následuje vysvětlení způsob ukládání Redundant Data Storage (redundantní ukládání dat) v LCM, k překladu použij třeba tohle http://translate.google.cz/#en|sk|.

Když jsem napsal s hodnotou tachometru bylo manipulováno , napsal jsem to proto, že to tak bylo napsáno v tom originále na bimmerboard.com a protože se generuje manipulační tečka. Nejčastější příčinou jejího vzniku je totiž manipulace se stavem tachometru. Nebo k tomu může taky dojít při legální výměně budíků, nebo LichtModulu. Ale zase je to manipulace se zařízením, které uchovává stav ujeté vzdálenosti. V západním světě to je trestný čin, kdežto v našich zemích to je národní zvyk a všechna auta v bazarech mají okolo 120 tkm.

Při legální výměně se stav ujeté vzdálenosti do IKE nebo LCM (a dalších modulů) zapíše diagnostikou v autorizovaném servisu a je o tom záznam. Při normálním provozu k ukládání stavu ujeté vzdálenosti dochází automaticky každých 60mil (100km) a k testování uložených údajů dochází při každém zapnutí zapalování (KL.15) viz. ten anglický originál z bimmerborad.com. Takže k nějaké dodatečné synchonizaci skutečný důvod není. A pohádky, že kvůli špatnému zadnímu čidlu ABS nešel tachometr a proto se po 200km rozsvítila tečka jsou jen kecy. Pokud nejde tacho, nezapisuje se ani do LCM a dalších modulů. Ale ta synchronizace se udělat dá viz. strana 8, nebo se dají údaje vyčíst diagnostikou. Bohužel se do budíků (IKE) dá zapsat pouze vyšší hodnota, jak se zapíše hodnota nižší zde pochopitelně uvádět nebudu.

Při podvodu se vymění budíky z nějaké bouračky nebo za budíky předem připravené. Ale někteří bazarníci to už umí opravit ve všech modulech - mají na to lidi. Jenže pokud se budu chtít dopátrat stavu tachometru a servisní historie, a prodejce nebo servisní knížka mi řekne, že auto bylo servisováno v servisu XY ve městě Z, učiním tam dotaz. Nebo taky chodí na STK a emise do stanic TUV. Tam se dozvím, že např. poslední TUV kontrola nebo inspekce II byla provedena při stavu 170.000km před dvěma lety. Takže pokud má auto na tacháči ideálních 144.xxx, cosi nehraje. Celý článek je zde http://vs31.sweb.cz/Test_palubniho_pristroje_CZ.doc , pokud ho radši nesmažu.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Risho_21

Pondelok, 5. Septembra 2011, 22:35

takže to mám chápať že už ani tá bodka nieje 100%tná ???

mne sa to i tak nezdá.. v servisnej knižke bol posledný záznam v roku 2000 a bolo tam najazdených okolo 100 000 km dneska mám na tachometri 215 455 km... nevravím dá sa tak jazdiť že 10 000 ročne a vyjde toľko ale neviem no motor mi žerie olej, volant je zošúchaný, páka tak isto interierové madlá za ktoré sa chytáš keď zatváraš dvere sú tiež zošúchané.. no žeby po 200 000 sa to tak všetko dojebabralo tak to potom BMW má veľmi nekvalitné spracovanie...

airbone

Pondelok, 5. Septembra 2011, 23:36

Risho_21 napísal:
takže to mám chápať že už ani tá bodka nieje 100%tná ???

mne sa to i tak nezdá.. v servisnej knižke bol posledný záznam v roku 2000 a bolo tam najazdených okolo 100 000 km dneska mám na tachometri 215 455 km... nevravím dá sa tak jazdiť že 10 000 ročne a vyjde toľko ale neviem no motor mi žerie olej, volant je zošúchaný, páka tak isto interierové madlá za ktoré sa chytáš keď zatváraš dvere sú tiež zošúchané.. no žeby po 200 000 sa to tak všetko dojebabralo tak to potom BMW má veľmi nekvalitné spracovanie...

V prvom rade zaznam o manipulacii s kilometrami nehladaj v budkikoch a ani v ziadnych bodkach, ani manipulacnych bodoch. Nema to s tym vobec nic spolocne. Manipulacny bod svieti stale a signalizuje len nesulad VIN kodu v LCM s VIN kodom v budikcoh, nic viac a nic menej. Kurva kolko krat to mam napisat do tej temy aby ste to pochopili a kolkokrat sa budete donekonecne pytat na tu istu debilitu ze ako sa da cez servisne menu v budikoch zistit stocene km. Odpoved znie jasne, nijako a nijak. Lenze nikto tu nic necita, a neviem odkial mate take info...........

Druha vec, odpoved na tvoju otazku ci mas stocene km si si odpovedal sam - osuchane madla, volant, problemovy motor apd apd.... 215tkm na auto z rokku 98..... nehnevaj sa, ale vazne to je podozrive. Ja ked som predaval e39 ktora malal 240tkm realnych, tak na nej nebol ziadny osuchany volant, ani interier a ani nic ine nejavilo znamky nejakeho extremneho opotrebenia alebo osuchania...... Kludne to tvoje auto moze mat 400 alebo 500tkm a nezistis to nijako ani cez ziadne budiky. Jednoducho v budikoch v eprom pamati sa prepise kryptovana hodnota km na inu pozadovanu a LCM sa podla nej automaticky zosuhlasi a je to vsetko vybavene. VIN cisla sedia, ziadny manipulacny bod nesvieti a to je tak vsetko........... Vitaj na slovensku, snad si si nemyslel ze ked tu nieco kupis, tak ta tu nikto neodbrbe. Do obchodov nam dovazaju zeleninu, vajcia a maso, ktore nikto v europe uz ani nechce zrat ani nekupi, tak co ocakavas s autami??? :D

Risho_21

Utorok, 6. Septembra 2011, 11:24

máš pravdu :thumbup:

Gabricius
Auto: BMW e46 318d M-pack.
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 9. Septembra 2011, 07:52

Presne tak ako airbone píše.... :thumbup:

airbone

Nedeľa, 11. Septembra 2011, 09:45

veru idem, posledne dva dni na malorke vychutnam... 8)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných