... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
bmwe34 napísal:chlapi, povedzte aj mne ako sa robí ten test
BlackMW napísal:bmwe34 napísal:chlapi, povedzte aj mne ako sa robí ten test
to si kupis v drogerii taku krabicku
KiKa_316i napísal:a dá sa vobec na e36 zistit nejak skutočný stav asi ne ten test je asi len na e36 a e39 hmm.. škoda
MT-SPEEDY napísal:KiKa_316i napísal:a dá sa vobec na e36 zistit nejak skutočný stav asi ne ten test je asi len na e36 a e39 hmm.. škoda
Malo by to ist cez test 9, ale co som sa bavil s viacerymi, tak to ako realne km ukazuje len "------"
KiKa_316i napísal:Zkusím to ještě jednou :urobila som si ten test, a test1 mi ukazoval 375t km to je skutočné km? povedzte že ne![]()
![]()
na tachometri mam 176t
starML napísal:KiKa_316i napísal:Zkusím to ještě jednou :urobila som si ten test, a test1 mi ukazoval 375t km to je skutočné km? povedzte že ne![]()
![]()
na tachometri mam 176t
---------------- Pro starší typy vozidel ----------------
http://member.rivernet.com.au/btaylor/B ... stE36.html
Při vypnutém motoru stiskneme a držíme tlačítko pro nulování denního počítadla kilometrů. Na LED displayi na palubce, kde je normálně tachometr se ukáže tESt 01 . Poté můžete pustit tlačítko. Na displayi se začnou postupně objevovat hodnoty s číslem testu palubky (1-6):
Hodnota - Číslo testu - Popis
363758 - 1 - BMW číslo dílu
0000 - 2 - Kód chipu
7504 - 3 - Identifikační číslo tachometru
nnnnn - 4 - Posledních 5 čísel VIN
230 - 5 - Softwarová Verze
62 - 6 - Verze Hardware
Takže test palubky (podržení Reset tlačítka u budíků a současného otočení klíče do polohy rozsvícení kontrolek) neukáže skutečný stav najetých km (ukáže vždy mimo jiné číslo kolem 360 000, které vypovídá o BMW ID a softu přístrojovky).
Po odblokování přes Test15 a přepnutí do testu 9 :
Najeté kilometry - pro porovnání stavu tachometru se stavem v řídící jednotce. Jestliže tyto hodnoty nesouhlasí (např. při výměně jednoho z těchto dílů), měla by svítit na LED manipulační tečka u stavu tachometru. Tato funkce synchronizuje tyto dva údaje na vyšší z obou hodnot. Zmáčkni a drž resetovací tlačítko na 4 sekundy, nižší hodnota stavu tachometru bude přepsána vyšší a manipulační kontrolka zhasne. Takže stav kilometrů uložený v řídící jednotce motoru se dá zjistit tím, že se ta hodnota (bohužel ta vyšší) zapíše na displej tachometru.
----------- Novější typy = BMW 3er E46, 5er E39 s malým nebo žádným palubním počítačem (BC)-------------
- Test 1.0–nnnnn -Fahrgestellnummer-46nnn Chassis nr/VIN serial number (last 5 digits)=identifikační číslo automobilu (VIN)
- Test 1.1–nnnnnn-K-Zahl Tachokombi-K-number = Celkem ujeté km, pokud je v čísle tečka, s hodnotou tachometru bylo manipulováno
- Test 1.2–BMW Teilenummer Instrumentenkombi-690236 Cluster Part # = Kódování dílů
- Test 1.3–Codier/Diagnose/Busindex - 045210 Coding (04)/diagnosis (52)/bus index (10) = Kódování, diagnostika, Bus-index
- Test 1.4–Herstellungsdatum Fahrzeug - 1200 Week (12)/year of manufacture (2000) = datum výroby (týden/Rok)
- Test 1.5–Hardware-/Softwarestand - 09_160 Hardware (09) and software # (16.0) of cluster = Verze Hardware a Software
- Test 1.6–Einspritzstatus/Zyliderzahl/Motorfaktor - Not used = někdy nepoužito, Typ vstřikování-počet válců-motor
*ENGINE FACTOR 2 = 4 CYLINDER
*ENGINE FACTOR 3 = 6 CYLINDER
*ENGINE FACTOR 4 = 8 CYLINDER
- Test 1.7–04__44 CAN-version (04) KI-revision index (44) někdy nepoužito, nebo to výše
OK?
KiKa_316i napísal:Vetšinou je manipulováno se stavem tachometru. Tomu by odpovídalo ----- v 9-tém testu. Ale je i možné, že máš jinou řídící jednotku, když se nezobrazuje VINko. Já ji taky musel vyměnit (25 tis Kč), dělali mi to v BMW - tam to umí zasynchronizovat. Ten stav km zajímá hlavně nového majitele. Ale to VINko na karoserii a na tachometru (z řídící jednotky) mi třeba kontrolovali na hranicích do Německa. Vím o kolegovi, který ŘJ motoru měnil a ukázalo mu to jiné VIN, než měl na karoserii a měl problém. Např. když kradou BMW, donesou si svoji ŘJ a mohou snadno odjet. Až půjdeš na diagnostiku, tak jim řekni, ať Ti to dají do pořádku, v západní Evropě by mohl být problém, hlavně při návratu z Rakouska a Německa, tam ty auta policajti dobře znají.ukazuje mi test 9: -------- a test 1 VIN mam tiež: ------- ,je možné že už bolo v minulosti manipulované z riadiacou jednotkou???
starML napísal:KiKa_316i napísal:Vetšinou je manipulováno se stavem tachometru. Tomu by odpovídalo ----- v 9-tém testu. Ale je i možné, že máš jinou řídící jednotku, když se nezobrazuje VINko. Já ji taky musel vyměnit (25 tis Kč), dělali mi to v BMW - tam to umí zasynchronizovat. Ten stav km zajímá hlavně nového majitele. Ale to VINko na karoserii a na tachometru (z řídící jednotky) mi třeba kontrolovali na hranicích do Německa. Vím o kolegovi, který ŘJ motoru měnil a ukázalo u to jiné VIN, než měl na karoserii a měl problém. Např. když kradou BMW, donesou si svoji ŘJ a mohou snadno odjet. Až půjdeš na diagnostiku, tak jim řekni, ať Ti to dají do pořádku, v západní Evropě by mohl být problém, hlavně při návratu z Rakouska a Německa, tam ty auta policajti dobře znají.ukazuje mi test 9: -------- a test 1 VIN mam tiež: ------- ,je možné že už bolo v minulosti manipulované z riadiacou jednotkou???