... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Hajecek
Autor témy
Auto: E36 325iA Cabrio
Kraj: Bratislavský

Re: svetla a policajti

Utorok, 8. Januára 2013, 11:07

dneska debata s policajtom ... je to vsetko len o tom na jakeho narazite ... niektory vam za to zoberu technicak niektory sa na to ani nepozre a niektory vam to bude este chvalit jak to paradne vyzerea ... taktiez povedal ze dneska uz po cestach jazdia take auta ktore tie svetla maju upravene o moc viacej a neriesisa to ... tak isto su pripady ked vam svetla ani nesvietia a vyhovorite sa ze idete do servisu si to dat vymenit (skodovky a podobne kde to kazdy zvladne aj sam) a obstoji to ... na margo tychto svetiel mozte povedat ze to je original diel kupeny zo zahranicia kde je to povolene a vy prave idete do servisu odstranit tuto vadu alebo to mate ako nahradne svetla ... nie vzdy to obstoji ale je to velka sanca ze prejdete takze tak ...hlavne je byt mily k panovi v zelenom

koumak
Auto: Audi A8 4,2tdi

Utorok, 10. Septembra 2013, 23:22

Zdravim vsetkych

Obnovim temu lebo sa nikde neviem dopatrat odpovedi, a mozno mi tu niekto poradi.
Dostal som sa k peknej e34 dovezenej z Francuzska. Vsetky svetla ma zlte. Nie je to folia ani farba. Original homologizovane zlte svetla.

Zaujimalo by ma ci aj taketo svetla mozu sposobovat problemy so zakonom a jeho strazcami.
Alebo ci mam radsej zohnat cire.

Vdaka za reakcie.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 11. Septembra 2013, 10:06

Este tie dialkove snad, ale stretavacie zlte byt nesmu, takze ta za to urcite dodrbu. Nedavno ma zastavili, a ked uz nevedel co by este pozrel, udrelo mu do oci americke denne svietenie, ale ukazal som mu ze to funguje podla vyhlasky, a tvrdil som ze je to original BMW, tak bol uspokojeny :D

Pežot

Sobota, 14. Septembra 2013, 14:16

Zlte svetla su dost neprijemne za dazda. Na stretavackach urcite vymen skla za zatmavene alebo ked tak klasicke. ;)

Na stk a u policajtov neobstojis.

Mimo
Kraj: Trnavský

Sobota, 14. Septembra 2013, 18:14

žlté nepríjemné za dažďa? veď práveže preto sa robili origo aj žlté hmlovky,lebo lepšie prenikajú hmlou a cez dážď...
nepríjemné za dažďa sú skôr biele až modré svetlá... teda čím viak Kelvinov tým horšie...

BA:VOR:AK
Auto: F30 320i

Pondelok, 16. Septembra 2013, 21:28

Chcem sa spýtať je povinne mať na aute aj dialkové svetlá ? Napríklad človek čo tade vyvedie miesto svetla šišku .. čo na to pangle ?
-------------------------------------
F30 320i
--------------
Ex BMW E36 318i Cabrio
Ex Bmw E34 525i 24v
Ex BMW E36 316i compact
Ex Bmw E36 320i sedan

caknakist
Auto: E38
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 16. Septembra 2013, 21:45

Musíš mít dálkové světla. řeší se to tak, že se původní projektor vymění za bixenon, nebo bihalogen. potom máš 2 v jednom a původní dálkové můžeš vyhodit.

Pežot

Pondelok, 16. Septembra 2013, 23:18

Mimo este za Tebou neslo take auto? :D ano on videl ... ja jeho tiez, ale nic ine som nevidel :D

JOKO020
Auto: E61 525d
Kraj: Nitriansky

Utorok, 17. Septembra 2013, 14:43

OT: čo je to za podspojler v hajecekovom linku? http://gmcfoto.tuningimagehosting.com/p ... 58c99.html chcem ho!
ex:
E46 330CD Mpak
BMW e36 320i coupe //M Paket 18"

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Piatok, 3. Januára 2014, 02:08

koumak napísal:
Zdravim vsetkych

Obnovim temu lebo sa nikde neviem dopatrat odpovedi, a mozno mi tu niekto poradi.
Dostal som sa k peknej e34 dovezenej z Francuzska. Vsetky svetla ma zlte. Nie je to folia ani farba. Original homologizovane zlte svetla.

Zaujimalo by ma ci aj taketo svetla mozu sposobovat problemy so zakonom a jeho strazcami.
Alebo ci mam radsej zohnat cire.

Vdaka za reakcie.

na toto som sa osobne zastavil u policajtov, ked som riesil svoje zlte svetla, ze co je mozne a dovolene.. povedal som, ze chcem zlte dialkove, a ze ci v tom vidia problem pri kontrole alebo nieco proste.. kukali na mna ci mi nejebe, ze co sa to za picovinu pytam.. povedali, ze pokial to ma homologizaciu, alebo ze je to origo(francuzske svietenie), tak ze vraj ziaden problem, a ani to nikdy neriesia.. ale ze moze sa najst nejaka vynimka medzi nimi, co dokaze za to clvoeka zjebat dobre..

cize na margo dialkovych - kludne, ale tie stretavacky su uz otazne.. lakalo by to velmi policajtov podla mna, a bohvie, ci by to brali, alebo nebrali.. sak ked pride na otocku francuzske auto, tak nebude nosit v kufri druhe svetla preto, aby ho nezjebali.. aj ked.. :-k neviem ako sa to ma.. mne to bolo povedane hentak, ale ruku do ohna za to nedam, ze je to tak aj naozaj
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 3. Januára 2014, 11:56

len je otazne ci ta vynimka co zjebe,zjebe pre to, ze ma naozaj pravdu, alebo len pre to, ze je premudrely, zakomplexovany a ma uniformu, tak si mysli ze nad neho nie je...

a si myslim ze tie celozlte svetla na e34 by teoreticky presli keby su na aute FR znacky...ale to je asi bezpredmetne
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Mr_Boomer
Auto: e30 318is

Piatok, 3. Januára 2014, 23:57

Mal som na tricke zlte dialkove a vzdy ked ma zastavyli Fizly mali na to otazky ze si to preveria a blbosti to ze som mal pneu bez dezenu a kolesa nezapisane si nevsimaly vzdy ich zaujimali len zlte svetla aj ked som pokutu nikdy nedostal kvoli tym svetlam tak som ich dal dole pretoze ma stopovali stale dookola aj ked som siel predpisovo.

Mimo

Sobota, 4. Januára 2014, 10:46

majro napísal:
cize na margo dialkovych - kludne, ale tie stretavacky su uz otazne.. lakalo by to velmi policajtov podla mna, a bohvie, ci by to brali, alebo nebrali.. sak ked pride na otocku francuzske auto, tak nebude nosit v kufri druhe svetla preto, aby ho nezjebali.. aj ked.. :-k neviem ako sa to ma.. mne to bolo povedane hentak, ale ruku do ohna za to nedam, ze je to tak aj naozaj

majro takto vyzerajú origo bosch kryty so žltými sklami. kupoval som ich ešte pred rokmi ako nové. je tam aj homolog.značka e13 (čo som narýchlo vygooglil e13 je Luxemburgsko). doteraz ich mám na aute ale bez tých žltých skiel :) k mojej farbe sa nehodia tak išli do sveta na iné cukríky :D (vtedy majovi a grizlymu)
Prílohy
HPIM6045.jpg
HPIM6041.jpg

Pežot

Streda, 8. Januára 2014, 08:38

Auto z Francuzska so zltymi svetlami podlieha technickej sposobilosti krajiny, v ktorej je registrovane. Cize nie, druhe svetla nepotrebuje vozit v kufri.

Auto registrovane u nas podlieha technickej sposobilosti u nas a tym padom zlte svetla na stretavackach povolene niesu. Kvoli bezpecnosti, ci akou kktinou to operovali, ked to riesili.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 23 neregistrovaných